Saltar al contenido

Γιατί η πληρωμή ανάμεσά μας στο διακόπτη δεν είναι τόσο κακή

14 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Το Nintendo είναι η πρώτη κονσόλα στην οποία μπορείτε να παίξετε μεταξύ μας, αλλά σύντομα θα ακολουθήσει το Xbox.
  • Οι παίκτες θα πρέπει να πληρώσουν $ 5 για να κατεβάσουν το παιχνίδι και θα χρειαστούν επίσης μια πληρωμένη συνδρομή στο διαδίκτυο.
  • Οι διαφορές στην προσβασιμότητα ενδέχεται να μην αξίζουν τον κόπο για τους παίκτες.
Ίντερσλοθ
Μεταξύ μας, μία από τις επιτυχίες των κινητών και PC επιτυχιών του 2020, είναι τελικά διαθέσιμη για αναπαραγωγή στα Nintendo Switch και Switch Lite. Οι θαυμαστές ίσως δεν περίμεναν την επιφυλακή ότι αυτό το προηγουμένως δωρεάν παιχνίδι έχει τώρα τιμή 5 $, αν και δεν θα ήταν τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Η Nintendo έκανε την ανακοίνωση στις 15 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που ήταν διαθέσιμη, ως μέρος του Indie World Showcase, μια ολοήμερη εκδήλωση κατά την οποία η Nintendo ανακοίνωσε πολλά ανεξάρτητα αναπτυγμένα παιχνίδια που έρχονται σύντομα στην πλατφόρμα. Ακόμα πιο συναρπαστικό, το βιογραφικό του Twitter υπόσχεται ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στο Xbox. «Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να παίξεις», δήλωσε ο Λούις Λεβί, συγγραφέας και συνιδρυτής της Novy Unlimited, ενός πρακτορείου δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ που εστιάζει στο παιχνίδι, σε μια συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα gamepad και μια οθόνη αφής. Η τιμολόγηση είναι η ίδια με το Steam. Εξακολουθείτε να χρειάζεται να πληρώσετε το Nintendo για το Nintendo Online, αλλά είναι αρκετά προσιτό. Τέλος, θα φαίνεται υπέροχο στο Switch!»

Ιδανικό ομαδικό παιχνίδι

Δεν είναι δύσκολο να δούμε γιατί η Nintendo θα έβλεπε την ελκυστικότητα της προσθήκης Μεταξύ μας στη σειρά τους. Η ιδέα είναι αρκετά απλή: οι παίκτες είναι (ειλικρινά αξιολάτρευτο) μέλη του πληρώματος σε ένα διαστημόπλοιο που προσπαθούν να κάνουν την επιχείρησή τους, αλλά ένας εξωγήινος απατεώνας που μοιάζει με τακτικό μέλος του πληρώματος σκοτώνει κρυφά άλλους παίκτες και σαμποτάρει το πλοίο. Εναπόκειται στο υπόλοιπο πλήρωμα να μαντέψει ποιος είναι ο απατεώνας πριν όλοι πεθάνουν, ενώ ο απατεώνας έχει επιφορτιστεί να σκοτώσει συνεργάτες και να διαταράξει το πλοίο, αποφεύγοντας τις υποψίες.

Ανάμεσα σε εμάς η εικόνα δείχνει το κόκκινο που κατηγορεί το Λευκό ενώ τα φαντάσματα δείχνουν προς το Κόκκινο

Ίντερσλοθ
Με χώρο για έως και δέκα παίκτες, είναι ένα τέλειο παιχνίδι για πάρτι, ένα παιχνίδι που είναι προσβάσιμο για νέους παίκτες, αλλά υπόσχεται αρκετές μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι έμπειροι παίκτες. Παρόλο που δεν επιτρέπεται η ομιλία κατά τη διάρκεια του περισσότερου παιχνιδιού, μόλις αναφερθεί ένα σώμα, τα μέλη του πληρώματος έχουν περιορισμένο χρόνο για να μιλήσουν επιτέλους, μέσω μιας αίθουσας συνομιλίας, για το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο απατεώνας πριν ψηφίσουν και κλωτσήσουν έναν συμμαθητή στο διάστημα. Είναι το στήριγμα για τους Twitch streamers και τους YouTubers, προσελκύοντας ακόμη και την προσοχή της Κογκρέσου Alexandria Ocasio-Cortez, η οποία έδωσε ζωντανή ροή στο παιχνίδι της νωρίτερα αυτό το έτος σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους νέους να ψηφίσουν.

