Saltar al contenido

Είναι το Nextdoor ασφαλές; 10 τρόποι να παραμείνετε ασφαλείς

22 de abril de 2021

Μπορεί να έχετε ακούσει για το Nextdoor — ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σχεδιασμένο για γείτονες να επικοινωνούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους σε τοπικές γειτονιές. Ενώ η Nextdoor λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών της ενσωματώνοντας μια σειρά λειτουργιών, κατευθυντήριων γραμμών και πολιτικών στην πλατφόρμα, εξακολουθεί να μην είναι απολύτως απαράδεκτο για απάτες, απάτες ή παρενοχλήσεις. Για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και ασφαλείς κατά τη χρήση του Nextdoor, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές εάν σκέφτεστε να εγγραφείτε ή είστε ήδη υπάρχων χρήστης.

Διαβάστε την Πολιτική απορρήτου του Nextdoor

Κάποιος που διαβάζει την ειδοποίηση απορρήτου του Nextdoor σε έναν υπολογιστή.

Πεξέλ
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς ο Nextdoor συλλέγει τα δεδομένα σας. Το Nextdoor εξηγεί ποια δεδομένα συλλέγει από εσάς και πώς χρησιμοποιούνται στην πολιτική απορρήτου του Nextdoor. Εάν δεν σας αρέσει ο τρόπος συλλογής και χρήσης των δεδομένων σας, δεν θα πρέπει να είστε στην πλατφόρμα. Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι το Nextdoor συλλέγει πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε το Nextdoor σε πολλές πλατφόρμες (ο υπολογιστής σας, το τηλέφωνό σας, το tablet σας), τότε συλλέγει δεδομένα από όλα αυτά τα μέρη. Και αν εγγραφείτε στο Nextdoor μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook, μπορεί να έχει πρόσβαση και σε δεδομένα από εκεί.

Απόκρυψη του αριθμού της οδού σας

Η είσοδος σε ένα σπίτι με έναν αριθμό δρόμου στην πόρτα.

@chara_stagram_ μέσω του Twenty20
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό απορρήτου που έχετε τον έλεγχο είναι η δυνατότητα απόκρυψης του αριθμού του δρόμου σας από όλους στη γειτονιά σας. Οι γείτονες θα εξακολουθούν να μπορούν να δουν το όνομα της οδού σας, αλλά δεν θα γνωρίζουν την πλήρη διεύθυνσή σας, επομένως μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας από το να γίνετε στόχος εκφοβισμού (στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης). Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το δικό σας εικόνα προφίλ επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Μυστικότητα. Ψάξτε για το Εμφάνιση διεύθυνσης στη γειτονιά μου ως ρύθμιση και ορίστε την επιλογή που εμφανίζει μόνο το όνομα της οδού σας.

Δημοσίευση με προσοχή

Κορίτσια εφήβων που φωτογραφίζουν για κοινωνικά μέσα.

@TonyTheTigersSon μέσω του Twenty20
Αν και το προφίλ και η προβολή της ανάρτησής σας περιορίζονται μόνο στα μέλη της γειτονιάς σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πριν δημοσιεύσετε. Δεν θέλετε να στείλετε spam στους γείτονές σας, να τραβήξετε αρνητική προσοχή στον εαυτό σας ή να δημιουργήσετε περιττές συγκρούσεις. Κάθε γειτονιά μπορεί να έχει έως και 100 νοικοκυριά και 3.000. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός και παρόλο που είναι τοπικοί, οι περισσότεροι πιθανότατα εξακολουθούν να είναι ξένοι. Το Nextdoor δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε σε μια προσαρμοσμένη λίστα επιλεγμένων γειτόνων όπως το Facebook. Όταν δημοσιεύετε, δημοσιεύετε σε όλους στη γειτονιά σας, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη αυτό – και ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτικά μηνύματα για περισσότερες προσωπικές συνομιλίες. Το Nextdoor διαθέτει επίσης μια δυνατότητα Nearby Neighborhoods που επιτρέπει στις γειτονιές να μοιράζονται επιλεκτικά αναρτήσεις μεταξύ τους. Εάν δημοσιεύσετε κάτι στο Nearby Neighborhoods, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε εντελώς ανώνυμα. Το όνομα, η γειτονιά και η φωτογραφία σας θα κοινοποιηθούν, ωστόσο τα μέλη των κοντινών γειτονιών δεν θα μπορούν να δουν την πλήρη διεύθυνση ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Κάντε την έρευνά σας για συστάσεις

