Saltar al contenido

Δείτε τι σημαίνει το BTFO και γιατί είναι τόσο συγκεχυμένο

25 de mayo de 2021

Το Διαδίκτυο φαίνεται να υποδηλώνει ότι το BTFO μπορεί να έχει δύο διαφορετικές έννοιες:

  • Πίσω το F *** Off
  • Blown The F *** Out

Ναι, και οι δύο έννοιες περιέχουν τη λέξη F. Και ναι, επειδή υπάρχουν δύο πιθανές έννοιες, μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο να καταλάβουμε ποια χρησιμοποιείται όταν το εντοπίζετε κάπου στο διαδίκτυο ή σε ένα κείμενο.

Nusha Ashjaee / kalodiozois
Δεν είναι απολύτως σαφές ποια έννοια είναι πιο δημοφιλής ή χρησιμοποιείται πιο συχνά, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποια ερευνητική εργασία για να καταλάβετε ποια σημασία χρησιμοποιείται στα μηνύματα που διαβάζετε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς.

BTFO ως Back the F *** Off

Είναι αρκετά προφανές ότι πίσω το σκατά είναι απλώς ένας πιο χυδαίος τρόπος να πούμε απλά, «πίσω». Είναι αυτό που λέτε όταν θέλετε κάποιος να σταματήσει αυτό που κάνει επειδή πραγματικά δεν σας αρέσει. Όπως συμβαίνει με πολλούς όρους αργκό στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, ωστόσο, η προσθήκη της λέξης F προσθέτει μια ορισμένη αίσθηση έντασης στο μήνυμα. Έτσι αν θέλετε να επικοινωνήσετε πόσο ενοχλημένος είστε για κάποιον που έρχεται πολύ δυνατός ή να εκφράσετε ότι αισθάνεστε θύματα κατά κάποιον τρόπο, λέγοντας ότι το BTFO μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα σχετικά με το πώς αισθάνεστε με έναν πολύ γρήγορο και απλό τρόπο.

Παραδείγματα χρήσης του BTFO για τη μετάδοση του «Back The F *** Off»

«Όποιος στέκεται στην πόρτα μου να χτυπάει το κουδούνι για 5 συνεχόμενα λεπτά, χρειάζεται πραγματικά να BTFO.»

«Μακάρι να μπορούσα να πω στο BAE μου στο btfo όταν το παιχνίδι είναι ενεργοποιημένο».

«BTFO των DM μου γιατί δεν έχω αρκετό χρόνο για να απαντήσω σε όλα.»

BTFO ως Blown the F *** Out

Έσβησε το σκατά είναι ένας πιο χυδαίος τρόπος να πούμε ότι κάποιος έχει χτυπηθεί ή «εκτοξευθεί» από κάποιον άλλο σε κάποιο είδος ανταγωνισμού. Μπορεί να είναι ένα αθλητικό γεγονός, ένα βιντεοπαιχνίδι, ένας διαγωνισμός για την κατανάλωση κέικ ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει νικητή και ηττημένο. Αυτή η συγκεκριμένη ερμηνεία του BTFO τείνει να χρησιμοποιείται συχνότερα όταν ένα άτομο (ή ομάδα) έχει νικήσει άλλο σε σημαντικό βαθμό. Συνήθως δεν θα χρησιμοποιούσατε αυτό το ακρωνύμιο εάν ένα άτομο ή ομάδα νικήσει άλλο με έναν μικρό ή μέσο αριθμό πόντων, γκολ κ.λπ.

Παραδείγματα χρήσης του BTFO για τη μετάδοση του «Blown The F *** Out»

«Οι πρωτεύουσες ήταν BTFO από τους πιγκουίνους χθες το βράδυ!»

«BTFO by Smithers με μόνο 10 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι!»

«Όλη αυτή η βροχή και ο άνεμος πήραν τα μαλλιά μου.

Πώς να πει εάν κάποιος λέει «Πίσω το F *** Off» ή «Blown the F *** Out»

Τώρα που γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο πιθανοί τρόποι ερμηνείας του BTFO, πιθανότατα αναρωτιέστε πώς να προσδιορίσετε ποια ερμηνεία χρησιμοποιείται όταν το συναντήσετε σε ένα μήνυμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Διαβάστε το μήνυμα και με τις δύο έννοιες για να δείτε ποια είναι η πιο λογική. Όταν βλέπετε ένα tweet, μια ανάρτηση στο Facebook, ένα κείμενο ή οποιοδήποτε άλλο μήνυμα με BTFO σε αυτό, διαβάστε το στο κεφάλι σας ή δυνατά με την πλήρη έννοια του αρκτικόλεξου – πρώτα με πίσω το σκατά και μετά με εκρήγνυται. Το πλαίσιο είναι το κλειδί εδώ. Εάν το ένα φαίνεται να έχει πιο νόημα από το άλλο, ακολουθήστε το.

Αναζητήστε σημάδια θυματοποίησης που εκφράζονται στο μήνυμα. Εάν το άτομο που πληκτρολόγησε το BTFO ακούγεται σαν να είναι προσβεβλημένο, απενεργοποιημένο, αηδιασμένο ή απλώς παίζοντας την κάρτα θύματος, πιθανότατα σημαίνει πίσω το σκατά. Διαβάστε το μήνυμα μερικές φορές για να δείτε αν μπορείτε να αισθανθείτε αρνητικά συναισθήματα ή μια αμυντική αντίδραση.

Αναζητήστε σημάδια ανταγωνιστικότητας που εκφράζονται στο μήνυμα. Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε πραγματικά σημάδια θυματοποίησης σε ένα μήνυμα που περιέχει το ακρωνύμιο BTFO, αναζητήστε σημάδια ενός διαγωνισμού που περιγράφεται. Ακούγεται το messenger σαν να καλεί κάποιον ή κάτι νικητή; Ένας χαμένος; Εάν ναι, μπορεί να σημαίνει εκρήγνυται.

Ρωτήστε το άτομο που χρησιμοποίησε το BTFO τι εννοούν με αυτό. Εάν απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια ερμηνεία του BTFO χρησιμοποιεί ένα άτομο στο μήνυμά του (ή απλά δεν θέλετε να χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να το καταλάβετε), τότε ακολουθήστε την απευθείας διαδρομή τραβώντας τους ένα μήνυμα που τους ρωτά τι εννοούσαν. Θυμηθείτε, αυτό το ακρωνύμιο δεν είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλους, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να μοιάζετε με κάποιον που βγαίνει από το βρόχο αργκό στο Διαδίκτυο μόνο ζητώντας.