Saltar al contenido

Η περίεργη περίπτωση της δύναμης σφαίρας

1 de abril de 2021

Αν θέλετε να μάθετε πόσο έχει φτάσει η ανάπτυξη του παιχνιδιού την τελευταία δεκαετία, το Bullet Force είναι απόδειξη. Το 2006, το Call of Duty ήταν ακόμα σκοπευτής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και δεν είχε αλλάξει δραματικά το τοπίο FPS πηγαίνοντας σε σύγχρονη μάχη. Το Multiplayer στην προηγούμενη γενιά κονσόλων δεν ήταν εγγύηση λόγω της δυσκολίας του καθαρού κώδικα. Heck, η ιδέα να παίξεις ένα πλήρες shooter πρώτου προσώπου με διαδικτυακό παιχνίδι εν κινήσει έφτασε στην καρποφορία μόνο μέσω του PSP και του Nintendo DS, με περιορισμένους διαθέσιμους τίτλους που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Προχωρήστε μια δεκαετία αργότερα και έχουμε παιχνίδια όπως το Bullet Force. Πρόκειται για έναν σύγχρονο πυροβολισμό πρώτου προσώπου πολέμου, σε κινητό, με πλήρες διαδικτυακό παιχνίδι εναντίον άλλων παικτών. Ω, και αυτό το παιχνίδι έγινε από έναν 18χρονο που μόλις αποφοίτησε από το γυμνάσιο με το όνομα Lucas Wilde.

kalodiozois / Kelly Miller

Νιώθεις ήδη γέρος?

Το Bullet Force είναι εντυπωσιακό σε μεγάλο βαθμό, επειδή είναι φτιαγμένο στην ενότητα από έναν έφηβο, αλλά το ίδιο το παιχνίδι είναι αρκετά συμπαγές. Αντιμετωπίζει πολλά από τα πρότυπα του είδους, με χάρτες που πραγματοποιούνται έξω, με σενάρια όπως γραφεία και φυλακές που συμμετέχουν επίσης. Το Multiplayer είναι η βασική λειτουργία παιχνιδιού εδώ, με την ομάδα deathmatch, την κατάκτηση σημείου ελέγχου και τους τρόπους παιχνιδιού όπλων. Και όλα αυτά γίνονται σε αγώνες 20 ατόμων. Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, αν όχι λίγο τυπικό, αλλά αυτό είναι εντάξει. Ξέρει τι κάνει και προσπαθεί να είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για άτομα που θέλουν ένα διασκεδαστικό, τυπικό shooter πρώτου προσώπου σε κινητό. Μας άρεσε να παίζουμε σε πρώιμες κατασκευές καθώς έρχεται. Τα οπτικά έχουν βελτιωθεί δραματικά και το παιχνίδι αισθάνεται καλύτερα με κάθε ενημέρωση. Μπορεί να μην κερδίσει βραβεία, αλλά ο προγραμματιστής κέρδισε υποτροφία για να παρακολουθήσει το World Wide Developer Conference το 2016.

Έρχεται πολύ μακριά

Αυτό που δείχνει όλα αυτά είναι ότι η ανάπτυξη παιχνιδιών έχει προχωρήσει πολύ. Οι μηχανές όπως το Unity επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν τίτλους που διαφορετικά θα χρειάζονταν μεγάλες ομάδες, αν όχι χρόνια, για να δημιουργήσουν και να το κάνουν με λιγότερη δύναμη και λιγότερη δουλειά. Στην πραγματικότητα, η κλίμακα έχει αλλάξει τόσο πολύ ώστε, όπως βλέπουμε, οποιοσδήποτε έχει αρκετή βούληση να το κάνει μπορεί να κάνει το διαδικτυακό shooter πρώτου προσώπου των ονείρων του. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι το Unity είναι ελεύθερο να δοκιμάσει και είναι προσβάσιμο σε όσους δεν γνωρίζουν τον προγραμματισμό. Μιλήσαμε με έναν από τους προγραμματιστές της Naquatic, ο οποίος είπε ότι δεν ήξερε πώς να προγραμματίσει όταν άρχισε να κάνει παιχνίδια στο Unity. Ενώ ο προγραμματισμός βοηθά, και οποιαδήποτε ανάπτυξη παιχνιδιού πρόκειται να δώσει κάποια κατανόηση της κωδικοποίησης, το εμπόδιο στην είσοδο δεν είναι «πρέπει να ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε.» Αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι εμπνευσμένο, ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει ένα πολλά υποσχόμενο και διασκεδαστικό παιχνίδι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Το άλλο πράγμα που είναι συναρπαστικό για το Bullet Force είναι ο τρόπος με τον οποίο τα κοινωνικά μέσα και η ροή διαδραματίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Lucas Wilde έχει αλληλεπιδρά σε όλη την ανάπτυξη με παίκτες της έκδοσης beta του παιχνιδιού στο Twitter, συγκεντρώνει τακτικά πληροφορίες σχετικά με τις επιθυμητές λειτουργίες και λαμβάνει σχόλια από το πλήθος σχετικά με την απόδοση των αλλαγών στις κατασκευές. Έχει ακόμη ένα αφοσιωμένο κοινό θαυμαστών σε πλατφόρμες όπως το Mobcrush – Έχουμε μεταδώσει το παιχνίδι σε ροή και έχουμε πάρει μερικούς από τους θαυμαστές του που έχουν εμφανιστεί, και είδαμε ανθρώπους ενθουσιασμένους όταν μπήκε σε μια άσχετη ροή. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είναι καλύτερος στο μάρκετινγκ παιχνιδιών από πολλούς άλλους προγραμματιστές.

Είναι εντυπωσιακό

Και γι ‘αυτό είναι τόσο συναρπαστικό. Δεν είναι απλώς ότι είναι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι από έναν έφηβο. Είναι το γεγονός ότι έχετε έναν προγραμματιστή που χρησιμοποιεί ισχυρά εργαλεία – τόσο συγκεκριμένα όσον αφορά την ανάπτυξη όσο και πιο ηθικό όσον αφορά το μάρκετινγκ – για να βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι και να ενημερώσετε τους παίκτες. Και όχι μόνο το παιχνίδι είναι ένα διασκεδαστικό shooter πρώτου προσώπου, αλλά είναι μάλλον εμπνευσμένο γιατί για όποιον λέει ότι θέλει να κάνει ένα παιχνίδι, λοιπόν, αυτός ο τύπος κάνει ένα παιχνίδι που αγαπά για ένα θαυμαστό κοινό, ενώ βρίσκεται σε μια συναρπαστική εποχή του ΖΩΗ. Τι σε εμποδίζει ή σε κανέναν άλλο;