Saltar al contenido

Επιδιόρθωση: Πώς να ξεμπλοκάρετε το Android σας

2 de mayo de 2021

Ένα smartphone ή tablet Android που δεν θα ενεργοποιηθεί θεωρείται τούβλο. Είναι τόσο χρήσιμο όσο ένα τούβλο, επειδή δεν διαθέτει διαθέσιμη λειτουργικότητα. Αλλά μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, επειδή ενδέχεται να μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τη συσκευή σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε σχετικά με τις αιτίες του bricking και τρόπους αποσύνδεσης μιας συσκευής Android. Οι οδηγίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν γενικά για όλα τα smartphone και tablet Android.

Αιτίες των συσκευών Android Bricked

Μια συσκευή που ενεργοποιείται αλλά είναι μη λειτουργική θεωρείται μαλακό τούβλο. Μια συσκευή που δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου είναι σκληρά τούβλα. Μια συσκευή με μαλακό τούβλο μπορεί να εκκινήσει σε λειτουργία ανάκτησης ή να παγώσει στην οθόνη εκκίνησης. Για παράδειγμα, εάν προσπαθήσατε να εγκαταστήσετε ένα προσαρμοσμένο ROM χωρίς να σκουπίσετε πρώτα τα δεδομένα από το αρχικό ROM, η συσκευή σας ενδέχεται να αντιμετωπίσει σφάλματα κατά την εκκίνηση, γεγονός που μπορεί να την προκαλέσει να κολλήσει σε ένα βρόχο εκκίνησης. Άλλες πιθανές αιτίες τσίμπησης περιλαμβάνουν:

 • Ακατάλληλη εγκατάσταση σημαντικών ενημερώσεων.
 • Προβλήματα που σχετίζονται με τη ριζοβολία της συσκευής σας Android.
 • Λείπουν ή κατεστραμμένα αρχεία συστήματος.
 • Φυσική ζημιά ή ελαττωματικό υλικό.
 • Λήψη κατά λάθος κακόβουλου λογισμικού.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ένα τηλέφωνο ή tablet Android

Δεν θα λειτουργούν όλα σε αυτήν τη λίστα για όλους, αλλά υπάρχει πιθανότατα κάτι που θα ξεμπλοκάρει τη συσκευή σας Android. Δοκιμάστε καθένα από αυτά τα βήματα έως ότου η συσκευή σας επανέλθει σε κατάσταση λειτουργίας:

 1. Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την μπαταρία. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε την μπαταρία και επανατοποθετήστε τη με ασφάλεια. Επίσης, συνδέστε το φορτιστή της συσκευής σας για να βεβαιωθείτε ότι η ελαττωματική μπαταρία δεν εμποδίζει την ενεργοποίησή της.

 2. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή. Εάν η συσκευή σας είναι υπό εγγύηση, ο κατασκευαστής ενδέχεται να διορθώσει ή να αντικαταστήσει τη συσκευή σας δωρεάν. Εάν έχετε ριζώσει τη συσκευή σας Android για να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό ή εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης, τότε η εγγύησή σας είναι πιθανώς άκυρη, οπότε θα πρέπει να επιλύσετε μόνοι σας προβλήματα.

 3. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Εάν το τηλέφωνό σας είναι τούβλο, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Μπορεί να είναι σε θέση να επαναφέρουν το τηλέφωνό σας και ακόμη και να ανακτήσουν τα δεδομένα σας στο κατάστημα. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Android σε τακτική βάση για να μην χάσετε.

 4. Πάρτε το σε ένα κατάστημα επισκευής τηλεφώνου. Εάν η συσκευή σας έχει υποστεί φυσική ζημιά και δεν έχετε καμία εγγύηση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μεταφέρετε τη συσκευή σας σε επαγγελματικό κατάστημα επισκευής τηλεφώνου. Έχουν πρόσβαση σε εργαλεία και ανταλλακτικά που πιθανότατα δεν έχετε, οπότε η πληρωμή τους για να το διορθώσετε μπορεί να είναι η πιο οικονομική επιλογή.

