Saltar al contenido

Εργαλεία Gmail που αφαιρούν την ταλαιπωρία από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

6 de junio de 2021

Ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλής και εύκολη είναι η χρήση μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Gmail, πρέπει να προχωρήσετε και να διαχειριστείτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι μια τρομακτική, φοβερή εργασία. Η χρήση επιπλέον εργαλείων διαχείρισης email που λειτουργούν με το Gmail μπορεί να μην σας κάνει να ερωτευτείτε το email, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λίγο τον πονοκέφαλο, δίνοντάς σας πίσω από τον πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σας. Είτε χρησιμοποιείτε το Gmail για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, στον ιστό ή από κινητή συσκευή, όλα τα παρακάτω εργαλεία μπορεί να σας ωφελήσουν πολύ. Ρίξτε μια ματιά για να δείτε ποια πιάνονται.

Boomerang για το Gmail

Φωτογραφία © drmakkoy / Getty Images
Πάντα επιθυμούσατε να γράψετε ένα email τώρα, αλλά να το στείλετε αργότερα; Αντί να αφήσετε ένα email ως πρόχειρο και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να θυμηθείτε να το στείλετε σε μια συγκεκριμένη ώρα, απλώς χρησιμοποιήστε το Boomerang. Οι δωρεάν χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν έως και 10 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά μήνα (και περισσότερα αν δημοσιεύσετε για το Boomerang στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Όταν γράφετε ένα νέο email στο Gmail με εγκατεστημένο το Boomerang, μπορείτε να πατήσετε το νέο κουμπί «Αποστολή αργότερα» που εμφανίζεται δίπλα στο κανονικό κουμπί «Αποστολή», το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα μια ώρα αποστολής (αύριο το πρωί, αύριο το απόγευμα, κλπ.) ή την ευκαιρία να ορίσετε μια ακριβή ημερομηνία και ώρα για να την στείλετε.

Ξετυλίξτε

Γραμματοκιβώτιο

Φωτογραφία © erhui1979 / Getty Images
Εγγραφείτε σε πάρα πολλά ενημερωτικά δελτία email; Το Unroll.me όχι μόνο σας επιτρέπει να διαγραφείτε μαζικά από αυτά, αλλά επίσης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας «συλλογή» ενημερωτικών δελτίων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία σας προσφέρει καθημερινή σύνοψη όλων των συνδρομών στο ενημερωτικό δελτίο που θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε. Το Unroll.me διαθέτει επίσης μια ωραία εφαρμογή iOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε όλες τις συνδρομές email σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη συνδρομή που θέλετε να διατηρήσετε στα εισερχόμενά σας, απλώς στείλτε την στην ενότητα «Διατήρηση» ώστε το Unroll.me να μην το αγγίξει.

SaneBox

Ντοσιέ

Φωτογραφία © erhui1979 / Getty Images
Παρόμοιο με το Unroll.me, το SaneBox είναι ένα άλλο εργαλείο Gmail που μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση της οργάνωσης εισερχόμενων μηνυμάτων. Αντί να δημιουργείτε μόνοι σας φίλτρα και φακέλους, το SaneBox θα αναλύσει όλα τα μηνύματα και τη δραστηριότητά σας για να κατανοήσει ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικά για εσάς πριν μετακινήσετε όλα τα ασήμαντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν νέο φάκελο που ονομάζεται «SaneLater.» Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ασήμαντα μηνύματα που εξακολουθούν να εμφανίζονται στα εισερχόμενά σας στο φάκελο SaneLater και εάν κάτι που κατατεθεί στο φάκελο SaneLater γίνει σημαντικό και πάλι, μπορείτε να το μετακινήσετε από εκεί. Παρόλο που το SaneLater παίρνει τη μη αυτόματη εργασία εκτός οργανισμού, εξακολουθείτε να έχετε πλήρη έλεγχο για τα μηνύματα που πρέπει να τοποθετήσετε συγκεκριμένα κάπου.

Cold Email.ai (πρώην LeadCooker)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Φωτογραφία R? Stem G? RLER / Getty Images
Όσον αφορά το διαδικτυακό μάρκετινγκ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πολλοί έμποροι email στέλνουν μηνύματα ταυτόχρονα σε εκατοντάδες ή χιλιάδες διευθύνσεις email με το πάτημα ενός κουμπιού χρησιμοποιώντας πλατφόρμες μάρκετινγκ email τρίτων όπως το MailChimp ή το Aweber. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πολύ προσωπικό και μπορεί εύκολα να καταλήξει ως ανεπιθύμητο. Το Cold Email.ai (πρώην LeadCooker) μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών ατόμων και της διατήρησής του πιο προσωπικού. Εξακολουθείτε να έχετε πολλές από τις δυνατότητες των παραδοσιακών πλατφορμών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως αυτοματοποιημένη παρακολούθηση και παρακολούθηση, αλλά οι παραλήπτες δεν θα βλέπουν έναν σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής και τα μηνύματά σας προέρχονται κατευθείαν από τη διεύθυνσή σας στο Gmail. Τα σχέδια ξεκινούν από 9 $ ανά μήνα.

