Saltar al contenido

Μετατρέψτε το τηλέφωνό σας σε σαρωτή ραδιοφώνου

2 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Οι σαρωτές ραδιοφώνου εξυπηρετούν μια χούφτα διαφορετικών ειδών κοινού. Μπορεί να είχατε μερικούς ανθρώπους να σας πουν για μερικά από τα τρελά ή ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν ακούσει στο σαρωτή τους και φαίνεται ότι θα ήταν διασκεδαστικό να έχετε ένα στο αυτοκίνητό σας, αλλά στην ίδια τιμή, θα μπορούσατε να αναβαθμίσετε το κεντρική μονάδα ή ακόμη και να εγκαταστήσετε μερικά premium ηχεία. Εάν το κόστος αγοράς ενός σαρωτή αστυνομίας είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, τότε ίσως έχετε ήδη πολύ πιο προσιτή πόρτα στον κόσμο των σαρωτών ραδιοφώνου στην τσέπη σας. Είναι το τηλέφωνό σας. Ναι, στο μεταξύ της αποστολής κειμένων και του ελέγχου του Facebook, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να ακούσετε σε μια τεράστια ποικιλία ροών σαρωτή ραδιοφώνου.

Αλλά τα τηλέφωνα δεν είναι ραδιόφωνα!

Τα τηλέφωνα δεν είναι ραδιόφωνα. Ούτε καν τα smartphone είναι ραδιόφωνα. Ορισμένα smartphone περιλαμβάνουν μυστικά ενσωματωμένα ραδιόφωνα FM, αλλά αν σας ενδιαφέρει να ακούσετε τις εκπομπές αστυνομικών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αυτό δεν θα το κάνει. Ορισμένα από τα άλλα στοιχεία του τηλεφώνου σας μπορούν επίσης να αναφέρονται ως ραδιόφωνα, τουλάχιστον τεχνικά, όπως ένα κινητό ραδιόφωνο ή ένα ραδιόφωνο Bluetooth, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην είναι αυτό που ψάχνετε. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες μόνο στα συγκεκριμένα εύρη ζώνης που διατίθενται σε κυψελοειδείς επικοινωνίες ή χρησιμοποιούνται από συσκευές Bluetooth. Δεν μπορείτε πλέον να λάβετε μια μετάδοση αστυνομικής αποστολής με το τηλέφωνό σας από ό, τι μπορείτε να συντονιστείτε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή FM, ακόμα κι αν τυχαίνει να έχετε τηλέφωνο με ενσωματωμένο δέκτη FM.

Πώς μπορείτε λοιπόν να μετατρέψετε ένα τηλέφωνο σε σαρωτή ραδιοφώνου;

Για να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε σαρωτή ραδιοφώνου, χρειάζεστε μια εφαρμογή και ένα πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή πρόσβαση σε σήμα Wi-Fi. Δεδομένου ότι το τηλέφωνό σας δεν μπορεί να λαμβάνει μεταδόσεις μέσω αέρα (OTA) από πηγές όπως αστυνομικά ραδιόφωνα, θα πρέπει να βασιστείτε σε ραδιοφωνικούς υποστηρικτές για να λαμβάνετε και μετά να μεταδίδετε ροές. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για κάθε σημαντικό λειτουργικό σύστημα για κινητά (OS) και όλες λειτουργούν με τον ίδιο βασικό τρόπο. Αντί να ρυθμίσετε το δικό σας σαρωτή σε μια τοπική εκπομπή που σας ενδιαφέρει, απλά επιλέγετε από μια επιλογή ροών. Ανάλογα με το πού ζείτε, ενδέχεται να μπορείτε να αξιοποιήσετε τοπικές ροές ή να επιλέξετε να ακούσετε ροές από μακρινά μέρη.

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές σαρωτή;

Οι εφαρμογές σαρωτή κινητού τηλεφώνου σάς επιτρέπουν να μεταδίδετε ροές ζωντανών ροών από σαρωτές αστυνομίας στο δρόμο ή σε όλο τον κόσμο.

