Saltar al contenido

Γιατί η κίνηση δακτυλίου Rescind θέλει να αφαιρεθούν οι επικυρώσεις

18 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Πάνω από δώδεκα πολιτικά δικαιώματα και υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών ζητούν από τους αναθεωρητές να «Rescind Ring» λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
  • Το Amazon Ring έχει δεσμούς με τις αστυνομικές υπηρεσίες και έχει ιστορικό επικίνδυνων διαρροών και παραβιάσεων.
  • Οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας συχνά αντιμετωπίζονται μεταξύ τους, αλλά είναι και οι δύο σημαντικές και οι οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών πιστεύουν ότι το δαχτυλίδι Amazon παραβιάζει και τα δύο.
Aiva.net
Το Amazon Ring έχει διαφημιστεί ως ένας τρόπος για πολυσύχναστους, εν κινήσει ανθρώπους να ελέγχουν τα σπίτια τους και να παρέχουν μια πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας, αλλά οι υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών και οι ομάδες πολιτικών ελευθεριών λένε ότι κάνει περισσότερο κακό παρά καλό όταν πρόκειται για απορρήτου των καταναλωτών. Το «Rescind Ring» είναι το νέο κίνημα από περισσότερες από 15 ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων που καλούν τους αναθεωρητές τεχνολογίας και τα μέσα ενημέρωσης να αποσύρουν την έγκρισή τους για το σύστημα οικιακής κάμερας που βασίζεται στο Διαδίκτυο. Το δελτίο τύπου της ομάδας αναφέρει ζητήματα σχετικά με παραβιάσεις, διαρροές και τη σύνδεσή τους με «θανατηφόρα» αστυνομικά τμήματα ως λόγο ανησυχίας. Το Ring έχει απασχοληθεί από το 16% των σπιτιών στις ΗΠΑ και παραμένει το πιο δημοφιλές σύστημα κουδουνιών βίντεο, αλλά υπήρξε αγκάθι στην πλευρά του Αμαζονίου καθώς συνεχίζει να τραβά αρνητικό τύπο. «Η κακή ασφάλειά τους αφήνει τους καταναλωτές ευάλωτους σε παραβιάσεις και διαρροές, όπως φαίνεται το προηγούμενο έτος. Οι αστυνομικές συνεργασίες τους προκαλούν θεμελιώδεις βασικές ελευθερίες, παραβιάζουν τα ιερά δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Evan Greer, αναπληρωτής διευθυντής του Fight for the Future, σε Τύπο της 8ης Δεκεμβρίου ελευθέρωση. «Η μονοπωλιακή δύναμη του Amazon και η επιθετική επιδίωξη συνεργασιών παρακολούθησης με την αστυνομία τους ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους. Η παράβλεψη του ευρύτερου κοινωνικού αντίκτυπου ενός προϊόντος δεν κάνει την κριτική σας» ουδέτερη «, καθιστά την απερίσκεπτη και ατελή.» «Υπάρχουν οφέλη ασφαλείας από την κατοχή μιας κάμερας ασφαλείας που βασίζεται στο Διαδίκτυο με ασφάλεια. Υπάρχουν οφέλη για την ασφάλεια που δεν έχετε. »

Ζητήματα με το δαχτυλίδι Amazon

Τον περασμένο μήνα, η Amazon αναγκάστηκε να ανακαλέσει περίπου 360.000 συστήματα κουδουνιών κουδουνίσματος λόγω προβλημάτων με μπαταρίες υπερθέρμανσης που προκαλούν κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαύματος. Αυτό ήταν το τελευταίο σε έναν κατακλυσμό κακού τύπου για τη συσκευή ασφαλείας με δυνατότητα Wi-Fi, η οποία δέχθηκε πυρά για κερδοφόρες συνεργασίες με περισσότερες από 400 αστυνομικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα. Πάνω από 30 οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων κάλεσαν την εταιρεία, η οποία έχει διπλασιαστεί μόνο από τη σύνδεσή της με την επιβολή του νόμου, ενώ φλερτάρει με την επέκταση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου σε ανώτερους υπαλλήλους βοήθειας. Οι συνεργασίες με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου προηγούνται του εθνικού υπολογισμού που πραγματοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι, αλλά τα στελέχη της Ring δεν έχουν εκφράσει καμία πρόθεση να τερματίσουν αυτές τις σχέσεις, ούτε την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εταιρείας. Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας δημοσίευσε μια δήλωση που υποστηρίζει το κίνημα του Black Lives Matter και ανακοίνωσε δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων, στελέχη του Ring είχαν τις δικές τους προτεραιότητες. Υπερασπίστηκαν τους δεσμούς τους με την αστυνόμευση, με αποτέλεσμα οι ακτιβιστές να βλέπουν τη χειρονομία ως κάτι περισσότερο από το χείλος. Η εταιρεία επέκτεινε το πρόγραμμα υπογράφοντας 29 νέες αστυνομικές συμβάσεις μετά τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και το συνεχιζόμενο κίνημα διαμαρτυρίας.

