Saltar al contenido

Επισκευή ρολογιών Apple: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

28 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Παρά το ότι είναι ένα μοντέρνο ρολόι, το Apple Watch είναι επίσης ένα προηγμένο κομμάτι τεχνολογίας. Δυστυχώς, για μερικούς ανθρώπους αυτό σημαίνει ότι μπορεί περιστασιακά να αποτύχει ή να δυσλειτουργήσει. Αυτός ο οδηγός εντοπίζει μερικά από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα του Apple Watch και πώς μπορείτε να επιχειρήσετε να τα επιδιορθώσετε.

Αιτίες προβλημάτων Apple Watch

Το Apple Watch είναι ένας πλήρως λειτουργικός μικροσκοπικός υπολογιστής που ζει στον καρπό σας, επομένως τα προβλήματα ενδέχεται να μην εντοπιστούν στην ίδια αιτία. Μια ολοκληρωμένη υπολογιστική λύση σημαίνει ότι υπάρχει πληθώρα διαφορετικών προβλημάτων και λύσεων, ανάλογα με το τι ακριβώς συμβαίνει στο ρολόι σας. Μερικές φορές το πρόβλημα αποκαλύπτεται μόνο με την αντίστοιχη επιδιόρθωση.

Τρόπος επίλυσης προβλημάτων συνδεσιμότητας με ένα ρολόι της Apple

Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι το ρολόι σας αρνείται να συνδεθεί με το iPhone σας, ένα γνωστό δίκτυο Wi-Fi ή μια σύνδεση LTE. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε το Apple Watch σε επικοινωνία με τον κόσμο.

 1. Απενεργοποιήστε το Bluetooth. Εάν το iPhone και το ρολόι σας δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν, πρέπει να ξεκινήσετε απενεργοποιώντας τη λειτουργία Bluetooth σε κάθε συσκευή και, στη συνέχεια, ενεργοποιώντας την ξανά για να αποκαταστήσετε μια σύνδεση. Σε iPhone, επιλέξτε Ρυθμίσεις > Bluetooth και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το διακόπτη. Σε ένα μήλο Παρακολουθώ, σύρετε προς τα πάνω και επιλέξτε το εικονίδιο Bluetooth και μετά ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον διακόπτη.

 2. Επανεκκινήστε το iPhone ή το Apple Watch. Εάν απλώς απενεργοποιήσετε το Bluetooth για μια στιγμή δεν επιλύσετε το πρόβλημα επικοινωνίας, επανεκκινήστε το iPhone και το Apple Watch σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσετε μια κανονική σύνδεση.

 3. Επαναφορά κυψελοειδούς σύνδεσης. Εάν το Apple Watch κανονικά συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω κινητής σύνδεσης, αλλά έχει σταματήσει να το κάνει, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης. Στο Apple Watch, σύρετε προς τα πάνω και επιλέξτε Λειτουργία πτήσης, μετά ενεργοποιήστε τον διακόπτη Off και μετά On. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δημιουργήσετε σύνδεση με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσετε το πρόβλημα.

 4. Συνδεθείτε σε Wi-Fi. Εάν το iPhone σας δεν βρίσκεται κοντά, το Apple Watch μπορεί να επιχειρήσει να συνδεθεί σε ένα γνωστό δίκτυο Wi-Fi για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εάν το ρολόι σας δεν συνδέεται, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας έχει πρόσβαση στο δίκτυο και είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις πληροφορίες με το ρολόι σας.

 5. Επανεκκινήστε τη διαδικασία εγκατάστασης. Εάν επαναφέρατε πρόσφατα το iPhone σας ή αγοράσατε μια νέα συσκευή, το Apple Watch ενδέχεται να μην έχει ρυθμιστεί σωστά με το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να συνδέσετε εύκολα ένα Apple Watch με ένα iPhone για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς να επιδιορθώσετε προβλήματα μπαταρίας με ένα ρολόι της Apple

Το Apple Watch σας εξαντλεί γρήγορα τη μπαταρία του; Ακολουθούν μερικές προτάσεις που πρέπει να προσπαθήσετε να λειτουργήσει ξανά η μπαταρία της συσκευής σας.

