Saltar al contenido

Γιατί παίζετε το Minecraft;

27 de mayo de 2021

Εάν με ρωτήσετε γιατί παίξαμε το Minecraft για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε συνεχώς με λογικό λόγο. Minecraft έχει επηρεάσει τη ζωή μας με πολλούς θετικούς τρόπους από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να παίζουμε. Δίνοντας μας πάνω από πέντε χρόνια απόλαυσης, έχουμε παίξει Minecraft περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βιντεοπαιχνίδι (εκτός από το Jagex’s RuneScape που επί του παρόντος είναι δέκα χρόνια παιχνιδιού). Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί Minecraft μας έχει δώσει πολλές υπέροχες αναμνήσεις, απόλαυση και άφθονο χρόνο παιχνιδιού.

Ο συγχρονισμος

Σωσίβιο
Καταλήξαμε να βρούμε Minecraft όταν ήμασταν σε ένα πολύ περίεργο σημείο της ζωής. Ήμασταν δεκατέσσερα ετών και θέλαμε να ζήσουμε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι. Ο υπολογιστής μας δεν ήταν υπέροχος, οπότε ήμασταν εξαιρετικά περιορισμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να παίξουμε. Βαρεθήκαμε RuneScape και χρειάστηκε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι για να παίξει με φίλους. Οπως και Minecraft κέρδισε πολύ γρήγορα δημοτικότητα στον κύκλο των συντρόφων μας, ήμασταν διστακτικοί στο παιχνίδι. Ενώ Minecraft φαινόταν βαρετό με την πρώτη ματιά, δεν σκοπεύαμε να το αγοράσουμε. Ερωτηθείς εκατοντάδες φορές για να παίξουμε το παιχνίδι με φίλους, επιτέλους στείλαμε και το αγοράσαμε online. Την πρώτη φορά που παίζουμε το βιντεοπαιχνίδι, περιμέναμε να έχει καθορισμένο λόγο ή πόντο. Ενώ δεν περιμέναμε μια ιστορία ή κάτι τέτοιο, περιμέναμε μια κινητήρια δύναμη να θέλει να παίξει, ένα κίνητρο. Αντί να μας δοθεί λόγος να παίξουμε, μας δόθηκε μια κενή πλάκα. Σύντομα διαπιστώσαμε ότι χωρίς να μας δοθεί τίποτα για να οδηγήσουμε την κατεύθυνσή μας, έπρεπε να αποφασίσουμε και να καταλάβουμε τι έπρεπε να κάνουμε. Ενώ ακούγεται κλισέ, η πρώτη μας αντίδραση ήταν να τρυπήσουμε τα δέντρα και να φύγουμε από εκεί. Ξεκινήσαμε να βλέπουμε πολλά βίντεο στο YouTube Minecraft και αμέσως πήρε μια ιδέα για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι. Μετά από μερικές μέρες παίζοντας μόνοι μας, βρήκαμε αυτό το παιχνίδι Minecraft με φίλους θα μπορούσε να είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το αναμενόμενο. Μπήκαμε σε έναν διακομιστή με πολλούς από τους φίλους μας και αρχίσαμε να έχουμε πολύ περισσότερη διασκέδαση από ό, τι αναμενόταν. Minecraft δεν ήταν πλέον ένα βιντεοπαιχνίδι που μας έδινε απόλαυση μόνο.

Ένα δημιουργικό κατάστημα

Στιγμιότυπο οθόνης MInecraft

Σωσίβιο
Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να διασκεδάζουμε, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στο παιχνίδι, βρίσκοντας νέους τρόπους για να εκφραζόμαστε μέσα στους φαινομενικά άπειρους τοίχους του παιχνιδιού. Χωρίς όρια όσον αφορά τα όρια των δημιουργικών, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το μυαλό μας και να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με ιδέες. Δημιουργίες που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε άρχισαν να γεμίζουν τους κόσμους μας, ο ένας μετά τον άλλο. Με έναν ατελείωτο κόσμο για να τοποθετώ και να χτίζω τις ιδέες μου από την αρχή, αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι θα μπορούσαμε να χτίσουμε μεγαλύτερες και καλύτερες δημιουργίες. Οι δημιουργίες μας ξεκίνησαν από τις εξαιρετικά απλές, μη προγραμματισμένες δομές σε πιο περίτεχνα σχέδια που ήταν πιο μελετημένα. Minecraft έχει δώσει σε πολλούς παίκτες μια δημιουργική διέξοδο που επιτρέπει μια βελτιωμένη καλλιτεχνική εμπειρία όταν φέρνει μια ιδέα στη ζωή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, Minecraft μας ενέπνευσε να σκεφτούμε νέες ιδέες (όπως τα εργαλεία Redstone) που δεν μπορούν μόνο να ωφελήσουν τον κόσμο μας μέσα Minecraft, αλλά μπορεί επίσης να ωφελήσει την καλλιτεχνική μας ανάγκη να δημιουργήσουμε και να δημιουργήσουμε μια ιδέα. Με κάθε ιδέα που δημιουργούμε, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε κάτι πιο περίπλοκο από το τελευταίο. Δίνοντας στον εαυτό μας την πρόκληση να αισθανθούμε ικανοποιημένοι αφού κάνουμε μια πιο έντονα σχεδιασμένη δομή επιτρέπει μια ποτέ στεγνή ή βαρετή στιγμή όταν πρόκειται για Minecraft.

