Saltar al contenido

Ελάχιστες απαιτήσεις OS X Mavericks

1 de junio de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την εκτέλεση του OS X Mavericks βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη οι Mac-target να διαθέτουν επεξεργαστή Intel 64-bit και εφαρμογή 64-bit του υλικολογισμικού EFI που ελέγχει τη μητρική πλακέτα του Mac. Και φυσικά, υπάρχουν επίσης οι συνήθεις ελάχιστες απαιτήσεις για χώρο μνήμης RAM και σκληρού δίσκου. Για να περάσετε στο κυνήγι: Εάν ο Mac σας μπορεί να τρέξει OS X Mountain Lion, δεν θα πρέπει να έχει καμία δυσκολία με το OS X Mavericks. Η παρακάτω λίστα με Mac περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα που διαθέτουν επεξεργαστή Intel 64-bit και υλικολογισμικό EFI 64-bit. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης τα αναγνωριστικά μοντέλου για να σας διευκολύνουμε να διασφαλίσετε ότι το Mac σας είναι συμβατό. Μπορείτε να βρείτε το αναγνωριστικό μοντέλου του Mac ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Χρήστες OS X Snow Leopard

 1. Επιλέγω Σχετικά με αυτό το Mac από το μενού της Apple.
 2. Κάντε κλικ στο Περισσότερες πληροφορίες κουμπί.
 3. Σιγουρέψου ότι Σκεύη, εξαρτήματα επιλέγεται στη λίστα περιεχομένου στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.
 4. Η δεύτερη καταχώρηση στη λίστα Επισκόπηση υλικού είναι το αναγνωριστικό μοντέλου.

Χρήστες OS X Lion και Mountain Lion

 1. Επιλέγω Σχετικά με αυτό το Mac από το μενού της Apple.
 2. Κάντε κλικ στο Περισσότερες πληροφορίες κουμπί.
 3. Στο παράθυρο About This Mac, κάντε κλικ στο ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ αυτί.
 4. Κάντε κλικ στο Αναφορά συστήματος κουμπί.
 5. Σιγουρέψου ότι Σκεύη, εξαρτήματα επιλέγεται στη λίστα περιεχομένου στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.
 6. Η δεύτερη καταχώρηση στη λίστα Επισκόπηση υλικού είναι το αναγνωριστικό μοντέλου.

Λίστα Mac που μπορούν να εκτελέσουν OS X Mavericks

 • MacBook Pro 13 ιντσών: μέσα του 2009 (MacBookPro5,5) και νεότερη έκδοση *
 • MacBook Pro 15 ιντσών: μέσα του 2007 (MacBookPro3,1) και νεότερη έκδοση *
 • MacBook Pro 17 ιντσών: μέσα του 2007 (MacBookPro3,1) και νεότερη έκδοση *
 • iMac: μέσα 2007 (iMac7,1) και μεταγενέστερα *
 • MacBook: αργά 2008 αλουμίνιο (MacBook5,1); όλο το 2009 (MacBook5,2) και αργότερα *
 • MacBook Air: Όλα τα μοντέλα (MacBookAir1,1)
 • Mac mini: 2009 (Macmini3,1) και νεότερη έκδοση *
 • Mac Pro: αρχές 2008 (MacPro3,1) και νεότερη έκδοση *

Απαιτήσεις RAM

Η ελάχιστη απαίτηση είναι 2 GB RAM, ωστόσο, συνιστούμε 4 GB ή περισσότερο εάν θέλετε να επιτύχετε επαρκή απόδοση κατά την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος και πολλαπλών εφαρμογών. Εάν διαθέτετε εφαρμογές που χρησιμοποιούν μνήμη, φροντίστε να προσθέσετε τις απαιτήσεις τους στα βασικά ελάχιστα που αναφέρονται παραπάνω.

