Saltar al contenido

Η νέα δυνατότητα της Brave Search έχει ως στόχο να παρέχει «πιο σχετικά» αποτελέσματα

14 de febrero de 2023
  • Η Brave Search ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία Discussions που θα περιλαμβάνει δημοσιεύσεις από φόρουμ όπως το Reddit στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Η Brave πιστεύει ότι αυτό θα κάνει τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο σχετικά.
  • Οι ειδικοί λένε ότι θα είναι μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς το δημοφιλές περιεχόμενο δεν είναι πάντα ακριβές.

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης του Google είναι πολύ παρόμοια με τις διαφημίσεις του και δεν σχετίζονται πραγματικά με το ερώτημα αναζήτησής σας; Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στη μηχανή αναζήτησης της Google, δεν είστε μόνοι. Η Brave Search, η μηχανή αναζήτησης που εστιάζει στο απόρρητο από τους κατασκευαστές του Brave Browser, διαθέτει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Συζητήσεις που θα προσθέτει συνομιλίες από διαδικτυακά φόρουμ στα αποτελέσματα αναζήτησής της. Υποστηρίζει ότι η λειτουργία θα φέρει πιο σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης και θα βοηθήσει στο φιλτράρισμα του θορύβου. «Η λειτουργία του Brave’s Discussions είναι μια ενδιαφέρουσα νέα προσέγγιση για την παροχή πληροφοριών στους χρήστες με βάση μια προσδιορισμένη ανάγκη εντός του χώρου αναζήτησης», δήλωσε στο Lifewire μέσω email ο Chris Rodgers, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του SEO Optimization Agency, Colorado SEO Pros. «Οι νέες ιδέες και προσεγγίσεις είναι καλές για τον ανταγωνισμό, καθώς και για τον τελικό χρήστη».

SEO Spam

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) αυξάνει την προβολή του διαδικτυακού περιεχομένου βοηθώντας το να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ο Brave υποστηρίζει ότι το SEO βοηθά το περιεχόμενο να κερδίσει χάρη στη μηχανή αναζήτησης, πράγμα που δεν σημαίνει πάντα ότι τα κορυφαία αποτελέσματα είναι τα πιο σχετικά με τα άτομα που αναζητούν πληροφορίες. «[SEO] έχει γίνει τόσο επιστήμη—και μεγάλη επιχείρηση— που οι σελίδες αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης Big Tech, όπως η Google, είναι συχνά γεμάτες με διαφημίσεις και αυτοματοποιημένο περιεχόμενο (ή «spam SEO») από επαγγελματίες του μάρκετινγκ που προσπαθούν να παίξουν το σύστημα και να αυξήσουν την κατάταξη των ιστότοπών τους », έγραψε ο Brave, ανακοινώνοντας τη νέα λειτουργία. Η εταιρεία υποστήριξε ότι το Discussions θα εμφυσήσει πραγματικές ανθρώπινες συνομιλίες στα αποτελέσματα λαμβάνοντας πραγματικές συνομιλίες που σχετίζονται με το ερώτημα αναζήτησης, προερχόμενες από δημοφιλείς ιστότοπους φόρουμ όπως το Reddit. Στην ανακοίνωσή τους, η Brave αναφέρθηκε στο μια πρόσφατη viral ανάρτηση με τίτλο «Η Αναζήτηση Google πεθαίνει», υποστηρίζοντας ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων απομακρύνεται από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης όπως η Google και χρησιμοποιούν φόρουμ όπως το Reddit για αναζήτηση σχετικών πληροφοριών. «Γιατί οι άνθρωποι αναζητούν συγκεκριμένα το Reddit; Η σύντομη απάντηση είναι ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης Google ξεκάθαρα πεθαίνουν. Η μακροσκελή απάντηση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του ιστού έχει γίνει πολύ αυθεντικό για να το εμπιστευτείς», έγραψε ο Ντμίτρι Μπρέρετον στην ανάρτηση. Στη λεπτομερή ανάλυσή του για την επικείμενη κατάρρευση της Google, ο Brereton υποστήριξε ότι χάρη στην κακή διεπαφή αναζήτησης του Reddit, οι άνθρωποι συχνά καταφεύγουν στη χρήση του Google από προσθέτοντας τη λέξη «reddit» στα ερωτήματα αναζήτησής τους. Η λειτουργία Brave’s Discussions είναι μια ενδιαφέρουσα νέα προσέγγιση για την παροχή πληροφοριών στους χρήστες με βάση μια προσδιορισμένη ανάγκη εντός του χώρου αναζήτησης. Σε μια ανταλλαγή email με τη Lifewire, ο Brereton, μηχανικός λογισμικού στο Gem, είπε ότι αυτή η ρύθμιση λειτουργεί καλά, αλλά αναγκάζει τους ανθρώπους να μπουν στο ένα ή το άλλο είδος κατάστασης. Είτε θα λάβουν τα κορυφαία αποτελέσματα της Google, τα οποία είναι πιθανώς ανεπιθύμητα άρθρα, είτε μόνο τα αποτελέσματα του Reddit, τα οποία ενδέχεται να χάσουν άλλες νόμιμες πηγές.» Με αυτήν τη λειτουργία συζητήσεων, το Brave προσπαθεί να σας προσφέρει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, όπου μπορείτε να βλέπετε τακτικά αποτελέσματα ιστού σε περίπτωση που υπάρχει κάτι πολύτιμο εκεί, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε φόρουμ συζητήσεων l Όπως το Reddit όπου πραγματικοί άνθρωποι μοιράζονται τις ειλικρινείς σκέψεις τους», εξήγησε ο Brereton.

