Saltar al contenido

Κορυφαίοι ασύρματοι κόμβοι πολυμέσων για το σπίτι

13 de mayo de 2021

Ένας ασύρματος διανομέας — μερικές φορές ονομάζεται Δίσκος Wi-Fi ή Μονάδα Wi-Fi—Ένα φορητό σημείο ασύρματης πρόσβασης που μπορεί να μοιράζεται αρχεία ασύρματα με άλλες συσκευές. Μια συνηθισμένη χρήση για έναν ασύρματο διανομέα είναι η ροή βίντεο, εικόνων και μουσικής σε συνδεδεμένα τηλέφωνα, tablet και υπολογιστές. Μια άλλη χρήση για έναν ασύρματο κόμβο πολυμέσων είναι η εκφόρτωση δεδομένων από αυτές τις συσκευές, ώστε να εξοικονομήσουν χώρο στο δίσκο. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής ή τηλέφωνο μπορεί να αντιγράψει αρχεία στο διανομέα και στη συνέχεια να τα διαγράψει από τον δικό του σκληρό δίσκο, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος τοπικός χώρος για άλλα πράγματα, αλλά τα αρχεία πολυμέσων είναι ακόμη προσβάσιμα ασύρματα μέσω του διανομέα. Φυσικά, κάτι τέτοιο τα καθιστά διαθέσιμα και για άλλες συνδεδεμένες συσκευές!

Γιατί να αποκτήσετε ένα ασύρματο κέντρο πολυμέσων;

Κανονικά, ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί Wi-Fi μπορεί να μοιράζεται μια σύνδεση στο Διαδίκτυο με συνδεδεμένες συσκευές και να επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ όλων των συσκευών. Ωστόσο, η κοινή χρήση βίντεο και άλλων αρχείων μεταξύ αυτών των συσκευών δεν είναι εύκολη στιγμή. Για αρχάριους, και αυτό που είναι ίσως πιο ενοχλητικό για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις συσκευές να βρίσκουν η μία την άλλη στο δίκτυο και να μάθουν πώς να μοιράζονται καλύτερα τα δεδομένα – δεν είναι μια επιλογή από προεπιλογή με συσκευές δικτύου. Επίσης, αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της χωρητικότητας αποθήκευσης: ορισμένα τηλέφωνα και tablet δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χώρο για να διατηρήσουν πολλά επιπλέον αρχεία. Ο ασύρματος διανομέας μπορεί να συνδεθεί σε συσκευές αποθήκευσης μέσω USB, όπως εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, για να παρέχει terabyte αποθήκευσης, πολύ περισσότερο από την υποστήριξη τηλεφώνων και tablet. Επιπλέον, με δωρεάν θύρες USB στο διανομέα, μπορείτε συχνά να χρησιμοποιήσετε μία για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας, κάτι που αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα της ύπαρξης μίας από αυτές τις συσκευές.

Kingston MobileLite Pro

Ήρωες Εικόνες / Getty Images
Ο ασύρματος κόμβος της Kingston υποστηρίζει ταυτόχρονες συνδέσεις Wi-Fi από έως και τρεις συσκευές πελάτη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη μονάδα μέσω εφαρμογών για κινητά για Android και iOS ή μέσω του ιστού στη διεύθυνση IP 192.168.203.254. Το MobileLite Pro περιλαμβάνει 64 GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με μονάδες USB και κάρτες SD. Έχει μπαταρία 6.700 mAh που μπορεί να κρατήσει φόρτιση για 12 ώρες ή όταν φορτιστεί πλήρως, φορτίστε το τηλέφωνό σας δύο φορές. Αυτός ο διανομέας ασύρματων μέσων διαθέτει επίσης μια θύρα WLAN Ethernet και περιλαμβάνει ένα καλώδιο micro USB στο κουτί. Το MobileLite G3 είναι παρόμοιο αλλά με ένα μικρό μέρος του κόστους, αν και παρέχει μόνο 11 ώρες συνεχούς χρήσης και έχει μπαταρία 5400 mAh.

RAVPower FileHub Plus

RavPower

Φωτογραφία από το Amazon
Το RAVPower FileHub Plus είναι ένα κτήνος ασύρματου διανομέα. Φυσικά, υποστηρίζει όλα τα βασικά με έναν κόμβο όπως κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών, υποστήριξη για σκληρούς δίσκους USB και κάρτες SD και μπαταρία 6.000 mAh για να λειτουργεί σε φορητή λειτουργία ή να φορτίζει το τηλέφωνο / tablet σας. Ωστόσο, αυτός ο συγκεκριμένος διανομέας λειτουργεί επίσης ως ασύρματος δρομολογητής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε λειτουργία γέφυρας για να επεκτείνετε τη σύνδεση Wi-Fi με αυτό και ακόμη και να μετατρέψετε ένα ενσύρματο δίκτυο σε ασύρματο με λειτουργία AP (χρήσιμο σε μέρη όπως ένα ξενοδοχείο). Το τηλέφωνο ή το tablet σας μπορούν να μεταβούν στο RAVPower FileHub Plus μέσω της δωρεάν εφαρμογής FileHub Plus για iOS και Android. Είναι επίσης προσβάσιμο ασύρματα από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, στην προεπιλεγμένη διεύθυνση IP 10.10.10.254.

Ασύρματο κέντρο IOGEAR MediaShair 2

Κόμβος IOGEAR MediaShair 2

Φωτογραφία από το Amazon
Ο ασύρματος κόμβος πολυμέσων από το IOGEAR είναι παρόμοιος με τους παραπάνω αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα και διαθέτει διάρκεια ζωής μπαταρίας 9 ωρών. Ο κόμβος IOGEAR MediaShair 2 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως διακομιστής πολυμέσων για τις συσκευές σας, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως σημείο πρόσβασης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συνδέοντας ένα μόντεμ με καλώδιο Ethernet ή συνδέοντας ένα ασύρματο δίκτυο. Η θύρα USB σε αυτήν τη συσκευή είναι USB 2.0 και υποστηρίζει μονάδες flash και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, είτε έχουν μορφοποιηθεί για Windows ή Mac. Όπως και οι περισσότεροι κόμβοι ασύρματων μέσων, αυτός έχει επίσης μια ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών SD για επέκταση του χώρου αποθήκευσης με κάρτες SD. Αν και δεν είναι μια λειτουργία με τους περισσότερους κόμβους πολυμέσων, η συσκευή IOGEAR υποστηρίζει τη μετάβαση VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN μέσω του δρομολογητή χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε θύρες δικτύου. Με χωρητικότητα μπαταρίας έως και 9 ώρες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κόμβο πολυμέσων ως τράπεζα τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης για να φορτίσετε τις συσκευές σας εν κινήσει. Η συσκευή σας Android και iOS μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κόμβο IOGEAR MediaShair 2 για μεταφορά και ροή μουσικής, εικόνων, εγγράφων και βίντεο μέσω Wi-Fi.