Saltar al contenido

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απομακρυσμένο εκκινητή αυτοκινήτου με μη αυτόματη μετάδοση;

23 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Οι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων είναι σχετικά απλές συσκευές, αλλά η ασφαλής εγκατάσταση ενός αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο παρουσιάζει ορισμένα μοναδικά προβλήματα. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότερες μη αυτόματες μεταδόσεις χρησιμοποιούν μηχανική σύνδεση μετατόπισης και δεν υπάρχει αισθητήρας για να μάθει εάν η μετάδοση είναι ουδέτερη. Χωρίς αυτό, ένας απομακρυσμένος εκκινητής θα μπορούσε να εμπλακεί με το κιβώτιο ταχυτήτων με δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα.

Allain Daussin / Getty
Είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός απομακρυσμένου εκκινητή σε ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο και υπάρχουν ακόμη και πολλοί τρόποι για να το κάνετε, αλλά δεν είναι όλα ασφαλή.

Το πρόβλημα με τους απομακρυσμένους εκκινητές αυτοκινήτων και τις χειροκίνητες μεταδόσεις

Όταν εγκαθιστάτε έναν αυτόματο εκκινητή σε ένα όχημα που έχει αυτόματο κιβώτιο, ελέγχει συνήθως δύο πράγματα πριν από την εκκίνηση του κινητήρα: το κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται στο πάρκο και ότι το χειρόφρενο έχει ρυθμιστεί. Σε ορισμένες εγκαταστάσεις, θα ελέγξει μόνο εάν η μετάδοση βρίσκεται στο πάρκο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις χειροκίνητες μεταδόσεις είναι ότι δεν υπάρχει πάρκο. Έχουν μόνο ουδέτερο, κάτι που μοιάζει με πάρκο, αλλά η μετάδοση είναι σε θέση να περιστρέφεται ελεύθερα. Δεν υπάρχει καπάκι στάθμευσης, το οποίο είναι το στοιχείο στις αυτόματες μεταδόσεις που κλειδώνει το κιβώτιο στη θέση του. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όταν ξεκινάτε ένα όχημα με χειροκίνητο κιβώτιο, πρέπει πρώτα να πατήσετε το πεντάλ του συμπλέκτη. Αυτό είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί από το ζήτημα του να βεβαιωθείτε ότι το κιβώτιο είναι σε ουδέτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα επιπλέον εμπόδιο που δεν ισχύει για οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πώς να κάνετε μια απομακρυσμένη μίζα να λειτουργεί με μη αυτόματη μετάδοση

Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα όχημα με χειροκίνητο κιβώτιο χωρίς να πατήσετε το πεντάλ του συμπλέκτη οφείλεται στον διακόπτη ασφάλισης συμπλέκτη. Αυτός είναι ένας διακόπτης που εμποδίζει την εκκίνηση του κινητήρα έως ότου ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας πλήρως το πεντάλ του συμπλέκτη, οπότε είναι πολύ εύκολο να παρακάμψετε. Το πρόβλημα είναι ότι το συμπλέκτη συμπλέκτη είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που εμποδίζει τον οδηγό να ξεκινήσει το όχημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στο γρανάζι. Το interlock εμποδίζει επίσης τα παιδιά να τυλίγουν κατά λάθος το όχημα σε ένα κτίριο ή κυκλοφορία όταν αφήνονται χωρίς επίβλεψη. Η κατάργηση αυτής της δυνατότητας ασφαλείας δημιουργεί τη δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα ή προσπάθειας με το κιβώτιο ταχυτήτων. Αν και είναι απίθανο ο κινητήρας να ξεκινήσει πραγματικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσε να πέσει εμπρός ή πίσω ανάλογα με το γρανάζι που είχε αφήσει. Ακόμη και με το σετ φρένων στάθμευσης, το όχημα θα μπορούσε εύκολα να χτυπήσει άλλο όχημα υπό αυτές τις συνθήκες. Χωρίς το σετ χειρόφρενου, το όχημα θα μπορούσε να κυλήσει σε ένα κτίριο, ένα δρόμο ή ακόμα και να χτυπήσει έναν πεζό. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πραγματικά τρία πράγματα που πρέπει να κάνει ένας απομακρυσμένος εκκινητής αυτοκινήτου εάν είναι εγκατεστημένος σε ένα όχημα με χειροκίνητο κιβώτιο:

  • Απενεργοποιήστε το συμπλέκτη συμπλέκτη.
  • Βεβαιωθείτε ότι η μετάδοση είναι ουδέτερη.
  • Βεβαιωθείτε ότι το χειρόφρενο είναι ενεργοποιημένο.

