Saltar al contenido

Αποκτήστε τα περισσότερα χρήματα για τον παλιό φορητό υπολογιστή ή το smartphone σας

23 de abril de 2021

Κάθε φορά που αναβαθμίζετε το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας, σας μένει μια ακόμη συσκευή για τον παλαιό σωρό ηλεκτρονικών που χτίζετε με τα χρόνια. Τα χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά σας, ωστόσο, ακόμη και αν είναι αρκετά παλιά, μπορούν ακόμα να πωληθούν για μια αρκετά δεκάρα – ανάλογα με τη συσκευή που πουλάτε, την κατάστασή της και ούτω καθεξής. Ακολουθούν μερικές επιλογές για την επιστροφή χρημάτων στις παλιές σας συσκευές.

Αγορά Facebook

Τι μας αρέσει

 • Χωρίς χρεώσεις.
 • Χωρίς ταλαιπωρία αποστολής.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Αντιμετωπίστε άμεσα με ξένους.
 • Αγοραστές που τείνουν να παζαρέψουν και να παραπονεθούν.

Ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να πουλάτε πράγματα στο διαδίκτυο. Το Facebook έχει κλέψει σε μεγάλο βαθμό την αγορά από το Craigslist. Έχει πολλά από τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με το Craigslist, αλλά ίσως λιγότερο τρομακτικό, επειδή οι αγοραστές πρέπει να έχουν λογαριασμό στο Facebook. Δεν υπάρχουν χρεώσεις, οπότε μπορείτε να κάνετε λίγο περισσότερα από ό, τι με τις άλλες μεθόδους, αλλά ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με ανθρώπους που παζαρεύουν και αγνώστους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τον αγοραστή που εμφανίζεται με δέκα δολάρια λιγότερο από την ήδη χαμηλή τιμή σας και λέει ότι αυτό έχει μόνο. Αυτή είναι μια τακτική διαπραγμάτευσης χαμηλής μπάλας. Εξαρτάται από το πόσο καλά θα λειτουργήσει.

eBay

Τι μας αρέσει

 • Ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.
 • Καλές τιμές για είδη με δυσκολία εύρεσης ή ζήτησης.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Περιλαμβάνει τέλη.
 • Η εκμάθηση των «κόλπων του εμπορίου» απαιτεί χρόνο και έρευνα.

Το eBay διαδόθηκε την ιδέα της πώλησης των χρησιμοποιημένων αντικειμένων σας για χρήματα στο Διαδίκτυο και παραμένει ένα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά εάν έχετε ένα δύσκολο να βρείτε ή πολύ δημοφιλές αντικείμενο για πώληση. Το ποσό που μπορείτε να κάνετε για την πώληση της συσκευής σας είναι λιγότερο προβλέψιμο από τους άλλους πόρους (και υπάρχουν καταχωρήσεις και άλλες χρεώσεις), αλλά το εργαλείο My Gadgets του eBay μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσα θα περιμένατε να πουλήσετε το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας eBay για.

Εμπορικό εισιτήριο Amazon ή Marketplace

Τι μας αρέσει

 • Παρέχεται κουτί αποστολής για ανταλλαγές.
 • Γενικά αποζημιώσεις για δίκαιες συναλλαγές.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ανταλλαγή πληρωμής με τη μορφή δωροκάρτας Amazon.
 • Οι επιλέξιμες ανταλλαγές περιορίζονται κυρίως σε ηλεκτρονικά είδη, βιβλία και παιχνίδια.

