Saltar al contenido

Ένας οδηγός για πολυλειτουργικούς εκτυπωτές

29 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής, επίσης γνωστός ως all-in-one ή AIO, σαρώνει, fax και δημιουργεί αντίγραφα, εκτός από την εκτέλεση εργασιών εκτύπωσης. Αυτό το επίπεδο λειτουργικότητας συνοδεύεται από έναν μεγάλο και βαρύ παράγοντα μορφής και μερικές φορές μια μεγάλη τιμή. Εάν σκέφτεστε έναν πολυλειτουργικό εκτυπωτή, ακολουθεί μια ανάλυση των τυπικών λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε αν χρειάζεστε εκτυπωτή all-in-one ή εάν ένας εκτυπωτής με λιγότερες λειτουργίες θα ήταν καλύτερη επιλογή για εσάς. Οι κατασκευαστές εκτυπωτών προσφέρουν μια ποικιλία πολυλειτουργικών εκτυπωτών inkjet και λέιζερ με μια σειρά χαρακτηριστικών, ανάλογα με το αν το μηχάνημα προορίζεται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση. Αυτό το άρθρο εξηγεί γενικές δυνατότητες για σκοπούς αξιολόγησης.

Έψσον

Εκτύπωση

Εξετάστε εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται εκτύπωση διπλής όψης (διπλής όψης). Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χαρτί ή να εκτυπώσετε φυλλάδια και φυλλάδια, η εκτύπωση διπλής όψης είναι απαραίτητη. Εξετάστε τις προηγμένες ανάγκες εκτύπωσης, όπως συρραφή, αναδίπλωση, διάτρηση οπών, δέσιμο καλύμματος και άλλα. Ορισμένοι AIO υψηλότερου επιπέδου κάνουν όλα αυτά και περισσότερα, και πιθανότατα σε υψηλότερη τιμή. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε αυτές τις λειτουργίες, η επένδυση μπορεί να αξίζει τον κόπο. Εάν χρησιμοποιείτε διάφορα είδη χαρτιού, όπως χαρτόνι ή χαρτί υψηλότερης ποιότητας για παρουσιάσεις, ορισμένα μηχανήματα διαθέτουν πολλά συρτάρια χαρτιού που σας επιτρέπουν να αλλάζετε γρήγορα τύπους χαρτιού. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες έγχρωμης εκτύπωσης καθώς και την ποιότητα εκτύπωσης που χρειάζεστε.

Ερευνα

Το να έχετε σαρωτή μέσα σε έναν εκτυπωτή είναι πρακτικό, προσφέροντας αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση χώρου για οικιακούς και επαγγελματίες χρήστες. Οι περισσότεροι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών παρέχουν κάποιο επίπεδο δυνατότητας σάρωσης. Αυτές οι δυνατότητες κυμαίνονται από βασικές δυνατότητες σάρωσης, όπως σάρωση φωτογραφιών ή έγγραφα ενός φύλλου, έως σάρωση διαφανειών ή παροχή ασφάλειας εγγράφων, όπως κρυπτογράφηση PDF. Εάν η επιχείρησή σας σαρώνει και αποθηκεύει έγγραφα σε ένα δίκτυο γραφείων, βεβαιωθείτε ότι το AIO που σκέφτεστε λειτουργεί σε ένα δίκτυο και προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα. Άλλες δυνατότητες σάρωσης υψηλού επιπέδου που προσφέρουν οι σαρωτές πολλαπλών λειτουργιών περιλαμβάνουν σάρωση πολλαπλών σελίδων, σάρωση διπλής όψης, σαρώσεις υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα. Πολλοί οικιακοί και επιχειρηματικοί χρήστες χρειάζονται ενσωμάτωση email με την πτυχή σάρωσης του AIO, όπως η δυνατότητα σάρωσης ενός εγγράφου και έπειτα το στείλετε μέσω email σε έναν πελάτη. Εάν οι ανάγκες σάρωσης σας είναι περίπλοκες, ελέγξτε τη λίστα δυνατοτήτων του πολυλειτουργικού εκτυπωτή, ζυγίστε την τιμή και εξετάστε εάν ένας ξεχωριστός σαρωτής υψηλής ποιότητας είναι καλύτερη επένδυση. Οι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές μπορούν να προσφέρουν λειτουργίες σάρωσης με οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε τα σαρωμένα έγγραφα σε επεξεργάσιμη και με δυνατότητα αναζήτησης μορφή.

