Saltar al contenido

Αξίζει να αγοράσετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη για να εξοικονομήσετε χρήματα στα βιβλία;

23 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Η αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων έχει εξελιχθεί από τις πρώτες μέρες της στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Όχι μόνο τα μοντέλα τιμολόγησης είναι ουσιαστικά διαφορετικά, αλλά ορισμένοι τίτλοι είναι τώρα διαθέσιμοι μόνο σε μορφή e-book. Τα ηλεκτρονικά βιβλία τείνουν να είναι φθηνότερα από τα αντίγραφα εκτύπωσης, αλλά τα ηλεκτρονικά βιβλία χρειάζονται αναγνώστη. Πολλοί αναγνώστες είναι δωρεάν – για παράδειγμα, η Amazon προσφέρει μια εφαρμογή πολλαπλών μορφών Kindle – αλλά μια ειδική συσκευή e-reader λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους, εάν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για το αρχικό κόστος υλικού.

Αμαζόνα

2007 και το ηλεκτρονικό βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις

Όταν το Kindle κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 2007, λιανική για 399 $ και η Amazon έθεσε την τιμή για τις εκδόσεις e-book των best seller της στα 9,99 $. Αν επρόκειτο να πάρουμε 29,99 $ ως την τυπική τιμή για ένα μη μυθοπλασίας, ένα νέο best seller το 2007, τότε τα μαθηματικά υπέρ της αγοράς ενός e-reader είναι ότι εξοικονομήσατε όλα τα έξοδα μετά το 21ο βιβλίο που αγοράσατε. Χρησιμοποιώντας αυτά τα οικονομικά, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι μεγάλοι αναγνώστες, ήταν ενθουσιασμένοι για το αυξανόμενο δυναμικό των ηλεκτρονικών αναγνωστών. Όχι μόνο θα μπορούσαν να φέρουν μαζί τους μια βιβλιοθήκη, αλλά θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα ενώ το έκαναν. Και πάλι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το χάσμα τιμών μεταξύ βιβλίων και ηλεκτρονικών βιβλίων στενεύει

Τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά από το 2007. Η Amazon και άλλοι λιανοπωλητές ηλεκτρονικών βιβλίων έχασαν τη μάχη τους με μεγάλους εκδότες για την τιμή της νέας έκδοσης 9,99 $ και οι εκδότες ορίζουν τώρα τις δικές τους τιμές για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Αντισταθμίζοντας την υψηλότερη τιμή για τα ηλεκτρονικά βιβλία, η τιμή των ηλεκτρονικών αναγνωστών έχει μειωθεί σημαντικά και τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Kindle για 79,99 $ αν δεν σας πειράζει να διαφημίζετε. Πώς λειτουργεί λοιπόν τα μαθηματικά σήμερα; Κοιτάξτε τους πρώτους 10 τίτλους στο Νιου Γιορκ Ταιμς Λίστα μυθοπλασίας με μπεστ σέλερ, ελέγξτε την τιμή τόσο για το ηλεκτρονικό βιβλίο όσο και για τις παραδοσιακές εκδόσεις στο Amazon.com και τις μέσες τιμές. Για τα ηλεκτρονικά βιβλία, η μέση τιμή ήταν 12,17 $, σε σύγκριση με 17,80 $ για τη μέση τιμή πώλησης μιας έντυπης έκδοσης. Η διαφορά είναι 5,63 $, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι χρησιμοποιούσε τους μέσους όρους από το 2007. Ωστόσο, η τιμή του e-reader είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερη αυτές τις μέρες από το 2007. Στα 79,99 $, θα πρέπει να αγοράσετε 14 best-seller για να ανακτήσετε την επένδυση υλικού σας, μετά την οποία εξοικονομείτε περισσότερα από $ 5 κάθε φορά που αγοράζετε ένα βιβλίο. Αν και δεν είναι τόσο συναρπαστική περίπτωση όσο πριν από μερικά χρόνια, τα μαθηματικά σημαίνει ότι η αγορά ενός e-reader εξακολουθεί να είναι μια αρκετά καλή επένδυση για έναν βαρύ αναγνώστη. Ωστόσο, η τιμή των εμπορικών χαρτονιού τείνει να έχει στενότερη διαφορά τιμής μεταξύ του ηλεκτρονικού βιβλίου και των παραδοσιακών εκδόσεων βιβλίων. Μερικές φορές, η τιμή για την έκδοση χαρτόδετου χαρτιού μπορεί στην πραγματικότητα να είναι χαμηλότερη από την έκδοση e-book, οπότε μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να πληρώσει ο e-reader σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τις τιμές του Amazon στο Νιου Γιορκ Ταιμς Λίστα με μπεστ σέλερ για τίτλους μυθοπλασίας, ο πρώτος δέκα μέσος όρος στα 13,59 $ για εκδόσεις e-book έναντι 15,31 $ για έντυπα αντίγραφα, με διαφορά κάτω από δύο δολάρια ένα βιβλίο. Η περίοδος αποπληρωμής είναι πολύ μεγαλύτερη αν αυτοί είναι οι τίτλοι που αγοράζετε συνήθως.

