Saltar al contenido

Μείωση Modding του Minecraft

22 de abril de 2021

Γιατί δημιουργούνται λιγότερες λειτουργίες Minecraft; Αυτή η ερώτηση έχει αναφερθεί αρκετά στην κοινότητα του παιχνιδιού αρκετά. Αν και δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις, πολλά σημάδια δείχνουν προηγούμενες εμπειρίες και απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις στο ιστορικό modding του παιχνιδιού. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μια κοινότητα που φαίνεται να εξαφανίζεται με ταχύτατα φθίνουσα ταχύτητα (ή τουλάχιστον για τη μεγάλη πλειοψηφία των παικτών).

Διευκρίνιση

Ο Αιθέρας
Ενώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα modders ακόμα και δημιουργεί περιεχόμενο, είναι ευδιάκριτο ότι τα mods έχουν υποτιμηθεί καθώς ο χρόνος έχει προχωρήσει. Σε μια κοινότητα που περιβαλλόταν από mods σύμφωνα με τις γραμμές «The Aether», «The Twilight Forest», «Πάρα πολλά αντικείμενα», «Mo Creatures» και πολλά άλλα, μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε γιατί δεν ακούμε πλέον γι ‘αυτά . Το αρκετά αστείο είναι, ωστόσο, τα περισσότερα mods εξακολουθούν να ενημερώνονται. Ενώ το «The Twilight Forest» και πολλά άλλα mods όπως ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετό καιρό, το «The Aether», «Too Many Items» και πολλά άλλα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις. Αν και αυτές οι ενημερώσεις δεν είναι συχνές, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ωστόσο, λόγω των σπανιότητάς τους, οι παίκτες μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι αυτά τα mod έχουν έκτοτε πεθάνει και πήγαν σε αυτό που θέλω να αναφέρω ως «Nostalgia Heaven».

Συνεπείς αλλαγές

Minecraft, Mojang
Οπως και Minecraft «δεν θα τελειώσει ποτέ» (από όσο γνωρίζουμε, όσον αφορά το νέο πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιούργησε η Mojang), οι modders δεν θα πάρουν ποτέ ένα διάλειμμα από την τροποποίηση των δημιουργιών τους για το παιχνίδι. Αυτές οι αλλαγές, τόσο μεγάλες (ενημερώσεις όπως η «Εξερεύνηση Εξερεύνησης») όσο και μικρές (ενημερώσεις όπως αναθεωρήσεις, διορθώσεις σφαλμάτων, κ.λπ.) προκαλούν στους modders να επιλέγουν συνεχώς κάθε μεμονωμένο σκέλος κώδικα, καθώς ο Mojang τροποποιεί τη δική τους. Όταν ο Mojang αλλάζει το παιχνίδι του και παρεμβαίνει σε έναν κωδικό που έχει δημιουργήσει ένας modder, ο modder πρέπει να τροποποιήσει τον κωδικό του έως ότου το παιχνίδι αναγνωρίσει την είσοδο. Αν Minecraft δεν μπορεί να αναγνωρίσει την είσοδο, μπορεί να συντρίψει το παιχνίδι ή να κάνει σφάλμα, κάνοντας το mod (και μερικές φορές το ίδιο το παιχνίδι) άχρηστο και σπασμένο. Αυτές οι συνεχείς ενημερώσεις εκ μέρους του Mojang είναι εξαιρετικές για το βασικό παιχνίδι (το οποίο θα πρέπει πάντα να είναι το κύριο επίκεντρο του κοινού και της στρατηγικής πώλησης), αλλά ακούσια καταρρέει μερικές φορές εβδομάδες, μήνες ή χρόνια εργασίας μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι ενημερώσεις του Mojang δεν επηρέασαν ποτέ MinecraftΗ βασική δομή, καθώς η βασική δομή είναι το προϊόν που προορίζεται να είναι. Στο Mojang, ενώ η κοινότητα modding είναι μεγάλο μέρος της MinecraftΗ ιστορία και το παρόν, δεν είναι η προτεραιότητα στην οποία εστιάζουν. Η προτεραιότητα του Mojang ήταν πάντα (και αναμφισβήτητα πάντα θα ήταν) το ίδιο το παιχνίδι. Πολλοί μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι ενώ ο Mojang γνωρίζει πολύ τα προβλήματα ότι το σύστημα που έχουν για την ενημέρωση του παιχνιδιού τους είναι σπασμένο για modders, δίνουν μικρή εστίαση στο να διευκολύνουν τον φόρτο εργασίας στους εν λόγω δημιουργούς. Με προσπάθειες να μετακινήσουν την κοινότητα του βασικού παιχνιδιού τους στις άλλες εκδόσεις του Minecraft αποτυχία, ο Mojang σίγουρα θα πρέπει να εξυπηρετήσει τους αρχικούς παίκτες του παιχνιδιού που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την «Java Edition».