Οι εφαρμογές σαρωτή ραδιοφώνου, οι οποίες αναφέρονται επίσης ως εφαρμογές σαρωτή αστυνομίας και σαρωτές συχνότητας τηλεφώνου, βασίζονται σε δίκτυα ενθουσιωδών ραδιοφώνων για να παρέχουν χιλιάδες χιλιάδες ροές ήχου. Αυτοί οι λάτρεις έχουν πραγματικούς, φυσικούς σαρωτές ραδιοφώνου, τους οποίους χρησιμοποιούν για να πάρουν μια τεράστια ποικιλία τοπικών, μη κρυπτογραφημένων ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Έχουν επίσης τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη ροή πηγών ήχου μέσω του Διαδικτύου και τη δημιουργία διαδικτυακών ροών σαρωτή ραδιοφώνου. Βασικά κάνουν όλη τη βαριά ανύψωση που σας επιτρέπει να πατήσετε την οθόνη αφής στο τηλέφωνό σας μερικές φορές και να τραβήξετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος τοπικής ραδιοφωνικής μετάδοσης που θέλετε. Αν και αυτά τα προγράμματα αναφέρονται μερικές φορές ως εφαρμογές σαρωτή αστυνομίας, συνήθως δεν είναι τόσο περιορισμένα σε λειτουργία. Μία από τις κύριες χρήσεις αυτών των εφαρμογών είναι να ακούτε τοπικές, μη κρυπτογραφημένες αστυνομικές υπηρεσίες και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης – για οποιονδήποτε λόγο, γι ‘αυτό τα προγράμματα συχνά ονομάζονται εφαρμογές σαρωτή αστυνομίας και τις πραγματικές συσκευές που κάνουν οι λάτρεις του ραδιοφώνου. Η χρήση του λέγεται μερικές φορές σαρωτές αστυνομίας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εφαρμογές παρέχουν πρόσβαση σε επικοινωνίες υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, αστυνομικές αποστολές, σιδηροδρομικές μεταδόσεις, άλλες επικοινωνίες διαμετακόμισης και σε έναν ολόκληρο κόσμο άλλων ραδιοφωνικών μεταδόσεων μικρής εμβέλειας.

Είναι νόμιμες οι εφαρμογές σαρωτή ραδιοφώνου;

Αυτό είναι ένα κολλώδες ερώτημα, δεδομένου ότι οι σαρωτές της αστυνομίας είναι νόμιμοι σε ορισμένα μέρη και παράνομοι σε άλλα. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τους πραγματικούς νόμους που ισχύουν στη δικαιοδοσία σας προτού εγκαταστήσετε μία από αυτές τις εφαρμογές, καθώς ενδέχεται να χρεωθείτε με ένα ξεχωριστό έγκλημα εάν έχετε συλληφθεί ποτέ για κάτι εντελώς άσχετο και η αστυνομία βρει μια εφαρμογή σαρωτή ραδιοφώνου στο τηλέφωνό σας . Εάν είστε αρκετά ατρόμητοι για να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις εφαρμογές στη διάπραξη ενός εγκλήματος, τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη πιο τρομερές. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Φλόριντα, η αναχαίτιση των αστυνομικών επικοινωνιών για βοήθεια σε ένα έγκλημα ή διαφυγή αυξάνει αυτόματα τη σοβαρότητα του εγκλήματος. Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα πράγματα, η χρήση εφαρμογών σαρωτή ραδιοφώνου αποτελεί προσωπική ευθύνη. Εάν είναι παράνομοι εκεί που ζείτε, μπορείτε να επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως και επειδή δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθείτε πραγματικά τη χρήση σας, θα είστε εντάξει, αρκεί να μην πιάσετε. Αλλά εάν πιάσετε και είναι παράνομοι, θα ανακαλύψετε πολύ γρήγορα ότι η άγνοια του νόμου δεν είναι αποδεκτή υπεράσπιση. Από την άλλη πλευρά, εάν οι εφαρμογές σαρωτή είναι νόμιμες στον τόπο διαμονής σας, ίσως να έχετε βρει τον εαυτό σας ένα νέο χόμπι.