 5. Αποθηκεύστε το σε μια σακούλα ρυζιού. Εάν η συσκευή σας δεν λειτουργεί λόγω βλάβης στο νερό, φυλάξτε τη σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με άψητο ρύζι όλη τη νύχτα. Το ρύζι θα απορροφήσει λίγο νερό, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάνηψης της συσκευής. Εάν το τηλέφωνό σας έχει υποστεί φυσική ζημιά, αφαιρέστε την κάρτα SIM, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τις επαφές σας.

 6. Αντικαταστήστε την οθόνη. Εάν η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη, αλλά η οθόνη παραμένει μαύρη, τότε η συσκευή σας ενδέχεται να μην είναι πικρή. Αντίθετα, η οθόνη θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα. Πάρτε το σε ένα κατάστημα επισκευής ή αντικαταστήστε μόνοι σας την οθόνη.

 7. Εκτελέστε μια σκληρή επανεκκίνηση. Εάν η συσκευή σας ενεργοποιηθεί και στη συνέχεια παγώσει αμέσως, δοκιμάστε μια σκληρή επανεκκίνηση. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως κρατώντας Power + Home, αλλά διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή.

 8. Επανεκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης:

  1. Με τη συσκευή σας απενεργοποιημένη, πατήστε Ένταση ήχου + Ισχύς για εκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης.
  2. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης για πλοήγηση στο μενού και επισήμανση Επανεκκινήστε σύστημα τώρα.
  3. Τύπος Εξουσία για να επιλέξετε την επισημασμένη επιλογή.
  4. Περιμένετε να δείτε εάν η συσκευή σας επανεκκινεί κανονικά.

  Τα βήματα για εκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του τηλεφώνου ή του tablet σας για περαιτέρω οδηγίες.

 9. Σκουπίστε την προσωρινή μνήμη. Η διαγραφή προσωρινών αρχείων μπορεί μερικές φορές να κάνει το τέχνασμα.

  1. Εκκινήστε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης.
  2. Επιλέγω Σκουπίστε το διαμέρισμα της προσωρινής μνήμης.
  3. Επιλέγω Επανεκκινήστε σύστημα τώρα.
 10. Επαναφέρετε τη συσκευή σας Android στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εάν έχετε πραγματοποιήσει τροποποιήσεις στη συσκευή σας που οδήγησαν σε μαλακό τούβλο, μια εργοστασιακή επαναφορά μπορεί να αντιστρέψει αυτές τις αλλαγές. Η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή σας Android θα επαναφέρει το σύστημα στην κατάσταση που βρισκόταν όταν το αγοράσατε. Κατά συνέπεια, θα χάσετε όλα όσα έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει. Για να επαναφέρετε εργοστασιακά μια μαλακή συσκευή Android:

  1. Εκκινήστε τη συσκευή σας σε λειτουργία ανάκτησης.
  2. Επιλέγω Διαγραφή δεδομένων / Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
  3. Επιλέγω Ναί για να επαναφέρετε τη συσκευή και περιμένετε. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα επιστρέψετε στο κύριο μενού της λειτουργίας ανάκτησης.
  4. Επιλέγω Επανεκκινήστε σύστημα τώρα.

  Εάν είναι επιτυχής, το Android θα εκκινήσει κανονικά και θα πρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας.

 11. Επανεγκαταστήστε την εργοστασιακή έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν η συσκευή σας διαθέτει υποδοχή κάρτας SD, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Αυτή η μέθοδος θα διαγράψει επίσης όλα τα προσωπικά σας αρχεία.

