Saltar al contenido

Οδηγός για την εφαρμογή Mac Backup «Carbon Copy Cloner 4»

3 de mayo de 2021

Το Carbon Copy Cloner υπήρξε από καιρό μια από τις εφαρμογές μας για τη δημιουργία κλώνων με δυνατότητα εκκίνησης των μονάδων εκκίνησης των Macs. Μαζί με το Time Machine της Apple, οι δύο εφαρμογές μπορούν να αποτελέσουν το κλειδί για μια αποτελεσματική στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για σχεδόν όλους τους χρήστες Mac. Έτσι, όταν η Bombich Software μας είπε ότι κυκλοφόρησαν το Carbon Copy Cloner 4, ήμασταν λίγο ενθουσιασμένοι. Η έκδοση 4 του CCC φέρνει μια σημαντική ενημέρωση στην εφαρμογή, με μια νέα διεπαφή που είναι διαισθητική και εύκολη στη χρήση, νέες δυνατότητες και βελτιώσεις σε λειτουργίες που χρησιμοποιούμε εδώ και πολύ καιρό.

Στιγμιότυπο οθόνης
Πλεονεκτήματα

  • Μια νέα διεπαφή χρήστη με ένα παράθυρο είναι πιο εύκολη στην πλοήγηση και θέτει όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής στα χέρια σας.
  • Η νέα λειτουργία Task Chaining σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ενώνοντας διάφορες εργασίες μαζί.
  • Τώρα μπορείτε να επεξεργαστείτε προγραμματισμένες εργασίες.
  • Οι ειδοποιήσεις μέσω email έχουν μια καλή βελτίωση, με νέες επιλογές προσαρμογής.
  • Τα αρχεία καταγραφής ιστορικού εργασιών σάς επιτρέπουν να ελέγχετε τη δραστηριότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  • Το βελτιωμένο κέντρο δίσκων σάς παρέχει γρήγορες πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες δίσκου που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας.
  • Οι κλώνοι μπορούν να περιλαμβάνουν μια αρχειοθετημένη εικόνα του κρυφού διαμερίσματος ανάκτησης OS X εάν υπάρχει στη μονάδα προέλευσης.
  • Συμβατό με OS X Yosemite μέσω OS X High Sierra.

Μειονεκτήματα

  • Λείπει μια χρονική εκτίμηση των εργασιών, τόσο πριν ξεκινήσει μια εργασία όσο και όταν βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός από τα στοιχεία γραμμής μενού CCC, τα οποία περιλαμβάνουν ένα ποσοστό πλήρους ποσοστού, αν και δεν υπάρχει πραγματική εκτίμηση χρόνου. Η δημιουργία εύλογων ακριβών εκτιμήσεων χρόνου είναι δύσκολο να γίνει σε μια εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά για όσο διάστημα επιλέξαμε, νομίζαμε ότι θα το αναφέραμε.
  • Τα αρχεία καταγραφής ιστορικού παρέχονται σε ξεχωριστό παράθυρο.

Οι νέες εκδόσεις των εφεδρικών εφαρμογών σπάνια προκαλούν πολύ ενθουσιασμό εδώ, αλλά το Carbon Copy Cloner έχει τόσο μεγάλη ιστορία με τον Mac και ενδιαφερόμαστε πολύ να δούμε τι είχε δημιουργήσει ο Mike Bombich με τον τρόπο νέων ή βελτιωμένων λειτουργιών. Λοιπόν, κατεβάσαμε με ανυπομονησία τη νεότερη έκδοση του CCC και ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε το βοηθητικό πρόγραμμα κλωνοποίησης. Η νέα διεπαφή είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κλώνο επιλέγοντας μια πηγή, επιλέγοντας έναν προορισμό και πατώντας το κουμπί Κλώνος. Με αυτές τις τρεις απλές ενέργειες, είστε έτοιμοι για τους αγώνες ή τουλάχιστον μπορείτε να έχετε έναν κλώνο με δυνατότητα εκκίνησης. Η απλότητα κρύβει πολλές πολύπλοκες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την παραγωγή αποτελεσματικών κλώνων δεδομένων και το CCC παρέχει πρόσβαση και σε αυτές τις πιο προηγμένες επιλογές, για όσους από εσάς χρειάζεστε ή θέλετε περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία.