 1. Ενεργοποίηση Power Reserve. Εάν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ρολογιού σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε το Power Reserve. Αυτό θα απενεργοποιήσει την ενεργοποίηση του αισθητήρα καρδιακού ρυθμού κατά το περπάτημα και τις προπονήσεις. Η λειτουργία θα σας κάνει τα δεδομένα καύσης θερμίδων λιγότερο ακριβή, αλλά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 2. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις και το Wi-Fi. Εάν η λειτουργία Power Reserve δεν λειτουργεί αρκετά, μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω την κατανάλωση του ρολογιού σας περιορίζοντας τις ειδοποιήσεις που φωτίζουν την οθόνη και κλείνοντας το Wi-Fi στο Apple Watch.

 3. Επανεκκινήστε το Apple Watch. Μερικές φορές η επιδιόρθωση είναι τόσο απλή όσο μια επανεκκίνηση. Εάν το Apple Watch φαίνεται να εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σαν να μην υπάρχει αύριο, απλώς απενεργοποιώντας το ρολόι και ενεργοποιήστε ξανά μπορεί να βοηθήσει. Κάντε το κρατώντας πατημένο το πλευρικό κουμπί του ρολογιού μέχρι το Απενεργοποιώ η συνάρτηση δείχνει. Εάν συνεχίσετε να κρατάτε πατημένο το πλευρικό κουμπί μετά την εμφάνιση της λειτουργίας απενεργοποίησης, θα ενεργοποιηθεί το ρολόι σας για να εκπέμψει πρόβλημα SOS. Αφήστε το κουμπί εάν το ρολόι σας αρχίσει να ακούγεται για να αποτρέψει τη δέσμευση της λειτουργίας SOS.

 4. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της Apple. Εάν η μπαταρία του Apple Watch σταμάτησε να φορτίζεται, ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά. Σας συνιστούμε να καλέσετε την Apple για υποστήριξη ή να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στο Apple Store Genius Bar.

Πώς να επιδιορθώσετε φυσικά προβλήματα με ένα ρολόι της Apple

Κανένα από το υλικό του Apple Watch δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους χρήστες στο σπίτι και συνήθως απαιτεί ραντεβού Genius Bar ή κλήση υποστήριξης για να διορθωθεί. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές προτάσεις για κοινά ζητήματα.

 1. Καθαρίστε το Digital Crown. Το Digital Crown της Apple ήταν γνωστό ότι έχει προβλήματα όπου μπορεί να γίνει δύσκολο να γυρίσει όταν είναι βρώμικο. Για να το διορθώσετε, βγάλτε τις ταινίες Apple Watch και μετά ξεπλύνετε τη συσκευή με ζεστό νερό ενώ περιστρέφετε το Digital Crown για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

 2. Ασφαλίστε την εφαρμογή. Το Apple Watch δεν αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό; Μην ανησυχείς, είσαι ακόμα ζωντανός! Βεβαιωθείτε ότι το ρολόι της Apple σας είναι καλά στερεωμένο στο δέρμα σας, καθώς η χαλαρή εφαρμογή δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τον σφυγμό σας. Επιπλέον, εάν έχετε σκούρα χρώματα τατουάζ στον καρπό σας, το ρολόι σας μπορεί να αρνηθεί να παρακολουθήσει τον καρδιακό ρυθμό, καθώς δεν μπορεί να αισθανθεί τη φλέβα σας.

 3. Επισκευάστε μια σπασμένη οθόνη. Δυστυχώς, εάν η οθόνη του Apple Watch σας είναι κατεστραμμένη, πρέπει να επισκευαστεί από εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση επισκευής της Apple. Σας συνιστούμε να πάρετε το ρολόι στο τοπικό σας κατάστημα Apple για ραντεβού Genius Bar.

  Rafal Rodzoch / Caiaimage / Getty Images

Η τελευταία λύση για προβλήματα λογισμικού

Εάν το Apple Watch σας αντιμετωπίζει πολλά διαφορετικά προβλήματα λογισμικού ή απλώς ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να ξεπεράσετε, η Υποστήριξη της Apple μπορεί να σας προτείνει να επαναφέρετε το ρολόι σας. Ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του Apple Watch μόνοι σας στο σπίτι πριν πάτε σε ένα κατάστημα. Η επαναφορά του Apple Watch στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα του. Συνεχίστε με προσοχή και βεβαιωθείτε ότι το ρολόι σας έχει δημιουργηθεί σωστά αντίγραφα ασφαλείας πριν επιχειρήσετε αυτήν την επιδιόρθωση.