Saltar al contenido

Εάν αποκλείσετε κάποιον στο Twitter, το γνωρίζουν;

28 de abril de 2021

Είτε αντιμετωπίζετε παρενόχληση, ανεπιθύμητα μηνύματα από bots ή απλώς δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις από άλλους χρήστες του Twitter, ο αποκλεισμός λογαριασμών μπορεί να σταματήσει. Αλλά αν αποκλείσετε κάποιον στο Twitter, γνωρίζουν ότι τον έχετε αποκλείσει;

Πώς λειτουργεί ο αποκλεισμός στο Twitter

Μπορείτε να αποκλείσετε γρήγορα οποιονδήποτε χρήστη στο Twitter. Μεταβείτε στο προφίλ τους (στον ιστό ή στην επίσημη εφαρμογή για κινητά), επιλέξτε το τρεις κάθετες κουκκίδες δίπλα στο κουμπί Follow / Follow και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποκλεισμός @ όνομα χρήστη.

Τζούλι Μπανγκ / kalodiozois
Ο αποκλεισμός ενός χρήστη τους εμποδίζει να σας ακολουθήσουν από αυτόν τον λογαριασμό. Εάν προσπαθήσουν να σας ακολουθήσουν, το Twitter εμφανίζει ένα μήνυμα που αναφέρει: «Έχετε αποκλειστεί από την παρακολούθηση αυτού του λογαριασμού κατόπιν αιτήματος του χρήστη.»

Σας ειδοποιεί το Twitter όταν κάποιος σας αποκλείει;

Το Twitter δεν θα σας στείλει ειδοποίηση εάν κάποιος σας αποκλείσει. Ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι έχετε αποκλείσει είναι να επισκεφτείτε το προφίλ του άλλου χρήστη και να δείτε το μήνυμα αποκλεισμού Twitter. Εάν υποψιάζεστε ότι αποκλείστηκε από κάποιον, εναπόκειται σε εσάς να το ερευνήσετε και να το επιβεβαιώσετε. Εάν δεν συνειδητοποιείτε καν ότι ένας συγκεκριμένος χρήστης λείπει από το χρονολόγιό σας, ίσως να μην γνωρίζετε ποτέ ότι έχετε αποκλειστεί. Επιπλέον, τα tweets από έναν χρήστη που αποκλείσατε καταργούνται από το χρονολόγιό σας, εάν προηγουμένως τα παρακολουθήσατε. Το Twitter καταργεί επίσης αυτόματα τον χρήστη που αποκλείσατε από τη λίστα των ακολούθων σας. Ομοίως, τα tweet σας δεν εμφανίζονται πλέον στο χρονοδιάγραμμα ενός αποκλεισμένου χρήστη, εάν προηγουμένως σας ακολούθησαν.

Παρακολούθηση των αποκλεισμένων χρηστών σας

Εάν αποκλείσετε πολλούς χρήστες, το Twitter διαθέτει ορισμένες προηγμένες επιλογές που μπορείτε να επωφεληθείτε για να παρακολουθείτε τα πάντα. Μπορείτε να εξαγάγετε μια λίστα των αποκλεισμένων χρηστών σας, να μοιραστείτε τη λίστα σας με άλλους, να εισαγάγετε τη λίστα αποκλεισμένων χρηστών κάποιου άλλου και να διαχειριστείτε τη λίστα των εισαγόμενων χρηστών αποκλεισμού από την πλήρη λίστα σας. Για πρόσβαση σε αυτό, επιλέξτε η ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΦΙΛ σου > Ρυθμίσεις και απόρρητο > Αποκλεισμένοι λογαριασμοίκαι θα πρέπει να δείτε μια λίστα αποκλεισμένων χρηστών. Επιλέγω Προχωρημένες επιλογέςκαι στη συνέχεια επιλέξτε είτε να εξαγάγετε τη λίστα σας είτε να την εισαγάγετε.

Υπάρχει τρόπος να αποτρέψετε κάποιον να ανακαλύψει ότι έχετε αποκλείσει;

Δεν υπάρχει τρόπος να εμποδίσετε έναν χρήστη να ανακαλύψει ότι έχετε αποκλείσει. Εάν αποκλείσετε κάποιον και επισκέπτεται το προφίλ σας ή προσπαθήσει να σας ακολουθήσει ξανά, θα στείλει ένα μήνυμα που θα του λέει ότι έχει αποκλειστεί. Όμως, μπορείτε να κάνετε τον λογαριασμό σας Twitter ιδιωτικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε ποιος σας ακολουθεί και μπορείτε να αποφύγετε τον αποκλεισμό ατόμων πρώτα.

Σίγαση Twitter: Φιλικότερη εναλλακτική λύση για τον αποκλεισμό

Εάν θέλετε πραγματικά να διακόψετε την επικοινωνία μεταξύ εσάς και ενός συγκεκριμένου χρήστη, ο αποκλεισμός είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχετε. Ωστόσο, εάν απλά δεν θέλετε να ενοχληθείτε από έναν συγκεκριμένο χρήστη, αλλά δεν θέλετε να τερματίσετε μόνιμα τη σχέση, μπορείτε απλώς να τους απενεργοποιήσετε. Η σίγαση είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό σας επιτρέπει ουσιαστικά να φιλτράρετε προσωρινά (ή ίσως μόνιμα) όλο τον θόρυβο που κάνει κάποιος άλλος χρήστης στην κύρια ροή σας ή στο @replies χωρίς να χρειάζεται να τον καταργήσετε ή να τον αποκλείσετε. Για να το κάνετε αυτό, απλώς επιλέξτε το τρεις κάθετες κουκκίδες στο προφίλ ενός χρήστη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Σίγαση του χρήστη @ όνομα χρήστη. Ο χρήστης σε σίγαση εξακολουθεί να μπορεί να σας παρακολουθεί, να βλέπει τα tweet σας, ακόμη και @ να σας απαντά, αλλά δεν θα βλέπετε κανένα από τα tweet του στη ροή σας (αν τα ακολουθείτε) ή οποιαδήποτε από τις @ αναφορές του στις ειδοποιήσεις σας. Όμως, η σίγαση δεν επηρεάζει τα άμεσα μηνύματα. Εάν ένας λογαριασμός σε σίγαση σας στείλει μηνύματα, εξακολουθεί να εμφανίζεται στα άμεσα μηνύματά σας. Εάν πιστεύετε ότι ένας αποκλεισμένος χρήστης μπορεί επίσης να είναι spammer, μπορείτε να αναφέρετε τον λογαριασμό στο Twitter.