Δεν αξίζει τον κόπο

Το Minecraft προβάλλεται με ένα shader mod.

Το Minecraft προβάλλεται με ένα shader mod.

Όταν οι modders έχουν σπρώξει τα έργα τους στο κεντρικό παιχνίδι, μπορούν να αναρωτηθούν μόνο αν αυτό που κάνουν αξίζει τον κόπο. Ένας άλλος παράγοντας αυτού μπορεί να είναι εάν οι χρήστες πραγματοποιούν πραγματικά λήψη ή χρήση της τροποποίησής σας. Πολλοί modders δημιουργούν και χρησιμοποιούν τα δικά τους mods, για το λόγο ότι θέλουν να παίξουν και να βιώσουν ένα παιχνίδι με τον τρόπο που πραγματικά θα ήθελαν. Για αυτήν την ομάδα ανθρώπων, το modding μπορεί να αξίζει τον κόπο. Για την κοινότητα που θέλει να δημιουργήσει εμπειρίες για όλους με την ελπίδα της μεγάλης πλειοψηφίας των ατόμων που χρησιμοποιούν τα mods τους Minecraft και απολαμβάνοντας τα, αυτό είναι πιο δύσκολο. Όταν γίνεται λήψη ενός mod με πολύ μικρές προσαυξήσεις, η αμφιβολία για το εάν ένα έργο θα πρέπει να συνεχιστεί αργά, διευθετείται. Αυτοί οι παράγοντες παίζουν πολύ στην κατηγορία «Δεν αξίζει τον κόπο», ειδικά με το πρόσθετο άγχος του Mojang να αλλάζει συνεχώς το παιχνίδι τους με απροσδόκητα μεγάλους τρόπους.

Ανία

Μπορείτε να κάνετε κάτι μόνο μια συγκεκριμένη ώρα μέχρι να γίνει ήπια. Το ίδιο ισχύει και για τα modding βιντεοπαιχνίδια. Πολλοί θαυμάσιοι modders, ομάδες και έργα έχουν διαλυθεί εντελώς, εγκαταλείπονται, αποσυναρμολογούνται, ξεχνιούνται και πολλά άλλα λόγω του παράλογου παράγοντα της πιθανής πλήξης. Ενώ η δημιουργία mods είναι αναμφίβολα μια τέχνη, η πρακτική της είναι πολύ ακριβής και δύσκολο να γίνει ειδικευμένη. Ορισμένα mods είναι απλά στη φύση τους, αλλά περίπλοκα στη δημιουργία τους (και αντίστροφα). Ενώ ορισμένοι modders βαριούνται πλήρως από την έννοια του modding, υπάρχει επίσης ένα σημείο όπου το modder έχει προσθέσει όσο πιστεύει ότι μπορεί να προσθέσει. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το mod αισθάνεται ολοκληρωμένο ή επειδή το modder αισθάνεται τελειωμένο με το έργο. Πολλά mods δεν αφήνουν ποτέ τα στάδια ανάπτυξης λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος για την ολοκλήρωση του τελικού προϊόντος. Αυτό προέρχεται από μια μορφή καλλιτεχνικού μπλοκ, με αποτέλεσμα ο δημιουργός να κάνει call-it-quits.