Επίλυση προβλημάτων χειρωνακτικής μετάδοσης της απομακρυσμένης μίζας αυτοκινήτου

Το απλούστερο ζήτημα που πρέπει να προσέξετε είναι ο διακόπτης συμπλέκτη συμπλέκτη. Για να παρακάμψει την ανάγκη για κάποιον να πιέσει πραγματικά το πεντάλ του συμπλέκτη, το απομακρυσμένο μίζα του αυτοκινήτου πρέπει να συνδεθεί με το σύμπλεγμα συμπλέκτη. Όταν πατάτε το κουμπί έναρξης στο τηλεχειριστήριο, τότε η συσκευή θα απενεργοποιήσει το interlock πριν ενεργοποιήσετε τη μίζα. Σε μια παρόμοια διαδικασία, η συσκευή μπορεί επίσης να συνδεθεί στον ίδιο διακόπτη χειρόφρενου που ενεργοποιεί το φως χειρόφρενου στην παύλα σας. Εάν αυτός ο διακόπτης δεν είναι ενεργοποιημένος, ο απομακρυσμένος εκκινητής μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως. Το ζήτημα της επαλήθευσης ότι η μετάδοση είναι ουδέτερη είναι πιο περίπλοκη και υπήρξαν πολλές λύσεις όλα αυτά τα χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές τις λεγόμενες λύσεις ήταν υπερβολικά περίπλοκες και επιρρεπείς σε αποτυχία, αλλά οι σύγχρονοι απομακρυσμένοι εκκινητές αυτοκινήτων εκμεταλλεύονται πολλά χρόνια δοκιμής και σφάλματος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διασφαλιστεί ότι το όχημα είναι σε ουδέτερη κατάσταση, αλλά ένας από τους ασφαλέστερους περιλαμβάνει μια λύση πολλαπλών βημάτων που ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την εκκίνηση κατά λάθος του οχήματος όταν βρίσκεται σε γρανάζι. Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνει την καλωδίωση του απομακρυσμένου εκκινητή με τέτοιο τρόπο ώστε όταν σταθμεύετε το όχημά σας, πρέπει απολύτως να παραμείνει ουδέτερο. Για να το πετύχετε αυτό, το απομακρυσμένο μίζα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κλείνετε το αυτοκίνητό σας. Πρέπει επίσης να συνδεθεί με καλώδια στους διακόπτες της πόρτας. Με αυτόν τον τύπο απομακρυσμένης μίζας αυτοκινήτου εγκατεστημένο, δείτε πώς λειτουργεί:

  1. Οδηγήστε το αυτοκίνητό σας όπως θα κάνατε κανονικά.

  2. Εντοπίστε ένα χώρο στάθμευσης και ελιγμός σε αυτό.

  3. Μετακινηθείτε στο ουδέτερο και ενεργοποιήστε το χειρόφρενο.

  4. Απενεργοποιήστε την ανάφλεξη και αφαιρέστε τα κλειδιά.

  5. Λόγω του τρόπου καλωδίωσης του απομακρυσμένου εκκινητή, ο κινητήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

  6. Βγείτε από το όχημα, κλείστε την πόρτα και ο κινητήρας θα σβήσει.

Πώς, και γιατί, αυτό λειτουργεί;

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια υπερβολικά περίπλοκη διαδικασία, και είναι, αλλά διασφαλίζει αποτελεσματικά ότι το χειρόφρενο είναι ρυθμισμένο, το κιβώτιο είναι σε ουδέτερο και ότι και οι δύο παραμένουν έτσι. Δεν υπάρχει ανάγκη για έναν περίπλοκο αισθητήρα θέσης στη σύνδεση μετάδοσης, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να οπλιστεί ο απομακρυσμένος εκκινητής χωρίς το κιβώτιο να είναι ουδέτερο. Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ένα σύστημα που έχει ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο θα επαναφέρει εάν ανοίξει κάποια από τις πόρτες πριν από την ενεργοποίηση του τηλεχειριστηρίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αν κάποιος ανοίξει την πόρτα και πιθανώς μετατοπίσει το κιβώτιο ταχυτήτων, ο απομακρυσμένος εκκινητής αυτοκινήτου θα απενεργοποιηθεί. Η αδυναμία αυτού του συστήματος είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε ένα μετατρέψιμο και επίσης δεν μπορείτε να αφήσετε τα παράθυρά σας τυλιγμένα.

Άλλα ζητήματα απομακρυσμένης εκκίνησης αυτοκινήτου

Ορισμένα οχήματα παρουσιάζουν περισσότερο πρόβλημα από άλλα, αλλά ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί συνήθως να βρει μια ασφαλή λύση σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, ορισμένα οχήματα χειροκίνητης μετάδοσης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε το κλειδί να μπορεί να αφαιρεθεί μόνο όταν το κιβώτιο είναι αντίστροφο. Αυτό προφανώς δεν θα το κόψει για έναν απομακρυσμένο εκκινητή, αλλά ένας έμπειρος τεχνικός θα είναι συνήθως σε θέση να αλλάξει την καλωδίωση για να το κάνει να λειτουργεί. Άλλα οχήματα που έχουν καρμπυρατέρ ή αντικλεπτικές συσκευές απαιτούν πρόσθετο εξοπλισμό και εργασία και μερικά αφήνονται καλύτερα στα χέρια των επαγγελματιών, αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει κιτ απομακρυσμένης εκκίνησης που λειτουργεί, υπάρχει σχεδόν πάντα μια βιώσιμη λύση διαθέσιμος. Εάν διαθέτετε ένα μετατρέψιμο ή ένα όχημα που παρουσιάζει οποιοδήποτε από αυτά τα άλλα πρόσθετα ζητήματα, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε μια μοναδική λύση εάν εξακολουθείτε να θέλετε έναν απομακρυσμένο εκκινητή αυτοκινήτου.