Saltar al contenido

Απαραίτητοι πόροι ZBrush

8 de junio de 2021

Το ZBrush είναι εξαιρετικό από το κουτί, αλλά θα έλεγα ψέματα αν είπα ότι δεν υπήρχαν τρόποι να το κάνουμε καλύτερο. Η κοινότητα ZBrush έχει διαθέσει τεράστιο περιεχόμενο με την πάροδο των ετών που μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη ροή εργασίας και την αποτελεσματικότητά σας. Από matcaps, έως πινέλα, έως προσαρμοσμένα σχέδια διεπαφής χρήστη, εδώ είναι δεκαπέντε απαραίτητοι πόροι ZBrush:

Κέντρο λήψης Pixologic

ZBrush
Καταρχάς. Εάν χρησιμοποιείτε το Zbrush, είναι σχεδόν αδύνατο να μην γνωρίζετε ήδη για το ZbrushCentral, το ZClassroom και το κέντρο λήψης Zbrush, αλλά θεωρήστε αυτό μια υπενθύμιση εάν το έχετε παραβλέψει. Το Zclassroom έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες στο σημείο που έχουν μερικές από τις καλύτερες προπονήσεις Zbrush διαθέσιμες οπουδήποτε, δωρεάν ή premium. Είναι επίσης καλά οργανωμένο σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος, οπότε είναι ιδανικό για εκμάθηση ενός συγκεκριμένου εργαλείου ή ροής εργασίας. Μην το χάσετε!

Σετ Zbro Matcap

Έχω χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά σετ Zbrush Matcap, αλλά τα Zbro έχουν γίνει σταδιακά μερικά από τα αγαπημένα μου υλικά γλυπτικής. Εάν μεταβείτε στο ιστολόγιο του Zbro, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων λήψεων ZMT, όπως μια εξαιρετική σκίαση δέρματος, ένα χρήσιμο υλικό σιλουέτας και ένα εκτεταμένο πήλινο σετ. Αυτά τα υλικά αισθάνονται υπέροχα για να χαράξουν – έξω από τα σετ Ralph Stumpf Gnomonology (premium), είναι μερικά από τα καλύτερα εκεί έξω.

Orb Cracks Brush

Μου αρέσει πολύ αυτό το πινέλο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Damian Standard ήταν το πινέλο για ραφή / ραγίσματα / πτυχώσεις, αλλά το Orb’s είναι πολύ καθαρότερο. Αντί να τσακίζει τη γεωμετρία σας, το Orb χρησιμοποιεί ένα τέλεια διαμορφωμένο άλφα σε συνδυασμό με το τεμπέλης ποντίκι για να δώσει μια καθαρή, καλά καθορισμένη γραμμή. Θα βρείτε χρήσεις για το Orb Cracks τόσο στο περιβάλλον όσο και στη βιολογική γλυπτική, αλλά λάμπει πραγματικά όταν κάνετε στυλιζαρισμένα πράγματα, a la DOTA, Blizzard, Torchlight, Darksiders κ.λπ. Αν σας ενδιαφέρει πώς λειτουργεί η βούρτσα, η Orb έβαλε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Vimeo, ή μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Αρχείο sIBL HDR

Το sIBL δεν είναι αποκλειστικά πόρος Zbrush – ένα αρχείο εικόνων HDR με καλή λήψη μπορεί να είναι χρήσιμο ανεξάρτητα από το πακέτο 3D που χρησιμοποιείτε! Το SIBL παρέχει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών HDR που είναι ιδανικά για φωτισμό με βάση την εικόνα, χάρτες περιβάλλοντος και δημιουργία lightcap στο Zbrush. Μεταβείτε σε αυτό και μεταφέρετε τις αποδόσεις σας BPR στο επόμενο επίπεδο.

x Κανονικό

Εάν αφιερώσετε οποιοδήποτε χρόνο γλυπτικής στο Zbrush, πιθανότατα θα θελήσετε τελικά να βάλετε τα μοντέλα, τις υφές και τους κανονικούς χάρτες σε άλλο πακέτο σε κάποιο σημείο. Παρόλο που το Zbrush παρέχει ένα σύνολο εργαλείων ενσωματωμένων σε εργαλεία που είναι απόλυτα ικανά να το επιτύχουν αυτό, τα Xnormals είναι καλύτερα και το λογισμικό έχει γίνει η de facto επιλογή για ψησίματα → lowpoly normal map ψησίματος Το Xnormal μπορεί επίσης να εξαγάγει μια μεγάλη ποικιλία πρόσθετων χαρτών, συμπεριλαμβανομένων της απόφραξης περιβάλλοντος, της κοιλότητας, της καμπυλότητας, του ύψους, κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. θα το χρειαστεί τελικά.

