Saltar al contenido

Είναι η βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων νεκρή;

12 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Κάθε λίγα χρόνια θα βλέπετε αναδυόμενα άρθρα που θέτουν την ερώτηση, «Είναι η βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων νεκρή;» Για παράδειγμα, δημοσιεύσαμε προηγουμένως ένα άρθρο και θέσαμε την ερώτηση Ποιοι είναι μερικοί εξαιρετικοί τρόποι εύρεσης νέων πελατών σχεδιασμού ιστοσελίδων; Ένα άτομο απάντησε ότι η βιομηχανία ιστού ήταν νεκρή επειδή κάποιος μπορούσε να αγοράσει έναν ιστότοπο προτύπων με φτηνό τρόπο. Αυτοί οι τύποι ιστότοπων και λύσεων υπήρχαν πάντα. Υπάρχουν ακόμη και πλατφόρμες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για τη δημιουργία δωρεάν ιστότοπων. Τι νομίζετε; Είναι το web design μια νεκρή βιομηχανία; Είναι άσκοπο να ξεκινήσετε ως σχεδιαστής επειδή όλοι οι πελάτες σας μπορούν να πάρουν ένα δωρεάν ή πληρωμένο πρότυπο από έναν από τους πολλούς ιστότοπους εκεί έξω; Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τη βιομηχανία σχεδιασμού ιστοσελίδων και τι μπορεί να είναι μπροστά για τους σχεδιαστές.

Η σχεδίαση ιστού δεν είναι νεκρή

Είναι πολύ ακριβές ότι οι άνθρωποι που θα προσλάμβαναν έναν σχεδιαστή Ιστού για να δημιουργήσουν τον ιστότοπό τους για αυτούς μπορούν τώρα να στραφούν σε μια λύση χαμηλού ή χωρίς κόστος. Βραχυπρόθεσμα, αυτή είναι μια οικονομική λύση για πολλές εταιρείες. Εάν μπορούν να πάρουν ένα πρότυπο που να λειτουργεί για τον ιστότοπό τους για $ 60, αυτό θα ήταν πολύ λιγότερα χρήματα από έναν απλό ιστότοπο που θα δημιουργούσε ένας επαγγελματίας σχεδιαστής ιστοσελίδων για αυτούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων πρέπει να σταματήσει να είναι σχεδιαστής ιστοσελίδων. Αντίθετα, οι ιστότοποι προτύπων μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση και τη βελτίωση μιας επιχείρησης σχεδιασμού ιστοσελίδων. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων, ακόμη και με έναν πελάτη που θέλει να χρησιμοποιήσει ένα πρότυπο για τον ιστότοπό του.

Σχεδιασμός και πώληση προτύπων

Εδώ είναι μια προφανής λύση για την απώλεια πελατών σε εταιρείες προτύπων. Εάν ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων σχεδιάζει και πωλεί όμορφα, πρακτικά και δημοφιλή πρότυπα, θα κερδίσει χρήματα και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο για τις απαιτήσεις των πελατών. Θα έχουν την ελευθερία να δημιουργούν πρότυπα που τους αρέσουν.

Τροποποίηση προτύπων

Ένα άλλο μέρος όπου ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να κάνει πολλή δουλειά είναι από την τροποποίηση προτύπων για την καλύτερη προσαρμογή των πελατών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πρότυπα είναι όμορφα, αλλά δεν ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει ένας πελάτης. Όταν ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων ξεκινά με ένα προ-κατασκευασμένο πρότυπο, ενδέχεται να μην έχει τόσο μεγάλη άδεια σχεδιασμού, αλλά να επικεντρωθεί στην επίλυση προβλημάτων.

Μετατροπή προτύπων σε CMS

Ενώ υπάρχουν πολλά πρότυπα εκεί έξω για διάφορα εργαλεία διαχείρισης περιεχομένου, υπάρχουν επίσης πολλά πρότυπα που δεν έχουν δημιουργηθεί για συγκεκριμένα συστήματα CMS ή blogging. Όταν ένας πελάτης εντοπίσει ένα πρότυπο HTML που θέλει να χρησιμοποιήσει στο WordPress ή ένα πρότυπο Drupal που θέλει να χρησιμοποιήσει στο Joomla! Ένας σχεδιαστής Ιστού μπορεί να τους βοηθήσει να μετατρέψουν τα πρότυπα στο σύστημά τους.

