Saltar al contenido

Γιατί οι μπαταρίες αυτοκινήτων εξαφανίζονται το χειμώνα;

12 de mayo de 2021

Ενώ είναι αλήθεια ότι ο χειμώνας είναι μια αρκετά συνηθισμένη στιγμή για να πεθάνουν οι μπαταρίες αυτοκινήτων, ορισμένες πηγές στην πραγματικότητα δείχνουν ότι περισσότερες μπαταρίες πεθαίνουν το καλοκαίρι από ό, τι το χειμώνα. Άρα μπορεί να ασχολείστε με μια περίπτωση μεροληψίας επιβεβαίωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε τελείως στο αριστερό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετική ιδέα να ελέγχετε την μπαταρία σας και να εκτελείτε τακτική συντήρηση της μπαταρίας το φθινόπωρο προτού έχει την ευκαιρία να σας αφήσει να παγιδευτεί σε μια χιονοθύελλα. Η επιστήμη πίσω από την τεχνολογία μπαταρίας μολύβδου-οξέος δείχνει στην πραγματικότητα πόσο ζεστό και κρύο καιρό μπορεί να είναι άσχημα για τη ζωή και τη λειτουργία μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Παρόλο που ο ζεστός καιρός είναι πραγματικός δολοφόνος μπαταρίας, για διάφορους λόγους, ο κρύος καιρός είναι επίσης σκληρός στις μπαταρίες αυτοκινήτων.

The Real Car Battery Killer: Θερμοκρασίες Extremes

Arthur Tilley / Getty Images
Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε ένα αρκετά μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, αλλά η απόδοση υποφέρει τόσο σε κρύο όσο και σε ζεστό περιβάλλον. Σύμφωνα με τα Industrial Battery Products, η χωρητικότητα της μπαταρίας μολύβδου-οξέος μειώνεται περίπου 20% από την κανονική σε καιρικές συνθήκες, έως περίπου 50% της κανονικής όταν οι θερμοκρασίες βυθίζονται στους -22 βαθμούς Φαρενάιτ Με τον ίδιο τρόπο που το υπερβολικό κρύο μειώνει τη χωρητικότητα μιας μπαταρίας μολύβδου-οξέος, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν πραγματικά την χωρητικότητα. Στην πραγματικότητα, μια μπαταρία μολύβδου-οξέος μπορεί να εμφανίσει περίπου 12% αύξηση της χωρητικότητας στους 122 βαθμούς Φαρενάιτ έναντι 77 βαθμούς Φαρενάιτ. Φυσικά, αυτή η αύξηση της χωρητικότητας δεν έρχεται χωρίς το δικό της μειονέκτημα. Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένη χωρητικότητα, έχουν επίσης ως αποτέλεσμα μειωμένη διάρκεια ζωής.

Ο λόγος Οι μπαταρίες αυτοκινήτων πεθαίνουν το χειμώνα

Υπάρχουν τρεις κύριοι συντελεστές που οδηγούν στο θάνατο των μπαταριών το χειμώνα: μειωμένη χωρητικότητα, αυξημένη πρόσληψη από κινητήρες εκκίνησης και αυξημένη πρόσληψη από αξεσουάρ. Τα εσωτερικά φώτα που αφήνονται δεν είναι πραγματικά πρόβλημα. Όταν πηγαίνετε για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας, ο κινητήρας της μίζας απαιτεί τεράστια ένταση για να ξεκινήσετε. Υπό κανονικές συνθήκες, η μπαταρία σας δεν θα παράσχει παράπονα, καθώς η ικανότητα παροχής πολλής έντασης σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα από τα πράγματα στα οποία η αρχαία τεχνολογία μπαταρίας μολύβδου-οξέος είναι καταπληκτική. Ωστόσο, μια μπαταρία που έχει ήδη πάρει μακρά στο δόντι μπορεί να έχει πολλά προβλήματα το χειμώνα. Ακόμα κι αν η χωρητικότητα μιας μπαταρίας δεν μειωθεί κατά την ηλικία, οι θερμοκρασίες που βρίσκονται στο ή κάτω από το πάγωμα μπορούν ακόμη και να χτυπήσουν την ικανότητα μιας ολοκαίνουργιας μπαταρίας τόσο χαμηλή που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις του κινητήρα εκκίνησης. Όταν κοιτάζετε τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία της μπαταρίας, οι ενισχυτές ψυχρής εκκίνησης (CCA) είναι ο αριθμός που αναφέρεται στο πόση ένταση της μπαταρίας μπορεί να εκπέμψει κρύα. Εάν ο αριθμός είναι μεγάλος, αυτό σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένος για να χειρίζεται υψηλότερες απαιτήσεις από μια μπαταρία με μικρότερο αριθμό, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έχει καλύτερη απόδοση σε κρύο καιρό, όταν η χωρητικότητα μειώνεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε πολύ κρύο καιρό, οι απαιτήσεις έντασης κινητήρα εκκίνησης μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες από το κανονικό, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι το λάδι κινητήρα γίνεται πιο παχύ όταν ο καιρός είναι κρύος, ειδικά αν ασχολείστε με ένα λιπαντικό ενός βάρους που δεν έχει διαφορετικές βαθμολογίες ιξώδους για κρύο και ζεστό καιρό. Όταν το λάδι γίνει παχύρρευστο, ο κινητήρας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναποδογυριστεί, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ένταση του κινητήρα εκκίνησης. Η χειμερινή οδήγηση συνήθως προσθέτει μεγαλύτερη πίεση στην μπαταρία σας, λόγω των απαιτήσεων αξεσουάρ όπως προβολείς και υαλοκαθαριστήρες που τείνουν να χρησιμοποιούνται συχνότερα όταν οι μέρες είναι μικρότερες και ο καιρός είναι πιο πιθανό να είναι άσχημος. Εκτός αν έχετε εναλλάκτη υψηλής απόδοσης, ενδέχεται να δυσκολευτείτε να συνεχίσετε το σύστημα φόρτισης. Και δεδομένου ότι η μπαταρία μπορεί ήδη να υποφέρει από μειωμένη χωρητικότητα λόγω ψυχρών θερμοκρασιών, αυτό μπορεί να επιταχύνει την κατάρρευση μιας παλιάς μπαταρίας.

