Saltar al contenido

Οθόνες οικιακού κινηματογράφου Vizio: τηλεοράσεις χωρίς δέκτες

3 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Η τηλεόραση χωρίς δέκτη τηλεόρασης εξακολουθεί να είναι τηλεόραση; Λοιπόν, το Visio φάνηκε να το σκέφτεται στη δημιουργία μιας σειράς τηλεοράσεων χωρίς δέκτη που εστιάζουν περισσότερο στη ροή από τις παραδοσιακές καλωδιακές και δορυφορικές συνδέσεις. Στην πραγματικότητα, χωρίς έναν ενσωματωμένο δέκτη, αυτές οι τηλεοράσεις δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε μια παραδοσιακή καλωδιακή ή δορυφορική είσοδο. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, ήταν αναμεμιγμένα στην καλύτερη περίπτωση και ο κατασκευαστής της τηλεόρασης από τότε απέρριψε τη στρατηγική. Εξερευνήστε τη σύντομη και κάπως αινιγματική ιστορία των τηλεοράσεων χωρίς δέκτη του Visio.

Τεχνολογία ποιότητας εικόνας Vizio

Η Vizio σημείωσε τις πωλήσεις της με τις χαμηλές τιμές της και έχει επιπτώσεις στο μέτωπο της τεχνολογίας ενσωματώνοντας σημαντικά χαρακτηριστικά που τονίζουν την ποιότητα της εικόνας, όπως:

  • Οπίσθιος φωτισμός πλήρους σειράς (με τοπική μείωση) στις περισσότερες τηλεοράσεις του.
  • Αγκαλιάζοντας 4K Ultra HD σε πολλές σειρές προϊόντων.
  • Υιοθέτηση HDR (συμπεριλαμβανομένου του Dolby Vision) και ευρεία γκάμα χρωμάτων.
  • Ενσωμάτωση της τεχνολογίας Quantum Dot (aka QLED ή Quantum) σε έναν αυξανόμενο αριθμό τηλεοπτικών μοντέλων.
Βίζιο

Vizio Smart TV Tech

Εκτός από τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την ποιότητα της εικόνας, η Vizio ήταν επίσης στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας έξυπνης τηλεόρασης, πρώτα με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Vizio Internet Apps / AppsPlus και, πρόσφατα, με τη συνεργασία της με την Google στην πλατφόρμα SmartCast (βελτιωμένη Vizio έκδοση του Chromecast ενσωματωμένη) που παρέχει έναν καινοτόμο τρόπο προβολής, διαχείρισης και προσθήκης εφαρμογών σε τηλεοράσεις Vizio. Ως μέρος της πλατφόρμας SmartCast, παρόλο που περιλαμβάνεται ένα τυπικό τηλεχειριστήριο, ορισμένα σετ περιλαμβάνουν tablet 6 ιντσών που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις απαιτούμενες εφαρμογές ροής. Εάν ένα tablet δεν περιλαμβάνεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet σας.

