Saltar al contenido

Καλύτερες δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης στροφή-προς-στροφή GPS

29 de mayo de 2021

Με τις εφαρμογές GPS για το smartphone σας, δεν χρειάζεται πλέον να αγοράσετε μια πλήρη συσκευή GPS. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι δωρεάν και ορισμένες από τις λιγότερο γνωστές, όπως το Waze και το MapQuest, έχουν μοναδικές δυνατότητες που αξίζει να λάβετε υπόψη σας. Εδώ εξετάζουμε τέσσερις από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης αναλυτικά για συσκευές Android και iOS.

Καλύτερο για χρήστες iOS: Χάρτες Apple

μήλο
Τι μας αρέσει

 • Καθαρός, αισθητικά ευχάριστος σχεδιασμός.
 • Η καθοδήγηση της λωρίδας δίνει προνόμια στις επερχόμενες στροφές.
 • Ολοκληρωμένες δυνατότητες όπως αυτόματες τοπικές κάρτες καιρού και πληροφοριών για ορόσημα.
 • Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν ατύχημα, κίνδυνο ή έλεγχο ταχύτητας χρησιμοποιώντας το Siri.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν διατίθεται για συσκευές εκτός Apple.
 • Δεν είναι δυνατή η αποθήκευση χαρτών για χρήση εκτός σύνδεσης.

Οι Χάρτες της Apple ξεκίνησαν μια δύσκολη αρχή όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2012, με πολλές ανακρίβειες και ασυνέπειες στη βάση δεδομένων της. Η Apple από τότε έχει επενδύσει τεράστιους πόρους στην προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης GPS, όπως έκτοτε έχει μετατρέψει το Google ως την κύρια υπηρεσία για συσκευές iOS. Σε αντίθεση με τους Χάρτες Google, δεν διατίθεται για smartphone Android OS και άλλες συσκευές. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν λειτουργία Look Around για εξερεύνηση πόλεων σε περιβάλλον 3D. δεδομένα δημόσιας συγκοινωνίας σε πραγματικό χρόνο · και ομιλούμενες αναλυτικές οδηγίες που βασίζονται σε ορόσημα και αντικείμενα και όχι μόνο ονόματα οδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για να λάβετε οδηγίες κατά την οδήγηση. Ο φωνητικός έλεγχος είναι πολύ πιο ασφαλής από την πληκτρολόγηση προορισμών στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να κάνετε σελιδοδείκτη προορισμών και να προγραμματίσετε ταξίδια που μπορείτε να στείλετε σε άλλες συσκευές Apple όταν είστε συνδεδεμένοι στο iCloud.

Λήψη για:

Καλύτερο για χρήστες Android: Χάρτες Google

Παραδείγματα Χαρτών Google

Google
Τι μας αρέσει

 • Η προβολή σε επίπεδο δρόμου παρέχει φωτογραφική προβολή προορισμών.
 • Παρέχει ειδοποιήσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.
 • Αποθηκεύστε χάρτες για χρήση εκτός σύνδεσης.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μπορεί να είναι δυσάρεστο κατά την ενσωμάτωση με επαφές iPhone.
 • Μπορεί να καταναλώνει πολλά δεδομένα και ισχύ μπαταρίας.

Η Google πρωτοστάτησε στην δωρεάν κατηγορία πλοήγησης GPS με τους Χάρτες Google. Η εταιρεία διατηρεί ακόμη ένα τεράστιο και δαπανηρό έργο για να διατηρήσει την υπηρεσία ακριβή και ενημερωμένη. Με έναν μεγάλο στόλο οχημάτων, σακιδίων και εξειδικευμένων καμερών και συσκευών GPS, η Google επαληθεύει και ενημερώνει συνεχώς την «αλήθεια εδάφους» της εφαρμογής χαρτογράφησης. Μπορείτε πλέον να πληρώσετε για στάθμευση με την εφαρμογή Χάρτες Google πατώντας Πληρώστε για στάθμευση δίπλα στον προορισμό σας. Σε συνδυασμό με τη μαζική βάση δεδομένων της Google για τις επιχειρήσεις και τα σημεία ενδιαφέροντος, οι Χάρτες Google αυξάνουν την τυπική εφαρμογή GPS με όλα τα προνόμια μιας μηχανής αναζήτησης. Διαθέτει οδηγίες για ομιλία-όνομα δρόμου, εικόνες προβολής δρόμου, ανίχνευση και αποφυγή κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών. Η Google διατηρεί επίσης ακριβείς και ενημερωμένες οδηγίες πεζοπορίας, δημόσιας συγκοινωνίας και ποδηλασίας, συμπεριλαμβανομένων λωρίδων ποδηλάτων και φιλικών προς ποδήλατο δρόμων. Οι Χάρτες Google διατίθενται δωρεάν συσκευές Android και ενδέχεται να ληφθούν δωρεάν από το Apple App Store.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή GPS κοινωνικής δικτύωσης: Waze

Waze

Waze
Τι μας αρέσει

 • Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους χρήστες να ενημερώνονται ο ένας τον άλλον για εμπόδια, ταχύτητες και άλλους κινδύνους.
 • Οι χρήστες μπορούν να δουν πού βρίσκονται οι «φίλοι».

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ακατάστατη, συγκεχυμένη διάταξη.
 • Κατάλληλο μόνο για ταξίδια με αυτοκίνητο.

Το Waze επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν ο ένας στον άλλο πληροφορίες ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο, όπως κυκλοφορία, εμπόδια, ατυχήματα και άλλες ειδοποιήσεις. Αγοράστηκε από την Google το 2013, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη δική της εφαρμογή πλοήγησης αναλυτικά. Σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές, παρέχει λόγους για καθυστερήσεις στην κίνηση, όπως περιγράφεται από άλλα προγράμματα οδήγησης. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τη διαδρομή που ακολουθείτε. Το Waze είναι επίσης κατάλληλο για οδηγούς με κοινωνικό μυαλό που θέλουν να ακούσουν τις σκέψεις των άλλων καθώς ταξιδεύουν. Έχει μια ωραία δυνατότητα που σας επιτρέπει να στέλνετε αυτόματα ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για την εκτιμώμενη ώρα άφιξής σας σε φίλους μέσω των κοινωνικών μέσων.

Λήψη για:

Καλύτερο για τοπικές πληροφορίες: MapQuest

MapQuest

MapQuest
Τι μας αρέσει

 • Εύχρηστος.
 • Δείχνει όρια ταχύτητας.
 • Ο κοινωνικός αλγόριθμος «Vibe» εμφανίζει τοπικές πληροφορίες και συμβουλές.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζεται από διαφημίσεις.
 • Χωρίς δυνατότητα εκτός σύνδεσης.

Το MapQuest είναι μια συμπαγής, ακριβής εφαρμογή πλοήγησης ανά σειρά με μερικά ωραία προνόμια. Εκτός από τις συνηθισμένες προφορικές οδηγίες οδήγησης, περιλαμβάνει οθόνες ορίου ταχύτητας, ζωντανές ροές εκκίνησης κίνησης και ενοποίηση αναζήτησης. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να καταργήσετε τις διαφημίσεις και να προσθέσετε μερικές άλλες λειτουργίες με μια αγορά εντός εφαρμογής 3,99 $. Όλα όσα πρέπει να περιμένετε από μια αξιοπρεπή εφαρμογή GPS είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης και της αποφυγής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και της δυνατότητας αυτόματης αποστολής μιας εκτιμώμενης ώρας άφιξης σε φίλους και συγγενείς.

Λήψη για: