Saltar al contenido

Κορυφαίες 7 ψηφιακές υπηρεσίες λήψης παιχνιδιών PC

13 de mayo de 2021

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα, περίπου το 92% των παγκόσμιων πωλήσεων παιχνιδιών PC προέρχονται τώρα από υπηρεσίες ψηφιακής διανομής με πωλήσεις φυσικών αντιγράφων παιχνιδιών που αποτελούν το υπόλοιπο 8% των πωλήσεων παιχνιδιών PC. Όποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα ένα κατάστημα λιανικής πώλησης Best Buy, GAME ή άλλου κατασκευαστή, μπορεί να επιβεβαιώσει την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια. Τα ράφια που παλαιότερα κρατούσαν κουτιά παιχνιδιών έχουν συρρικνωθεί για να κρατούν τώρα κάρτες και κωδικούς παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες ψηφιακής διανομής παιχνιδιών υπολογιστή όπως Steam, Origin ή GamersGate. Η λίστα των ιστότοπων διανομής ψηφιακών παιχνιδιών που ακολουθεί είναι μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες λήψης παιχνιδιών PC που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε νόμιμα πολλά κλασικά παιχνίδια PC από τα πρώτα Windows και MS-DOS εποχή του PC Gaming.

Ατμός

Ατμός
Τι μας αρέσει

 • Τεράστια συλλογή τίτλων.
 • Ο πελάτης Steam συνεργάζεται με παιχνίδια εκτός Steam.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ο πελάτης Steam δεν καταγράφει βίντεο.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και τεχνική υποστήριξη.

Το Steam είναι μια υπηρεσία ψηφιακής διανομής παιχνιδιών για PC, κοινωνικό δίκτυο και πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που αναπτύχθηκε από την Valve Corporation για πρώτη φορά το 2002 και κυκλοφόρησε επίσημα το 2003. Έκτοτε έχει γίνει ο de facto ηγέτης στα παιχνίδια PC, παρέχοντας όχι μόνο μια υπηρεσία για αγορά και κατεβάστε παιχνίδια αλλά και μια ακμάζουσα κοινότητα χρηστών και πλατφόρμα παιχνιδιών που φιλοξενεί εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες σε διαφορετικά παιχνίδια ανά πάσα στιγμή. Το Steam φιλοξενεί χιλιάδες παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων σημαντικών κυκλοφοριών, με εξαίρεση ορισμένους τίτλους EA που είναι αποκλειστικοί στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα Origin της EA και η Valve ανέπτυξε παιχνίδια που είναι αποκλειστικά για το Steam όπως το Dota 2, το Left 4 Dead Series και το Counter-Strike. Επιπλέον, το Steam παρέχει επίσης ψηφιακή διανομή για πολλούς ανεξάρτητους προγραμματιστές και τα παιχνίδια τους, μερικά από τα οποία έχουν γίνει εξαιρετικά επιτυχημένοι τίτλοι που δεν θα είχαν δει το φως της ημέρας πριν από 10 χρόνια. Ωστόσο, το Steam δεν γνώρισε μόνο επαίνους και θαυμασμό. Τις πρώτες μέρες, πολλοί παίκτες ήταν ανθεκτικοί στο Steam και η απαίτηση ότι ορισμένα φυσικά αντίγραφα παιχνιδιών απαιτούσαν την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη Steam για να παίξουν. Με τα χρόνια, ωστόσο, αυτή η καταγγελία έχει υποχωρήσει κάπως καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αγκαλιάσει την πάντα διαδικτυακή μορφή και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Steam για διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων. Αυτό έχει κατατάξει τους ανταγωνιστικούς ψηφιακούς λιανοπωλητές παιχνιδιών PC λόγω του γεγονότος ότι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν Steam DRM απαιτούν από τους παίκτες να έχουν επίσης εγκατεστημένο τον πελάτη Steam, ακόμη και αν δεν αγόρασαν μέσω Steam.

Παιχνίδια με πράσινα άτομα

Λογότυπο Green Man Gaming

Παιχνίδια με πράσινα άτομα
Τι μας αρέσει

 • Δροσεροί διαγωνισμοί και δώρα.
 • Προαγορά επερχόμενων εκδόσεων.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Περιορισμένη επιλογή παλαιότερων παιχνιδιών.
 • Δυνατότητα αναζήτησης γυμνών οστών.