Ταξινόμηση για το Gmail

Στοίβα χαρτιών

Φωτογραφία © CSA-Archive / Getty Images
Το Sortd είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που μετατρέπει πλήρως την εμφάνιση του λογαριασμού σας στο Gmail σε κάτι που μοιάζει και λειτουργεί πολύ περισσότερο σαν μια λίστα υποχρεώσεων. Με μια διεπαφή χρήστη που είναι τόσο απλή και διαισθητική στη χρήση όπως το ίδιο το Gmail, ο στόχος του Sortd είναι να προσφέρει σε άτομα που αγωνίζονται να παραμείνουν στην κορυφή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν καλύτερο τρόπο για να παραμείνουν οργανωμένοι. Το Sortd είναι το πρώτο «έξυπνο δέρμα» για το Gmail που χωρίζει τα εισερχόμενά σας σε τέσσερις κύριες στήλες, με επιλογές για να προσαρμόσετε τα πράγματα με τον τρόπο που θέλετε. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εφαρμογές για iOS και Android. Δεδομένου ότι είναι επί του παρόντος σε έκδοση beta, το εργαλείο είναι εντελώς δωρεάν προς το παρόν, οπότε ελέγξτε το όσο μπορείτε προτού τεθεί σε ισχύ η τιμή!

Giphy για το Gmail

Κινούμενη GIF

Η εικόνα έγινε με το Canva.com
Το Giphy είναι μια δημοφιλής μηχανή αναζήτησης για GIF. Ενώ μπορείτε σίγουρα να μεταβείτε απευθείας στο Giphy.com για να αναζητήσετε ένα GIF για να ενσωματώσετε ένα νέο μήνυμα Gmail, ένας πολύ πιο εύκολος και πιο βολικός τρόπος για να το κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την επέκταση Chrome Giphy για Gmail. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε GIF στο Gmail, αυτό πρέπει να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο και να συνθέσετε τα μηνύματά σας πιο αποτελεσματικά. Οι κριτικές αυτής της επέκτασης είναι γενικά αρκετά καλές, αν και ορισμένοι κριτικοί έχουν εκφράσει ανησυχία για σφάλματα. Η ομάδα Giphy φαίνεται να ενημερώνει την επέκταση κάθε τόσο συχνά, οπότε αν δεν δουλεύει αμέσως για εσάς, σκεφτείτε να δοκιμάσετε ξανά όταν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Άσχημο Email

Μάτι

Φωτογραφία © ilyast / Getty Images
Περισσότεροι αποστολείς email χρησιμοποιούν τώρα εργαλεία παρακολούθησης, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν περισσότερα για εσάς χωρίς να το γνωρίζετε. Συνήθως μπορούν να δουν πότε ανοίγετε τα email τους, εάν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο μέσα, από το οποίο ανοίγετε / κάνετε κλικ και από ποια συσκευή χρησιμοποιείτε. Εάν εκτιμάτε πραγματικά το απόρρητό σας, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να εκμεταλλευτείτε το Ugly Email για να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε εύκολα ποια μηνύματα Gmail λαμβάνετε παρακολουθούνται. Το άσχημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο είναι μια επέκταση Chrome, απλώς βάζει ένα μικρό εικονίδιο «κακό μάτι» μπροστά από το πεδίο θέματος κάθε παρακολουθούμενου email. Όταν δείτε αυτό το μικρό κακό μάτι, μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να το ανοίξετε, να το απορρίψετε ή ίσως να δημιουργήσετε ένα φίλτρο για μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν τον αποστολέα.

SignEasy για το Gmail

Υπογραφή

Φωτογραφία © carduus / Getty Images
Η λήψη εγγράφων ως συνημμένου στο Gmail που πρέπει να συμπληρωθούν και να υπογραφεί μπορεί να είναι πραγματικός πόνος για να εργαστείτε. Το SignEasy απλοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία, επιτρέποντάς σας να συμπληρώνετε εύκολα φόρμες και να υπογράφετε έγγραφα χωρίς να εγκαταλείπετε ποτέ το λογαριασμό σας στο Gmail. Μια επιλογή SignEasy εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ για να δείτε το συνημμένο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μόλις συμπληρώσετε τα πεδία που χρειάζονται συμπλήρωση, το ενημερωμένο έγγραφο επισυνάπτεται στο ίδιο νήμα email.