Μπλοκ εντολών

Με τα mods να χρειάζονται πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν, πολλοί δημιουργοί έχουν κάνει μια νέα προσέγγιση, η οποία έχει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα. Πολλοί παίκτες έχουν μετακινηθεί στο Command Blocks, για να δημιουργήσουν τα «mods» τους. Αν και δεν είναι παραδοσιακές τροποποιήσεις που γίνονται εκτός του παιχνιδιού και στη συνέχεια εισέρχονται στο παιχνίδι με άλλα μέσα, εξακολουθούν να έχουν πολύ παρόμοια αποτελέσματα. Χρήση μπλοκ εντολών Minecraft στο σύνολό του για την κωδικοποίηση διαφόρων σεναρίων για εμφάνιση, αλληλεπίδραση και χρήση των πολλών δυνατοτήτων του παιχνιδιού. Οι μπλοκ εντολών έχουν φτάσει μέχρι να δημιουργήσουν ένα «έλκηθρο» Minecraft. Αυτές οι δημιουργίες θα γίνονταν κανονικά με τη χρήση πραγματικής κωδικοποίησης μέσω mods, αλλά είχαν χρησιμοποιήσει το ίδιο το παιχνίδι για να δημιουργήσει, να τροποποιήσει και να δει αποτελέσματα μέσα σε λίγες στιγμές. Το πλεονέκτημα με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημιουργιών Command Block ήταν επίσης το γεγονός ότι καθώς κυκλοφορούν οι ενημερώσεις, οι περισσότερες δημιουργίες Command Block παραμένουν ανέπαφες και συνεχίζουν να λειτουργούν στη συνέχεια. Ενώ τα mods είναι σίγουρα πιο χρήσιμα από τα Command Blocks, η επιλογή να μην χρησιμοποιείτε καθόλου mods είναι χρήσιμη όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βανίλια Minecraft. Οι Command Blocks έχουν αποδείξει ότι έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά, έχοντας χιλιάδες χιλιάδες μίνι-παιχνίδια, δομές, διαδραστικές οντότητες και πολλά άλλα που δημιουργήθηκαν με τις χρήσεις και τις σύνθετες μεθόδους τους. Αυτές οι διάφορες επιλογές για την απελευθέρωση ιδεών Minecraft προσθέτει πολλές ευκαιρίες στους δημιουργούς να εκμεταλλευτούν τις πιθανότητες και να δουν τι τους ενδιαφέρει με μεγάλους ή μικρούς τρόπους. Καθώς ο χρόνος έχει προχωρήσει, έχουν προκύψει περισσότεροι τρόποι σε διάφορες άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες.

Η Brightside

Τα mods δεν είναι νεκρά και δεν θα είναι ποτέ. Ωστόσο, τα δημοφιλή mods μπορεί να οδηγήσουν το πακέτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά να εξαφανιστούν. Όταν συμβαίνει αυτό, αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινότητα των modding, modders και mod peminat είναι νεκρή, αυτό σημαίνει ότι οι κοινότητες πρέπει να αναζητήσουν ένα άλλο mod για Minecraft και δοκιμάστε το. Μετά από κάθε ενημέρωση, η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών αισθάνεται εξαπατημένη επειδή αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει εάν θα παίξει μια λιγότερο ενημερωμένη έκδοση του Minecraft και τα mods τους, ή για να παίξετε το κύριο παιχνίδι με μηδενικές λειτουργίες. Ενώ αυτό αφήνει πολλούς παίκτες απογοητευμένους που τα γιγαντιαία mod που προορίζονταν για προηγούμενες εκδόσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις τρέχουσες εκδόσεις, θα πρέπει να δώσει σε αυτούς τους απογοητευμένους παίκτες την πρωτοβουλία να βρουν ένα άλλο mod για να απολαύσουν το χρόνο τους. Πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία μιας ενημέρωσης (μεγάλη ή μικρή), κυκλοφόρησαν mods για Minecraft και είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν αμέσως. Ενώ μπορεί να μην είναι τόσο υπέροχα όσο αυτά που χρησιμοποιούσατε σε προηγούμενες εκδόσεις, αναμφισβήτητα έχουν τα προνόμια και τα μπόνους τους.

Συμπερασματικά

Ενώ η κοινότητά της μπορεί να φαίνεται σχεδόν ανύπαρκτη ανάμεσα στη μεγάλη πλειοψηφία των παικτών και σίγουρα μειώνεται η δημοτικότητά της, είναι ακόμα τόσο ισχυρή όσο ποτέ μεταξύ των θαυμαστών της. Με νέες δημιουργίες που δημιουργούνται από τα δημιουργικά μυαλά των ατόμων των οποίων τα ταλέντα δεν έχουν ακόμη ταιριάζει, MinecraftΟι παραδοσιακές μέρες modding δεν είναι πουθενά. Ενώ η μορφή μπορεί να μετακινηθεί σε Command Blocks ή με άλλα μέσα, η κοινότητα θα εξακολουθεί να υπάρχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οσο Minecraft εξακολουθεί να υπάρχει, έτσι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να παίξετε το παιχνίδι.