Saltar al contenido

Η Apple μπερδεύει τους αγοραστές ρολογιών με χαρακτηριστικά υγείας, λένε οι ειδικοί

25 de mayo de 2021

Βασικές επιλογές

  • Το Apple Watch Series 6 είναι προσανατολισμένο στην παρακολούθηση της υγείας και περιλαμβάνει τη δυνατότητα παρακολούθησης του οξυγόνου στο αίμα.
  • Οι ειδικοί λένε ότι οι χρήστες του Watch θα μπορούσαν να μπερδευτούν ότι πιστεύουν ότι το gadget μπορεί να εντοπίσει συμπτώματα κοροναϊού (δεν μπορεί).
  • Η Σειρά 6 εντάσσεται σε ένα αναπτυσσόμενο πεδίο συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν την προσωπική υγεία στο σπίτι.
μήλο
Η Apple καυχιέται ότι το νέο Watch Series 6 προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να μπερδευτούν ότι το gadget μπορεί να εντοπίσει συμπτώματα κοροναϊού. Η σειρά 6 που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα προσθέτει την ικανότητα παρακολούθησης του ύπνου και του πλυσίματος των χεριών και μπορεί να παρακολουθεί τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της σοβαρότητας ορισμένων περιπτώσεων COVID-19 και ένας αντιπρόεδρος της Apple μίλησε για κοροναϊό κατά την παρουσίαση του νέου gadget. Ωστόσο, ο αισθητήρας οξυγόνου αίματος του Apple Watch δεν προορίζεται ως ιατρική συσκευή. «Η Apple πρέπει να καταστήσει πολύ σαφές ότι δεν πρόκειται για διαγνωστικό εργαλείο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Craig Konnoth, καθηγητής πολιτικής υγείας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. «Νομίζω ότι σίγουρα θα έπρεπε να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, δεδομένου ότι το απελευθερώνουν αυτό σε πολύ ευαίσθητο χρόνο κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όπου η παρακολούθηση του οξυγόνου και άλλα αναπνευστικά ζητήματα είναι ένα σημαντικό μέρος του προβληματισμού που πηγαίνει στην αξιολόγηση της νόσου. »

Υγιέστερη, φωτεινότερη, ταχύτερη, καλύτερη;

Η Σειρά 6 είναι ταχύτερη και έχει φωτεινότερη οθόνη σε σχέση με το μοντέλο του περασμένου έτους και εστιάζει περισσότερο στην ευεξία. «Το μέλλον της υγείας βρίσκεται στον καρπό σου», ισχυρίζεται η Apple στον ιστότοπό της. Προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά παρακολούθησης της καρδιάς της Σειράς 5, το νέο ρολόι προσθέτει έναν αισθητήρα οξυγόνου στο αίμα. Η Σειρά 6 εντάσσεται σε ένα αναπτυσσόμενο πεδίο συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν την προσωπική υγεία στο σπίτι. Τα ρολόγια φυσικής κατάστασης του Fitbit παρακολουθούν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και ένα νέο πρόσωπο ρολογιού στο Fitbit έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη διαδικασία. Ορισμένα έξυπνα ρολόγια Garmin προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης του οξυγόνου στο αίμα.

Ο νέος αισθητήρας και εφαρμογή οξυγόνου αίματος που μετρά τον κορεσμό οξυγόνου του αίματος

μήλο
Η Apple λέει ότι η λειτουργία οξυγόνου στο αίμα της Σειράς 6 έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης. Ωστόσο, ένα bigwig της Apple μίλησε για το νέο ρολόι σε σχέση με την κρίση του coronavirus. «Το οξυγόνο του αίματος και η παλμική οξυμετρία είναι όροι για τους οποίους έχουμε ακούσει πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID», δήλωσε ο Sumbul Ahmad Desai, εκπρόσωπος υγείας της Apple, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων προϊόντων της εταιρείας. Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είναι ένας τρόπος μέτρησης του πόσο καλά λειτουργούν οι πνεύμονες. Μια ένδειξη 95 ή μεγαλύτερη θεωρείται κανονική περιοχή Η μέτρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εάν η λειτουργία των πνευμόνων επηρεάζεται από τον κορανοϊό, αλλά ο αριθμός οξυγόνου στο αίμα είναι ένα ατελές εργαλείο για τη μέτρηση των συμπτωμάτων COVID. «Η Apple πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται για διαγνωστικό εργαλείο.» «Θα έλεγα ότι τα συμπτώματα θα πρέπει να οδηγούν στη λήψη αποφάσεών σας, όχι στον αριθμό», δήλωσε ο Δρ Joseph C. Kvedar, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Τηλεϊατρικής, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Εάν αισθάνεστε δύσπνοια, εάν έχετε κάποιο από αυτά τα διάσημα συμπτώματα, είτε πρόκειται για απώλεια γεύσης είτε για αίσθηση οσμής ή πυρετό, τότε πρέπει να ανησυχείτε.»

Οι συνάδελφοι στο γραφείο ασκούν εναλλακτικό χαιρετισμό για να αποφύγουν χειραψίες κατά τη διάρκεια πανδημίας COVID-19

martin-dm / Getty Images
Το COVID-19 μπορεί να διαγνωστεί μόνο μέσω εργαστηριακής εξέτασης. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν σχετίζονται όλες οι αλλαγές στην παλμική οξυμετρία με το COVID-19», γράφει ο Δρ Denyse Lutchmansingh, πνευμονολόγος της Ιατρικής Yale. «Άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τους πνεύμονες, όπως πνευμονία και θρόμβοι αίματος, μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε χαμηλές μετρήσεις στην παλμική οξυμετρία. Συνεπώς, οι επίμονα χαμηλές μετρήσεις θα πρέπει να συζητηθούν με έναν γιατρό.» Οι ερευνητές ερευνούν τις ιατρικές δυνατότητες των χαρακτηριστικών του οξυγόνου στο αίμα στη Σειρά 6. Οι επιστήμονες στη Μελέτη της Γρίπης του Σιάτλ στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ακρίβειας του Brotman Baty, καθώς και η σχολή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, μελετούν το » εφαρμογές στο Apple Watch, όπως ο καρδιακός ρυθμός και το οξυγόνο του αίματος, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πρώιμα σημάδια αναπνευστικών παθήσεων όπως η γρίπη και το COVID-19 «, λέει η Apple στον ιστότοπό της.

Οι συσκευές «Wellness» αποφεύγουν κανονισμούς

Η Apple μπορεί να πλαισιώνει τη Σειρά 6 ως συσκευή ευεξίας και όχι ιατρική συσκευή για να αποφύγει να εμπίπτει στις οδηγίες της FDA, δήλωσε ο Kvedar. Το FDA επιβάλλει κανονισμούς μόνο για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ενώ αυτοί για «ευεξία» πέφτουν σε γκρι περιοχή, πρόσθεσε. «Εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή τη φορά πέρυσι η Apple ανέπτυξε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης οξυγόνου ότι τυχαία απελευθέρωσε στη μέση του COVID, τότε εντάξει εντάξει, θα ήμουν λιγότερο ταραγμένος», είπε ο Kvedar. «Αλλά αν αυτό ήταν πραγματικά ένα ιατρικό προϊόν και ενδιαφέρονται να το ονομάσουν προϊόν ευεξίας για να αποφύγουν την επιβολή της FDA, τότε ανησυχώ λίγο περισσότερο».