Το Amazon είναι τόσο βολική μέθοδος πώλησης (ή ανταλλαγής) των χρησιμοποιημένων αντικειμένων σας όσο γίνεται – με μερικά μόνο μειονεκτήματα. Μπορείτε να πουλήσετε όχι μόνο ηλεκτρονικά (φορητούς υπολογιστές, smartphone, tablet, κάμερες και άλλα), αλλά και βιβλία, βιντεοπαιχνίδια και πολυμέσα. Απλώς κατευθυνθείτε στον ιστότοπο ανταλλαγής, αναζητήστε το στοιχείο σας και κάντε κλικ στο κουμπί «Ανταλλαγή». Η Amazon θα σας στείλει ένα κουτί για να στείλετε ξανά το προϊόν σας και, αφού γίνει αποδεκτό, θα πιστωθεί ο λογαριασμός σας. Οι τιμές είναι αρκετά ανταγωνιστικές, αλλά εδώ είναι τα μειονεκτήματα: Μπορείτε να ανταλλάξετε τα προϊόντα σας μόνο για μια δωροκάρτα Amazon (όχι κρύα μετρητά) και ο κατάλογος των συσκευών στις οποίες μπορείτε να ανταλλάξετε είναι περιορισμένος. Μπορείτε, ωστόσο, να πουλήσετε το χρησιμοποιημένο υλικό σας και στο Amazon, ελπίζοντας ότι άλλοι πελάτες του Amazon ενδιαφέρονται για την παλιά σας συσκευή. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητήστε το στοιχείο σας στο Amazon και κάντε κλικ στο κουμπί «Πώληση στο Amazon». Εάν έχετε την Amazon να χειριστεί την εκπλήρωση, απλά στέλνετε το αντικείμενό σας στην Amazon και φροντίζουν τα υπόλοιπα. Άλλες επιλογές, ωστόσο, θα σας έδιναν πιθανώς περισσότερα χρήματα, καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που πωλούν τα ίδια πράγματα στη «μεγαλύτερη αγορά του κόσμου».

NextWorth

Τι μας αρέσει

 • Γρήγορη πληρωμή.
 • Πολύ βολικό.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν δέχεται αντικείμενα από μικρούς παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές.
 • Καλές τιμές, αλλά μόνο για είδη σε πολύ καλή κατάσταση.

Το NextWorth παίρνει ηλεκτρονικά όλων των ειδών. Είναι γρήγορο και εύκολο, με πολλές δυνατότητες φιλικές προς τον πωλητή. Μεταξύ αυτών: πληρωμή την επόμενη εργάσιμη ημέρα και κλειδαριές τιμών 30 ημερών. Λάβετε μια άμεση προσφορά για το προϊόν σας και στείλτε το σε αυτά δωρεάν ή ρίξτε το σε ένα κατάστημα λιανικής όπως το Target Αφού ελεγχθεί, μπορείτε να πληρώσετε μέσω μιας προπληρωμένης κάρτας Discover, PayPal, επιταγής ή μέσω δωροκάρτας Target. Θα πρέπει να συγκρίνετε την τιμή για το ηλεκτρονικό σας αντικείμενο με τα άλλα εργαλεία που αναφέρονται εδώ, αλλά αυτός είναι, γενικά, ο εύκολος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα για τα παλιά σας ηλεκτρονικά (εφ ‘όσον το NextWorth θα τα πάρει).

Γκαζέλλα

Τι μας αρέσει

 • Καλή υποστήριξη πελατών.
 • Πληρωμή μέσω δωροκάρτας Amazon, Paypal ή επιταγής.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μη αποδεκτές συσκευές από μικρότερους παρόχους.
 • Οι υψηλότερες τιμές προσφέρονται μερικές φορές αλλού.

Το Gazelle είναι παρόμοιο με το NextWorth, αλλά παίρνει ως επί το πλείστον συσκευές Apple: iPhone, iPad, iPod και MacBooks – μαζί με επιλεγμένες συσκευές από άλλους κατασκευαστές. Επειδή ειδικεύονται σε αυτά τα iDevices και Mac, η Gazelle μπορεί να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές από ό, τι παρόμοιοι μεταπωλητές.

Craigslist

Τι μας αρέσει

 • Χωρίς χρεώσεις.
 • Χωρίς ταλαιπωρία αποστολής.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Αντιμετωπίστε άμεσα με ξένους.
 • Αγοραστές που τείνουν να παζαρέψουν και να παραπονεθούν.

Ο πιο δημοφιλής διαδικτυακός ιστότοπος αγγελιών είναι ένα καλό μέρος για να πουλήσετε κάτι που έχει μεγάλη ζήτηση, όπως το πιο πρόσφατο iPhone ή ένα ολοκαίνουργιο tablet. Δεν υπάρχουν χρεώσεις, οπότε μπορείτε να κάνετε λίγο περισσότερα από ό, τι με τις άλλες μεθόδους, αλλά ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με ανθρώπους που παζαρεύουν και ξένους με όλες τις ιδιοτροπίες ή τα ζητήματά τους. Ωστόσο, εάν έχετε χρόνο και υπομονή, αυτή είναι μια καλή αγορά για να λάβετε την τιμή που ψάχνετε από έναν τοπικό αγοραστή, χωρίς υπερβολική ταλαιπωρία.