Saltar al contenido

Ένα M2 Pro Mac mini θα κρατούσε σχετικό τον μικρότερο υπολογιστή της Apple

22 de diciembre de 2022
  • Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει M2 και M2 Pro Mac mini.
  • Θα χρησιμοποιούν τον ίδιο σχεδιασμό θήκης με τα τρέχοντα —και τα προηγούμενα— μοντέλα.
  • Το Mac mini γεμίζει μια πολύ χρήσιμη τρύπα στις υπολογιστικές ανάγκες πολλών ανθρώπων.

Η Apple εργάζεται στις εκδόσεις M2 και M2 Pro του oddball Mac mini επιτραπέζιου υπολογιστή της, ωστόσο θα διατηρήσει την ίδια εξωτερική σχεδίαση που είχε εδώ και χρόνια. Το Mac mini είναι το αντίστοιχο της Apple με αυτά τα δοχεία Tupperware που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του κάτω ραφιού του ψυγείου σας. Η Apple ξέρει ότι πρέπει να τα φροντίζει από καιρό σε καιρό, αλλά υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο να κάνει. Αλλά μεταξύ του M2 MacBook Air και του Mac Studio, ήρθε η ώρα να αποσύρετε το παραμελημένο μίνι; «Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην τρέχουσα έκδοση των Mac mini στο φωτογραφικό μου στούντιο. Διαπιστώνουμε ότι είναι αρκετά ισχυρά για απλή επεξεργασία φωτογραφιών, ως σταθμοί λήψης και για να δρομολογούν τον εσωτερικό μας διακομιστή», είπε ο φωτογράφος Patrick Nugent στο Lifewire μέσω του Lifewire. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. «Είχαμε σκεφτεί να πάμε μαζί [the Mac Studio]αλλά για την τιμή, τα μίνι είναι δύσκολο να νικηθούν.»

Mini Max

Το Mac mini ξεκίνησε ως ένα πολύ φθηνό αρχικό μοντέλο, ένας τρόπος για να αποκτήσετε ένα μικρό, βασικό Mac χωρίς να πληρώσετε για τα εξαρτήματα που δεν χρειάζεστε, όπως η οθόνη και το πληκτρολόγιο ενός φορητού υπολογιστή ή η μεγάλη θήκη και οι εκτεταμένες επιλογές επέκτασης του Power Mac. Ήταν ιδανικό για εναλλάκτες υπολογιστή που είχαν ήδη οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο, για λάτρεις του Mac που ήθελαν μια μικρή και βασική επιτραπέζια μηχανή και για σπασίκλες και επιχειρήσεις που ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ως διακομιστή, όπου η πληρωμή για οθόνες και πληκτρολόγια ήταν σπατάλη χρημάτων. Και είναι επίσης —μην ξεχνάτε—μίνι. Είχαμε σκεφτεί να πάμε με [the Mac Studio], αλλά για την τιμή, τα μίνι είναι δύσκολο να νικηθούν. «Εκτός από την τιμή, ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του Mac mini είναι το μικρό του αποτύπωμα, το οποίο το Mac Studio αποφεύγει για απόδοση», δήλωσε η προγραμματίστρια ιστού του M2 Pro Mac, Louise Findlay, μέσω email στο Lifewire. «Για όσους έχουν μικρά θρανία, το μέγεθος έχει σημασία. Έχω ένα γραφείο λογικού μεγέθους, αλλά […] Μετά βίας έχω αρκετό χώρο για να τοποθετήσω το φορητό υπολογιστή μου.» Με τα χρόνια, η τιμή έχει αυξηθεί, αλλά η σχεδίαση έχει παραμείνει βασικά η ίδια – ένα επίπεδο τετράγωνο με θύρες στο πίσω μέρος. Και με το τσιπ M1 της Apple, είναι παράλογο Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η τιμή το φέρνει στην περιοχή του MacBook Air και το Mac Studio το ξεπερνά σε απόδοση.