Λαϊκά Σχετικό

Ο Rodgers μοιράστηκε ότι σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τα αποτελέσματά της, η Google έχει ενσωματώσει τη μηχανική εκμάθηση στον αλγόριθμό της για οργανική αναζήτηση για την προώθηση αξιόπιστων πηγών περιεχομένου. Εξήγησε ότι στον σύγχρονο κόσμο του SEO, η Google θα προωθήσει περιεχόμενο που δείχνει ότι οι συγγραφείς στον ιστότοπο είναι πραγματικοί ειδικοί, οι ιστότοποι είναι νόμιμοι και το περιεχόμενο είναι ενημερωμένο και ακριβές. «[On the other hand]οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προωθούν τη δημοτικότητα έναντι της αυθεντικότητας και της ακρίβειας», είπε ο Rodgers. Εξετάζοντας την εξήγηση του Brave για τη λειτουργία Discussions, ο Rodgers αναρωτήθηκε αν το νέο χαρακτηριστικό δίνει απλώς αξία σε πληροφορίες που βασίζονται σε ψήφους κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται περισσότερο με το virality παρά με την ακρίβεια. Στην περίπτωση αυτή, πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τις Συζητήσεις να παρέχουν πληροφορίες εξίσου ανακριβείς με αυτές που λάμβαναν προηγουμένως μέσω «spam SEO».

μαυροπίνακας που δείχνει τον ιστό SEO

«Τελικά, η δυνατότητα «Συζητήσεις» του Brave μπορεί να προσφέρει στους χρήστες διαφορετική πηγή πληροφοριών και τρόπο εύρεσης απαντήσεων σε σημαντικές ερωτήσεις, αλλά είναι επίσης σημαντικό να προσέχουμε να εμπιστεύεστε πηγές πληροφοριών με βάση τις θετικές ψήφους και τον αριθμό των απαντήσεων», υποστήριξε ο Rodgers. Ο Brereton συμφωνεί επίσης και πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο για το Brave να εξισορροπήσει τα κανονικά αποτελέσματα ιστού με τις Συζητήσεις. Η διαχείριση της ποιότητας των πηγών συζήτησης θα γίνει προοδευτικά δύσκολη καθώς η Brave Search αρχίζει να περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα φόρουμ. «Αλλά αν καταφέρουν να καταλάβουν αυτά τα πράγματα, σίγουρα θα βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης», πίστευε ο Brereton. «Δεν θα εκπλαγώ αν η Google κυκλοφορήσει κάτι παρόμοιο».