Saltar al contenido

Η συμπερίληψη και η ποικιλομορφία στο παιχνίδι εξακολουθούν να είναι υπό εξέλιξη, λένε οι ειδικοί

22 de abril de 2021

Βασικές επιλογές

  • Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν 9 στους 10 ανοιχτούς LGBTQ + παίκτες αντιμετωπίζουν παρενόχληση.
  • Θέματα σχετικά με τη μοναδική παρενόχληση και κακομεταχείριση που υφίστανται οι μειονότητες και οι γυναίκες στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών αντιμετωπίζονται με νέους τρόπους.
  • Οι εξειδικευμένες κοινότητες τυχερών παιχνιδιών παρείχαν καταφύγιο στους παίκτες LGBTQ + για να συνδεθούν και να είναι ανοιχτοί.
iStockPhoto
Ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών συνεχίζει έναν αργό μετασχηματισμό προς την ένταξη, αλλά μια νέα έρευνα δείχνει ότι ορισμένα από τα μακροχρόνια προβλήματα της κοινότητας παραμένουν. Η Online Roulette κυκλοφόρησε μια νέα έρευνα για 788 αυτοπροσδιορισμένους παίκτες LGBTQ + που περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε αυτό. Τα ευρήματα δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν αυξημένο βαθμό παρενόχλησης και διακρίσεων, σε σύγκριση με το cisgender και τους ετεροφυλόφιλους ομολόγους τους. Περίπου το 88% που είναι έξω από τις κοινότητες τυχερών παιχνιδιών τους έχουν υποστεί παρενόχληση τον τελευταίο χρόνο. «Η μελέτη μας δείχνει ότι τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να έχουν σημαντικό πρόβλημα με την παρενόχληση και οι μισοί από τους παίκτες LGBTQ + εξακολουθούν να είναι άβολα ανοιχτοί σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα με τις κοινότητες τυχερών παιχνιδιών τους», αναφέρει η έκθεση. «Και ενώ η κοινωνία στο σύνολό της ενδέχεται να μην είναι το υποστηρικτικό περιβάλλον που χρειάζονται σεξουαλικά διαφορετικοί παίκτες, σε πολλούς παίκτες, συγκεκριμένες κοινότητες τυχερών παιχνιδιών παρέχουν υποστήριξη και φιλία στους παίκτες LGBTQ +, καθώς και διασκέδαση.»

LGBTQ + Παρενόχληση και παιχνίδια

Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον έρευνα για να δημιουργήσετε μια πληρέστερη εικόνα του ζητήματος της παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν οι παίκτες LGBTQ +. Αλλά από αυτό που δείχνει η έρευνα, το τοπίο είναι απαίσιο. Η σκηνή του παιχνιδιού έχει πολλά ζητήματα, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2019 κατά του Defamation League διαπίστωσε ότι το 74% των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης ενώ παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για πολλούς παίκτες.

Κάποιος που συμμετέχει σε ένα τουρνουά τυχερού παιχνιδιού, εστιάστε σε έναν παίκτη με άλλες οθόνες παιχνιδιών στο παρασκήνιο.

iStockPhoto
Πολλοί παίκτες βλέπουν την παρενόχληση ως ένα είδος τελετής στην κουλτούρα των τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, η παρενόχληση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι LGBTQ + είναι μοναδική. Είναι μια παρενόχληση που βασίζεται στο μίσος ή στο μίσος, όχι απλή ραβδώσεις. Η έρευνα της Online Roulette διαπίστωσε ότι το 40% του LGBTQ + επιλέγει να παραιτηθεί εντελώς από το διαδικτυακό παιχνίδι για να αποφευχθεί η παρενόχληση και οι διακρίσεις που βασίζονται στο μίσος. Άλλοι επιλέγουν να κρύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα, να λένε ψέματα για το φύλο τους ή να αποφύγουν συγκεκριμένα συγκεκριμένα βιντεοπαιχνίδια λόγω της φήμης των παικτών τους. Διακεκριμένες κοινότητες τυχερών παιχνιδιών σε πλατφόρμες όπως οι Twitch, Discord και Reddit προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες. Καταπολεμούν τη χρήση της φανατισμένης γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων ομοφοβικών και τρανσφοβικών συκοφαντιών και γενικών προσβολών. Για παράδειγμα, το r / gaming διαθέτει πάνω από 22 εκατομμύρια συνδρομητές, μακράν το μεγαλύτερο subreddit παιχνιδιών, και έχει έναν συγκεκριμένο κανόνα που απαγορεύει τη χρήση της φανατικής γλώσσας. Πλατφόρμες όπως το Twitch έχουν πάρει νέες, μερικές φορές αμφιλεγόμενες στάσεις με την ελπίδα να δημιουργήσουν ένα πιο περιεκτικό περιβάλλον. Σημαντικοί παράγοντες της βιομηχανίας κάνουν κινήσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων αποξένωσης, αλλά η κοινότητα παραμένει αναλλοίωτη.