50 δωρεάν γραμματόσημα Mech Alpha

Τα πινέλα Mech όπως αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να δημιουργηθούν για τον εαυτό σας (στην πραγματικότητα, ίσως θα κάνω ένα σεμινάριο για αυτό σύντομα!), Αλλά εάν εργάζεστε σε ένα έργο σκληρής επιφάνειας και χρειάζεστε μια γρήγορη λύση, αυτό το σετ από 50 γραμματόσημα mech θα σας κρατήσουν σε μια πρέζα. Το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα είδη τεχνολογικών κομματιών – παξιμάδια, μπουλόνια, βαλβίδες εισαγωγής, ένθετα σωλήνων κ.λπ. Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικό για να κάνετε μια τελική μετάδοση λεπτομερειών σε ένα μοντέλο σκληρής επιφάνειας.

Κλίμακα Άλμα του Νταμίρ Γ. Μάρτιν

Αν έχετε δουλέψει ποτέ σε ένα ερπετό κομμάτι, ξέρετε ότι η γλυπτική μεμονωμένων ζυγών δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πράγματα. Πριν από λίγα χρόνια ο Ντάμιρ Μάρτιν ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο γλυπτικής όπου σμιλεύτηκε 55 κεφάλια δράκου σε 30 ημέρες – ευτυχώς για εμάς, δημοσίευσε επίσης το σετ άλφα του, γεμάτο ερπετά δέρμα και κλίμακες, στο ZbrushCentral. Τα έχω χρησιμοποιήσει σε λίγα έργα και λειτούργησαν πολύ καλά για μένα.

Οργανικά πακέτα & Stone Alpha

Περισσότερα άλφα, αυτή τη φορά για οργανική και περιβαλλοντική γλυπτική. Δεν είμαι σίγουρος πού δημοσιεύτηκαν αρχικά, αλλά έχουν κάνει σίγουρα τους γύρους. (Επεξεργασία: Είναι από τη Sophia Vale Cruz).

Προθήκη προσαρμοσμένης διεπαφής χρήστη Polycount

Η διεπαφή Zbrush είναι απροσδιόριστα προσαρμόσιμη, και οι καλοί άνθρωποι στο Polycount έχουν κάνει πολλές προσαρμογές σε αυτό το τεράστιο νήμα / αποθετήριο φόρουμ. Προσωπικά δεν έχω μπερδέψει πολύ με το Zbrush UI μου, αλλά είναι κάτι που θέλω να εξερευνήσω κάποια στιγμή σύντομα – πολλοί άνθρωποι που έχω μιλήσει για να πω ότι με λίγες τροποποιήσεις διεπαφής βελτίωσαν την αποτελεσματικότητά τους πολύ. Υπάρχουν δεκάδες προσαρμοσμένες λήψεις διεπαφής χρήστη στο συνδεδεμένο νήμα, οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε μερικά και να δείτε αν βρείτε κάτι που σας αρέσει!

Πινέλα πανί Selwy

Οι βούρτσες είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα – αυτό που λειτουργεί για μένα δεν θα λειτουργήσει απαραίτητα για εσάς ή για οποιονδήποτε άλλο, αλλά αυτά είναι αρκετά καλά αν γλυπτάτε πολλές ρυτίδες και πτυχές. Ο Selwy είναι καταπληκτικός, οπότε ακόμα κι αν δεν κάνετε λήψη των πινέλων, αξίζει να ταξιδέψετε στον ιστότοπό του μόνο για να δείτε τη δουλειά του.

Michael Dunnam – Μαζικό σύνολο προσαρμοσμένων πινέλων

Ένα σύνολο πινέλων από τον Michael Dunnam. Έχω διαπιστώσει ότι μερικά από αυτά είναι πιο χρήσιμα από άλλα, αλλά υπάρχουν μερικοί πραγματικοί πολύτιμοι λίθοι εκεί.

ZBrushCentral – Εισαγωγή Mesh Repository

Η λειτουργία Insert Multi Mesh του ZBrush είναι απίστευτα ισχυρή και αποτελεσματική σε ό, τι αφορά τη λεπτομέρεια και τον εξωραϊσμό του γλυπτού σας. Σε αυτό το νήμα στο ZBrushCentral, υπάρχουν περισσότερες από 15 σελίδες με πινέλα εισαγωγής διαθέσιμες για λήψη.

ZBrushCentral – Αποθήκη Matcap

Όπως και παραπάνω, εκτός από τα matcaps αντί για τις βούρτσες εισαγωγής!

BadKing

Το BadKing προσφέρει μια χούφτα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και μια τεράστια επιλογή από άλφα, πινέλα και ένθετα πλέγματα.

Ακολουθήστε Zbro Z, JMC3D και Ravenslayer2000 στο YouTube

Μεταξύ των τριών από αυτούς, έχουν στη διάθεσή τους τόνους χρονικών κενών για να παρακολουθήσουν όταν πονάς για έμπνευση ή απλά πρέπει να σκοτώσεις λίγα λεπτά. Έχω διαπιστώσει ότι οι ενδιάμεσοι ή ακόμη και οι προχωρημένοι καλλιτέχνες τείνουν να κερδίζουν περισσότερα από τέτοια είδη βίντεο επειδή. Αν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο, δεν είχα δημοσιεύσει πολύ πριν από μια λίστα με φανταστικά κανάλια YouTube για 3D / ψηφιακούς καλλιτέχνες.