Προγράμματα

Το Carbon Copy Cloner σάς επιτρέπει να επαναλαμβάνετε εργασίες, όπως η κλωνοποίηση της μονάδας εκκίνησης χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα. Τα χρονοδιαγράμματα μπορούν να είναι τόσο απλά όσο η επανάληψη μιας εργασίας μία φορά κάθε ώρα, ή κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πιο περίπλοκα προγράμματα που επιτρέπουν στον Mac σας να κοιμάται ή να απενεργοποιείται. Το CCC θα παρακολουθεί ακόμη και τους συνδεδεμένους τόμους και θα εκτελεί ένα αντίγραφο ασφαλείας εάν συνδέετε μια συγκεκριμένη μονάδα δίσκου. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα χρονοδιαγράμματα μπορούν τώρα να επεξεργαστούν μετά τη δημιουργία τους, κάτι που οι προηγούμενες εκδόσεις του CCC δεν μπόρεσαν να κάνουν. Τα νέα επεξεργάσιμα προγράμματα είναι υπέροχα, επιτρέποντάς σας να κάνετε γρήγορα τροποποιήσεις, εάν συνειδητοποιήσετε ότι το αρχικό σας πρόγραμμα έχει ένα ελάττωμα που πρέπει να διορθωθεί.

Εργασία αλυσίδας και εκτέλεση σεναρίων

Οι εργασίες είναι ενέργειες που εκτελείτε το CCC. Για παράδειγμα, η κλωνοποίηση της μονάδας εκκίνησης είναι μια εργασία, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του αρχικού σας φακέλου είναι μια εργασία. παίρνεις την ιδέα. Το Carbon Copy Cloner 4 σας επιτρέπει να συνδυάσετε εργασίες μαζί. Ίσως θέλετε να δημιουργήσετε δύο κλώνους, έναν σε μια τοπική μονάδα δίσκου και έναν σε μια εικόνα δίσκου που βρίσκεται σε μια μονάδα δίσκου δικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αλυσίδας εργασιών για να επιτρέψετε την εκτέλεση των δύο εργασιών με ευκολία. Εκτός από την αλυσοποίηση εργασιών, μπορείτε επίσης να κάνετε το CCC να εκτελέσει ένα σενάριο κελύφους, πριν ή μετά την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα σενάριο κελύφους για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ανοιχτές εφαρμογές και συσχετισμένα αρχεία δεδομένων πριν από την εκτέλεση μιας εργασίας, μια ωραία δυνατότητα για ένα αντίγραφο ασφαλείας αργά το βράδυ. Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα σενάριο κελύφους για να ανακοινώσετε, «Ο κλώνος είναι πλήρης» χρησιμοποιώντας μία από τις ενσωματωμένες φωνές του Mac.

Τελικές σκέψεις

Μας αρέσει το Carbon Copy Cloner 4; αυτή η ενημέρωση έχει πολλά αποτελέσματα, είναι έτοιμη για χρήση για οποιονδήποτε αναβαθμίζει από μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Mac σε OS X Yosemite μέσω του macOS High Sierra. Επιπλέον, η νέα διεπαφή καθιστά πολλές διαδικασίες που κάποτε ήταν κάπως δύσκολες για σχεδόν οποιονδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει, ακόμα κι αν είστε νέοι στη χρήση αυτού του είδους της εφαρμογής. Εάν κάνετε αναβάθμιση πέρα ​​από το macOS High Sierra, το Carbon Copy 5 είναι μια καλύτερη επιλογή για τις νεότερες εκδόσεις του macOS. Εάν θέλετε να αυξήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine ή θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αρχειοθέτησης, το Carbon Copy Cloner αξίζει μια ματιά. Το Carbon Copy Cloner είναι διαθέσιμο για λήψη με μια επίδειξη 30 ημερών.