YouTube

Minecraft έχει επίσης δώσει πολλούς νέους δημιουργούς φωνή στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, ειδικά μέσω του YouTube. Όταν πολλοί παίκτες δεν μπορούσαν να βιώσουν βιντεοπαιχνίδια υψηλής απόδοσης στον υπολογιστή τους, Minecraft έδωσε στους δημιουργούς την ευκαιρία να δοκιμάσουν το χέρι τους στη δημιουργία βίντεο στο διαδίκτυο. Ήμασταν ένας από αυτούς τους πολλούς δημιουργούς. Δημιουργήσαμε περιεχόμενο στο YouTube για μερικά χρόνια με βάση άλλα βιντεοπαιχνίδια, αλλά ποτέ δεν δοκιμάσαμε πραγματικά το Let Plays. Είχαμε μερικά ζωντανά σχόλια εδώ και εκεί πριν Minecraft, αλλά βρήκαμε την αγάπη μας για αυτό όταν παίζουμε το παιχνίδι. Ήμασταν ένα πολύ μικρό YouTuber και είχαμε αποφασίσει να βάλουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του χρόνου και της προσπάθειάς μας στη νέα μας τέχνη της ομιλίας και της διασκέδασης. Ενώ κάποτε φαινόταν πολύ ντροπαλός και δειλά στο YouTube, έχουμε γίνει πολύ πιο δυνατά και πιο φωνητικά. Απλά ηχογράφηση βίντεο σε ένα παιχνίδι που απολαύσαμε μας έδωσε τη δυνατότητα να διατυπώσουμε τις σκέψεις μας με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο. Είχαμε μάθει να μην είμαστε πλέον ντροπαλοί όπως κάποτε, κυρίως λόγω του γεγονότος που κάναμε Minecraft βίντεο για τόσο καιρό. Το να μιλάς σε ένα κοινό φαίνεται να είναι δεύτερη φύση τώρα, αφού το κάνεις τόσα χρόνια στο YouTube.

Η κοινότητα

Στιγμιότυπο οθόνης Minecraft

Σωσίβιο
Όχι μόνο παίζουμε Minecraft για την απόλαυση του παιχνιδιού, εμμένουμε επίσης στην κοινότητα που σχετίζεται με αυτό. Δεν βρήκαμε καμία άλλη κοινότητα στα τυχερά παιχνίδια που να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει, να απολαύσει τη ζωή, να είναι ευγενική η μια με την άλλη και πολύ περισσότερο από αυτό Minecraft. Ενώ η ψυχαγωγική πτυχή του βιντεοπαιχνιδιού έχει τα σκαμπανεβάσματα της, συνολικά, το καλό ξεπερνά το κακό κάθε φορά. Με μια κοινότητα τόσο αποφασισμένη να δημιουργήσει νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να ζήσετε Minecraft, δεν υπάρχει κανένας γενικός λόγος να σταματήσετε να παίζετε. Αμέτρητες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις έχουν γεννηθεί από την αγάπη του Minecraft, δίνοντας στους νέους παίκτες έναν λόγο να ενδιαφερθούν. Πολύ λίγες κοινότητες που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια έχουν ισχυρή σχέση με τους παίκτες όσον αφορά την προσέγγιση και την πραγματοποίηση ευγενικών πραγμάτων. MinecraftΗ κοινότητα έχει εμπνεύσει πολλούς νέους τρόπους παιχνιδιού, όπως για εκπαιδευτική χρήση, γενική χαλάρωση και πολλά άλλα. Αυτές οι δημιουργίες και ιδέες δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την ώθηση που έδωσε η κοινότητα για να υποστηρίξει την ύπαρξή τους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια άλλη κοινότητα παικτών που θα προτιμούσαμε να είμαστε μέρος από το Minecraft κοινότητα.

Το μέλλον του Minecraft

Minecon Λονδίνο

Σωσίβιο
Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι για αυτό MinecraftΤο μέλλον συνεπάγεται η βιομηχανία ψυχαγωγίας. Με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του βιντεοπαιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένου του Minecraft: Έκδοση εκπαίδευσης, νέος Minecraft: Λειτουργία ιστορίας κεφάλαια, α Minecraft ταινία, τα Hololens και πολλά άλλα, δεν υπάρχει λόγος να μην είστε ενθουσιασμένοι. Αυτές οι ανακοινώσεις τόσο της Mojang όσο και της Microsoft συνέχισαν να με ενθουσιάζουν με κάθε νέα πληροφορία που έχει αποκαλυφθεί. Η Mojang και η Microsoft δεν είναι οι μόνοι προγραμματιστές που δημιουργούν πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες. Πολλοί παίκτες έχουν αρχίσει Minecraft, επιτρέποντας σε άλλους να βιώσουν και να απολαύσουν το βιντεοπαιχνίδι με νέους, συναρπαστικούς τρόπους. Οσο Minecraft υπήρξε, υπήρξαν modders για το παιχνίδι. Αυτά τα modders έχουν εισαγάγει νέες ιδέες που κάποτε δεν είχαν καν φανταστεί. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Minecraft Η κοινότητα έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων τρόπων για να βιώσετε το βιντεοπαιχνίδι, επομένως, τα mods έχουν νόημα να δημιουργηθούν. Αυτές οι τροποποιήσεις στο βιντεοπαιχνίδι επιτρέπουν στους παίκτες να απολαμβάνουν Minecraft στο περιεχόμενο της καρδιάς τους, προσθέτοντας και αφαιρώντας τα διάφορα χαρακτηριστικά που θεωρούν κατάλληλα.