Απαιτήσεις αποθήκευσης

Μια καθαρή εγκατάσταση του OS X Mavericks καταλαμβάνει λίγο λιγότερο από 10 GB χώρου στο δίσκο (9,55 GB στο Mac μας). Η προεπιλεγμένη εγκατάσταση αναβάθμισης χρειάζεται 8 GB διαθέσιμου ελεύθερου χώρου, επιπλέον του χώρου που ήδη καταλαμβάνεται από το υπάρχον σύστημα. Αυτά τα ελάχιστα μεγέθη αποθήκευσης είναι πράγματι πολύ ελάχιστα και δεν είναι πρακτικά για την πραγματική χρήση. Μόλις αρχίσετε να προσθέτετε προγράμματα οδήγησης για εκτυπωτές, γραφικά και άλλα περιφερειακά, μαζί με οποιαδήποτε επιπλέον υποστήριξη γλώσσας χρειάζεστε, η ελάχιστη απαίτηση θα αρχίσει να ανθίζει. Και δεν έχετε προσθέσει καν δεδομένα χρήστη ή εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Όλοι οι Mac που υποστηρίζουν επί του παρόντος το OS X Mavericks είναι εξοπλισμένοι με αρκετό χώρο οδήγησης για την εγκατάσταση των Mavericks, αλλά αν πλησιάζετε το όριο χώρου του Mac σας, ίσως θελήσετε να προσθέσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης ή να καταργήσετε αχρησιμοποίητα και ανεπιθύμητα αρχεία εφαρμογές.

FrankenMacs

Μια τελευταία σημείωση για όσους από εσάς έχουν δημιουργήσει τους δικούς σας κλώνους Mac ή έχουν τροποποιήσει εκτενώς τους Mac σας με νέες μητρικές κάρτες, επεξεργαστές και άλλες αναβαθμίσεις. Το να προσπαθήσετε να μάθετε αν ο Mac σας θα μπορεί να τρέξει Mavericks μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Αντί να προσπαθήσετε να αντιστοιχίσετε το αναβαθμισμένο Mac σας σε ένα από τα μοντέλα Mac που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο.

Εναλλακτική μέθοδος για έλεγχο για υποστήριξη Mavericks

Υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν η διαμόρφωσή σας θα υποστηρίζει το Mavericks. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να μάθετε εάν ο Mac σας εκτελεί τον πυρήνα 64-bit που απαιτείται από τον Mavericks.

 1. Εκκινήστε το Terminal, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications / Utilities.
 2. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών του Terminal:
  1. Όχι -α
 3. Τύπος Εισαγω ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 4. Το Terminal θα επιστρέψει μερικές γραμμές κειμένου που θα εμφανίζουν το όνομα του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος, σε αυτήν την περίπτωση, ο πυρήνας του Darwin εκτελείται στο Mac σας. Ψάχνετε τις ακόλουθες πληροφορίες στο επιστρεφόμενο κείμενο: x86_64
 5. Εάν δείτε το x86_64 μέσα στο κείμενο, αυτό δείχνει ότι ο πυρήνας εκτελείται σε χώρο επεξεργαστή 64-bit. Αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο.
 6. Πρέπει επίσης να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε υλικολογισμικό EFI 64-bit.
 7. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στο Terminal Prompt:
  1. ioreg -l -p IODeviceTree -l | grep firmware-abi
 8. Τύπος Εισαγω ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
 9. Τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν τον τύπο EFI που χρησιμοποιεί ο Mac σας, είτε «EFI64» είτε «EFI32». Εάν το κείμενο περιλαμβάνει «EFI64», τότε θα πρέπει να μπορείτε να εκτελέσετε το OS X Mavericks.

Τα Mac που είναι νεότερα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του OS X Yosemite (16 Οκτωβρίου 2014) ενδέχεται να μην είναι συμβατά με το OS X Mavericks. Αυτό συμβαίνει επειδή το νεότερο υλικό ενδέχεται να απαιτεί προγράμματα οδήγησης συσκευών που δεν περιλαμβάνονται στο OS X Mavericks.