Saltar al contenido

Η Apple κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας για iPhone 9 ετών και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση

30 de diciembre de 2022
  • Η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει ένα κενό ασφαλείας σε παλαιότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 5s του 2013.
  • Η εταιρεία συνέχισε να προσφέρει σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας για συσκευές πολύ καιρό μετά τη διακοπή της επίσημης υποστήριξης και των ενημερώσεων νέων χαρακτηριστικών.
  • Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η Apple πρωτοπορεί όσον αφορά τη μακροζωία της συσκευής χάρη στη στάση της για εκτεταμένη υποστήριξη ασφαλείας.

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα το iOS 12.5.6, μια ενημέρωση λογισμικού που δημιουργήθηκε για να διορθώσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ασφάλειας—και την κυκλοφόρησε για iPhone έως και εννέα ετών, ένα χρονοδιάγραμμα που δεν μπορούν να ταιριάξουν άλλοι κατασκευαστές. Η ενημέρωση iOS 12.5.6 διορθώνει μια ευπάθεια που θα μπορούσε να έχει επιτρέψει σε κακόβουλους ιστότοπους να εκτελούν αυθαίρετο κώδικα, κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι δυνατό. Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένους κατασκευαστές τηλεφώνων, η ενημέρωση ασφαλείας της Apple δεν αφορούσε το πιο πρόσφατο iPhone 13 — το οποίο είχε ήδη επιδιορθωθεί. Αντίθετα, αυτή η ενημέρωση ήταν για πολύ παλαιότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 5s. Αυτό το τηλέφωνο κυκλοφόρησε το 2013 και το γεγονός ότι εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας είναι ένα αξιοσημείωτο που εταιρείες όπως η Samsung και η Google δεν μπορούν πάντα να ανταγωνιστούν. «Η Apple έχει μια ελαφρώς ευκολότερη δουλειά στην παροχή ενημερώσεων ασφαλείας και ενημερώσεων κώδικα σε τηλέφωνα στον κόσμο του iOS σε σύγκριση με την εξαιρετικά κατακερματισμένη αγορά smartphone Android», δήλωσε ο αναλυτής της CCS Insight, James Manning Smith, σε ένα email στο Lifewire. «Με ένα πολύ μικρότερο σύνολο μοντέλων smartphone για τα οποία η Apple πρέπει να ανησυχεί, σε σύγκριση με την τεράστια γκάμα τηλεφώνων Android που διατίθενται στην αγορά, η κάλυψη των ενημερώσεων ασφαλείας iOS είναι πιο διαχειρίσιμη».

Αγώνες Android

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό ότι η Apple επωφελείται από ένα πιο δεμένο οικοσύστημα. Ενώ η νέα ενημέρωση της Apple είναι συμβατή με ένα iPhone 5s που μετρά τώρα σχεδόν μια δεκαετία, κατασκευαστές όπως η Google και η Samsung δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο σε κάποιον που κρατά ένα iPhone μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Συγκριτικά, η Google καλύπτει τα τηλέφωνα Android της για πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, ενώ η Samsung καλύπτει ορισμένες συσκευές για την ίδια περίοδο. Άλλοι πρέπει να αρκεστούν σε μόλις τέσσερα χρόνια. Είναι παρόμοια ιστορία με άλλα, όπως το OnePlus (τρία χρόνια), η Sony (δύο χρόνια) και η Motorola (δύο χρόνια.) Με αυτές τις μετρήσεις, η ενημέρωση iOS 12.5.6 της Apple ξεπερνά τα πάντα και όλους, κάτι που ωφελεί πολύ τους αγοραστές iPhone. Όσον αφορά την επιλογή ενός τηλεφώνου Android που θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, οι αγοραστές θα πρέπει να ερευνήσουν τις επιλογές τους, ειδικά όταν αγοράζουν από την αγορά μεταχειρισμένων όταν τα τηλέφωνα μπορούν να αγοραστούν τη στιγμή που έχουν ήδη περάσει την περίοδο κατά την οποία ένας κατασκευαστής θα συνεχίσει να δημοσιεύει διορθώσεις ασφαλείας .

Το όνειρο μιας μεταχειρισμένης αγοράς

Ενώ όσοι αγοράζουν ένα ολοκαίνουργιο iPhone 14 μπορούν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι το νέο τους ακουστικό θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας για τα επόμενα χρόνια, δεν είναι μόνο εκείνοι που αγοράζουν το νέο hotness που θα επωφεληθούν από τη μακροπρόθεσμη άποψη της Apple. «Τα iPhone έχουν ισχυρότερη αγορά μεταχειρισμένων σε σύγκριση με τα περισσότερα smartphone Android», πρόσθεσε ο Manning Smith. Μπορούν να αγοράσουν ένα iPhone που είναι λίγο παλιότερο, γνωρίζοντας ότι δεν θα μείνει αδιάφορο για ενημερώσεις ασφαλείας προτού είναι έτοιμοι να το αναβαθμίσουν ξανά, δίνοντάς τους επιπλέον αξία στην πορεία.

Κάποιος πίνει καφέ στην κουζίνα κοιτάζοντας ένα smartphone.

Τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται και στον κόσμο του Android, αν και περισσότερο για τους αγοραστές ορισμένων κατασκευαστών παρά για άλλους. «Οι κατασκευαστές smartphone Android όπως η Nokia/Global HMD έχουν επικεντρωθεί σε πολλά υποσχόμενες μακροπρόθεσμες ενημερώσεις λογισμικού και ασφάλειας ως μέρος περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, παράλληλα με ανθεκτικό υλικό», δήλωσε ο Manning Smith. Πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο αναμένεται να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν περισσότερο πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι συσκευές τους. «Αναμένουμε να δούμε όλο και περισσότερες δεσμεύσεις λογισμικού και ενημερώσεων ασφαλείας στην αγορά Android, με τις ενημερώσεις λογισμικού να πλησιάζουν τη διάρκεια ζωής του υλικού.» Προς το παρόν, ωστόσο, όσοι ελπίζουν να κρατήσουν το τηλέφωνό τους για περισσότερο χρόνο θα πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματά τους με σύνεση και να επιλέξουν ανάλογα. «Αυτή είναι μια τολμηρή και δαπανηρή κίνηση από την Apple, που σημαίνει ότι εάν η ασφάλεια είναι απαραίτητη για τους καταναλωτές και δεν αναβαθμίζουν τακτικά το κινητό τους, τότε η Apple είναι πραγματικά η μόνη επιλογή», ​​δήλωσε ο Steven Athwal, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του λιανοπωλητή τηλεφώνων, The Big Phone. Κατάστημα, είπε στο Lifewire μέσω άμεσου μηνύματος. «Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτό είναι τελικά σπουδαία νέα για τον καταναλωτή και θα ήθελα να δω όλους τους άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν το παράδειγμα της Apple.»