Saltar al contenido

Ανασκόπηση ιστοτόπου εκμάθησης γλωσσών Memrise

2 de junio de 2021

Το Memrise – ένας δωρεάν ιστότοπος εκμάθησης γλωσσών – χρησιμοποιεί την κοινότητα των χρηστών του για να διδάξει και να βελτιώσει την εκμάθηση γλωσσών για όλους τους εμπλεκόμενους. Χρησιμοποιεί τεχνικές ήχου, εικόνων και μνήμης για να σας βοηθήσει να συσχετίσετε λέξεις μεταξύ τους για ευκολότερη ανάκληση, καθώς και τακτικές δοκιμές για να διασφαλίσετε ότι θυμάστε τις έννοιες. Εκτός από τον ιστότοπο, μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε από την εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών.

Υποστηριζόμενες γλώσσες

Μπορείτε να μάθετε αυτές τις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά (Ισπανία και Μεξικό), Ιταλικά, Κορεατικά, Πορτογαλικά (Πορτογαλία και Βραζιλία), Ρωσικά, Σουηδικά, Πολωνικά, Δανικά, Ισλανδικά, Ιαπωνικά, Νορβηγικά, Ιαπωνικά, Σλοβενικά, Τουρκικά, Κινέζικα, Αραβικά, Ολλανδικά, Μογγολικά, Γιορούμπα και Γερμανικά.

Το Unique Way Memrise λειτουργεί

Το Memrise χρησιμοποιεί περίπλοκη κωδικοποίηση για να σας βοηθήσει να θυμάστε διαφορετικές έννοιες. Αντί να διαβάζετε τις λέξεις και τις μεταφράσεις και να προσπαθείτε να τις απομνημονεύσετε σε αρχική μορφή, δημιουργεί μια σχέση μεταξύ της μετάφρασης και των λέξεων που γνωρίζετε. Ένα παράδειγμα που δίνει ο ιστότοπος για αυτήν τη μέθοδο είναι η χρήση «είναι αβρίριδο να τρώτε ένα burrito με κάθε γεύμα» για να συσχετίσετε την ισπανική λέξη aburrido με την αγγλική μετάφραση του βαρετό. Αυτό είναι υπέροχο επειδή η πρόταση σας έχει νόημα ως ομιλητής Αγγλικών, αλλά η ισπανική μετάφραση τοποθετείται εύκολα σε αυτήν για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ των δύο λέξεων. Καθώς το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους να μάθουν υποβάλλοντας τα βοηθήματα μνήμης και τα μνημονικά στοιχεία που έχετε. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της υπηρεσίας και διατηρεί το υλικό φρέσκο. Έχετε δοκιμαστεί με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να λάβετε ένα πρόβλημα ερώτησης και απάντησης για να λύσετε και στη συνέχεια μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής αργότερα, αν και οι δύο σας δοκιμάζουν στην ίδια ιδέα. Αυτή η παραλλαγή διατηρεί τις ερωτήσεις μοναδικές, αλλά χρησιμεύει επίσης ως ένας γρήγορος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε ό, τι μαθαίνετε.

Η επανάληψη με διαστήματα χρησιμοποιείται για τακτικές κριτικές. Το κάνει πιο συχνά στην αρχή με ευκολότερες δοκιμές καθώς μαθαίνετε νέες λέξεις και έπειτα λιγότερο συχνά, αλλά με πιο σκληρές δοκιμές, καθώς αυτοί οι όροι δεσμεύονται για μακροχρόνια μνήμη. Αυτές οι σχόλια με ακρίβεια σε απόσταση σας μαθαίνουν και θυμούνται χωρίς να το παρακάνετε.

Ξεκινώντας

Επισκεφθείτε τη σελίδα Μαθήματα για να επιλέξετε τη γλώσσα που μιλάτε και τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε ως αρχάριος που δεν γνωρίζει τίποτα για τη γλώσσα, ή εάν έχετε κάποια εμπειρία, μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά για να αποφύγετε την αναδιάταξη όλων των εύκολων πραγμάτων.