Το Green Man Gaming είναι μια υπηρεσία ψηφιακής διανομής παιχνιδιών PC που ιδρύθηκε το 2009 και περιέχει έναν κατάλογο με περισσότερα από 5.000 παιχνίδια PC για λήψη. Ενώ το Steam είναι σαφώς η μεγαλύτερη υπηρεσία λήψης για παιχνίδια PC, το Green Man Gaming έχει κερδίσει γρήγορα τους θαυμαστές μέσω των πολύ επιθετικών τιμών και εκπτώσεων. Πιθανότατα δεν θα δείτε μια καυτή νέα κυκλοφορία με έκπτωση, αλλά πολλά παιχνίδια μόλις 6 μηνών μπορούν να βρεθούν σε εκπτώσεις έως και 75 τοις εκατό έκπτωση κατά περιόδους και το Green Man Gaming προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό πρόγραμμα ανταμοιβών Όπως πολλοί λιανοπωλητές, το Green Man Gaming προσφέρει ένα πρόγραμμα ανταμοιβών που παρέχει κίνητρα για συχνούς πελάτες. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές μέσω νέων αγορών ή ανταλλαγών των ψηφιακών τους αγορών που μπορούν να μετατραπούν σε μετρητά ή πίστωση για νέα παιχνίδια. Το Green Man Gaming προσφέρει επίσης πίστωση για μελλοντικές αγορές μέσω παραπομπών φίλων και υποβολής κριτικών για παιχνίδια. Τέλος, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Playfire, το Green Man Gaming προσφέρει ένα επιπλέον πρόγραμμα ανταμοιβών που επιτρέπει στους παίκτες να κερδίζουν πιστώσεις για αγορές παιχνιδιών GMG συνδέοντας τον λογαριασμό Steam με το Playfire και στη συνέχεια παίζοντας παιχνίδια και ξεκλειδώνοντας επιτεύγματα για να κερδίσουμε μονάδες. Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Playfire Rewards. Μέσα από τα προγράμματα επιβράβευσης, τις ανταγωνιστικές τιμές / εκπτώσεις και το πρόγραμμα θυγατρικών παραπομπών τρίτων, το Green Man Gaming έχει γίνει μια αξιόπιστη υπηρεσία για σοβαρούς παίκτες υπολογιστών που έχουν εξελιχθεί σε έναν τρομερό ανταγωνιστή και εναλλακτική λύση στο Steam.

GamersGate

Λογότυπο GamersGate

GamersGate
Τι μας αρέσει

 • Ευέλικτη εξυπηρέτηση πελατών.
 • Πολλά παλαιότερα παιχνίδια που δεν μπορείτε να βρείτε αλλού.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ξεπερασμένη διεπαφή.
 • Απαιτείται μη αυτόματη διαδικασία ελέγχου για κάθε αγορά.