Φαξ

Τα περισσότερα όλα σε όλα διαθέτουν μια ενσωματωμένη συσκευή φαξ. Ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Διαδίκτυο έχουν καταργήσει σε μεγάλο βαθμό το μηχάνημα φαξ, είναι σημαντικό να έχετε ένα όταν χρειάζεται. Εάν κάνετε φαξ συχνά, ελέγξτε την ταχύτητα του μόντεμ φαξ που είναι ενσωματωμένο στο AIO. Θα ήταν ασυνήθιστο αν ήταν λιγότερο από 33,6 Kbps, που χρειάζονται περίπου τρία δευτερόλεπτα για να στείλετε φαξ σε μια ασπρόμαυρη σελίδα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι πόσες σελίδες μπορούν να αποθηκεύσουν το φαξ στη μνήμη. Ορισμένοι πολυλειτουργικοί εκτυπωτές, όπως το Canon Pixma MX922, αποθηκεύουν 150 εισερχόμενες και εξερχόμενες σελίδες, πράγμα που σημαίνει ότι το μηχάνημα μπορεί να λαμβάνει φαξ όταν είναι απενεργοποιημένο. Εξετάστε εάν χρειάζεστε μια λειτουργία φαξ υπολογιστή που είναι συμβατή με το AIO σας, ώστε να μπορείτε να αποστείλετε φαξ από τον υπολογιστή σας χωρίς να εκτυπώσετε το έγγραφο. Το μηχάνημα φαξ σε ορισμένους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεφωνητής, παρέχοντας φωνητικά μηνύματα σε χρήστες ενός δικτύου. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις μικρές επιχειρήσεις.

Αντιγραφή

Όπως και η σάρωση, η χρήση ενός φωτοτυπικού μηχανήματος για οικιακή, επαγγελματική ή οικιακή χρήση είναι χρήσιμη. Λάβετε υπόψη τις ανάγκες αντιγραφής σας. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε έγχρωμα αντίγραφα, ένα laser all-in-one δεν θα λειτουργήσει για εσάς (εκτός εάν σκοπεύετε να ξοδέψετε τουλάχιστον $ 500 σε ένα έγχρωμο μοντέλο χαμηλής ποιότητας). Ορισμένα AIO δεν λειτουργούν ως αυτόνομα φωτοαντιγραφικά, απαιτώντας από έναν υπολογιστή να εκτελεί λειτουργίες αντιγραφής. Εάν πρέπει να αντιγράψετε χωρίς υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής σας διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα. Σκεφτείτε μερικές από τις βασικές ανάγκες αντιγραφής κατά την αξιολόγηση του all-in-one. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να αντιγράψετε έγγραφα μονής και διπλής όψης.

Αλλα χαρακτηριστικά

Πιθανότατα θέλετε ένας εκτυπωτής πολλαπλών λειτουργιών να διαθέτει έναν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), αλλά όχι κάθε μοντέλο. Ένας ADF σάς επιτρέπει να τοποθετείτε πολύ χαρτί ταυτόχρονα και να μην χρειάζεται να τροφοδοτείτε περισσότερο κάθε λίγα λεπτά. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον χωρητικότητα για φύλλα χαρτιού μεγέθους 30 γραμμάτων. Οι επιλογές σύνδεσης του AIO είναι επίσης σημαντικές. Οι περισσότεροι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών διαθέτουν θύρα USB, ενώ ορισμένοι έχουν συνδέσεις Ethernet ή Wi-Fi, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται έγγραφα. Ένα AIO με δυνατότητα Wi-Fi εκτυπώνει ασύρματα σε οποιονδήποτε εκτυπωτή στο δίκτυο ή από κινητή συσκευή. Τέλος, εάν έχετε περισσότερους από έναν υπολογιστές στο σπίτι ή στο γραφείο σας, ένας πολυλειτουργικός εκτυπωτής που είναι δικτυωτός είναι βολικός. Ακόμα κι αν έχετε μόνο έναν υπολογιστή, ορισμένοι εκτυπωτές μπορούν να εκτυπώσουν χρησιμοποιώντας Bluetooth. Αυτό σας δίνει περισσότερη ευελιξία σχετικά με το πού να τοποθετήσετε τον εκτυπωτή, κάτι που βοηθά αν έχετε περιορισμένο χώρο.