Saltar al contenido

Κάντε την τηλεόρασή σας καλύτερη για τυχερά παιχνίδια

23 de abril de 2021

Η έλευση του διαδικτυακού τυχερού παιχνιδιού εισήγαγε ένα νέο επίπεδο αντιπαλότητας μεταξύ κεφαλών όπου κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ (εικονικής) ζωής και θανάτου. Η νίκη εξαρτάται από το ποιος έχει τις ταχύτερες αντιδράσεις και, ίσως, την ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο τρόπος με τον οποίο έχετε ρυθμίσει την τηλεόρασή σας και ακόμη και η επωνυμία της τηλεόρασης που έχετε αγοράσει μπορεί να έχει πραγματική επίδραση σε αυτήν την πολύ σημαντική αναλογία θανάτου-θανάτου.


Ο ένοχος είναι καθυστέρηση εισόδου. Η καθυστέρηση εισόδου αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που χρειάζεται μια τηλεόραση για την εμφάνιση εικόνων μετά τη λήψη δεδομένων εικόνας στις εισόδους της, με παράγοντες όπως χαρακτηριστικά βελτίωσης εικόνας και ταχύτητες επεξεργασίας chipset που οδηγούν σε δραστικές διαφορές στις ταχύτητες καθυστέρησης εισόδου μεταξύ διαφορετικών μοντέλων τηλεόρασης. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τηλεόρασης, ανατρέξτε στον οδηγό μας για την αγορά μιας νέας τηλεόρασης). Η καθυστέρηση εισόδου μπορεί να βρεθεί σε τηλεοράσεις από διάφορους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, αυτών των LG, Samsung, Panasonic, Sony και Vizio.

Το βρώμικο μυστικό της τηλεόρασης που θα μπορούσε να καταστρέψει το παιχνίδι σας

Η καθυστέρηση εισόδου κυμαίνεται από τόσο χαμηλά όσο 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου έως και 150 ms – μια πιθανή ταλάντωση 140 ms που θα μπορούσε εύκολα να είναι αρκετή για να καταστρέψει την εμπειρία παιχνιδιού σας. Οι σοβαροί παίκτες αγοράζουν τηλεοράσεις που έχουν μέγεθος καθυστέρησης εισόδου κάτω των 35 ms, καθώς αυτές θα πρέπει να έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην απόδοση του παίκτη. Η LG φαίνεται να αγωνίζεται περισσότερο με καθυστέρηση εισόδου. Οι τηλεοράσεις του μετρούν συνήθως την υστέρηση εισόδου μεταξύ 60 και 120 ms. Το πρόβλημα επηρεάζει επίσης μοντέλα σε σειρές άλλων εμπορικών σημάτων που είναι χτισμένα γύρω από πυρήνες LG. Η Sony τείνει να προσφέρει τα πιο σταθερά αποτελέσματα καθυστέρησης εισόδου τα τελευταία χρόνια, με μόλις 10 ms με μερικά από τα μοντέλα της – αλλά μερικές τηλεοράσεις Sony έχουν κατασκευαστεί γύρω από την τεχνολογία των πάνελ LG, οπότε δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι κάθε Το Sony TV απολαμβάνει χαμηλή καθυστέρηση εισόδου. Οι πρόσφατες τηλεοράσεις της Samsung έχουν επίσης δοκιμάσει έως τώρα πολύ καλά – περίπου 20ms – για καθυστέρηση εισόδου, ακόμη και για τις τηλεοράσεις 4K UHD, παρά τον απαιτούμενο όγκο επεξεργασίας για τη μετατροπή εικόνων κονσόλας HD σε πολύ υψηλότερη ανάλυση 4K των τηλεοράσεων. Τα προηγούμενα χρόνια, οι τηλεοράσεις 4K τείνουν να έχουν υψηλότερη βαθμολογία για καθυστέρηση εισόδου από αυτές της HD. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε απλώς από την προβολή μιας τηλεόρασης πόσο κακή είναι η καθυστέρηση εισαγωγής της, ωστόσο, η ουσία είναι ότι πρέπει να αναζητήσετε κριτικές που περιλαμβάνουν μετρήσεις καθυστέρησης εισόδου.

