Saltar al contenido

Η έμπνευση και η τεχνολογία πίσω από το NYE Spectacle του Space Needle

22 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Η εικονική παράσταση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του Seattle Space Needle, η οποία τώρα έγινε viral, δημιουργήθηκε από ένα όνειρο.
  • Η εικονική παράσταση φωτός απεικονίζει τι μπορεί να γίνει όταν συνδυάζετε την τεχνολογία με την τέχνη.
  • Ο δημιουργός της εκπομπής ελπίζει ότι θα εμπνεύσει άλλους να δοκιμάσουν δημιουργικά καταστήματα το 2021.
Σύγχρονες επιχειρήσεις
Το Σιάτλ έλαβε ένα διαφορετικό είδος εκδήλωσης Παραμονής Πρωτοχρονιάς με τη μορφή εικονικής παράστασης φωτός πάνω από το Space Needle. Η παράσταση τράβηξε την προσοχή του κόσμου για τη δημιουργική της ευφυΐα. Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, το Σιάτλ έπρεπε να ακυρώσει την ετήσια έκθεση πυροτεχνημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο εμβληματικό Space Needle. Ωστόσο, για δημιουργικά μυαλά όπως ο ιδρυτής της Modern Enterprises, Terry Morgan, η απουσία μιας προσωπικής εκπομπής επέτρεψε κάτι εκτός συνηθισμένου να σηματοδοτήσει το τέλος ενός έτους που ήταν κάτι άλλο από συνηθισμένο. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που κανείς δεν είχε ξαναδεί», είπε ο Μόργκαν Σωσίβιο σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Αναδημιουργήσαμε ψευδαισθήσεις που δεν μπορείτε να δημιουργήσετε στην πραγματικότητα, αλλά μπορούμε να τις ακτινοβολήσουμε στο σπίτι σας και ελπίζουμε να σας δώσουμε 10 λεπτά ελπίδας.»

Η έμπνευση

Η εκπομπή των 10 λεπτών παρουσίασε το Space Needle και τα εφέ CGI εκτός του κόσμου που μεταδόθηκαν μόλις το ρολόι χτύπησε τα μεσάνυχτα. Το επιστημονικό θέαμα ήταν γεμάτο κίνηση, χρώμα και συμβολισμό που είπε ο Μόργκαν βασίζεται σε ένα όνειρο. «Αυτό ήταν ένα ζωντανό διαυγές όνειρο όπου ήμουν συνειδητός και είδα όμορφα χρώματα και πρόσωπα στον ουρανό και αιωρούσα στα σύννεφα», είπε. «Παίρνω πολλές από τις καλύτερες ιδέες μου από τα όνειρα.»

Η Διαστημική Βελόνα του Σιάτλ με εικονικά πυροτεχνήματα και ροζ χέρια γύρω της

Σύγχρονες επιχειρήσεις
Ο Μόργκαν είπε ότι οι ψυχεδελικές και πολύχρωμες εικόνες έδωσαν μια ιστορία για το πώς το φως είναι μια πηγή ενέργειας που πυροδοτεί τη ζωή. Η ακολουθία κινουμένων σχεδίων ξεκίνησε με ένα μεγάλο χτύπημα και εξελίχθηκε σε κυτταρικές διαιρέσεις, μεταμόρφωση και το Space Needle που χρησιμεύει ως το «δέντρο της ζωής» μέσα από όλα. Ο Μόργκαν είπε ότι το φως ήταν πάντα η μούσα του. Συγκεκριμένα, δούλεψε στο Seattle’s 2018 BOREALIS – A Festival of Light, το οποίο παρουσίαζε έναν μοναδικό συνδυασμό μουσικής, εγκαταστάσεων ελαφριάς τέχνης και χαρτογράφησης προβολών πολυμέσων. Είπε ότι αυτό το έργο εικονικής παράστασης φωτός ήταν ένα αφιέρωμα στο δύσκολο έτος 2020 για όλους μας. «Το κάναμε αυτό ως φόρο τιμής στην ανθρωπότητα και την ικανότητά της να αντέχει και να προσαρμόζεται, και αυτό εκπροσωπείται ως εορτασμός εδώ», είπε.

Η Τεχνολογία

Η εικονική παράσταση εκτελέστηκε τόσο καλά που ορισμένοι πίστευαν ότι τα στροβιλιζόμενα χρώματα και τα φώτα που εκπέμπονταν από το Space Needle συνέβαιναν στην πραγματικότητα. Οι χρήστες του Twitter είχαν πολλά να πουν για την εκπομπή NYE και για τα γραφικά που είναι εκτός του κόσμου.

Ακόμα κι αν φαινόταν απλό στην οθόνη, ο Morgan είπε ότι το έργο χρειάστηκε δύο μήνες σκληρής δουλειάς, συνδυάζοντας το CGI animation με πραγματικές λήψεις του Space Needle. «Χρειάστηκε προσεκτική επεξεργασία και λίγο μάγος για να διατηρηθεί η πραγματική αντίληψή της και να την επεξεργαστεί σαν να είναι μια ζωντανή εκπομπή», δήλωσε ο Morgan. «Έπρεπε να το χτίσουμε σαν μια τηλεοπτική παραγωγή, κάτι που ήταν μια πρόκληση.» Ο Μόργκαν είπε ότι πυροβόλησε βίντεο 4Κ του Space Needle από τρεις διαφορετικές τοποθεσίες για συνολικά έξι προοπτικές. Μόλις πήραν το υλικό, μια ομάδα δώδεκα περίπου εμψυχωτών από το Maxin10sity, μαζί με το Global Illumination, εργάστηκαν όλο το εικοσιτετράωρο για να κάνουν τα οράματα του Morgan να ζωντανεύουν. Οι animators πρόσθεσαν αυτά τα επίπεδα εικόνων CGI μέσω του βίντεο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ψηφιακής χαρτογράφησης ουρανού. «Πράγματα όπως αυτό συνήθως χρειάζονται έξι μήνες», είπε ο Μόργκαν.

Από τότε που κυκλοφόρησε το τελικό προϊόν το νέο έτος, ο Morgan είπε ότι ελπίζει ότι θα εμπνεύσει μια δημιουργική σπίθα το 2021 για όσους το παρακολουθούν. «Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να γίνουν δημιουργικοί και να εκφραστούν», είπε. «Θα ήθελα να δω μια ολόκληρη γενιά παιδιών να εμπνέεται βλέποντας κάτι τέτοιο.»