Saltar al contenido

Οδηγός για παιχνίδια Ultimate, GOTY, Complete και Definitive Edition

9 de junio de 2021

Μια αυξανόμενη τάση αυτές τις μέρες είναι οι εκδότες παιχνιδιών να κυκλοφορήσουν μια πλήρως ενημερωμένη έκδοση με την «ολοκληρωμένη» έκδοση DLC των παιχνιδιών τους αρκετούς μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία. Είναι κακό για άτομα που αγοράζουν νέα παιχνίδια και DLC ή περνούν σεζόν κατά την κυκλοφορία, αλλά καλό για άτομα με λίγη υπομονή, καθώς μπορείτε να αποκτήσετε το πλήρες παιχνίδι συν DLC ένα χρόνο ή λιγότερο μετά την αρχική κυκλοφορία. Ενώ οι περισσότερες από αυτές τις πλήρεις εκδόσεις είναι εξαιρετικές προσφορές, δεν είναι όλες δημιουργημένες εξίσου. Θα ρίξουμε μια ματιά στο καλύτερο και το χειρότερο εδώ.

Τι είναι η έκδοση «Ultimate» ή «Game of the Year»;

Συνήθως, αυτές οι εκδόσεις έχουν τον τίτλο «Ultimate» ή «Game of the Year» (Πρέπει μόνο να κερδίσουν 1 βραβείο GOTY, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό, για να διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο παρεμπιπτόντως) ή «Πλήρης» έκδοση. Συνήθως έρχονται με όλο το DLC που κυκλοφόρησε καθώς και το αρχικό βασικό παιχνίδι.

Χιονοθύελλα
Το Xbox One έχει δει μια νέα αύξηση στα λεγόμενα «Definitive Editions» που είναι εκ νέου κυκλοφορίες των παιχνιδιών τελευταίας γενιάς. Μερικά είναι υπέροχα. Μερικά, δεν είναι τόσο υπέροχα. Θα συμπεριλάβουμε και τα καλύτερα και τα χειρότερα από αυτά παρακάτω.

Μερικές από τις καλύτερες Ultimate, GOTY, πλήρεις εκδόσεις

 • Fallout 3: Game of the Year Edition – Περιλαμβάνει και τα 5 πακέτα DLC. Αυτή είναι η οριστική έκδοση του παιχνιδιού.
 • Fallout New Vegas: Ultimate Edition – Περιλαμβάνει τα τέσσερα πακέτα DLC, συν Κούριερ και Άρσεναλ του Gun Runner πακέτα όπλων.
 • Grand Theft Auto IV & Episodes From Liberty City: Η Πλήρης Έκδοση – Περιλαμβάνει το πλήρες GTA IV εμπειρία και δύο μεγάλες Επεισόδια από την Liberty City επεκτάσεις. Υπάρχει επίσης ένα ξεχωριστό Επεισόδια από την Liberty City διαθέσιμος δίσκος, αλλά δεν περιλαμβάνει τη βάση GTA IV παιχνίδι – μόνο οι επεκτάσεις (που μπορούν να παιχτούν από μόνες τους). Λάβετε υπόψη αυτό πριν αγοράσετε.
 • Red Dead Redemption: Έκδοση παιχνιδιού της χρονιάς – Περιλαμβάνει το πλήρες Red Dead Redemption παιχνίδι, όλα τα DLC για πολλούς παίκτες και το Undead Nightmare επέκταση. Αυτό είναι σίγουρα η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού για αγορά.
 • Midnight Club Los Angeles: Πλήρης έκδοση – Αυτό είναι αξιοσημείωτο επειδή η έκδοση Platinum Hits του Midnight Club LA είναι η πλήρης έκδοση και ενδέχεται να μην διαφημίζεται ως «πλήρης». Απλώς αναζητήστε την έκδοση Platinum Hits και θα είναι η σωστή. Περιλαμβάνει παιχνίδι πλήρους πυρήνα, συν το Νότια Κεντρική επέκταση.
 • LA Noire Πλήρης Έκδοση – Πιο μέτρια διαφημιζόμενη από τις πιο πλήρεις εκδόσεις. Θα έχει μόνο το «The Complete Edition» σε μικρή εκτύπωση προς την κορυφή του κουτιού για να το διαφοροποιήσει από την κανονική έκδοση. Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επιπλέον ρούχα, πρόσθετες θήκες και μια πρόκληση συλλογής σήματος.
 • Saints Row The Third: Το πλήρες πακέτο – Περιλαμβάνει βασικό παιχνίδι συν όλες τις αποστολές DLC (Γένκι Μπολ, Το πρόβλημα με τους κλώνους, Gangstas In Space), μαζί με επιπλέον χαρακτήρες (Cheapy D, Ρετιρέ κατοικίδια), κοστούμια και άλλα.
 • Παιχνίδι Borderlands της Χρονιάς – Περιλαμβάνει πλήρη Borderlands παιχνίδι, συν και οι τέσσερις επεκτάσεις. Αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε αρχικά με το DLC ως διακριτικά λήψης, οι νεότερες εκδόσεις έχουν το DLC σε δίσκο. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε μια μεταχειρισμένη έκδοση που χρησιμοποίησε τα διακριτικά λήψης, καθώς πιθανότατα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion: Game of the Year Edition – Περιλαμβάνει μόνο Ιππότες των Εννέα και Ανατριχιαστικά νησιά επεκτάσεις με τον πλήρη πυρήνα του παιχνιδιού, αλλά κανένα από τα άλλα premium DLC που κυκλοφόρησε για το παιχνίδι. Δεν είναι κακή συμφωνία, δεδομένου ότι αυτές οι επεκτάσεις είναι τεράστιες, αλλά λάβετε υπόψη ότι δεν είναι το 100% ολοκληρωμένο παιχνίδι.
 • Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition – Περιλαμβάνει πλήρες παιχνίδι μαζί με επιπλέον αποστολές πρόκλησης, καθώς και τρισδιάστατη οπτική λειτουργία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί επειδή, σε αντίθεση με τις περισσότερες «Πλήρεις εκδόσεις», χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή αποθήκευση από την έκδοση βανίλιας του παιχνιδιού, ώστε να μπορείτε να το παίξετε ξανά και να πάρετε ξανά όλα τα επιτεύγματα.
 • Batman: Arkham City Game of the Year Edition – Περιλαμβάνει παιχνίδι πλήρους πυρήνα μαζί με όλο το DLC, συμπεριλαμβανομένων των προ-παραγγελιών skins και προκλήσεων.
 • Resident Evil 5 Gold Edition – Περιλαμβάνει πλήρη RE5 παιχνίδι συν δύο επιπλέον αποστολές, επεκταθεί Μισθοφόροι λειτουργία, επιπρόσθετα κοστούμια και λειτουργία σε απευθείας σύνδεση έναντι.
 • Mortal Kombat: Komplete Edition – Πλήρες παιχνίδι συν τέσσερις επιπλέον χαρακτήρες DLC και κλασικά κοστούμια και θάνατοι για συγκεκριμένους χαρακτήρες.
 • Forza Motorsport 3 Ultimate – Αυτή η πλατίνα χτυπά την έκδοση του Forza 3 περιλαμβάνει όλο το DLC συν το βασικό παιχνίδι σε εξαιρετική τιμή.
 • Tomb Raider: Definitive Edition – (XONE) Η καλύτερη έκδοση ενός υπέροχου παιχνιδιού. Περιλαμβάνει το DLC για πολλούς παίκτες.
 • Diablo III Ultimate Evil Edition – (XONE) Τεράστια βελτίωση στα γραφικά συν τόνους νέου περιεχομένου.

