Saltar al contenido

Γιατί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση Biden

14 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, καθώς ζούμε τις ζωές μας στο διαδίκτυο περισσότερο από ποτέ.
  • Απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο προκύπτουν όποτε υπάρχει χάος.
  • Οι ειδικοί λένε ότι η επόμενη διοίκηση πρέπει να υιοθετήσει ένα επιτυχημένο σχέδιο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που να αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα.
  • Οι μεγάλοι οργανισμοί και οι εταιρείες είναι υπεύθυνοι για την υιοθέτηση των καλύτερων στρατηγικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Erik Isakson / Getty Images
Το 2020 έχει αποδείξει ότι μεταβαίνουμε τη ζωή μας στον ψηφιακό κόσμο περισσότερο από ποτέ, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί η σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Οι ειδικοί λένε ότι το θέμα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του Μπάιντεν. Σύμφωνα με μια έρευνα της Check Point Software Technologies που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, το 71% των επαγγελματιών ασφαλείας ανέφεραν αύξηση των απειλών στον κυβερνοχώρο από την έναρξη του κλειδώματος του ιού των κορωνών στις αρχές του 2020. Οι ειδικοί λένε ότι στο παρελθόν δεν έχει δοθεί αρκετή σημασία στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και « προτρέποντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να την λάβει σοβαρά υπόψη. «Η μετάβαση και οι αποφάσεις που θα λάβει η διοίκηση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχουν σημασία και μπορεί να είναι πολύ επακόλουθη», δήλωσε ο Ed Amoroso, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG Cyber, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τις ζωές μας στον ψηφιακό κόσμο περισσότερο από ποτέ, και οι ειδικοί λένε ότι όσο περισσότερο είναι οι ζωές μας στο διαδίκτυο, τόσο πιο σημαντική είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. «Καθώς υστερούμε στις ΗΠΑ όσον αφορά το απόρρητο και οι εταιρείες πρέπει να εντείνουν». «Όλη η ζωή μας – πώς ψωνίζουμε, πώς αλληλεπιδρούμε, πώς μαθαίνουμε – είναι πλέον online», δήλωσε η Katie Teitler, ανώτερη αναλυτής της TAG Cyber. Σωσίβιο σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Όσο περισσότερο μεταμορφώνουμε σε μια ψηφιακή ζωή, τόσο πιο ευάλωτα πράγματα γίνονται.» Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σημείωσαν αύξηση 30% στις εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις κατά τον μήνα Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με την έρευνα Check Point. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι περίπου την ίδια περίοδο – μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου – οι ειδικοί είδαν μια απότομη αύξηση των επιθέσεων ransomware διπλού εκβιασμού, στις οποίες οι χάκερ εξάγουν μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων δεδομένων, και στη συνέχεια απειλούν να τα δημοσιεύσουν, εκτός εάν καταβληθούν λύτρα.

Υπερυψωμένη άποψη του κοριτσιού που παρακολουθεί διαδικτυακά σχολικά μαθήματα από το σπίτι κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του ιού κορωνών

PhotoAlto / Frederic Cirou / Getty Images
Ο Teitler είπε ότι οι απειλητικοί παράγοντες θα εκμεταλλεύονται πάντα οποιοδήποτε είδος χάους, ειδικά σε μια χαοτική χρονιά όπως το 2020. «Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ευδοκιμούν στο χάος, είτε είναι η πανδημία είτε είναι οι εκλογές, ευδοκιμούν σε αυτό και χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες των ανθρώπων να είναι φοβισμένος ή μπερδεμένος ή άγχος », είπε ο Teitler. Εκτός από την πανδημία και τις εκλογές, η έρευνα του Check Point επισημαίνει επίσης την ανάπτυξη δικτύου 5G ως μια άλλη απειλή το 2020 που οι κακοί παράγοντες μπορούν ενδεχομένως να επωφεληθούν. «Για να μείνουν μπροστά από απειλές, οι οργανισμοί πρέπει να είναι προληπτικοί και να μην αφήνουν κανένα μέρος της επιθετικής τους επιφάνειας απροστάτευτο ή χωρίς παρακολούθηση, ή κινδυνεύουν να γίνουν το επόμενο θύμα εξελιγμένων, στοχευμένων επιθέσεων», δήλωσε ο Δρ Dorit Dor, αντιπρόεδρος προϊόντων στο Check Point , σε επίσημη δήλωση.

Οτι χρειάζεται να γίνει?

Οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας λένε ότι η κυβέρνηση Biden πρέπει να λάβει υπόψη τους παραπάνω παράγοντες για να δώσει προτεραιότητα σε ένα επιτυχημένο σχέδιο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που προστατεύει τους πολίτες των ΗΠΑ. Πολύ πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden κέρδισε τις εκλογές, ο Amoroso έγραψε μια λίστα με διμερείς συστάσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη από όποιον κέρδισε τις εκλογές. Σύμφωνα με τον Amoroso, υπάρχουν τρεις βασικές σκέψεις. Ο πρώτος είναι να δημιουργήσει την επόμενη γενιά εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοασφάλεια. Απαιτούνται νέοι που εισέρχονται στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς η έρευνα του Check Point έδειξε ότι το 78% των οργανισμών δήλωσαν ότι έχουν έλλειψη δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Ομάδα Νέων Επαγγελματιών Προγραμματισμός Προηγμένος Κώδικας

gorodenkoff / Getty Images
Ο Αμόροσο είπε ότι οι άλλες δύο κρίσιμες πρωτοβουλίες θα έπρεπε η καθεμία από τις πολιτικές υπηρεσίες να εκπονήσει σχέδιο εκσυγχρονισμού της υποδομής τους σε ένα σύστημα δικτύωσης που βασίζεται σε σύννεφο, δεδομένου ότι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένες μεθόδους. Το τρίτο θα ήταν ο εξορθολογισμός του πλαισίου συμμόρφωσης. «Παρατηρήσαμε ότι ορισμένα πράγματα είναι σίγουρα αληθινά: ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι σημαντικός, ο προηγμένος σχεδιασμός είναι σημαντικός και η επιλογή των σωστών ανθρώπων είναι σημαντική», δήλωσε ο Αμόροσο για το σχέδιο μετάβασης στον κυβερνοασφάλεια. «Η μετάβαση και οι αποφάσεις που θα λάβει η διοίκηση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έχουν σημασία και μπορεί να είναι πολύ επακόλουθη». Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί λένε ότι το βάρος για την τελειοποίηση του προβλήματος της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εξαρτάται από μεγαλύτερους οργανισμούς, όχι από άτομα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά να ωθήσουμε αυτά τα είδη πραγμάτων να συμβούν. «Όλο και περισσότερο τα άτομα μπορούν και πρέπει να εξαρτώνται από μεγάλους οργανισμούς για να κάνουν αυτά τα πράγματα για αυτούς», δήλωσε ο Amoroso. Ο Teitler συμφωνεί με τον Amoroso, προσθέτοντας ότι ενώ οι κανονισμοί της κυβέρνησης θα βοηθήσουν αναμφίβολα, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τελικά εμπίπτει σε οργανισμούς και εταιρείες. «Νομίζω πως είναι [companies’ and organizations’] Απόλυτη ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε τα πιο σύγχρονα στοιχεία ελέγχου και να απαιτήσουμε έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων «, είπε.» Καθώς υστερούμε στις ΗΠΑ όσον αφορά το απόρρητο και οι εταιρείες πρέπει να εντείνουν. »