Η GamersGate είναι ένας σουηδικός ψηφιακός διανομέας παιχνιδιών PC που ξεκίνησε το 2006 και αρχικά λειτούργησε από την Paradox Interactive ως τρόπος παροχής ψηφιακής διανομής της βιβλιοθήκης παιχνιδιών που δεν υπήρχαν ούτε ήταν δύσκολο να βρεθούν σε παραδοσιακά καταστήματα λιανικής. Η υπηρεσία GamersGate έχει έκτοτε διαχωριστεί από το Paradox και τώρα προσφέρει την ψηφιακή διανομή περισσότερων από 5.000 παιχνιδιών υπολογιστή από όλους τους μεγάλους εκδότες βιντεοπαιχνιδιών και εταιρείες ανάπτυξης. Το GamersGate παρέχει πολλά από τα ίδια παιχνίδια που θα βρείτε στο Steam και το Green Man Gaming, αλλά σε αντίθεση με αυτές τις υπηρεσίες, το GamersGate δεν απαιτεί τη χρήση εγκατάστασης πελάτη για λήψη και αναπαραγωγή. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιεί ένα μικρό πρόγραμμα που ανοίγει ένα πρόγραμμα-πελάτη λήψης για λήψη των αρχείων παιχνιδιών στον τοπικό υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, το πρόγραμμα μικροφόρτωσης μπορεί να διαγραφεί και το παιχνίδι να εγκατασταθεί σαν να έχετε αγοράσει ένα φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού. Τούτου λεχθέντος, ενδέχεται να υπάρχει ακόμη η απαίτηση για εγκατάσταση του Steam εάν το παιχνίδι που αγοράσατε χρησιμοποιεί Steam DRM. Όπως το Green Man Gaming, το GamersGate παρέχει πολλές εκπτώσεις και κίνητρα για την αγορά παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Blue Coins, ενός εικονικού νομίσματος που ουσιαστικά χρησιμεύει ως πρόγραμμα ανταμοιβών. Τα μπλε κέρματα κερδίζονται μέσω αγοράς, κριτικών, προπαραγγελιών, απαντήσεων σε ερωτήσεις από άλλους χρήστες και μέσω υποβολής οδηγών παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες. Το GamersGate προσφέρει επίσης αυτό που αποκαλούν απεριόριστο DRM στο οποίο θα σας παρέχει απεριόριστους κωδικούς ενεργοποίησης ή σειριακά κλειδιά, ωστόσο, τα υπάρχοντα / παλιά κλειδιά θα απενεργοποιηθούν κατά την αποστολή νέων κωδικών.

GOG.com

Λογότυπο GOG.com

GOG.com
Τι μας αρέσει

 • Κλασικοί τίτλοι που διαμορφώνονται για λειτουργία σε σύγχρονα μηχανήματα.
 • Δίκαιες πολιτικές τιμολόγησης και επιστροφής χρημάτων.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Περιορισμένη επιλογή νέων κυκλοφοριών.
 • Λίγα παιχνίδια για πολλούς παίκτες.

Το GOG.com, παλαιότερα γνωστό ως Good Old Games, είναι ένας Πολωνός ψηφιακός διανομέας παιχνιδιών υπολογιστή που ανήκει και λειτουργεί από το CD Projekt RED, τους δημιουργούς της επιτυχημένης σειράς δράσης RPGs The Witcher. Ξεκίνησε το 2008, ξεκίνησε ως πλατφόρμα χωρίς DRM για ενημέρωση και παράδοση κλασικών παιχνιδιών για υπολογιστή, που λειτουργούν σε πιο σύγχρονα λειτουργικά συστήματα. Η υπηρεσία έχει έκτοτε ξεκινήσει να περιλαμβάνει πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, όπως τα παιχνίδια Witcher του CD Projekt RED, καθώς και άλλους τίτλους όπως το Assassin’s Creed, το Divinity: Original Sin και άλλα. Η GOG.com κυκλοφόρησε τον δικό της πελάτη, γνωστός ως GOG Galaxy, ο οποίος λειτουργεί ως βιτρίνα και διαχειριστής λήψεων, αλλά όλα τα παιχνίδια διατηρούν την κατάσταση χωρίς DRM για την οποία έχει γίνει γνωστή η GOG. Εκτός από τα παιχνίδια χωρίς DRM, το GOG.com προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων που επιτρέπει στους πελάτες να επιστρέψουν παιχνίδια εντός των πρώτων 30 ημερών, εάν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που δεν είναι σε θέση να επιλύσουν. Το GOG.com έχει επίσης επεκτείνει την υπηρεσία του για να συμπεριλάβει παιχνίδια Mac και Linux. Η υπηρεσία παρέχει επίσης επιπλέον περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης για παιχνίδια όπως ταπετσαρίες και εγχειρίδια. Το GOG.com έχει μια αποκλειστική βάση θαυμαστών και είναι η υπηρεσία εξυπηρέτησης για όσους θέλουν να ξαναπαίξουν μερικά από τα παλαιότερα αγαπημένα τους ή να δοκιμάσουν κάποια παλαιότερα παιχνίδια που μπορεί να έχουν χάσει όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά.

Προέλευση

Λογότυπο προέλευσης

Ηλεκτρονικές τέχνες
Τι μας αρέσει

 • Πρόωρη πρόσβαση σε νέες κυκλοφορίες.
 • Αποκλειστικό περιεχόμενο για νέα παιχνίδια EA.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Κακή τεχνική υποστήριξη.
 • Αργή ταχύτητα λήψης.