  1. Αναζητήστε στον Ιστό για ένα αρχείο ROM του εργοστασιακού υλικολογισμικού για τη συσκευή σας. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το φόρουμ προγραμματιστών XDA. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε το όνομα της συσκευής σας + απόθεμα rom.
  2. Κατεβάστε το κατάλληλο ROM (συνήθως περιέχεται σε ένα αρχείο ZIP) σε μια κάρτα SD.
  3. Τοποθετήστε την κάρτα SD στη συσκευή σας.
  4. Εκκινήστε τη συσκευή σας Android σε λειτουργία ανάκτησης.
  5. Επιλέγω Εγκαταστήστε ενημερώσεις από την κάρτα sd.
  6. Επιλέξτε το αρχείο ZIP που περιέχει το ROM.
  7. Επιλέγω Επανεκκινήστε σύστημα τώρα.

  Η αναβάθμιση ενός ασυμβίβαστου ROM μπορεί να καταστρέψει σκληρά τη συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το σωστό υλικολογισμικό για το μοντέλο σας.

 12. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αποσύνδεσης Android. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη χρήση του Odin, υπάρχουν πιο φιλικά προς το χρήστη εργαλεία για την αποσύνδεση συγκεκριμένων συσκευών. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων Android Fone Lab είναι ένα ευέλικτο εργαλείο αποσύνδεσης που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση τηλεφώνων και tablet Samsung. Είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac.

Πώς να ξεμπλοκάρετε μια συσκευή Samsung Android

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα ικανό να διορθώσει όλους τους τύπους τηλεφώνων και tablet Android και η Samsung δημιουργεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, επειδή οι συσκευές Samsung λειτουργούν σε μια ιδιόκτητη έκδοση του Android. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά προγράμματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας Samsung σε κατάσταση λειτουργίας.

 1. Χρησιμοποιήστε το Odin για να ξεμπλοκάρετε ένα τηλέφωνο Samsung. Το Odin είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη Samsung για την εγκατάσταση προσαρμοσμένου υλικολογισμικού σε συσκευές Android. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιδιόρθωση κινητών τηλεφώνων Samsung με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε υπολογιστή με Windows. Πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής για να εκτελέσετε το Odin στον υπολογιστή σας.

 2. Χρησιμοποιήστε το FoneLab για να ξεβιδώσετε τη συσκευή σας Samsung Android. Εάν διαθέτετε συσκευή Samsung, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση του FoneLab για να το ξεκολλήσετε. Παρόλο που υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του FoneLab (εναλλακτικά γνωστή ως U.Fone Toolkit), οι περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποσύνδεσης και της ανάκτησης δεδομένων, διατίθενται μόνο με premium συνδρομή.

  1. Συνδέστε τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή σας με καλώδιο USB.
  2. Λήψη και εγκατάσταση του Εργαλείο ανάκτησης δεδομένων Fone Lab Android στον υπολογιστή σου.
  3. Ανοίξτε το Fone Lab και επιλέξτε Σπασμένη εξαγωγή δεδομένων Android.
  4. Επιλέγω Αρχή στη δεξιά πλευρά του παραθύρου κάτω από το εικονίδιο Android.
  5. Ορίστε την επιλογή που ισχύει καλύτερα για τη συσκευή σας και επιλέξτε Επόμενο.
  6. Επιλέξτε το δικό σας Ονομα της συσκευής και Μοντέλο συσκευήςκαι μετά επιλέξτε Επιβεβαιώνω.
  7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εκκινήσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία λήψης και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχή για λήψη του πακέτου αποκατάστασης.
  8. Μόλις τελειώσετε, επανεκκινήστε μη αυτόματα τη συσκευή σας, εάν δεν γίνει αυτόματη επανεκκίνηση.

  Εάν η διαδικασία ήταν επιτυχής, τότε η συσκευή Samsung θα πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς δημιουργήσατε πρώτα το τηλέφωνό σας, ίσως χρειαστεί να λάβετε μερικές πρόσθετες προφυλάξεις. Για να αποτρέψετε το τρεμάρισμα του Android σας: Μην ξεριζώσετε τη συσκευή σας. Αποφύγετε τη λήψη οτιδήποτε δεν προέρχεται από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών. Μην διαγράφετε ή τροποποιείτε σημαντικά αρχεία. Και διατηρείτε πάντα το τηλέφωνό σας μέσα σε προστατευτική θήκη.