Saltar al contenido

Μάθετε για το Peg Bar στο Animation και πώς χρησιμοποιείται

3 de mayo de 2021

Αν σας ενδιαφέρει να είστε παραδοσιακός animator (που σημαίνει χειρόγραφα, χαρτί και μολύβι) είτε έχετε συναντήσει είτε θα συναντήσετε τον όρο «bar bar». Αλλά τι ακριβώς είναι μια μπάρα μανταλάκι; Και χρειάζεστε κάποιον για να είστε επιτυχής; Έτσι, μια ράβδος μανταλάσματος είναι ένα κομμάτι πλαστικού, ή αν έχετε ένα φανταχτερό κομμάτι μετάλλου, αυτό σημαίνει ότι κρατάτε τα χαρτιά σας στη θέση τους όταν σχεδιάζετε και τραβάτε το κινούμενο σχέδιο σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός από το ACME (ναι το όνομα της εταιρείας είναι ACME). Διατρυπάτε το χαρτί και το κολλάτε στη ράβδο μανταλάσματος καθώς σχεδιάζετε.

Ο σκοπός μιας ράβδου Peg

Μια ράβδος μανταλάσματος δεν κρατά μόνο τα χαρτιά σας στη θέση τους όταν τα σχεδιάζετε, αλλά όταν τα αφαιρείτε από τη ράβδο μανταλάκι και αργότερα τα τοποθετείτε ξανά σε αυτήν όταν τραβάτε το χέρι που κινείστε, διασφαλίζει ότι το χαρτί πηγαίνει ακριβώς εκεί που έκανε την τελευταία φορά, ώστε τα σχέδιά σας να παραμένουν στη σωστή θέση. Εάν μπορείτε να δείτε στην εικόνα, η ράβδος μανταλάκι έχει ένα κυκλικό στέλεχος στη μέση και δύο ορθογώνια στελέχη και στις δύο πλευρές. Το ορθογώνιο στέλεχος βεβαιώνεται ότι ευθυγραμμίζεται πάνω-κάτω και ο κύκλος διασφαλίζει ότι ευθυγραμμίζεται αριστερά και δεξιά. Είναι λίγο περίεργο, αλλά λειτουργεί εκπληκτικά. Έτσι, οι ράβδοι μανταλάκια είναι απίστευτα χρήσιμα εργαλεία για την παραδοσιακή κίνηση. Θα δείτε σε κάποιο από τα πλάνα της σκηνής κάτι σαν μια ταινία της Disney, θα δείτε όλους να εργάζονται σε δίσκους κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι βασικά είναι ένας συνδυασμός μιας ράβδου μανταλάκι και ενός lightbox.

Το μειονέκτημα της χρήσης μιας ράβδου Peg

Λοιπόν, ποιο είναι το μεγάλο μειονέκτημα με τα μανταλάκια; Λοιπόν, επειδή πρέπει να τρυπήσετε τα χαρτιά σας για το μανταλάκι, και επειδή έχουν εκείνα τα περίεργα τετράγωνα μανταλάκια σε αυτό, θα χρειαστείτε μια ειδική τρύπα για να το κάνετε. Αυτές οι τρύπες γροθιά; Δεν είναι φθηνά. Τα φθηνότερα θα σας φέρουν συνήθως περίπου 500-600 δολάρια, και αυτό είναι πολλά χρήματα για ένα χαρτί. Το καλό όμως είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως διαγραφή φόρου. Υπάρχουν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης που θα μπορούσατε να κάνετε, ωστόσο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική τρύπα και να πάρετε μια μπάρα μανταλάκι που έχει τρεις γόμφους κύκλου αντί για τα φανταχτερά τετράγωνα. Αυτά λειτουργούν επίσης καλά αλλά όχι τόσο τέλεια όσο τα τετράγωνα, οι σελίδες σας θα μετακινούνται λίγο περισσότερο με όλους τους κύκλους.

Μια φθηνή εργασία γύρω

Ευτυχώς για εσάς, αν και είμαστε οι φθηνότεροι από τους φθηνούς και έχουμε μια αρκετά αξιοπρεπή λύση για εσάς! Κάρτες ευρετηρίου! Πρώτα απ ‘όλα είναι ήδη ένας λόγος διαστάσεων 16 έως 9 που είναι εξαιρετικά βολικός όταν σχεδιάζετε τις σκηνές και τα πράγματα σας. Στη συνέχεια, είναι φθηνά ως χώμα και παίρνετε ένα δισεκατομμύριο από αυτά για σχεδόν τίποτα το οποίο όταν πρέπει να σχεδιάσετε ένα εκατομμύριο εικόνες βοηθά πολύ. Αλλά πώς το φτιάχνετε έτσι ώστε όλοι να ευθυγραμμίζονται; Δεδομένου ότι είναι μικρότερες και θα χρησιμοποιείτε ολόκληρη την κάρτα ευρετηρίου και όχι ένα τμήμα μιας σελίδας σε χαρτί, γίνεται πιο εύκολο να τα ευθυγραμμίσετε όταν τα τραβάτε, επειδή η πιθανότητα να έχετε τραβήξει μια εικόνα πιο μακριά από θα πρέπει να είναι στην επόμενη κάρτα είναι μικρότερη. Λοιπόν, πώς μπορείτε να τα ευθυγραμμίσετε; Χρησιμοποιώντας κάποια κολλητική ταινία! Βάλτε την πρώτη σας κάρτα ευρετηρίου και φτιάξτε μια μικρή στοίβα κολλητικής ταινίας, ίσως 3 ή 4 στρώσεις της στη γωνία της κάρτας ευρετηρίου, ώστε να γλιστρήσει πάνω στην ταινία. Φτιάχνετε ένα μικρό γωνιακό τοίχωμα από την ταινία, έτσι ώστε κάθε επόμενη κάρτα ευρετηρίου να μπορείτε απλά να σύρετε σε αυτήν τη γωνία και να την ευθυγραμμίσετε σχεδόν με την προηγούμενη κάρτα. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να καταλάβετε άλλους τρόπους για να κάνετε μερικές έξυπνες λύσεις, αλλά οι κάρτες ευρετηρίου είναι μια ωραία απλή κάρτα που βρίσκουμε δουλειές και δεν χρειάζεται τόσο πολύ για να φτάσετε σε αυτό που θέλετε. Δεν είναι τόσο ακριβές όσο ένα μανταλάκι, αλλά θα το κάνει. Έτσι, μια ράβδος μανταλάσματος είναι ένα εργαλείο που διασφαλίζει ότι τα πλαίσια σας ευθυγραμμίζονται ακριβώς όπως έκαναν όταν τα τραβήξατε αρχικά την επόμενη φορά που θα τα βάλετε στη ράβδο μανταλάσματος. Δεν είναι εξαιρετικά απαραίτητα και μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα, αλλά σίγουρα βοηθούν!