Saltar al contenido

Μόλις πήρατε GPS στο αυτοκίνητο. Και τώρα τι?

29 de mayo de 2021

Ένα GPS στο αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο κατά την πλοήγηση σε άγνωστο έδαφος. Αλλά προτού ξεκινήσετε το πρώτο σας ταξίδι χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πλοήγησης GPS, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε.

Τι υπάρχει στο κουτί

Η συσκευή GPS σας πιθανότατα θα συνοδεύεται από ένα βραχίονα στήριξης παρμπρίζ, το οποίο περιλαμβάνει μια βεντούζα και έναν «δίσκο ταμπλό.» Ο δίσκος διαθέτει αυτοκόλλητη υποστήριξη που του επιτρέπει να ασφαλίζεται σε επίπεδη, λεία επιφάνεια. Αυτό θα δεχτεί επίσης την αναρρόφηση εάν προτιμάτε να μην τοποθετήσετε το βραχίονα στο παρμπρίζ. Ορισμένα υποστηρίγματα έχουν παξιμάδια ρύθμισης και άλλα έχουν απλούς συνδέσμους τριβής για να προσαρμόσουν τη θέση της συσκευής GPS. Μάθετε πώς να τοποθετείτε και να αποσυναρμολογείτε το GPS από το βραχίονα. Το GPS σας θα συνοδεύεται από καλώδιο τροφοδοσίας που συνδέεται στη θύρα τροφοδοσίας του αυτοκινήτου σας. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει καλώδιο USB για σύνδεση στον προσωπικό σας υπολογιστή. Τα πιο ακριβή μοντέλα με δυνατότητες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και αποφυγής ενδέχεται να συνοδεύονται από δέκτη κίνησης που λαμβάνει σήματα κίνησης FM. Πολλά μοντέλα έρχονται επίσης με ένα CD που περιλαμβάνει το πλήρες εγχειρίδιο, καθώς και λογισμικό για τη διασύνδεση του GPS σας με έναν προσωπικό υπολογιστή. Οι συνδεδεμένες συσκευές GPS περιλαμβάνουν μερικές φορές πρόσθετες διαδικτυακές υπηρεσίες και ενημερώσεις.

Προστασία κωδικού πρόσβασης / PIN

Την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσετε το GPS σας, θα σας ζητηθεί να ορίσετε την τοπική ζώνη ώρας. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να επιλέξετε ή να εξαιρεθείτε από την προστασία με κωδικό πρόσβασης. Η προστασία με κωδικό πρόσβασης εφαρμόζεται κυρίως για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων σε περίπτωση κλοπής του GPS σας. Είναι άβολο να εισάγετε κωδικό πρόσβασης ή PIN κάθε φορά που ξεκινάτε το GPS σας. Ορισμένες μονάδες GPS δεν απαιτούν κωδικό πρόσβασης ή PIN κατά την εκκίνηση όταν βρίσκονται σε μια προεπιλεγμένη «ασφαλή» τοποθεσία, όπως διεύθυνση κατοικίας ή εργασίας.

Εξερευνήστε βασικά χαρακτηριστικά

Θα εξοικονομήσετε κάποια σύγχυση εάν γνωρίσετε εκ των προτέρων το σύστημα μενού της συσκευής GPS σας. Κρατήστε τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης εύχρηστο καθώς εξερευνάτε. Ορίστε τη διεύθυνση του σπιτιού σας έτσι ώστε το κουμπί «σπίτι» να λειτουργεί σωστά. (Το κουμπί αρχικής σελίδας σάς καθοδηγεί από όπου κι αν βρίσκεστε.) Μάθετε πώς να εισάγετε προορισμούς και πώς να αυξάνετε και να μειώνετε την ένταση του ηχείου. Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τρόπων ημέρας και νύχτας. Πολλά μοντέλα το κάνουν αυτό αυτόματα με βάση έναν αισθητήρα φωτός.

Σύζευξη του τηλεφώνου σας

Εάν το GPS σας διαθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητες τηλεφώνου ανοιχτής ακρόασης, τώρα είναι η ώρα να συνδέσετε το τηλέφωνό σας και να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες κλήσης της συσκευής GPS.

Ασφάλεια

Ακολουθήστε τις βασικές οδηγίες για την ασφαλή και σωστή χρήση του συστήματος GPS. Για παράδειγμα, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τη συσκευή κατά την οδήγηση.

Πρόληψη της κλοπής

Αφαιρέστε το GPS και τη βάση αναρρόφησης παρμπρίζ από το παρμπρίζ σας και αφήστε το να μην το βλέπει κάθε φορά που σταθμεύετε σε δημόσιο χώρο. Οι μονάδες GPS είναι συνηθισμένοι στόχοι για τους κλέφτες και η υψηλής τεχνολογίας, ορατή φύση τους καθιστά ιδανικούς για τους λάτρεις του στιλ.

Πάρτε το μαζί σας

Εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε το GPS μαζί σας εάν περπατάτε ή παίρνετε δημόσιες συγκοινωνίες σε άγνωστο μέρος. Θα συνεχίσει να σας βοηθά να βρείτε το δρόμο σας. Μέρος της ομορφιάς της νέας γενιάς συσκευών GPS είναι η φορητότητά τους. Επίσης, εάν είστε σταθμευμένοι σε μεγάλο χώρο στάθμευσης, όπως γήπεδο, πάρκο ψυχαγωγίας ή εμπορικό κέντρο, ορίστε τη θέση του αυτοκινήτου σας ως σημείο αναφοράς και δεν θα χάσετε ποτέ ξανά το αυτοκίνητό σας.