Επτά μαθήματα εκμάθησης σουηδικής γλώσσας στο Memrise

Αφού επιλέξετε ένα μάθημα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό ή να συνδεθείτε εύκολα με το Google ή το Facebook. Μόλις μπείτε, το μάθημα θα ξεκινήσει αμέσως, αλλά μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε όλα τα διαθέσιμα μαθήματα για τη γλώσσα σας. Για παράδειγμα, για τους αγγλόφωνους, η λίστα μαθημάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε είναι εδώ. Διαχωρίζονται σε κατηγορίες ανά γλώσσα και κάθε μάθημα υποδεικνύει τον αριθμό των χρηστών που το παίρνουν και πόσο καιρό μπορεί να χρειαστεί για να ολοκληρωθεί. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αποτελέσματα από άλλα πράγματα όπως τέχνες, εκπαίδευση μνήμης, ψυχαγωγία και ασήμαντα πράγματα.

Κατηγορίες και μαθήματα για αγγλόφωνους στο Memrise

Καθώς ολοκληρώνετε τα μαθήματα και μαθαίνετε νέες λέξεις, συλλέγετε βαθμούς που σας μεταβαίνουν σε διαφορετικές τάξεις ως κίνητρο για να συνεχίσετε να προχωράτε. Ένας άλλος τομέας ενδιαφέροντος εάν θέλετε να μάθετε με τους φίλους σας, είναι η περιοχή Ομάδες του ιστότοπου. Σύμφωνα με την Memrise, μια ομάδα είναι χρήσιμη επειδή τα μέλη μπορούν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την πρώτη θέση στους πίνακες κατάταξης και μπορούν να δουν τις εβδομαδιαίες, μηνιαίες και υψηλές βαθμολογίες όλων των εποχών.

Memrise Pro

Όλα όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα είναι δωρεάν. Η εταιρεία προσφέρει συνδρομή στο Memrise Pro με λιγότερο από $ 5 το μήνα, εάν πληρώνεται ετησίως. Εάν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερα από λίγα χρόνια, μπορεί να είστε καλύτερα να λάβετε τη συνδρομή καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής, η οποία είναι μια εφάπαξ χρέωση. Μια συνδρομητική συνδρομή παρέχει μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία, καθώς και «μια ποικιλία τεχνικών ψυχαγωγικής και επιστημονικής μνήμης», την επιλογή να μάθετε από πραγματικούς ντόπιους και τη δυνατότητα παρακολούθησης των στατιστικών σας για πληροφορίες σχετικά με το πόσο ακριβείς είστε και πότε μαθαίνετε καλύτερα.

Οι σκέψεις μας για το Memrise

Μας αρέσουν οι τεχνικές που χρησιμοποιεί το Memrise για να διδάξει νέες έννοιες γλώσσας. Η χρήση του ιστότοπου και της εφαρμογής είναι οπτικά ελκυστική και φαίνεται να λειτουργεί καλά λόγω των μνημονικών τεχνικών που προστίθενται από τους χρήστες. Ένα πράγμα που δεν μας αρέσει στον ιστότοπο είναι ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσετε αυτό που κάνετε. Χιλιάδες μαθήματα καλύπτουν τον ιστότοπο και παρόλο που πολλές δημοφιλείς γλώσσες κατηγοριοποιούνται σε κοινές ενότητες όπως Αρχάριοι και Προχωρημένοι, πρέπει να αναζητήσετε τον ιστότοπο για να βρείτε άλλες γλώσσες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν προσφέρουν το υλικό ως τις πιο δημοφιλείς. Επίσης, ενώ υπάρχουν πολλοί δωρεάν διαθέσιμοι πόροι, ορισμένοι απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή. Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός δεν εμπόδισε την ικανότητά μας να χρησιμοποιήσουμε τον ιστότοπο ούτε μας εμπόδισε να έχουμε πρόσβαση σε χρήσιμο υλικό.