Saltar al contenido

Εφαρμογές επικοινωνίας που εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας

12 de mayo de 2021

Η διατήρηση της αυτονομίας της μπαταρίας είναι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χρήστες smartphone καθημερινά, οπότε η γνώση ειδικών συνηθειών και αμυχών που μπορούν να εξοικονομήσουν διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι ακόμη πιο σημαντική. Ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους όσον αφορά την εξάντληση της μπαταρίας είναι οι εφαρμογές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων. Αυτές οι εφαρμογές όχι μόνο χρησιμοποιούν την οθόνη, αλλά και το υλικό ήχου και τις συνδέσεις δικτύου και συχνά ωθούν τις ειδοποιήσεις για να ξυπνήσουν τη συσκευή για μια εισερχόμενη κλήση ή μήνυμα. Οι εφαρμογές βιντεοκλήσεων είναι ακόμη χειρότερες για την μπαταρία, καθώς απαιτούν χρόνο οθόνης καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνομιλίας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε γραπτά μηνύματα και κλήσεις με φειδώ για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όλη την ημέρα. Το ίδιο ισχύει για εφαρμογές παιχνιδιών και προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως το Netflix και το YouTube. Ο άφθονος χρόνος της οθόνης σε συνδυασμό με την υψηλή χρήση επεξεργαστή το καθιστά αδύνατο να διατηρηθεί μια αξιόπιστη φόρτιση όλη την ημέρα. Ακολουθούν πολλές κορυφαίες εφαρμογές επικοινωνίας που εξαντλούν περισσότερο την μπαταρία σας. Η λίστα βασίζεται στην προσωπική εμπειρία και στις μελέτες που έγιναν και δημοσιεύθηκαν από την AVG Technologies. Εάν χρειάζεστε τη χρήση αυτών των εφαρμογών καθημερινά, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του κινητού σας για μερικές άλλες συμβουλές που δεν περιλαμβάνουν την κατάργηση των εφαρμογών από κάτω.

Facebook και Messenger

Δεν είναι μυστικό ότι οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο θα εξαντλήσουν την μπαταρία της συσκευής το γρηγορότερο και το Facebook και η εφαρμογή Facebook Messenger είναι δύο μεγάλες που πρέπει να προσέξετε. Όχι μόνο αυτές οι εφαρμογές είναι συνήθως πάντα στο προσκήνιο των οθονών μας, αλλά εάν έχετε ρυθμίσει τις ειδοποιήσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα συνεχίσουν να τρέχουν και να σας ειδοποιούν όλη μέρα καθόσον οι φίλοι σας στο Facebook δημοσιεύουν ενημερώσεις κατάστασης, ακόμη και όταν βρίσκεται στο φόντο και δεν χρησιμοποιείται. Ένα επιπλέον πρόβλημα που προκύπτει με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι ποτέ δεν κοιμούνται. Καταναλώνουν συνεχώς πόρους και μπαταρία. Δείτε την αναλυτική περιγραφή του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές Facebook και Messenger εξαντλούν την μπαταρία ενός τηλεφώνου για περισσότερες πληροφορίες.

Ίνσταγκραμ

Το Instagram είναι μια άλλη εφαρμογή όπως το Facebook που απαιτεί συνεχείς ανανεώσεις μέσω του Διαδικτύου και είναι συνήθως ρυθμισμένη να στέλνει ειδοποιήσεις όταν είναι διαθέσιμο ενημερωμένο περιεχόμενο. Η συνεχής χρήση του με αυτόν τον τρόπο είναι αυτό που το κάνει να υποφέρει ως εφαρμογή εξάντλησης μπαταριών.

Snapchat

Το Snapchat είναι διάσημο για τις προσωρινές εικόνες και το ιστορικό συνομιλιών του, αλλά η επίδρασή του στη χρήση της μπαταρίας είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα όσο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Όχι μόνο το Snapchat είναι βαρύ για βίντεο και φωνή, αλλά ολόκληρη η εφαρμογή επικεντρώνεται στην κοινή χρήση, η οποία χρησιμοποιεί Wi-Fi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για κάθε μήνυμα. Αυτό είναι διαφορετικό από το Facebook που μπορεί να αποθηκεύει προσωρινά μηνύματα και όχι πάντα χρήση δεδομένων.

Οθόνες Snapchat.

Κακάο

Η εφαρμογή KakaoTalk δεν είναι πολύ διαφορετική από τις δύο που αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά εξακολουθεί να καταναλώνει πόρους. Είναι καλύτερο να διατηρείτε αυτήν την εφαρμογή μόνο εάν έχετε πολλούς φίλους στο δίκτυο.

Κακάο Συζήτηση

ooVoo

Το ooVoo είναι μια εφαρμογή συνομιλίας μέσω βίντεο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολλοί συμμετέχοντες. Αν και είναι πλούσιο σε ωραία, εύχρηστα χαρακτηριστικά, συνοδεύεται επίσης από λίγη απληστία της μπαταρίας. Διαγράψτε το ooVoo εάν πρέπει να διατηρήσετε περισσότερο από την μπαταρία σας όλη την ημέρα και να μην το χρησιμοποιείτε πολύ.

ooVoo στο Google Play store και μετά τη λήψη.

WeChat

Το WeChat είναι μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο που έχει αξιοσημείωτες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένου του χώρου για κοινωνική δικτύωση όπως το Facebook. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες διαμαρτύρονται για το ότι λειτουργεί αργά, κάτι που αποτελεί ένδειξη εξάντλησης μπαταριών. Επιπλέον, το WeChat απαιτεί χρόνο οθόνης και λειτουργεί καλά όταν ενεργοποιείτε ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις, γεγονός που επηρεάζει περαιτέρω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οθόνες WeChat.