Ένας εργολάβος που βοηθά με βελτιώσεις στο σπίτι.

@Wandeaw μέσω Twenty20
Οι γείτονες μπορούν να προτείνουν επιχειρήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά αυτό δεν εγγυάται ότι θα κάνουν καλή δουλειά – ή ότι είναι ακόμη και νόμιμα. Υπήρξαν αναφορές για τους χρήστες του Nextdoor που προσλαμβάνουν εργολάβους για επισκευές στο σπίτι, μόνο για να τους μείνει ένα ημιτελές ή αποτυχημένο έργο αφού έχουν πληρώσει χιλιάδες δολάρια. Εκτός από την κατάλληλη έρευνα των επιχειρήσεων (διαβάζοντας διαδικτυακές κριτικές, ζητώντας αναφορές, επαλήθευση προσόντων και πιστοποιήσεων κ.λπ.) σχετικά με τα προϊόντα / τις υπηρεσίες τους, εξετάστε το ενδεχόμενο να στείλετε μηνύματα σε γείτονες που γνωρίζετε ότι έχουν συνεργαστεί μαζί τους και να ρωτήσετε για την εμπειρία τους.

Γνωρίστε τους γείτονες προσωπικά για πληρωμές

Οι γείτονες συγκεντρώνονται σε πάρτι γειτονιάς.

@alexandercatedral μέσω Twenty20
Εάν σκοπεύετε να προσλάβετε ή να πληρώσετε έναν γείτονα για κάτι, αποφύγετε να το κάνετε στο διαδίκτυο – ειδικά εάν δεν τους έχετε συναντήσει αυτοπροσώπως. Ο ίδιος κανόνας θα πρέπει να ισχύει για την αποδοχή πληρωμής από έναν γείτονα. Οι απατεώνες είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν πλατφόρμες πληρωμών τρίτων για τη λήψη προσωπικών πληροφοριών και πληρωμών από κάθε είδους ανυποψίαστα θύματα. Εάν ένας γείτονας αρνείται να συναντηθεί αυτοπροσώπως και να δεχτεί ή να προσφέρει πληρωμή σε μετρητά, τότε υπάρχει πιθανότητα να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.

Ποτέ μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία

Ένας άντρας που χρησιμοποιεί ένα smartphone.

@nina_p_v μέσω Twenty20
Η παροχή προσωπικών πληροφοριών οποιουδήποτε είδους σε οποιονδήποτε γείτονα μέσω του Nextdoor σας θέτει σε κίνδυνο να παραβιάσετε τους λογαριασμούς σας, να χάσετε χρήματα ή να χάσετε αντικείμενα αξίας. Αποφύγετε να δίνετε σε κανέναν τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Nextdoor, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, το email PayPal, τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τον τραπεζικό λογαριασμό, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή οποιαδήποτε άλλα προσωπικά στοιχεία μέσω του Nextdoor.

Προσέξτε για σκιερά μηνύματα

Νεαρή γυναίκα σοκαρισμένος στο τηλεφωνικό μήνυμα.

@justingovender_ μέσω του Twenty20
Μερικές φορές μπορείτε να εντοπίσετε έναν απατεώνα αναζητώντας μερικά γνωστά σημάδια. Προσοχή σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω εάν λάβετε ένα ιδιωτικό μήνυμα από έναν γείτονα:

  • Τυπογραφικά λάθη, ορθογραφικά λάθη και κακή γραμματική;
  • Πολλαπλές γραμματοσειρές και αδέξιες τοποθετήσεις τόνου.
  • Μηνύματα σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης του Nextdoor. και
  • Αναντιστοιχισμένοι σύνδεσμοι (το κείμενο του συνδέσμου δεν ταιριάζει με τον σύνδεσμο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησής σας όταν τοποθετείτε τον κέρσορα πάνω του).