Πωλήσεις γκαράζ έναντι δωρεάν κλασικών

Επειδή τα περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλία δεν μπορούν να μεταπωληθούν, οι ιδιοκτήτες e-reader χάνουν πράγματα όπως πωλήσεις γκαράζ, πωλήσεις rummage και πωλήσεις βιβλιοθηκών. μέρη όπου ένα κουτί από χαρτόδετα φύλλα θα μπορούσε να παραληφθεί για δέκα δολάρια. Από την άλλη πλευρά, οι λιανοπωλητές e-book όπως το Amazon.com προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό δωρεάν, κλασικών τίτλων και συχνά προσφέρουν τίτλους με μεγάλη έκπτωση από νέους συγγραφείς για να προσελκύσουν τους αναγνώστες σε μια σειρά. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα χρησιμοποιημένα βιβλία θα μπορούσαν να είναι πρώην best seller και δεν είναι πιθανό να βρείτε πολλούς τέτοιους τίτλους στη λίστα e-book $ 1.

Δωρεάν λογισμικό ανάγνωσης

Το Mac App Store με την εφαρμογή Kindle επισημαίνεται

Περιπλέκοντας την κατάσταση, η Amazon προσφέρει δωρεάν λογισμικό Kindle για υπολογιστές και tablet. Έτσι, ένα άτομο μπορεί να απολαύσει ολόκληρο το οικοσύστημα του ηλεκτρονικού βιβλίου χωρίς να αγοράσει καθόλου υλικό. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει για άτομα με, π.χ., iPad ή Surface και που δεν επιθυμούν να αγοράσουν άλλη συσκευή.

Αναβάθμιση υλικού E-Reader

Τέλος, υπάρχει αναβάθμιση σε παράγοντες. Πολλοί άνθρωποι που αγόρασαν έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υλικό, κάθε επακόλουθη επανάληψη φέρνει νέες δυνατότητες και βελτιώσεις, έτσι μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να αγοράζουν νέο υλικό. Είτε πωλούν τον παλιό τους ηλεκτρονικό αναγνώστη είτε το διαβιβάζουν σε κάποιον άλλο, αυτό αλλάζει την εξίσωση. Εάν κάνετε αναβάθμιση προτού αγοράσετε αρκετά ηλεκτρονικά βιβλία για να αντισταθμίσετε το κόστος της αρχικής σας ηλεκτρονικής συσκευής ανάγνωσης, τότε είστε στην τρύπα και δεν εξοικονομείτε χρήματα πηγαίνοντας ηλεκτρονικά. Όμως, ανεξάρτητα από το πώς λειτουργούν τα μαθηματικά στην περίπτωσή σας, εξακολουθείτε να έχετε την ικανοποίηση βιβλίων κατά παραγγελία στην τσέπη σας.