Οι λόγοι Οι μπαταρίες αυτοκινήτων πεθαίνουν το καλοκαίρι

Με τον ίδιο τρόπο που οι ψυχρές θερμοκρασίες είναι σκληρές στις μπαταρίες αυτοκινήτων, οι θερμές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, οι θερμές θερμοκρασίες οδηγούν άμεσα σε μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι μια μπαταρία που λειτουργεί συνεχώς στους βολικούς 77 βαθμούς Φαρενάιτ θα διαρκέσει περίπου 50 τοις εκατό περισσότερο από μια μπαταρία που εκτίθεται συνεχώς σε θερμοκρασία περίπου 92 βαθμών. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα International Battery Products, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται στο μισό για κάθε αύξηση 15 μοιρών σε μια τυπική θερμοκρασία λειτουργίας 77 βαθμών Φαρενάιτ. Σύμφωνα με το Car Care Council, οι δύο κύριοι ένοχοι πίσω από τις νεκρές μπαταρίες είναι η θερμότητα και η υπερφόρτιση. Όταν ο ηλεκτρολύτης θερμαίνεται, είναι πιο πιθανό να εξατμιστεί. Και αν δεν συμπληρωθεί, η μπαταρία μπορεί να καταστραφεί αμετάκλητα. Ομοίως, η υπερφόρτιση μιας μπαταρίας μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της, να την καταστρέψει εσωτερικά και ακόμη και να την προκαλέσει έκρηξη.

Διατηρώντας μια μπαταρία αυτοκινήτου ζωντανή το χειμώνα και το καλοκαίρι

Κάθε φορά που η μπαταρία του αυτοκινήτου σας λειτουργεί εκτός του βέλτιστου εύρους θερμοκρασίας, το γεγονός είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτύχει, είτε ψύχεται κρύο είτε βράζει ζεστό έξω. Το χειμώνα, ένα τεράστιο πράγμα που μπορείτε να κάνετε το χειμώνα είναι να διατηρήσετε τη μπαταρία σας φορτισμένη. Σύμφωνα με την Interstate Battery, μια αδύναμη μπαταρία θα αρχίσει να παγώνει 503 στους 32 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία δεν θα παγώσει έως περίπου -76 βαθμούς Φαρενάιτ. Φυσικά, είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε το φορτίο της μπαταρίας σας, να ελέγξετε τον ηλεκτρολύτη και να ελέγξετε τις συνδέσεις για τυχόν σημάδια διάβρωσης πριν από το χειμώνα. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε τη μπαταρία σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι με λίγη προληπτική συντήρηση. Δεδομένου ότι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της αστοχίας της μπαταρίας είναι η θερμότητα, η οποία προκαλεί την εξάτμιση των ηλεκτρολυτών, δεν βλάπτει ποτέ να παρακολουθείτε τον ηλεκτρολύτη σας κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών. Εάν ο ηλεκτρολύτης αρχίσει να πέφτει, τότε μπορείτε να τον ολοκληρώσετε πριν το πρόβλημα γίνει πιο σοβαρό.