Τα Tweaks που μπορούν να κάνουν την τηλεόρασή σας καλύτερη για παιχνίδια

Το να κάνεις την τηλεόρασή σου άπαχο, σημαίνει ότι η μηχανή τυχερών παιχνιδιών δεν είναι απλώς περίπτωση αγοράς ενός σετ με καλό ποσοστό καθυστέρησης εισόδου. Ακόμη και οι τηλεοράσεις που μετράνε καλά για την καθυστέρηση εισόδου δεν τείνουν να το κάνουν αμέσως έξω από το κουτί. Η βελτιστοποίησή τους για παιχνίδια απαιτεί κάποια χειροκίνητη εργασία στο μενού της οθόνης. Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι το κυνήγι και η ενεργοποίηση της προεπιλογής παιχνιδιών της τηλεόρασής σας εάν έχει. Οι προεπιλογές εικόνων παιχνιδιών είναι συνήθως σχεδιασμένες για να ελαχιστοποιούν την καθυστέρηση εισόδου, απενεργοποιώντας διάφορα τμήματα των επεξεργαστών βίντεο μιας τηλεόρασης, με αποτέλεσμα οι μετρήσεις καθυστέρησης εισόδου να είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που μετριούνται χρησιμοποιώντας τις αρχικές προεπιλογές εικόνων μιας τηλεόρασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προεπιλογές παιχνιδιών δεν βρίσκονται πάντα στα ίδια μενού με άλλους τύπους προεπιλογών εικόνων. Για παράδειγμα, στις τηλεοράσεις της Samsung, η λειτουργία παιχνιδιού αποκρύπτεται στο υπομενού Γενικά του μενού συστήματος. Για περισσότερες οδηγίες σχετικά με την προσαρμογή του χρώματος της τηλεόρασής σας, ανατρέξτε στη λειτουργία μας στη βαθμονόμηση της τηλεόρασης. Ορισμένες τηλεοράσεις δεν προσφέρουν προεπιλογή παιχνιδιού, και πολλές από αυτές που δεν είναι τόσο επιθετικές στις προσπάθειές τους για μείωση του καθυστερήματος όσο θα έπρεπε, αφήνοντας ενεργοποιημένα τα στοιχεία επεξεργασίας που προκαλούν καθυστέρηση. Επομένως, εάν είστε πραγματικά σοβαροί για τη βελτιστοποίηση της τηλεόρασής σας ως μόνιτορ παιχνιδιών κονσόλας, πρέπει επίσης να ανιχνεύσετε τα μενού ρύθμισης εικόνων για κομμάτια επεξεργασίας βίντεο που ενδέχεται να εξακολουθούν να εκτελούνται. Ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξετε και να απενεργοποιήσετε είναι τα συστήματα μείωσης θορύβου και οι επιλογές επεξεργασίας που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την κίνηση να φαίνεται πιο ρευστή. Λιγότερο δυνατότητες επεξεργασίας, όπως δυναμικά συστήματα αντίθεσης και τοπικά χειριστήρια εξασθένισης (τα οποία ρυθμίζουν τις εξόδους φωτός διαφορετικών τμημάτων του φωτισμού μιας τηλεόρασης LCD) μπορούν επίσης να συμβάλουν ελαφρώς στην καθυστέρηση εισόδου.

Μην ξεχάσετε τις ρυθμίσεις της κονσόλας σας

Ένας τελικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη βελτιστοποίηση της απόδοσης παιχνιδιών της τηλεόρασής σας είναι το σήμα που το τροφοδοτείτε από την κονσόλα παιχνιδιών σας. Πολλές τηλεοράσεις υφίστανται πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση εισόδου, εάν λάβουν ένα συνδυασμένο σήμα παρά ένα προοδευτικό. Για να προσαρμόσετε αυτήν τη ρύθμιση, αποκτήστε πρόσβαση στην ενότητα TV-output των ρυθμίσεων Xbox ή PS4 και βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα έχει ρυθμιστεί να παρέχει 720p ή, καλύτερα, ένα σήμα 1080p (το τμήμα «p» αυτού του ονόματος εξόδου σημαίνει «προοδευτικό» «). Αποφύγετε τυχόν επιλογές ρύθμισης που έχουν ένα «i» για «interlaced» στο τέλος. Σε αυτό το σημείο, έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να δώσετε στον εαυτό σας επιπλέον πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του παιχνιδιού σας. Το μόνο που μένει να κάνουμε τώρα είναι να ξεκινήσουμε Call of Duty, Battlefieldή ό, τι κι αν είναι ο διαδικτυακός εθισμός της επιλογής σας και αρχίστε να βλέπετε το όνομά σας να εμφανίζεται σταθερά υψηλότερα σε αυτούς τους κάποτε ταπεινωτικούς πίνακες.