Saltar al contenido

Η εφαρμογή Wi-Fi Tethering Barnacle δημιουργεί Wi-Fi Hotspot για ριζωμένα τηλέφωνα

12 de mayo de 2021

Το Tethering είναι η πράξη της κοινής χρήσης της σύνδεσης δικτύου του τηλεφώνου σας με φορητούς υπολογιστές και άλλες συσκευές συνδέοντας το τηλέφωνό σας μέσω USB. Το Wi-Fi tethering μοιράζεται την ίδια σύνδεση, μόνο ασύρματα. Ενώ πολλά smartphone προσφέρουν σύνδεση Wi-Fi ως υπηρεσία επί πληρωμή μέσω προεγκατεστημένης εφαρμογής, η εφαρμογή σύνδεσης Wi-Fi Barnacle μπορεί να το κάνει δωρεάν.

Απαιτείται ριζωμένο τηλέφωνο

Αν και μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Barnacle από το Android Market, δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή, εκτός εάν το τηλέφωνό σας έχει ρίζες. (Αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τη ριζοβολία του τηλεφώνου σας.) Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν για σύνδεση, οπότε η χρήση του συνδέσμου Wi-Fi Barnacle είναι προφανώς δυστυχισμένη από τους παρόχους. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η σύνδεση μπορεί να καταναλώσει πολλά δεδομένα. Όσοι διαθέτουν πρόγραμμα περιορισμένων δεδομένων πρέπει να γνωρίζουν προτού επιβαρυνθούν με επιπλέον χρεώσεις χρήσης.

Δημιουργία σύνδεσης

Μόλις εγκαταστήσετε και ξεκινήσετε την εφαρμογή, θα μπορείτε να ονομάσετε το δίκτυο «ad hoc» του Wi-Fi και να το ασφαλίσετε με έναν κωδικό πρόσβασης, εάν θέλετε. Αυτή η ασφάλεια σάς επιτρέπει να ελέγχετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα δεδομένων σας. Μόλις ονομαστεί και ασφαλιστεί, πατώντας το Αρχή Το κουμπί στην κύρια οθόνη θα μεταδώσει το σήμα Wi-Fi. Για να συνδεθείτε σε φορητό υπολογιστή, tablet ή άλλη συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi, απλώς ανοίξτε τη λίστα των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων, επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης (εάν είναι ενεργοποιημένο). Η εφαρμογή Barnacle είτε επιτρέπει αυτόματα τη σύνδεση της συσκευής είτε εάν η αυτόματη συσχέτιση δεν είναι ενεργοποιημένη στην εφαρμογή, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Συσχετισμός» για να επιτρέψετε τη σύνδεση της συσκευής.

Ταχύτητα και αξιοπιστία

Μόλις συνδεθεί, ο φορητός υπολογιστής σας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 3G μέσω του τηλεφώνου σας. Όσο περισσότεροι χρήστες έχετε συσχετίσει με την εφαρμογή Barnacle, τόσο πιο αργή θα είναι η σύνδεση. Είχαμε έως τέσσερις συνδεδεμένες συσκευές και η ταχύτητα πρόσβασης ήταν ακόμη αποδεκτή – αν και παρατηρήσαμε σημαντική μείωση της ταχύτητας λήψης κατά τη λήψη ενός μεγάλου αρχείου πολυμέσων από δύο συσκευές ταυτόχρονα. Συνολικά, η σύνδεση είναι απλή και η ταχύτητα σύνδεσης είναι αρκετά γρήγορη για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν έχουμε ακόμη πρόβλημα με την απώλεια σύνδεσης. (έχουμε διαβάσει, ωστόσο, ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν μια συσκευή Samsung είχαν πολλά προβλήματα.) Η ισχύς του σήματος είναι λίγο πιο αδύναμη από τη δυνατότητα Wi-Fi Hot Spot στο Incredible. Έχουμε δοκιμάσει την ισχύ του σήματος και διαπιστώσαμε ότι είναι ισχυρό για περίπου 40 πόδια πριν αρχίσει να πέφτει γρήγορα στη δύναμη. Απροσδόκητα, το σήμα λειτούργησε καλά από περίπου 20 πόδια, παρά το γεγονός ότι χωρίστηκε από έναν τοίχο.

Περίληψη

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ρίζα ενός τηλεφώνου ακυρώνει την εγγύησή της και μπορεί να οδηγήσει σε «τσίμπημα» (ή καταστροφή) του τηλεφώνου σας. Ενώ πολλοί επιλέγουν να κάνουν root για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Barnacle Wi-Fi Tethering, πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν τον κίνδυνο. Το Rooting είναι μια προσωπική απόφαση. Το άλλο ερώτημα είναι αν οι εφαρμογές όπως το Barnacle είναι νόμιμες. Στην πραγματικότητα, αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία για την οποία συνήθως χρεώνεστε χωρίς κανένα κόστος. Αυτό ενδέχεται να παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του τηλεφώνου σας και πιθανότατα θα το παραβίαζε η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Μπορεί ακόμη και να είναι παράνομο – αν και δεν φαίνεται να υπάρχει συναίνεση. Χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Barnacle όταν πρέπει να συνδέσουμε το tablet μας στο Διαδίκτυο και όταν ταξιδεύουμε. Μας αρέσει η ασφάλεια να γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα μας περνούν μέσω του δικού μας δικτύου και όχι ενός μη ασφαλούς δικτύου ξενοδοχείων. Διασφαλίζουμε πάντα το δίκτυό μας Wi-Fi με κωδικό πρόσβασης και δεν αφήνουμε ποτέ την εφαρμογή να λειτουργεί όταν δεν χρειαζόμαστε πρόσβαση στο δίκτυο. Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή για να ρυθμίσετε και να συνδεθείτε και η απενεργοποίησή της όταν τη χρησιμοποιούμε μας παρέχει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας. Παρόλο που ενδέχεται να μην υπάρχουν χιλιάδες ιοί που έχουν προσανατολιστεί στο λειτουργικό σύστημα Android, προτιμούμε να μην αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο μετάδοσης ενός ad-hoc δικτύου για να δει κανείς. Εν ολίγοις, η εφαρμογή Wi-Fi Tethering Barnacle είναι μια αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή που διατίθεται ως δωρεάν λήψη στο Market. Για μένα, λειτουργεί καλά και λειτουργεί όταν το χρειαζόμαστε. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις και είστε λάτρης των widget, επιλέξτε την έκδοση 1,99 $. Αυτή η επιλογή έχει τις ίδιες δυνατότητες, αλλά δεν υπάρχουν διαφημίσεις.