Τηλεοράσεις Vizio χωρίς δέκτες

Παρόλο που προχωράμε με την καινοτομία προϊόντων, όπως το SmartCast, υπάρχει μια κίνηση που έκανε η Vizio το 2016 που προκάλεσε αναταραχή στον τηλεοπτικό κλάδο και προκάλεσε κάποια σύγχυση με τους εμπόρους λιανικής και τους καταναλωτές. Αυτή η κίνηση ήταν η εξάλειψη των ενσωματωμένων τηλεοπτικών δεκτών σε πολλά από τα τηλεοπτικά προϊόντα της. Οι δέκτες αφαιρέθηκαν από όλα τα σύνολα Vizio P και M-Series και μερικά από τα σετ E-Series. Ο Vizio χαρακτήρισε αυτά τα σετ ως οθόνες οικιακού κινηματογράφου. Αυτή η στρατηγική τέθηκε σε ισχύ για τα μοντέλα 2016 και 2017. Τα σετ Vizio D-Series συνέχισαν να προσφέρουν ενσωματωμένους δέκτες. Το 2018, η Vizio επανέφερε τους δέκτες σε όλες τις τηλεοράσεις του. Ο λόγος για τον οποίο η αφαίρεση των δεκτών από τις τηλεοράσεις ήταν σημαντικός ήταν ότι το να μην υπάρχει ενσωματωμένος δέκτης εμποδίζει μια τηλεόραση να μπορεί να λαμβάνει προγραμματισμό over-the-air μέσω κεραίας. Ακόμα πιο σημαντικό, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FCC που εγκρίθηκαν το 2007, μια τηλεόραση χωρίς ενσωματωμένο δέκτη, συγκεκριμένα ATSC (γνωστός ως ψηφιακός δέκτης ή δέκτης DTV), δεν μπορεί να ονομάζεται νόμιμα τηλεόραση (τηλεόραση). Έτσι, ο Vizio χρησιμοποίησε τον όρο home home display. Οι λόγοι για τους οποίους η Vizio εξάλειψε τους δέκτες από τα σύνολά της στηριζόταν στην παρατήρηση ότι μόνο το 10% των καταναλωτών στηριζόταν εκείνη τη στιγμή στις τηλεοπτικές εκπομπές για λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων και ότι το 90% απολάμβανε άλλες επιλογές, όπως καλωδιακά, δορυφορικά, DVD Blu-ray και η συνεχιζόμενη τάση για διαδικτυακή ροή. Όλα αυτά είναι προσβάσιμα μέσω HDMI ή άλλων επιλογών σύνδεσης που παρέχονται στις σημερινές τηλεοράσεις, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων Vizio και των τηλεοπτικών οθονών χωρίς δέκτη. Ο Vizio είπε επίσης ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να λαμβάνουν τηλεοπτικές εκπομπές μέσω του αέρα, με την προσθήκη ενός εξωτερικού συνδυασμού δέκτη DTV / κεραίας. Ωστόσο, αυτό απαιτεί μια προαιρετική αγορά από τρίτο μέρος και οδηγεί σε ένα άλλο πλαίσιο που πρέπει να συνδεθεί στην τηλεόραση. Η Vizio δεν κατασκευάζει δικούς της εξωτερικούς δέκτες, ούτε προτείνει μια συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο για αγορά. Σε τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη, μπορείτε να συνδέσετε μια κεραία απευθείας στην τηλεόραση και δεν απαιτείται επιπλέον πλαίσιο για τη λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων. Η μόνη εξαίρεση θα ήταν αν θέλετε να προσθέσετε δυνατότητες DVR, το οποίο απαιτεί εξωτερικό κουτί με το δικό του ενσωματωμένο δέκτη. Ένα παράδειγμα είναι το TIVO Bolt OTA. Με την αύξηση της καλωδιακής και δορυφορικής κοπής καλωδίων, η οποία περιλάμβανε επίσης την ανανεωμένη έμφαση της τηλεοπτικής λήψης, η οποία έχει αυξηθεί σε περίπου 20 τοις εκατό των τηλεθεατών, η αγορά ενός πρόσθετου κουτιού για λήψη προγραμμάτων αυξάνει τον προϋπολογισμό .

Λιανική και σύγχυση πελατών

Η προσέγγιση της οικιακής προβολής tunerless του Vizio προκαλεί σύγχυση (εκτός εάν περισσότεροι κατασκευαστές τηλεόρασης υιοθετήσουν την έννοια tunerless). Παρόλο που τα προϊόντα μοιάζουν με τηλεοράσεις, αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν νόμιμα να ονομάζονται τηλεοράσεις. Οι δικηγόροι της FCC θα μπορούσαν να συλλάβουν τους εμπόρους λιανικής πώλησης για παραβιάσεις διαφημίσεων ή καταστημάτων, και οι μη εκπαιδευμένοι συνεργάτες πωλήσεων θα μπορούσαν να μπερδέψουν τα πράγματα, όπως ακριβώς όταν οι τηλεοράσεις LED παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Λοιπόν, τι λέτε τηλεόραση όταν δεν μπορεί να ονομαστεί τηλεόραση; Στον επαγγελματικό χώρο, μια τηλεόραση χωρίς ενσωματωμένο δέκτη αναφέρεται συνήθως ως οθόνη ή οθόνη βίντεο. Ωστόσο, στην περίπτωση του Vizio, η λύση του είναι να αναφέρεται στα νέα της σύνολα για την καταναλωτική αγορά όπως προβάλλεται το home theatre. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε για μια τηλεόραση, μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε ό, τι μοιάζει με τηλεόραση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ένα από όλα, τουλάχιστον από αυστηρό ορισμό.

Vizio Tunerless TV: Κοιτάζοντας μπροστά

Το ερώτημα είναι εάν το Vizio tunerless concept θα επιστρέψει και θα φιλτράρει τον ανταγωνισμό του. Από το 2020, κανένας άλλος κατασκευαστής τηλεόρασης δεν έχει υιοθετήσει αυτήν τη στρατηγική προϊόντων. Η Vizio επανέφερε τους δέκτες στα μοντέλα του 2018 και συνεχίζει με αυτήν τη στρατηγική. Ωστόσο, εάν εμφανιστούν ξανά τηλεοράσεις χωρίς ραδιόφωνο στα ράφια των καταστημάτων, θα υποχρεωθεί η FCC να επαναπροσδιορίσει τι είναι μια τηλεόραση;