Χαλάρωση

Ενώ κάποτε ήμασταν εξαιρετικά άγχος στη ζωή, Minecraft μας παρηγόρησε. Το να είμαστε σε θέση να εξερευνήσουμε έναν εξαιρετικά μεγάλο κόσμο και να το κάνουμε όπως ευχαριστηθήκαμε, μας γέμισε με ευδαιμονία. Δεν υπήρχε κανένα άλλο βιντεοπαιχνίδι που να συγκρίνεται με αυτό που θα μπορούσαμε να νιώσουμε ενώ περπατάμε και βιώνουμε τα χαρακτηριστικά που Minecraft έχει να προσφέρει. Minecraft, με την πάροδο των ετών, μου έδωσε μεγάλη χαλάρωση και ευκαιρία να ξεφύγω από τα καθημερινά προβλήματα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που βιώνουν την ανάγκη να χαλαρώσουν και το παιχνίδι είναι ένας καθορισμένος τρόπος για να γίνει αυτό. MinecraftΗ έλλειψη καθοδηγητικής δύναμης (όσον αφορά το να πει σε ένα άτομο τι να κάνει) δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να καταλάβουν τι θέλουν να πετύχουν πριν αναμένεται να κάνουν κάτι. Από την κυκλοφορία του Minecraft, δεν υπήρχε λάθος τρόπος για να παίξετε το βιντεοπαιχνίδι. Ενώ πολλοί θα παίξουν με την πρόθεση του Survival, πολλοί δεν θα ονειρευόταν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Πολλοί παίκτες απολαμβάνουν τη λειτουργία δημιουργικού, ενώ άλλοι μπορεί να μην το απολαύσουν. Οι ατελείωτες ευκαιρίες παιχνιδιού προσφέρουν χαλάρωση σε όσους το χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή, συμπεριλαμβανομένου και εμάς.

Συμπερασματικά

Minecraft μας έχει δώσει πολλά χρόνια απόλαυσης και δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε το παιχνίδι ακόμα. Με εκδηλώσεις όπως το Minecon και άλλα νέα συναρπαστικά futures που περιμένουν, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να παίξετε. Αυτό το βιντεοπαιχνίδι έδωσε έμπνευση σε πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, να θέλω να δημιουργήσω, να πειραματιστώ και να απολαύσω όχι μόνο τις απλούστερες αλλά πιο περίπλοκες πλευρές του παιχνιδιού. Με πάνω από πέντε χρόνια εμπειρίας στο παιχνίδι Minecraft, μπορούμε να ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε στα δέκα. Ενώ δεν παίζουμε Minecraft όσο θα θέλαμε εξαιτίας του juggling μιας δουλειάς και άλλων ενδιαφερόντων, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε χρόνο για αυτό. Αν και είναι απλώς ένα βιντεοπαιχνίδι για μερικούς, Minecraft μας έχει δώσει έναν τρόπο να εκφράσουμε τις ιδέες, τις σκέψεις, τις απόψεις και τον εαυτό μας με τη μορφή μικρών μπλοκ που μπορούν να τοποθετηθούν. Αυτό το εικονικό sandbox μου έδωσε πολύ περισσότερα από την ευκαιρία να παίξω και να βιώσω μια νέα περιπέτεια μέσω παιχνιδιού, να κάνω βίντεο, να δημιουργήσω δημιουργίες και να χαλαρώσω. Minecraft μου έδωσε επίσης τη δυνατότητα να γράφω συχνά για τις σκέψεις μας σε ένα θέμα που απολαμβάνουμε απόλυτα. Χωρίς Minecraft, αυτές οι λέξεις δεν θα υπήρχαν ποτέ με τη σειρά που έκαναν, και δεν θα είχαν μεταφορτωθεί ποτέ σε έναν ιστότοπο για να διαβάσετε (ελπίζω να απολαμβάνετε). Παίζουμε Minecraft γιατί μας έχει δώσει πολλές ευκαιρίες να βρεθούμε δημιουργικά, ενώ ταυτόχρονα τονώνουμε το τμήμα του εγκεφάλου που μας παρακινεί να προκαλέσουμε τον εαυτό μας με νέους τρόπους που ίσως δεν είχαμε φανταστεί. Ας ελπίσουμε, Minecraft κάνει το ίδιο για σένα.