Κάποιες λιγότερο από αστρικές προσφορές

Υπάρχουν επίσης μερικές λιγότερο από αστρικές εκδόσεις «Παιχνίδι της Χρονιάς» και συνδυαστικά πακέτα που θα νομίζατε ότι θα ήταν καλές προσφορές, αλλά πραγματικά δεν είναι.

 • Forza 4 Essentials Edition – Σε αντίθεση με το φανταστικό Forza 3 εκ νέου απελευθέρωση, Forza 4Η νέα έκδοση ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία δεν περιλαμβάνει μόνο DLC, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια απογυμνωμένη έκδοση του παιχνιδιού με έναν τόνο χαρακτηριστικών από το βασικό παιχνίδι που λείπει. Θα σας δελεάσει με μια φθηνή τιμή, αλλά δεν αξίζει τον κόπο.
 • Call of Duty 4 Game of the Year Edition – Στην αρχική εκτέλεση αυτής της κυκλοφορίας συμπεριλήφθηκαν πακέτα χαρτών. Τα περισσότερα αντίγραφα αυτής της έκδοσης που θα βρείτε στα ράφια, ωστόσο, δεν έχουν τίποτα πέρα ​​από το βασικό παιχνίδι.
 • Fallout 3 / Oblivion Double Pack – Δύο υπέροχα παιχνίδια σε ένα πακέτο! Κανένας από αυτούς δεν έχει συμπεριλάβει κανένα DLC, ωστόσο, καθιστώντας αυτό μια λιγότερο-από-αστρική συμφωνία.
 • Τριλογία μαζικής επίδρασης – Και οι τρεις Μαζικό αποτέλεσμα παιχνίδια σε ένα ωραίο σετ κουτιών. Κανένα από τα παιχνίδια δεν έχει κανένα DLC, ωστόσο, για την πλήρη εμπειρία θα πρέπει να πληρώσετε άλλα 65 $ περίπου για τα πακέτα DLC. Ωστόσο, αν δεν έχετε παίξει ποτέ τη σειρά, αυτή είναι προφανώς η καλύτερη συμφωνία για τα παιχνίδια.
 • Οριστική έκδοση Sleeping Dogs – XONE – Η τεράστια γραφική αναβάθμιση και η απόδοση είναι σημαντικά χειρότερη. Ωστόσο, περιλαμβάνει όλα τα DLC και επεκτάσεις.