Saltar al contenido

Η εικονική επιφάνεια εργασίας σάς επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε

1 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Η εικονική επιφάνεια εργασίας σάς επιτρέπει να συνδεθείτε εύκολα στον υπολογιστή σας για να παίξετε παιχνίδια ή να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.
  • Μια νέα δυνατότητα ασύρματης ροής σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τίτλους PC VR στο Quest εάν έχετε συμβατό υπολογιστή.
  • Η εικονική επιφάνεια εργασίας ήταν μια απίστευτη απόδραση από τα καθημερινά όρια του γραφείου μου.
Guido Mieth / Getty Images
Απλώνοντας στον καναπέ μου, θαύμαζα την θέα ενός σπειροειδούς γαλαξία από το παράθυρο ενώ εργαζόμουν ταυτόχρονα σε τρεις γιγαντιαίες οθόνες. Η εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να είναι χειρότερη, σκέφτηκα. Αυτή η εγκατάσταση δεν ήταν σε διαστημόπλοιο, αλλά αντλήθηκε από την πρόσφατα ενημερωμένη έκδοση Εικονική επιφάνεια εργασίας εφαρμογή (19,99 $) για το Oculus Quest 2. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά εδώ είναι το πακέτο: Απλώς βγείτε και αγοράστε το αν έχετε Oculus. Δεν είναι Εικονική επιφάνεια εργασίαςΤο πρώτο ροντέο στο Oculus. Το 2019, η εφαρμογή έφτασε στο Quest επιτρέποντας ασύρματη ροή υπολογιστή, αλλά η λειτουργία αργότερα καταργήθηκε. Η δυνατότητα ροής υπολογιστή έχει πλέον επιστραφεί και μπορεί να αγοραστεί μέσω του καταστήματος Oculus Quest χωρίς πλευρική φόρτωση. Η νέα δυνατότητα ασύρματης ροής σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τίτλους PC VR στο Quest αν έχετε συμβατό υπολογιστή. «Το αγαπημένο μου πράγμα για την εικονική επιφάνεια εργασίας είναι η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών περιβαλλόντων.»

Περισσότερος χώρος, ακόμα κι αν είναι εικονικός

Πέρασα το χρόνο μου δουλεύοντας παρά παίζοντας Εικονική επιφάνεια εργασίας, και η αύξηση της παραγωγικότητας είναι αρκετός λόγος για να αγοράσετε την εφαρμογή. Το να έχετε την ελευθερία και το χώρο να εργάζεστε σε διαφορετικές οθόνες είναι ένα απίστευτο επίτευγμα και δείχνει τη δυνατότητα της εικονικής πραγματικότητας να σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα από απλά παιχνίδια. Η ρύθμιση της εφαρμογής ήταν απλή. Απλώς το κατέβασα από το κατάστημα Oculus και μου ζητήθηκε επίσης να κατεβάσω μια συνοδευτική εφαρμογή στο MacBook Pro. Από εκεί, ήταν απλώς να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη Oculus στο Mac μου, και ήμουν αμέσως συνδεδεμένος. Το αγαπημένο μου πράγμα Εικονική επιφάνεια εργασίας είναι η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών περιβαλλόντων. Όπως πολλοί άνθρωποι, βαριέμαι με το εσωτερικό του διαμερίσματός μου μετά από σχεδόν ένα χρόνο κλειδώματος. Ήταν συναρπαστικό να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς χώρους εργασίας. Πέρασα αρκετό καιρό τρελαίνοντας ανάμεσα σε σπιτικά γραφεία και εξωτικές σκηνές στο διάστημα.

Στιγμιότυπο οθόνης εικονικού γραφείου στην εφαρμογή εικονικής επιφάνειας εργασίας για το Oculus 2.

Αλλά ήρθε η ώρα να δουλέψεις. Έτσι, άνοιξα ορισμένα έγγραφα στο Mac μου και μπόρεσα να δω γρήγορα αρχεία. Η πληκτρολόγηση ήταν μια άλλη ιστορία. Υπάρχει ένα εικονικό πληκτρολόγιο στην εφαρμογή που λειτούργησε αρκετά καλά, αλλά δεν ήταν αρκετά γρήγορο για να γίνει πολλή σύνταξη. Υποτίθεται ότι υπάρχουν τρόποι σύνδεσης ενός πραγματικού ποντικιού και πληκτρολογίου Bluetooth, αλλά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού, δεν κατάφερα να επιτύχω αυτόν τον στόχο. Παρά το snafu με το πληκτρολόγιο, δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω τι διαφορά είμαι σε θέση να εργαστώ στην εικονική πραγματικότητα που έκανε στη ρουτίνα μου. Υπήρχε κάτι μαγικό για να βλέπω όλα τα αρχεία μου στο ακουστικό Oculus. Άνοιξε έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων για αυτό που μπορούσα να δω στο VR. Ποτέ δεν ήμουν άτομο με πολλές οθόνες στην πραγματική ζωή, αλλά ήταν υπέροχο να είμαι σε θέση να χρησιμοποιήσω διαφορετικές οθόνες σχεδόν.

Νέες προοπτικές στο έργο μου

Εικονική επιφάνεια εργασίας ήταν μια απίστευτη απόδραση από τα καθημερινά όρια του γραφείου μου. Ένα μπόνους είναι ότι βρήκα ότι η εξέταση των εγγράφων μου στην εικονική πραγματικότητα μου έδωσε μια εντελώς νέα προοπτική για τη δουλειά μου. Τα προηγούμενα χρόνια, ίσως χρειαζόμουν να κάνω ένα διάλειμμα από το φορητό υπολογιστή μου ή να κάνω μια βόλτα γύρω από το μπλοκ για να πάρω αυτήν την απόσταση. Το να είμαι σε θέση να γλιστρήσω σε ένα ακουστικό και να δω την εργασία μου από διαφορετική οπτική γωνία ήταν πολύτιμη. «Ήταν συναρπαστικό να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς χώρους εργασίας.» Όσο απόλαυσα τη χρήση Εικονική επιφάνεια εργασίας, Δεν είμαι σίγουρος πόσο θα το καταλήξω. Το σφάλμα δεν είναι με το λογισμικό. αλλά με τους περιορισμούς του ακουστικού Oculus. Βρέθηκα να προσαρμόζω συνεχώς τα ακουστικά και άρχισα να ζεσταίνω και άβολα όταν το χρησιμοποιούσα μετά από λιγότερο από μία ώρα. Η ποιότητα της οθόνης δεν είναι αυτή που έχω συνηθίσει σε σχέση με την ευκρινής οθόνη στο MacBook μου με το τελευταίο μοντέλο. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά πιο προηγμένα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. Μόλις τα ακουστικά γίνουν πιο άνετα και περιλαμβάνουν καλύτερες οθόνες, θα μπορούσα εύκολα να δω τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί Εικονική επιφάνεια εργασίας ή μια παρόμοια εφαρμογή για ώρες κάθε φορά. Ποιος χρειάζεται γραφείο στο σπίτι όταν έχετε εικονική πραγματικότητα;