Το πρόβλημα του φανατισμού των τυχερών παιχνιδιών

Υπάρχει μια τάση γυναικών παικτών σε κοινωνικές πλατφόρμες όπως το TikTok που δείχνει το σεξισμό και την παρενόχληση που αντιμετωπίζουν από τους συναδέλφους παίκτες. Αυτά τα βίντεο συχνά περιλαμβάνουν ηχογραφήσεις προσβολών με φύλο και παλιού σχολείου σχετικά με τη θέση των γυναικών στην κοινωνία, συνοδευόμενες από τις γυναίκες παίκτες που ξεπερνούν το παιχνίδι. Έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν την τοξικότητα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και να δίνουν έμφαση στην κοιλιά της κουλτούρας των τυχερών παιχνιδιών. «… Τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια εξακολουθούν να έχουν σημαντικό πρόβλημα με την παρενόχληση, και οι μισοί από τους παίκτες LGBTQ + εξακολουθούν να είναι άβολα να είναι ανοιχτοί για τη σεξουαλική τους ταυτότητα με τις κοινότητες τυχερών παιχνιδιών τους.» «Μπορούν οι τοξικοί άντρες σε αυτό το παιχνίδι να σταματήσουν να είναι τόσο προβλέψιμοι», ανοίγει ένα ιογενές βίντεο TikTok με σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές. Αμέσως, ένας από τους αρσενικούς παίκτες προχωράει σε απειλές βιασμού ενώ συνεχίζει να λέει στο streamer να «πάει στην κουζίνα». Ο σεξισμός είναι ένα θέμα στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών που ώθησε τη διαδικτυακή ρουλέτα να μελετήσει τις εμπειρίες των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων σχετικά με τη βιομηχανία. «Έχουμε διερευνήσει έρευνα που εστιάζει στην ανισότητα των φύλων στα esports και αναφορές διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες συνεχίζουν να καταπολεμούν την τοξικότητα στην κοινότητα», δήλωσε ο Michael Foster-White, αρχισυντάκτης της διαδικτυακής ρουλέτας, σε ένα email στο kalodiozois..

«Σκεφτόμαστε αυτά τα ζητήματα, θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια νέα έρευνα επικεντρωμένη στους παίκτες LGBTQ + για να δούμε πόσο παρόντα είναι παρόμοια ζητήματα στην κοινότητα.» Συγκεκριμένοι διαδικτυακοί χώροι τυχερών παιχνιδιών LGBTQ + έχουν εμφανιστεί με την πάροδο των ετών ως χώροι για άτομα που μπορούν να συνδεθούν χωρίς τη γενική παρενόχληση που συχνά σχετίζεται με το χόμπι. Το Transmission Gaming είναι ένας διακομιστής Discord που συνδέει παίκτες τρανσέξουαλ για την οικοδόμηση κοινότητας και το συνεταιριστικό παιχνίδι. Η Iris Gribbin εντάχθηκε στην κοινότητα αφού αισθάνθηκε χωρισμένη από τον γενικό κόσμο των τυχερών παιχνιδιών λόγω, εν μέρει, της ταυτότητας φύλου της. Έχει γίνει καταφύγιο για αυτήν και χιλιάδες άλλους παίκτες.

Ένα ζευγάρι παίζει βιντεοπαιχνίδια στην κρεβατοκάμαρα ενώ τρώει πίτσα.

South_agency / Getty Images
«Έχω σίγουρα βιώσει κάποια αποξένωση ακόμη και από ομάδες με τις οποίες μεγάλωσα παίζοντας παιχνίδια … υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος να φέρω [your trans identity] και έπειτα ανακαλύπτοντας γρήγορα ότι αυτό το φαινομενικά καλό άτομο πιστεύει ότι είσαι φρικιό «, έγραψε σε ένα μήνυμα Discord στο kalodiozois.» Σίγουρα αισθάνομαι πιο ασφαλής σε ομάδες παιχνιδιών που είναι ρητά [LGBTQ+]και αισθάνομαι ότι μόνο σε αυτούς τους χώρους μπορώ να είμαι πραγματικά άνετος προσπαθώντας να κάνω φίλους. «Όπως καταλήγει η έρευνα, ο κόσμος των τυχερών παιχνιδιών παραμένει ένα έργο σε εξέλιξη όσον αφορά τη συμπερίληψη και την ποικιλομορφία. Νέα έρευνα που επισημαίνει τις παγίδες του η κουλτούρα, προτείνει ο Gribbin, μαζί με την εκπροσώπηση είναι το κλειδί για την αλλαγή της κοινότητας από μέσα προς τα έξω. Τα επερχόμενα βιντεοπαιχνίδια με ολοένα και πιο διαφορετικά καστ μπορούν επίσης να επαναφέρουν το πρότυπο και να βοηθήσουν τον πολιτισμό να εξοικειωθεί με το σεξουαλικά διαφορετικό και το φύλο επεκτατικό.