Μια μικτή τσάντα

Εκείνοι που ήλπιζαν για μια παρόμοια εμπειρία με το παιχνίδι του κινητού μπορεί να είναι λίγο απογοητευμένοι. Παρόλο Μεταξύ μας είναι δωρεάν για λήψη και αναπαραγωγή στο τηλέφωνό σας, η έκδοση Switch έρχεται με τιμή 5 $. Επιπλέον, για να παίξετε πραγματικά με άλλα άτομα, θα χρειαστείτε συνδρομή στο Nintendo Online, με τιμές που ξεκινούν από 3,99 $ το μήνα ή 19,99 $ το χρόνο. Ενώ το κόστος δεν είναι πολύ απότομο, εξακολουθεί να θέτει το ερώτημα γιατί η Nintendo χτύπησε καθόλου μια τιμή, όταν παρόμοια παιχνίδια για πολλούς παίκτες — σκέφτονται Fortnite και Ατρόμητος– δωρεάν παιχνίδι Ένα άλλο τεράστιο μειονέκτημα είναι αυτό που επηρεάζει το παιχνίδι: ένα μεγάλο μέρος της διασκέδασης μιλάει με άλλους παίκτες πριν ψηφίσουν για ψευδείς, και ενώ η πληκτρολόγηση στο τηλέφωνό σας μπορεί να είναι εύκολη, πλοηγηθείτε σε ένα πληκτρολόγιο οθόνης με τα μειονεκτήματα χαράς ή ακόμα και ένα Ο τυπικός ελεγκτής είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάλας, ένα που δεν είναι το πιο άνετο πράγμα στον κόσμο, εάν εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό εφικτό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μπορεί να αποφευχθεί εντελώς χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο οθόνης αφής του διακόπτη σε λειτουργία χειρός.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ακόμα πολλά για να ενθουσιαστούν, και τα συνήθη χαρακτηριστικά είναι όλα παρόντα και λογίζονται. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ιδιωτικά παιχνίδια μόνο για προσκλήσεις με φίλους ή να ξεδιπλώσουν τις δυνάμεις του διαδικτύου μέσω δημόσιων παιχνιδιών. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε τα δικά σας παιχνίδια και να ορίσετε τις παραμέτρους που θέλετε, όπως τον αριθμό των απατεώνων ανά παιχνίδι.

Μεταξύ μας στο Switch υποστηρίζει επίσης crossplay, που σημαίνει ότι οι παίκτες που χρησιμοποιούν τηλέφωνο, υπολογιστή ή Switch θα μπορούν όλοι να παίζουν μαζί. Ωστόσο, πληρώνετε 5 $ και μηνιαία συνδρομή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα παιχνίδι που είναι δωρεάν και πιο εύκολο να παίξετε στο τηλέφωνό σας; Ακούγεται «sus» για μένα, αλλά όπως έχουν επισημάνει ορισμένοι, όπως το @KrangKotobuki στο Twitter, τα 5 $ είναι μια συγκριτικά μικρή τιμή που πρέπει να πληρώσει για την υποστήριξη μικρών εταιρειών παιχνιδιών. Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν προφανή πλεονεκτήματα στο παιχνίδι στο Switch σας – χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις – η επένδυση, όσο μικρή και αν είναι, μπορεί να μην αξίζει τον κόπο για όσους δεν έχουν ήδη συνδρομή στο Switch Online. Ειδικά για τους casual παίκτες, η προσκόλληση στο τηλέφωνό σας εξακολουθεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας – ακόμα κι αν υπάρχουν απροσδόκητα πλεονεκτήματα για τους χρήστες Switch, όπως κατά λάθος να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν νέο χάρτη πριν από όλους τους άλλους.