Η Origin ολοκληρώνει τη λίστα των κορυφαίων 5 διανομέων ψηφιακών παιχνιδιών PC, η οποία κυκλοφόρησε από την Electronic Arts το 2011 ως ανταγωνιστής του Valve’s Steam. Το Origin έχει σημαντικά λιγότερα παιχνίδια από άλλες υπηρεσίες, αλλά είναι ένα από τα αν όχι ο μεγαλύτερος εκδότης βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο έχει τα πλεονεκτήματά του. Μερικοί δημοφιλείς τίτλοι παιχνιδιών EA διατίθενται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας Origin. Το Origin περιέχει ορισμένα παιχνίδια τρίτων και έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο παλαιότερων τίτλων EA. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εγγράφουν / προσθέτουν μη ψηφιακά αντίγραφα λιανικής των παιχνιδιών EA που κυκλοφόρησαν μετά το 2009 στο Origin.

Amazon.com

Λογότυπο Amazon

Αμαζόνα
Τι μας αρέσει

 • Καταπληκτικές προσφορές για τα μέλη της Amazon Prime.
 • Λεπτομερείς κριτικές πελατών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Περιορίζεται σε νεότερους τίτλους.
 • Οι ψηφιακές λήψεις δεν είναι διαθέσιμες εκτός ΗΠΑ

Το Amazon.com είναι λίγο wild card όσον αφορά την ψηφιακή διανομή παιχνιδιών PC. Προσφέρει σχεδόν κάθε νέα κυκλοφορία στη βιβλιοθήκη του, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν διαδικτυακούς ψηφιακούς κωδικούς για παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Steam, μερικές φορές σε βαθύτερες εκπτώσεις από ό, τι προσφέρει το Steam, καθιστώντας την μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την αγορά των πιο πρόσφατων και καλύτερων τίτλων. Όπου η Amazon λείπει σε σύγκριση με άλλους ψηφιακούς διανομείς είναι με παλαιότερους τίτλους, υπάρχει ένα μεγάλο κενό με κλασικούς τίτλους που έχουν ξανακυκλοφορήσει, καθώς και τίτλους ηλικίας 2-3 ετών και άνω που ήταν άμεσα διαθέσιμοι στο Amazon όταν κυκλοφόρησαν οι οποίοι, αλλά δεν προσφέρονται σε ψηφιακή μορφή.

Ψυχαγωγία Blizzard

Λογότυπο ψυχαγωγίας Blizzard

Χιονοθύελλα
Τι μας αρέσει

 • Αποκλειστικό περιεχόμενο για Παρακολούθηση και άλλους τίτλους Blizzard.
 • Μικρή επιλογή δωρεάν παιχνιδιών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Απαιτείται εφαρμογή Blizzard Battle.net για να παίξετε τα περισσότερα παιχνίδια.
 • Δεν υπάρχουν κλασικοί τίτλοι Blizzard όπως το πρωτότυπο Ντάμπλο ή StarCraft.

Η Blizzard Entertainment κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 με την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού ρόλων Diablo fantasy. Ενώ άλλες πλατφόρμες διανομής διαθέτουν χιλιάδες παιχνίδια, η προσφορά της Blizzard αποτελείται μόνο από αυτά τα παιχνίδια που αποτελούν μέρος των franchise Blizzard των World of WarCraft, StarCraft, Diablo και Overwatch, το οποίο είναι το πρώτο νέο franchise παιχνιδιών της Blizzard από την κυκλοφορία του αρχικού StarCraft το 1998. Παρεμπιπτόντως, το Overwatch είναι αρκετά απλό. Εκτός από τους τελευταίους τίτλους από καθένα από τα προαναφερθέντα franchise, η Blizzard προσφέρει επίσης παιχνίδια Heroes of the Storm και Hearthstone καθώς και παλαιότερους τίτλους «legacy» Diablo II, WarCraft III και StarCraft. Ενώ διαθέτει μια από τις μικρότερες βιβλιοθήκες παιχνιδιών, είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες ψηφιακών τυχερών παιχνιδιών λόγω της τεράστιας δημοτικότητας των franchise τους.