Saltar al contenido

Διατηρώντας ασφαλή με μια κάμερα

22 de mayo de 2021

Διατηρήστε τον εαυτό σας και τα εργαλεία σας ασφαλή στην επόμενη φωτογράφηση σχεδιάζοντας μπροστά για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους για την ασφάλειά σας.

Προσωπική ασφάλεια

Comstock Images / Getty Images
Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο την ευημερία σας για έναν πυροβολισμό. Ακολουθήστε τις τυπικές προφυλάξεις ασφαλείας:

 • Πρακτική επίγνωση της κατάστασης. Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως απομονωμένες χώρες και πολυσύχναστες αστικές περιοχές. Γνωρίστε τους ανθρώπους γύρω σας και καταγράψτε μέρη που μπορείτε να πάτε για να παραμείνετε ασφαλείς εάν αισθάνεστε άβολα. Ακούστε τα ένστικτά σας εάν έχετε άσχημα συναισθήματα για μια ρύθμιση.
 • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα φίλτρα – και όχι το σκόπευτρο – όταν φωτογραφίζετε προς τον ήλιο. Τα μάτια σας είναι πιο ευαίσθητα στο άμεσο ηλιακό φως από ό, τι νομίζετε. Όταν φωτογραφίζετε προς τη μεγάλη κίτρινη σφαίρα, χρησιμοποιήστε την οθόνη και κρατήστε το πρόσωπο και τα μάτια σας σκιασμένα.
 • Χρησιμοποιήστε το λουράκι, αλλά προσέξτε ότι δεν κολλάει. Ένας καλά σχεδιασμένος ιμάντας σώζει την κάμερά σας από την πτώση, αλλά ο ιμάντας μπορεί να κολλήσει σε ένα κλαδί, σωλήνα ή κάποιον άλλο κίνδυνο όταν πυροβολείτε σε στενές αποστάσεις. Κρατήστε το όσο πιο σφιχτό μπορείτε. είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, όχι ένα αξεσουάρ μόδας.
 • Μην χρησιμοποιείτε την κάμερα όταν είστε εν κινήσει. Τα γυρίσματα ενώ περπατάτε αυξάνουν τις πιθανότητες να σκοντάψετε κάτι ή ακόμα και να συναντήσετε κάποιο άτομο ή αντικείμενο. Τραβήξτε μόνο όταν στέκεστε ακίνητοι.
 • Χρησιμοποιήστε τρίποδο όταν είναι δυνατόν. Όχι μόνο θα έχετε καλύτερες λήψεις, αλλά ένα τρίποδο σας αναγκάζει να ρυθμίσετε τη λήψη σας σε ένα μέρος που είναι λιγότερο πιθανό να τραυματίσετε τον εαυτό σας. Σε τελική ανάλυση, εάν βασίζεστε στο τρίποδο σας, είναι λιγότερο πιθανό να κρεμάσετε από ένα κλαδί δέντρου για να πλαισιώσετε μια σκηνή.

Θέμα Ασφάλεια

Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης σε λειτουργία - ασφάλεια των υδάτων και δίδυμα

Jodi Jacobson / Getty Images
Εάν κάποιος ή κάτι είναι αρκετά καλό για να τραβήξει μέσα από το φακό, αυτό το θέμα είναι αρκετά καλό για να παραμείνει ασφαλές στο πλαίσιο της φωτογράφησης:

 • Μην επιτρέπετε ή ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να κάνουν ηλίθια ακροβατικά μόνο για τη λήψη. Οι διασκεδαστικές λήψεις δράσης είναι ενδιαφέρουσες, αλλά ως φωτογράφος, είστε ηθικά υποχρεωμένοι να διασφαλίσετε ότι τα θέματα σας δεν θέτουν σε κίνδυνο. Απλώς πείτε όχι στους ερασιτέχνες που εκτελούν ακροβατικά και τους ανθρώπους που βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.
 • Βοηθήστε τα άτομα να γνωρίζουν το περιβάλλον τους. Όταν φωτογραφίζονται οι άνθρωποι, συχνά δίνουν όλη τους την προσοχή στη φωτογραφική μηχανή αντί για εμπόδια όπως κλαδιά, αυτοκίνητα, εμπόδια κ.λπ. Μπορεί επίσης να μην προσέχουν τα εργαλεία τους εάν το έχουν αφήσει στην άκρη για τη λήψη.
 • Χρησιμοποιήστε έναν τηλεφακό για να δώσετε κατάλληλο χώρο στην άγρια ​​ζωή και τα πολιτιστικά κειμήλια. Εξασκηθείτε σεβασμού, χωρίς αφήγηση για τη φωτογραφία, διατηρώντας την άγρια ​​φύση και τα ευαίσθητα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιώντας έναν τηλεφακό πάνω από ένα τρίποδο, συνήθως λαμβάνουμε καλύτερες λήψεις από το να πλησιάζετε κοντά σε ένα άγριο ζώο.

Η φωτογραφική μηχανή DSLR προστατεύεται από την μπαλακλάβα

Vadven / Getty Images

Ασφάλεια εργαλείων

Διατηρήστε τον εξοπλισμό σας σε κορυφαία κατάσταση με προληπτική συντήρηση και προστασία από περιβαλλοντικές προκλήσεις:

 • Μην κολλάτε τα εργαλεία σας οπουδήποτε μπορεί να καταστραφεί ή να κλαπεί. Διατηρείτε πάντα τα προϊόντα σας μαζί σας ή σε κοντινή απόσταση.
 • Παρατηρήστε τις κανονικές θερμοκρασίες λειτουργίας της κάμερας. Όχι μόνο η λειτουργία σε ακραίες θερμοκρασίες ενδέχεται να βλάψει ευαίσθητα ηλεκτρονικά και κινητήρες, αλλά η ταχεία μετακίνηση μεταξύ ακραίων θερμοκρασιών μπορεί επίσης να εισαγάγει εσωτερική συμπύκνωση μέσα στο σώμα ή στους φακούς που, στην καλύτερη περίπτωση, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της εικόνας και, στη χειρότερη περίπτωση, καταστρέφει τον εξοπλισμό. Μην μετακινείτε γρήγορα ανάμεσα σε πολύ κρύες και πολύ ζεστές θερμοκρασίες. Αντ ‘αυτού, δώστε στον εξοπλισμό σας την ευκαιρία να ζεσταθεί ή να κρυώσει σταδιακά για να αποφύγετε προβλήματα υγρασίας.

Συμπύκνωση σε φακό κάμερας

Smiley.toerist / Wikimedia / CC BY-SA 4.0
 • Προσέξτε για υπερβολική θερμότητα. Εάν το σώμα της κάμερας ή η μπαταρία σας αισθάνεται ασυνήθιστα ζεστή, διακόψτε τη χρήση και φέρετε την ελαττωματική συσκευή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για διάγνωση και επισκευή.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τις επισκευές. Ορισμένα τμήματα των καμερών μπορούν να επισκευαστούν από το χρήστη και μερικά όχι. Χρησιμοποιήστε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής για να αποφύγετε προβλήματα εγγύησης και να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές στην κάμερα.
 • Απορρίψτε σωστά τις διαρροές μπαταρίες. Εάν διαρρεύσει μια μπαταρία, μεταφέρετέ την σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο απόρριψης μπαταριών. Μην συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. θα καταστρέψεις την κάμερά σου. Ομοίως, μην το πετάτε στα σκουπίδια. θεωρείται τοξικό απόβλητο.
 • Χρησιμοποιήστε τον ιμάντα. Οι κάμερες αποστέλλονται με ιμάντες για προστασία από την πτώση. Πάντα βάζετε το λουράκι στο λαιμό σας, τόσο θρησκευτικά σαν να ήταν η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας.
 • Αγοράστε προστατευτικές σακούλες ή θήκες: Ελαχιστοποιήστε τη ζημιά από κραδασμούς αποθηκεύοντας το γρανάζι σας σε σακούλες ή θήκες που όχι μόνο διατηρούν νερό αλλά και αποτρέπουν ζημιές στην ευαίσθητη ταχύτητα.