Μάθετε περισσότερα για το τι είναι οι απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και πώς να προστατευτείτε.

Αναφορά ακατάλληλου περιεχομένου και χρηστών

Κάποιος αναφέρει μια ανάρτηση στο Nextdoor.

Χρηματιστήριο
Όλοι στο Nextdoor μπορούν να αναφέρουν περιεχόμενο που πιστεύουν ότι παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας. Μπορούν να αναφερθούν αναρτήσεις, σχόλια και προφίλ χρηστών, ώστε το προσωπικό του Nextdoor να μπορεί να ελέγξει τη δραστηριότητά του και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Για να αναφέρετε μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο, επιλέξτε την επάνω δεξιά γωνία του ονόματος της αφίσας / σχολιαστή και επιλέξτε Αναφορά ανάρτησης ή Αναφορά σχολίου. Για να αναφέρετε έναν γείτονα, μεταβείτε στη σελίδα ή την καρτέλα Γείτονες από το κύριο μενού, επιλέξτε τον γείτονα που θέλετε να αναφέρετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κάτω βελάκι (Ιστός) ή τρεις κουκκίδες (εφαρμογή για κινητά) ακολουθούμενη από Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ. Δεν μπορείτε να αποκλείσετε άλλους χρήστες στο Nextdoor όπως μπορείτε σε άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. (Ωστόσο, μπορείτε να τους θέσετε σε σίγαση για να σταματήσετε να βλέπετε τις αναρτήσεις τους.) Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα εάν ένας χρήστης που θέλετε να περιορίσετε να φτάσει σε εσάς συνεχίζει να σας στέλνει ιδιωτικά μηνύματα. Χωρίς δυνατότητα αποκλεισμού, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα παρά να τα αναφέρετε και να αγνοήσετε τα μηνύματά τους.

Μήνυμα Γειτονιά οδηγεί για ανεπιθύμητο ή ύποπτη δραστηριότητα

Μια γυναίκα που παρακολουθεί κάποιον στη γειτονιά της.

@ tami.s.kelly μέσω του Twenty20
Οι προπορευόμενοι του Nextdoor είναι τακτικοί γείτονες στη γειτονιά σας, οι οποίοι έχουν ειδικές δυνατότητες για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της δραστηριότητας της γειτονιάς. Εάν δείτε κάτι ύποπτο, στείλτε τους απευθείας μηνύματα. Δυστυχώς, οι δυνητικοί πελάτες της Nextdoor δεν μπορούν να περιορίσουν την ανάρτηση των χρηστών ή να τους αφαιρέσουν εντελώς από τη γειτονιά, αλλά μπορούν τουλάχιστον να ψηφίσουν για την κατάργηση αναρτήσεων που πιστεύουν ότι παραβίασαν τις οδηγίες της Nextdoor.

Δείτε τους πόρους βοήθειας του Nextdoor για γνωστές απάτες

Μια γειτονιά στο Σαν Φρανσίσκο.

@AhmeN μέσω Twenty20
Το Nextdoor ενημερώνει τους χρήστες του για γνωστές απάτες με τις οποίες αντιμετωπίζει η πλατφόρμα ενημερώνοντας την Έγκλημα και ασφάλεια ενότητα στους πόρους βοήθειας του Nextdoor. Αυτή τη στιγμή της γραφής, υπάρχει μια γνωστή απάτη σχετικά με είδη ευκαιρίας για δωροκάρτες στις οποίες δημοσιεύονται διαφημίσεις για είδη πολυτελείας που αναφέρονται σε χαμηλή τιμή «πολύ καλή για να είναι αληθινή».