Saltar al contenido

Γιατί το Crowdsourcing στους Χάρτες Google βοηθά όλους

5 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Μια νέα ενημέρωση των Χαρτών Google θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να προσθέσει έναν δρόμο στον χάρτη ευκολότερα τραβώντας τον απευθείας στην εφαρμογή.
  • Το χαρακτηριστικό θα ωφελήσει περαιτέρω τους κατοίκους σε περισσότερες αγροτικές περιοχές όπου οι δρόμοι είναι λιγότερο τεκμηριωμένοι.
  • Οι ειδικοί λένε ότι τα οφέλη των ενημερώσεων υπερτερούν των μειονεκτημάτων και ότι η Google θα αξιολογήσει κάθε υποβολή σοβαρά.
sukanya sitthikongsak / Getty Images
Οι Χάρτες Google σύντομα θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε χρήστη να προσθέσει έναν νέο δρόμο στον χάρτη απλά σχεδιάζοντας το δρόμο και οι ειδικοί λένε ότι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο — εάν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν βρεθήκατε ποτέ σε έναν δρόμο χωρίς σήμανση στους Χάρτες και αναρωτηθήκατε γιατί δεν εμφανίζεται, αυτή η ενημέρωση είναι για εσάς. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται λίγο σχηματικό να επιτρέψουμε σχεδόν σε όλους να σχεδιάσουν ένα δρόμο, η δυνατότητα συνεργασίας θα βελτιώσει συνολικά τους Χάρτες. «Συνεργατικά συστήματα με εκατομμύρια χρήστες και οποιοσδήποτε από αυτούς είναι σε θέση να ανταλλάσσει σχόλια σχετικά με την ακρίβεια των πληροφοριών που κάνουν μια αυτο-βελτιωμένη υπηρεσία με τα καλύτερα δυνατά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο», έγραψε η Herve Andrieu, δημιουργός του GoogleMaps.Guru, στο kalodiozois σε email.

Προσθήκη στους Χάρτες

Αν και η δυνατότητα προσθήκης δρόμων στους Χάρτες ήταν διαθέσιμη, οι Χάρτες Google αλλάζουν το εργαλείο για να είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση. Το νέο εργαλείο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σχεδιάσει έναν δρόμο απευθείας στο Οδικό εργαλείο για να αναφέρει λεπτομερώς πόσο καιρό είναι, τη φύση της καμπύλης του και με ποιον τρόπο πηγαίνει ο δρόμος. «Προσθέστε δρόμους που λείπουν σχεδιάζοντας γραμμές, μετονομάστε γρήγορα δρόμους, αλλάξτε κατευθύνσεις δρόμου και ευθυγραμμίστε ξανά ή διαγράψτε λανθασμένους δρόμους», έγραψε ο Kevin Reece, διευθυντής προϊόντος στους Χάρτες Google, σε μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με τις ενημερώσεις. «Με το επίπεδο σπουδαιότητας που έχει δώσει η Google στους χάρτες από το 2005, φαίνεται απίθανο ότι η εταιρεία θα επέτρεπε να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιευμένοι χάρτες.» «Μπορείτε ακόμη να μας ενημερώσετε εάν ένας δρόμος είναι κλειστός με λεπτομέρειες όπως ημερομηνίες, λόγοι και οδηγίες.» Φυσικά, η Google σκοπεύει να εξετάσει κάθε πρόταση ενημέρωσης, αλλά πολλοί ειδικοί βλέπουν αυτό το μοντέλο ανοιχτού κώδικα ως καλό πράγμα, ειδικά σε περισσότερους αγροτικούς δρόμους και περιοχές. «Οι Χάρτες Google μπορούν να κάνουν μόνο τόσα πολλά, και επομένως θα ήταν χρήσιμο για τους κατοίκους της περιοχής να μπορούν να επισημάνουν κάποιους δρόμους που ίσως η Google έχασε στη χαρτογράφηση τους», έγραψε ο Thomas Jepsen, ο ιδρυτής του Passion Plans, στο kalodiozois. Η ενημέρωση θα κάνει ορατούς δρόμους στους οποίους χάθηκαν δορυφόροι (όπως χωματόδρομοι ή χωματόδρομοι) στους Χάρτες, αλλά θα μπορούσε επίσης να ανοίξει πόρτες για ορισμένους συνεισφέροντες να προσθέσουν ανακριβείς λεπτομέρειες.

Ένας δρόμος πουθενά;

Θεωρητικά, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να κάνει αλλαγές στην πιο δημοφιλή εφαρμογή χάρτη δεν φαίνεται καλή ιδέα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν μόνο ελάχιστοι κίνδυνοι για αυτήν τη μέθοδο ανοιχτού κώδικα. «Οι Pranksters σίγουρα θα προσπαθήσουν να υποβάλουν συμπληρωματικές προσθήκες και οι κακοί ηθοποιοί θα μπορούσαν επίσης να προσπαθήσουν να προσθέσουν ψεύτικους δρόμους για πιο κακόβουλους σκοπούς», έγραψε ο Weston Happ, διευθυντής ανάπτυξης προϊόντων στο Merchant Maverick, στο kalodiozois. «Όμως, με το επίπεδο σπουδαιότητας που έχει δώσει η Google στους χάρτες από το 2005, φαίνεται απίθανο ότι η εταιρεία θα επέτρεπε να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιευμένοι χάρτες.»

Ένα παλαιότερο μοντέλο φορτηγό σε χωματόδρομο.

David Engelhardt / Getty Images
Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι αυτή η νέα δυνατότητα θα σας οδηγήσει στο πουθενά. Ο Andrieu είπε ότι η Google θα πρέπει να βελτιώσει τη διαδικασία ελέγχου για να καθορίσει ποιες υποβολές είναι οι πιο έγκυρες για την ενημέρωση των βασικών χαρτών της. Είπε ότι υπάρχει ήδη μια εκτεταμένη διαδικασία ελέγχου – μερικώς αυτοματοποιημένη και εν μέρει ανθρώπινη – που συγκρίνει τις δορυφορικές εικόνες με την πρόταση. «Πρέπει επίσης να περιμένουν τα σχόλια από πολλούς χρήστες προτού προσθέσουν έναν δρόμο», πρόσθεσε ο Andrieu. «Δεν είναι λοιπόν περίπτωση ενός τυχαίου ατόμου να προσθέσει έναν δρόμο στον χάρτη, αλλά τα σχόλια πολλών τοπικών χρηστών [adding that same road]»Η Google δεν είναι παράξενη που επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν οτιδήποτε από τις ώρες μιας επιχείρησης έως τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας έως την προσθήκη μιας τοποθεσίας που λείπει, οπότε η εταιρεία είναι ήδη πεπειραμένη στο χειρισμό δεδομένων. Συνολικά, οι ειδικοί λένε ότι η νέα λειτουργία θα προσφέρει περισσότερη ευκολία στους οδηγούς «Ως πιο λεπτομερής και / ή ακριβής μεθοδολογία για τη συλλογή εισροών χρηστών για ακρίβεια χάρτη και με αρκετή ισχύ ελέγχου, όταν πρόκειται για δημοσιευμένες ενημερώσεις χαρτών, θα περίμενα μόνο την ικανότητα» προσθήκη δρόμου «να κάνει τους Χάρτες καλύτερους και πιο ισχυρό ταξιδιωτικό εργαλείο «, είπε ο Happ.