Saltar al contenido

Έξυπνα παπούτσια: Το πιο πρόσφατο φορετό φαινόμενο

24 de mayo de 2021

Όχι, δεν μιλάμε για τα αγαπημένα σας λακτίσματα από το γυμνάσιο – τα έξυπνα παπούτσια είναι υποδήματα που υπόσχονται να παρακολουθούν τα βήματά σας, να σας βοηθούν στην προπόνησή σας και να λειτουργούν παντού ως ανιχνευτές δραστηριότητας στα πόδια σας. Η τάση την ανέβασε στην CES 2016, όταν η Under Armour κυκλοφόρησε το UA Speedform Gemini 2 Record Equipped Footwear, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στα τέλη Φεβρουαρίου για περίπου 150 $. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης προπονήσεων, που ονομάζεται HealthBox. Φυσικά, η Under Armour δεν ήταν η μόνη εταιρεία που έκανε το ντεμπούτο της με έξυπνα παπούτσια στην παράσταση. είδαμε επίσης νέα προϊόντα από το iFit, το Zhor Tech και το Digitsole. Είτε είστε πεπεισμένοι είτε όχι, ένα ζευγάρι έξυπνων παπουτσιών θα πρέπει να είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριότητας, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τι προσφέρουν αυτά τα προϊόντα και ποιες είναι οι τρέχουσες επιλογές.

tomemrich / Flickr / CC BY 2.0

Τα βασικά

Πρώτα απ ‘όλα, ας μην ξεχνάμε ότι η Nike προσφέρει ήδη παπούτσια Nike + που παρακολουθούν βασικά στατιστικά στοιχεία, όπως απόσταση και ταχύτητα. Η διαφορά με την τελευταία παρτίδα έξυπνων παπουτσιών είναι ότι υπόσχονται να εντείνουν την τεχνολογία με επιπλέον παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων, και μερικά από αυτά ενσωματώνονται με άλλες συσκευές γυμναστικής για να παρέχουν μια πληρέστερη εικόνα των επιπέδων δραστηριότητάς σας. Τα υποδήματα Under Armour’s UA Speedform Gemini 2 Record Equipped είναι ένα σταθερό παράδειγμα έξυπνων παπουτσιών που εστιάζουν στη μεταφορά περισσότερων δεδομένων στη ρουτίνα της προπόνησής σας. Μοιάζει πολύ με έναν συνηθισμένο ιχνηλάτη δραστηριότητας με καρπό, περιλαμβάνουν ένα τσιπ που παρακολουθεί στατιστικά στοιχεία όπως απόσταση, ρυθμός και μήκος πορείας. Επίσης, όπως πολλές συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, μπορούν να ανιχνεύσουν αυτόματα πότε ο φορέας τρέχει ή κινείται με άλλο τρόπο και εισέρχονται σε «κατάσταση αναστολής λειτουργίας» όταν ο φορέας τα βγάζει και τα παπούτσια δεν χρησιμοποιούνται. Ίσως πιο δροσερό από όλα, τα παπούτσια θα αποθηκεύουν πληροφορίες όπως πόσα συνολικά μίλια έχετε τρέξει σε αυτά. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Under Armour απέχει πολύ από τη μόνη εταιρεία που δοκιμάζει το χέρι της σε αυτήν την κατηγορία φορητών, αλλά ξεχωρίζει για την προσέγγιση που ξεπερνά τα παπούτσια για να συμπεριλάβει ένα βραχιολάκι που μετρά τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, μια κλίμακα που μετρά το βάρος και το λίπος και ένα λουράκι στο στήθος που παρακολουθεί τις θερμίδες που καίγονται και το ενεργό BPM σας. Η ιδέα είναι ότι τα παπούτσια σας είναι μια επέκταση του συστήματος δεδομένων φυσικής κατάστασης – το οποίο, ενώ προσθέτει ένα άλλο κόστος, θα μπορούσε να χρωματίσει μια πληρέστερη, πιο ενεργή εικόνα των στατιστικών προπόνησής σας. Όσον αφορά την τιμή, φαίνεται ότι τα περισσότερα έξυπνα παπούτσια εμπίπτουν στο εύρος των $ 150 – $ 300. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το Digitsole 450 $, αλλά αυτό το ζευγάρι δεν φαίνεται καν να επικεντρώνεται στην παρακολούθηση των προπονήσεών σας. Είναι «έξυπνο», όπως παρακολούθηση βημάτων, θέρμανση ποδιών και αυτόματη σύσφιξη με το πάτημα ενός κουμπιού. Με άλλα λόγια, αφορούν περισσότερο τα τεχνάσματα παρά την παρακολούθηση κάθε μέτρησης της προπόνησής σας.

Χρειάζεστε ένα ζευγάρι;

Ενώ οι έξυπνοι υποδηματοποιοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι τα έξυπνα υποδήματά τους προσφέρουν πιο ακριβή παρακολούθηση από τις συσκευές που φοράτε στον καρπό σας, αυτό δεν είναι απαραίτητα αρκετά λογικό για να μεταβείτε σε αυτόν τον τύπο υποδημάτων. Πρώτον, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι φοράτε τα πιο άνετα παπούτσια για τρέξιμο ή άσκηση – εάν τα έξυπνα παπούτσια δεν ταιριάζουν καλά, τότε ποιο είναι το νόημα να λάβετε περισσότερα στατιστικά; Επίσης, λάβετε υπόψη τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Εάν είστε επαγγελματίας αθλητής, πιθανότατα έχετε ήδη πρόσβαση στην αιχμή παρακολούθησης και παρακολούθησης στατιστικών. Αν είστε δρομέας μαραθωνίου, δεν υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων ρολογιών και ιχνηλατών που θα σας βοηθήσουν επίσης. Και αν είστε πιο απλός ενθουσιώδης, το πορτοφόλι σας θα εξυπηρετείται καλύτερα από μια πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό συσκευή. Σε κάθε περίπτωση, είναι πρώιμες μέρες για την τελευταία παρτίδα έξυπνων παπουτσιών, οπότε αν δεν είστε πρώτοι υιοθέτες, μπορεί να μην είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε δαντέλα.