Μια συσκευή κουδούνι με ενσωματωμένη κάμερα κατασκευασμένη από την εταιρεία οικιακής ασφάλειας Ring

Chip Somodevilla / Getty Images
«Το πρόβλημα είναι ότι είναι μια συσκευή παρακολούθησης υπό τον έλεγχο ενός μονοπωλίου εποπτείας-καπιταλισμού. Η Amazon έχει τα δεδομένα και μπορούν να κάνουν με αυτό που θέλουν – συμπεριλαμβανομένης της παράδοσής τους στην αστυνομία χωρίς κανένα ένταλμα ή ακόμη και πιθανή αιτία,» ασφάλεια Ο τεχνικός Bruce Schneier είπε σε μια συνέντευξη μέσω email με τη kalodiozois.

Ασφάλεια έναντι ασφάλειας

Τα διαδικτυακά συστήματα κάμερας κουδουνιού Ring-based με δυνατότητα Wi-Fi δημιουργούν επίσης πολλές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο για τους χρήστες. Η τεχνολογία είναι ευαίσθητη σε χάκερ που μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάμερες και ευαίσθητες πληροφορίες για τους καταναλωτές. Σε ένα ψυχρό ιογενές κλιπ από πέρυσι, ένας άντρας απομακρύνει από απόσταση το σύστημα ασφαλείας στην κρεβατοκάμαρα ενός νεαρού κοριτσιού και ακούγεται να της μιλάει μέσω του μικροφώνου της κάμερας, διακηρύσσοντας ότι είναι Άγιος Βασίλης και της καθοδηγεί να σπάσει την τηλεόρασή της. Ένα άλλο παράδειγμα ενός hack hack ήταν μια μαύρη οικογένεια που χτυπήθηκε με φυλετικά επίθετα από απομακρυσμένους χάκερ που τους παρακολουθούσαν μέσω της κάμερας τους όλη τη νύχτα. Την ίδια χρονιά, χιλιάδες χρήστες βρήκαν τις πληροφορίες τους εκτεθειμένες από χάκερ μετά από διαρροή που έδειξε ευαίσθητες πληροφορίες. Οι διευθύνσεις σπιτιού, οι οικονομικές λεπτομέρειες και τα ηχογραφημένα βιντεοσκοπημένα βίντεο ήταν μεταξύ των ιδιωτικών πληροφοριών που χάραξαν οι χάκερ από 3.672 κάτοχους κάμερας Ring μόλις πριν από ένα χρόνο. Το Amazon Ring απέτυχε να αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις παραβιάσεις. Αντίθετα, κατηγορώντας τον συμβιβασμό των συστημάτων τους σε χρήστες που επαναχρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης. Η αποτυχία δράσης από στελέχη είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών και πολιτικών δικαιωμάτων κάλεσαν τους αναθεωρητές να ανακαλέσουν τις συστάσεις τους. «Το πρόβλημα είναι ότι είναι μια συσκευή παρακολούθησης υπό τον έλεγχο ενός μονοπωλίου εποπτείας-καπιταλισμού». Η συνεχής έλλειψη ευθύνης εκ μέρους της επιχείρησης οι ανώτεροι υπάλληλοι θα μπορούσαν να κάνουν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί για τις τεχνολογίες κατασκοπείας που βάζουν κάμερες στα σπίτια τους. Ένα συχνά επαναλαμβανόμενο κλισέ υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Η υπόθεση είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε και τα δύο. Ο Schneier είπε ότι είναι λάθος. Μπορούμε να έχουμε και τα δύο. «Είναι ένα ηλίθιο σημείο ομιλίας. Δεν είναι… ασφάλεια έναντι απορρήτου. Είναι ασφάλεια έναντι ασφάλειας », είπε. «Υπάρχουν οφέλη ασφαλείας από την κατοχή μιας κάμερας ασφαλείας που βασίζεται στο Διαδίκτυο με ασφάλεια. Υπάρχουν οφέλη ασφαλείας από το να μην έχετε ένα. » Η ασφαλέστερη επιλογή, προσθέτει, είναι αυτή που επέλεξε – χωρίς να έχει καθόλου.