Ο ανταγωνισμός

Ο ανταγωνισμός του Mac mini δεν είναι οι μικροί υπολογιστές. Είναι άλλα Mac. Με την έλευση του Apple Silicon, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα χαμηλού επιπέδου Mac. Η Apple έβαλε το τσιπ M1 σε δύο MacBook, ένα iMac, το Mac mini και ακόμη και ένα iPad. Αυτό σήμαινε ότι, τελικά, δεν υπήρχε κανένας συμβιβασμός απόδοσης για άτομα που προτιμούν την κινητικότητα ενός φορητού υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ το βασικό Mac mini είναι 699 $, το MacBook Air μπορεί να αγοραστεί με 999 $. Αυτό είναι μόλις 300 $ επιπλέον για έναν πολύ περισσότερο υπολογιστή που θα έχει την ίδια απόδοση και διαθέτει πληκτρολόγιο, μπαταρία και οθόνη. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Mac σας μόνο ως επιτραπέζιο υπολογιστή συνδεδεμένο σε οθόνη, ίσως αξίζει τα επιπλέον χρήματα μόνο για την περιστασιακή φορητότητα, μια εφεδρική οθόνη και μια εφεδρική μπαταρία.

Mini Niche

Ο ψιθυριστής της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple Ming-Chi Kuo λέει το Τα Mac mini που βασίζονται σε M2 θα χρησιμοποιούν τον ίδιο παλιό σχεδιασμό—το οποίο είναι εντάξει, επειδή διαθέτει εφεδρική ψύξη (παλαιότερα μπορούσε να χειριστεί την απίστευτη θερμότητα από τα τσιπ της Intel) και θα είναι μια σταγόνα αναβάθμιση για κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούν προσαρμοσμένα rack για την αποθήκευση Mac mini. Αλλά ένα M2 Pro Mac mini θα ήταν καλό για κάτι περισσότερο από την απλή αναβάθμιση εγκαταστάσεων παλαιού τύπου. Το Mac Studio είναι ήδη ένα είδος Mac mini υψηλής ποιότητας, αλλά είναι επίσης πολύ πιο ακριβό και πολύ μεγαλύτερο. Ένα M2 mini, ειδικά ένα M2 Pro, θα έφερνε πολλά από τα χαρακτηριστικά του Studio, αλλά με όλα τα πλεονεκτήματα του Mac mini. Και το μίνι είναι ήδη ένα πολύ ικανό μηχάνημα. «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε καν να πάμε στο MacBook Airs όπως στο περιβάλλον μας, εργαζόμαστε με πλήρη απασχόληση σε βαθμονομημένες οθόνες NEC για να διασφαλίσουμε σταθερό και σωστό χρώμα», λέει ο Nugent. «Όταν βρισκόμαστε στην τοποθεσία ή χρειάζεται να κάνουμε εργασίες με βαρύτερη ανύψωση, μεταβαίνουμε στα MacBook Pro, αλλά από την εμπειρία μας, είναι ακόμα ωραίο να έχουμε αποκλειστικές ρυθμίσεις επιφάνειας εργασίας που είναι πάντα συνδεδεμένες.»

M1 Mac mini κάτω από οθόνη

Το Mac mini μπορεί μερικές φορές να περνά πολύ άβολα μεταξύ των ενημερώσεων, αλλά είναι επίσης ένα είδος μηχανής αγοράς και λήψεως. Και με ένα τσιπ M2 Pro στο εσωτερικό, πιθανότατα θα είναι αρκετά ισχυρό για να το χρησιμοποιήσετε για σχεδόν όλες τις εργασίες, εκτός από την υψηλότερη ποιότητα εργασίας βίντεο και 3D. Οπότε, ναι, το Mac mini μπορεί να παραμεληθεί, μπορεί να εξακολουθεί να είναι ντυμένο με τα ρούχα Intel καθώς εισέρχεται στο δεύτερο κύμα των τσιπ Apple Silicon, αλλά εξακολουθεί να είναι απολύτως σχετικό. Είναι σαν το αδύναμο αουτσάιντερ που επιστρέφει συνέχεια, και ορισμένοι χρήστες θα το λατρεύουν πάντα γι’ αυτό.