Saltar al contenido

Θα μπορούσε το Tinder Match σας να είναι ένα απάτη Bot;

2 de mayo de 2021

Ο διαδικτυακός κόσμος γνωριμιών έχει φωτιστεί από την εφαρμογή γνωριμιών για κινητές συσκευές που είναι γνωστή ως τοποθεσία Tinder. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα προφίλ πραγματικοί άνθρωποι. μερικά είναι κακόβουλα bots. Πώς μπορείτε να ξέρετε αν η φωτογραφία στην οποία σπρώχνετε δεξιά είναι ένα νόμιμο άτομο που ψάχνει αγάπη ή ένας απατεώνας μεταμφιεσμένος; Υπάρχουν μερικά σημάδια ενδεικτικών που το άτομο με το οποίο ταιριάζει μπορεί να μην είναι αυτό που λένε ότι είναι.

Πληκτρολογούν απίστευτα γρήγορα

Τα Tinder bots που συναντάτε είναι ακριβώς αυτά: bots. Δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις ταιριάξετε με ένα bot, θα σας στείλουν μηνύματα, πιθανώς εντός μικροδευτερολέπτων. Είναι πιθανό να είναι ένα πραγματικό άτομο που θέλει να συνομιλήσει μαζί σας; Ίσως, αλλά είναι πιο πιθανό ότι το bot πυροδοτήθηκε από τον αγώνα και έστειλε το πρώτο του μήνυμα για να σας βάλει στο γάντζο το συντομότερο δυνατό.

Σωσίβιο
Αν και αυτό το σύμβολο δεν είναι πειστικό, είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθώς συνεχίζετε να συνομιλείτε, οι απαντήσεις που λαμβάνετε είναι σχεδόν στιγμιαίες, επειδή είναι σενάρια και ενεργοποιούνται από τις απαντήσεις σας.

Οι απαντήσεις τους είναι γενικές

Εκτός αν το bot Tinder χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη μηχανή συνομιλίας που βασίζεται στο chatterbot, πιθανότατα έχει μόνο μερικές κονσέρβες απαντήσεις που δίνει ως απάντηση στις αλληλεπιδράσεις σας. Μόλις διανέμεται με λίγες ερωτήσεις σχετικά με τις μικρές συζητήσεις, παρέχει το ωφέλιμο φορτίο του, συνήθως σας ζητά να επισκεφθείτε έναν σύνδεσμο που είτε απαιτεί από εσάς να κατεβάσετε κάτι (πιθανό κακόβουλο λογισμικό) είτε να δώσετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Ρομπότ με λάμπα πάνω από το κεφάλι

Westend61 / Getty Images
Δεδομένου ότι οι απαντήσεις bot είναι σενάρια, δεν θα απαντήσει απευθείας στις ερωτήσεις σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένες απάτες Tinder δεν έχουν ζωντανά άτομα από την άλλη άκρη που ασχολούνται με μια πραγματική συνομιλία μαζί σας προτού σας απάσουν, αλλά η πλειονότητα των ρομπότ Tinder δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν απλές συνομιλίες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε κάνοντας ερωτήσεις που πρέπει να μπορεί ένας απλός άνθρωπος να απαντήσει όπως, «Πού πήγατε στο σχολείο;» ή «Μαντέψτε πόσο χρονών είμαι.» Μόλις το bot παραδώσει το ωφέλιμο φορτίο του, πιθανότατα δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Έγινε μαζί σου. Πήρατε το δόλωμα ή δεν το πήρατε.

Δεν έχετε κοινά φίλους στο Facebook ή ενδιαφέροντα

Τα Tinder bots αξιοποιούν πληροφορίες από πλαστά προφίλ Facebook για να μπουν στο Tinder. Επειδή δεν είναι πραγματικοί, πιθανότατα δεν έχετε κοινούς φίλους στο Facebook. Μπορεί να έχουν κοινά κοινά ενδιαφέροντα, αλλά μάλλον όχι.

Νεαρός άνδρας που εξηγεί για τον σύγχρονο τρόπο επένδυσης σε φίλους.

JGalione / Getty Images

Σας ζητούν να επισκεφθείτε έναν σύνδεσμο ή να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα

Μπορεί να έχετε λάβει πέντε, 10 ή ακόμη και 20 μηνύματα, αλλά στο τέλος, ένα bot πρέπει τελικά να περάσει στο κυνήγι και να παραδώσει το μήνυμα που σας κάνει να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό ή να πληρώσετε για κάτι.

Παγίδα με πιστωτικές κάρτες

KTSDESIGN / Science Photo Library / Getty Images
Αυτό θα μπορούσε να έχει τη μορφή μιας παράξενης διεύθυνσης URL που φοβάστε να κάνετε κλικ, επειδή δεν αναγνωρίζετε κανέναν από τους χαρακτήρες. Ή ίσως είναι μια σύντομη διεύθυνση URL που μεταμφιέζει το πραγματικό πράγμα. Συνήθεις συνδέσεις με ιστότοπους κάμερας web. Το bot θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι δεν μπορούν να μιλήσουν τώρα μέσω του Tinder, αλλά αν κάνετε κλικ μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα εκεί. Μόλις λάβετε αυτό το μήνυμα από ένα bot Tinder, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα αποκλεισμού της εφαρμογής και καταργήστε τα από τη λίστα αντιστοίχισης. Αφού λάβετε αυτό το μήνυμα, είναι πολύ απίθανο να λάβετε περαιτέρω επικοινωνίες από αυτούς εκτός από επαναλαμβανόμενα αιτήματα για να εκτελέσετε την ίδια ενέργεια που ήθελαν να κάνετε στο μήνυμα ωφέλιμου φορτίου.

Είναι πολύ καυτό για το Facebook

Οι απατεώνες απάτης γνωρίζουν ότι οι φανταστικές εικόνες προφίλ έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραβήξουν την προσοχή και να περάσουν από εσάς. Μπορεί να ρίξουν σε μία ή δύο εικόνες που αυξάνουν το επίπεδο ζεστασιάς για να τραβήξουν την εστίασή σας και να σας κάνουν πιο πιθανό να σύρετε προς τα δεξιά. Αυτές οι φωτογραφίες πιθανότατα έχουν κλαπεί από τη σελίδα του Instagram ή του Facebook ενός μοντέλου.

Κριτές ανταγωνισμού

sorbetto / DigitalVision Vectors / Getty Images
Μια άλλη κόκκινη ρέγγα είναι εικόνες που δεν μοιάζουν με selfies ή απλές φωτογραφίες. Ένα κανονικό προφίλ Tinder πιθανότατα έχει πολλές εικόνες καθημερινών εικόνων, αλλά το προφίλ ενός bot έχει εικόνες επαγγελματικής εμφάνισης, επειδή πιθανότατα τις σάρωσε από τη σελίδα ενός επαγγελματία.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Γιατί υπάρχουν bots στο Tinder; Τα Tinder bots είναι κακόβουλα bots που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να αποκτήσουν προσωπικά στοιχεία, να εξαπατήσουν τους ανθρώπους από χρήματα ή να μολύνουν συσκευές με κακόβουλο λογισμικό.
  • Πώς μπορώ να αναφέρω κάποιον στο Tinder; Μπορείτε να αναφέρετε ψεύτικους λογαριασμούς ή bot στο Tinder μεταβαίνοντας στο προφίλ του χρήστη, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατώντας Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.