Προσθήκη άλλων δυνατοτήτων

Τα περισσότερα πρότυπα σχεδίασης είναι ακριβώς αυτό – σχέδιο. Ένας σχεδιαστής Ιστού μπορεί να βρει θέσεις εργασίας προσθέτοντας ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και άλλες λειτουργίες που συνήθως δεν περιλαμβάνονται στα πρωτότυπα πρότυπα.

Επανασχεδιασμός προτύπων

Θα εκπλαγείτε από το πόσα άτομα ερωτεύονται ένα πρότυπο και λένε «Μου αρέσει πολύ αυτό το πρότυπο, το μόνο που χρειάζεται είναι …» Και φυσικά αυτό που συνήθως ζητούν είναι μια συνολική αναθεώρηση του προτύπου, όχι μόνο η αλλαγή χρώματος από μπλε σε κόκκινο.

Βάλτε το Πρότυπο

Ένας πελάτης μπορεί να σας ζητήσει να τοποθετήσετε τον υπάρχοντα ιστότοπό του σε ένα πρότυπο για το οποίο έχουν αγοράσει και πληρώσει επίσης. Αν και αυτό δεν είναι ακριβώς σχεδιαστικό έργο, μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην πληρωμή των λογαριασμών.

Συντήρηση ιστοσελίδων

Μόλις ο ιστότοπος είναι ζωντανός, πολλοί πελάτες χρειάζονται κάποιο άτομο σε κλήση για να διορθώσουν προβλήματα, να προσθέσουν νέο περιεχόμενο ή να διατηρήσουν τον ιστότοπο ενημερωμένο. Η συντήρηση είναι μια άλλη λιγότερο «σχεδιαστική» δουλειά, αλλά πληρώνει και τους λογαριασμούς.

Εκπαιδεύστε άτομα για τη δημιουργία και χρήση ιστότοπων

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες γνωρίζουν όσα χρειάζονται και θέλουν να γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν τον ιστότοπό τους. Η διδασκαλία στους ανθρώπους πώς να διαχειρίζονται τον ιστότοπό τους τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τι κάνουν και δεν θέλουν να κάνουν, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να πάρουν περισσότερη δουλειά από αυτούς αργότερα.

Κάντε επανασχεδιασμούς μετά την ολοκλήρωση του προτύπου

Ο τελευταίος τύπος εργασίας που μπορεί να κάνει ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων περιλαμβάνει τον επανασχεδιασμό ενός ιστότοπου που έχει χρησιμοποιήσει ένα πρότυπο στο παρελθόν. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το πρότυπο επειδή πιστεύουν ότι θα είναι φθηνότερο, αλλά έπειτα πρέπει να ξοδέψουν πολύ χρόνο και χρήμα πληρώνοντας για τροποποιήσεις και προσαρμογές. Έτσι, όταν έρθει η ώρα για επανασχεδιασμό, αποφασίζουν να προσλάβουν κάποιον για να το κάνει σωστά την πρώτη φορά.

Θυμηθείτε ότι το Freelancing είναι δύσκολο

Η εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας οποιουδήποτε είδους είναι δύσκολη επειδή πρέπει να ανταγωνιστείτε με κάθε είδους ανθρώπους και εργαλεία και τεχνικές. Οι ανεξάρτητοι συγγραφείς ανταγωνίζονται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που αναζητούν εργασία γραφής. Οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες ανταγωνίζονται άλλους καλλιτέχνες. Και οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές ιστοσελίδων έχουν ανταγωνισμό από σχεδιαστές και πρότυπα. Μην το υποθέτετε επειδή τα πρότυπα είναι δημοφιλή που δεν θα πάρετε ποτέ δουλειά ως σχεδιαστής ιστοσελίδων. Απλώς να γνωρίζετε ότι πρέπει να καταλάβετε πώς να ανταγωνιστείτε τα πρότυπα ή να τα χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας.