Saltar al contenido

Η Brie Larson βοηθά να ανακαλύψετε έναν κόσμο φαντασίας στο σαλόνι σας

17 de febrero de 2023

Οι ιδέες είναι σημαντικές, σωστά; Από πού προέρχονται και, το πιο σημαντικό, πού πάνε όταν μας διακόπτει η καθημερινότητά μας; Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα πάρουμε πίσω; Αυτά είναι τα ερωτήματα πίσω ανάμνηση, μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνίστρια και παραγωγή της βραβευμένης με Όσκαρ Brie Larson και σκηνοθεσία του συντρόφου της, βραβευμένου με Emmy σκηνοθέτη Elijah Allan-Blitz. Η ταινία της Disney+ εξερευνά τα θέματα της φαντασίας και της ανακάλυψης με μια επιπλέον προσθήκη επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Από σήμερα, μπορείτε να μπείτε στο Disney+ και να παρακολουθήσετε ανάμνηση στην οθόνη της τηλεόρασής σας, όπως κάθε άλλη ταινία που μπορείτε να κάνετε ροή στην πλατφόρμα. Με αυτήν την ταινία, ωστόσο, μπορείτε επίσης να τραβήξετε το iPad ή το iPhone σας, να κατεβάσετε μια γρήγορη εφαρμογή και, στη συνέχεια, να την κρατήσετε στην τηλεόρασή σας για να αποκαλύψετε έναν ευρύτερο κόσμο φαντασίας που διαχέεται από την οθόνη της τηλεόρασης και στο σαλόνι σας. Ένας καταρράκτης ξεχειλίζει την τηλεόραση, ένας λαμπερός χαρακτήρας σαν pixie πετάει γύρω από το δωμάτιο και δέντρα και φύλλωμα ξεσπούν από την οθόνη. Όπως είπε ο Λάρσον στο Lifewire σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα στούντιο της Disney στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, «Αυτό σπάει το ορθογώνιο».

Ιδέες σε έναν κόσμο φαντασίας

Το εσωτερικό παιδί του συγγραφέα στο Αναμνήσεις

Η βασική ιστορία εδώ είναι ότι ένας συγγραφέας, τον οποίο υποδύεται ο Λάρσον, έχει μια ιδέα, που αντιπροσωπεύεται από μια λαμπερή χρυσή σπίθα. Ακριβώς όταν πρόκειται να το κατεβάσει στο χαρτί, χτυπάει το τηλέφωνο — η ιδέα έχει χαθεί. Ευτυχώς, το βρίσκει το εσωτερικό παιδί του συγγραφέα, το οποίο υποδύεται ο νεοφερμένος Dusty Peak, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρει τη χαμένη ιδέα (και εμάς τους θεατές) μέσα από μια περιήγηση στον κόσμο της φαντασίας.

Αυτό το εσωτερικό παιδί δείχνει στη συνέχεια τις όψεις αυτού του κόσμου, γεμάτου ιδιότροπα, μαγικά αξιοθέατα όπως ιπτάμενα δελφίνια φτιαγμένα από λαμπερά σύννεφα και αιωρούμενες πεταλούδες φτιαγμένες από φως. Τότε μπορείτε να σηκώσετε τη συσκευή σας iOS και να δείτε τη σκηνή να επεκτείνεται στο δωμάτιο.

Η ανάμνηση ως πράξη ευγνωμοσύνης

Ο χαρακτήρας της Brie Larson στο Remembering

Αυτό το έργο ξεκίνησε για τους δύο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ένιωσαν την ανάγκη να είναι δημιουργικοί. Ο Allan-Blitz, έχοντας εργαστεί στο VR στο παρελθόν (κέρδισε ένα Emmy για την ταινία του VR, «The Messy Truth»), κατέληξε στο concept της ταινίας γρήγορα. «Ίσως είκοσι λεπτά», γέλασε ο Λάρσον. «Εντάξει, ίσως περισσότερο από μια ώρα». Η Λάρσον έδινε διάφορα παιδιά στη γειτονιά της μαθήματα τέχνης όταν συνάντησε τον άλλο άνθρωπο σταρ της ταινίας, τον Ντάστι Πικ, το παιδί που οδηγεί τη χαμένη ιδέα του Λάρσον στον κόσμο της φαντασίας. Ο Άλαν-Μπλιτς λέει ότι ο Λάρσον ήρθε στο σπίτι μια μέρα και είπε: «Πρέπει να βάλεις αυτό το παιδί σε μια ταινία». Και έτσι έκαναν (και αυτή κλέβει την παράσταση). Αυτό σπάει το ορθογώνιο. Η ταινία τελειώνει με μια νότα ευγνωμοσύνης, είπε η Λάρσον, ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για την επιστροφή της χαμένης ιδέας και μια επανασύνδεση με το εσωτερικό παιδί του χαρακτήρα της.

Μόνο η αρχή

Η ταινία δημιουργήθηκε μέσα στο Volume της Disney, την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε Ο Μανταλοριανός για σαρωτικές προβολές και εικονικά σκηνικά που οι ηθοποιοί μπορούν να δουν και να ανταποκριθούν. Η ομάδα τεχνολογίας δημιούργησε τα οπτικά στοιχεία στο Unity, μια πλατφόρμα ανάπτυξης γραφικών που χρησιμοποιείται για βιντεοπαιχνίδια υψηλής ποιότητας και, όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Η τεχνολογία AR περιλάμβανε επίσης στοιχεία Unity, είπε ο Jackson Rogow, Παραγωγός Περιεχομένου & Εμπειριών στα Walt Disney Studios. Και? Είναι πραγματικά μόνο η αρχή.

Μια οικογένεια παρακολουθεί το Remembering AR σε iPad

Για ανάμνηση, το μέλλον θα μπορούσε να είναι μια εκτεταμένη σειρά ή ακόμα και μια ταινία μεγάλου μήκους. Για την ίδια την τεχνολογία, άλλα στούντιο και σκηνοθέτες μπορούν να αρχίσουν να βλέπουν τις δυνατότητες και ίσως να τις ενσωματώνουν στα δικά τους έργα. «Αυτή θα μπορούσε να είναι η γέφυρα για έναν εντελώς νέο τρόπο αφήγησης ιστοριών», είπε ο Allan-Blitz. Η ίδια η τεχνολογία του φιλμ, από το βουβό έως το «ομιλούμενο» έως το έγχρωμο φιλμ—είναι όλες νέες τεχνολογίες που οδηγούν την καινοτομία στην αφήγηση.

Ενσωματωμένη διαδραστικότητα

Θυμόμαστε τη σκηνή AR

Φανταστείτε έναν εντελώς νέο τρόπο προβολής περιεχομένου όπως αυτό, είπε ο Larson. Όχι μόνο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τις τηλεοράσεις μας στο σπίτι, αλλά φανταστείτε έναν κινηματογράφο με ταινίες μεγάλου μήκους που βασίζονται σε AR. Ακόμα καλύτερα, είπε, σκεφτείτε πώς θα μπορούσαμε να υπερβούμε την κατανάλωση και να αλληλεπιδράσουμε πραγματικά με ιστορίες όπως αυτή. «Θα μπορούσες να σταθείς και να έχεις ένα πουλί στο χέρι σου», είπε. Η δημιουργία ιστοριών ως ηθοποιός, είπε η Λάρσον, είναι ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται τον κόσμο. «Οργανώνω τη ζωή μέσα από αυτά τα πράγματα», είπε. Είναι επίσης ένας τρόπος να μην νιώθει τόσο μόνη με τα συναισθήματά της, ένας τρόπος να επικυρώνει την εμπειρία της.

Ο κόσμος της φαντασίας στη μνήμη

Αυτή η διαδραστική τεχνολογία είναι ιδανική για παιδιά, φυσικά. Είναι λιγότερο πιθανό να ανησυχούν για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν. «Οι ενήλικες ανησυχούν αν πρόκειται να σπάσουν κάτι», είπε ο Λάρσον, «αλλά τα παιδιά λένε, «Ναι, έτσι μοιάζει ο κόσμος. Αυτή είναι η σωστή ποσότητα πεταλούδων.» Αν μη τι άλλο, θα μπορέσετε να το κάνετε. να συνδεθεί με την εμπειρία του χαρακτήρα του Λάρσον ανάμνηση καθώς εξερευνάτε τον κόσμο της φαντασίας και μια χαμένη ιδέα, μια ιδέα που ίσως—με την κατάλληλη συσκευή μπροστά σας—θα επεκτείνει και θα φωτίσει το δικό σας σαλόνι με τη δύναμη της φαντασίας (και κάποια τεχνολογία AR).