Saltar al contenido

Οι διαφορές μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4

22 de abril de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPad, τα iPad 3 και iPad 4 μπορεί να προσφέρουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους. Το iPad 3 ήταν το πρώτο iPad που προσέφερε οθόνη Retina, αλλά εκτός από ένα τσιπ γραφικών μεγάλου μεγέθους που βοήθησε την οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, ήταν κυρίως iPad 2. Το iPad 4 ήταν το πρώτο iPad που έκανε το ντεμπούτο του το φθινόπωρο και όχι την άνοιξη και με έναν νέο επεξεργαστή, ήταν η πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο iPad από το iPad 2. Ακολουθούν μερικές από τις δυνατότητες που αναβαθμίστηκαν στο iPad 4. Κανένα iPad δεν μπορεί να ενημερωθεί στις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Το iPad 3 μεγιστοποιείται στο iOS 9.3 και το iPad 4 δεν μπορεί να ενημερωθεί πέρα ​​από το iOS 10.

Επεξεργαστής A6X

Εάν η Apple χρησιμοποιούσε το ίδιο σύστημα ονομασίας του iPad που χρησιμοποίησε με το iPhone, το iPad 4 θα ονομάζονταν το iPad 3S και το S θα ήταν για ταχύτητα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4 είναι ένας επεξεργαστής που παράγει διπλάσια ταχύτητα τόσο με γραφικά όσο και με καθαρή ισχύ επεξεργασίας. Πολλοί πίστευαν ότι το A6X μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του με το iPad 3, αλλά η Apple δεν ήθελε να θυσιάσει καμία ενέργεια μπαταρίας σε ένα iPad που ήδη χρειαζόταν όσο το δυνατόν περισσότερο για να παραδώσει την οθόνη Retina. Το A6X καθυστέρησε για να βεβαιωθεί ότι ήταν έτοιμο για μαζική κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης.

Συνδετήρας κεραυνών

Θυμάστε τον παλιό σύνδεσμο 30 ακίδων; Μπορεί να περάσουν λίγα μόνο χρόνια από τότε που το αντικατέστησε ο σύνδεσμος Lightning, αλλά φαίνεται σαν αρχαία ιστορία. Ο σύνδεσμος Lightning πήρε πολύ άσχημο τύπο όταν έκανε το ντεμπούτο του, με πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν απλώς μια κίνηση της Apple να αναγκάσει τους ανθρώπους να αγοράσουν νέα αξεσουάρ. Προχωρήστε μπροστά σε λίγα χρόνια και έχουμε ένα iPad Pro με ηχεία σε κάθε γωνία, μια δυνατότητα που μπορεί να μην είχε λειτουργήσει επίσης με έναν μεγαλύτερο προσαρμογέα στο κάτω μέρος του iPad. Η έλλειψη υποδοχής Lightning μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος δυσφημιστής για την αγορά ενός iPad 3 μέσω ενός iPad 4. Η έλλειψη ταχύτητας δεν θα εμφανιστεί τόσο πολύ όταν περιηγείστε στο Facebook ή σε ροές ταινιών, αλλά η έλλειψη υποδοχής Lightning το καθιστά δυσκολότερο για να βρείτε αξεσουάρ που ταιριάζουν στο παλαιότερο iPad.

Αναβαθμισμένες κάμερες

Το iPad 3 και το iPad 4 διαθέτουν και οι δύο κάμερα 5-megapixel με βασικές δυνατότητες όπως ανίχνευση προσώπου, φωτισμό πίσω πλευράς και υβριδικό φίλτρο υπερύθρων. Αυτή η κάμερα είναι βασικά η ίδια με αυτή που υπάρχει στο iPad Air. Μόνο στο iPad Air 2 η κάμερα με την όψη προς τα πίσω ανέβηκε στα 8 MP και το νεότερο iPad διαθέτει κάμερα 12 MP. Το iPad 4 βελτίωσε την μπροστινή κάμερα σε κάμερα HD 720p, η οποία είναι μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την μπροστινή κάμερα του iPad 3. Ωστόσο, αν δεν σκοπεύετε να κάνετε πολλές selfies, η μπροστινή κάμερα του iPad 3 είναι αρκετά καλή για βιντεοδιάσκεψη.

Καλύτερο Wi-Fi

Το iPad 4 ήταν το πρώτο iPad με κεραία Wi-Fi διπλής ζώνης. Από τεχνική άποψη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδεθεί και με σήματα 2,4 GHz και 5 GHz 802.11n. Σε μια μη τεχνική έννοια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά βελτίωσης της απόδοσης των νεότερων δρομολογητών. Ο γρηγορότερος επεξεργαστής στο iPad 4 είναι εξαιρετικός, αλλά τις περισσότερες φορές, οι κινητές συσκευές περιορίζονται από τον ασθενέστερο σύνδεσμό τους. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα το iPad μπορεί να επεξεργαστεί τις πληροφορίες, πρέπει πρώτα να πάρει αυτές τις πληροφορίες, οπότε οι ταχύτερες λήψεις σίγουρα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Και ο νικητής είναι…

Το iPad 4 είναι σαφώς ένα καλύτερο tablet, με ταχύτερο επεξεργαστή, αναβαθμισμένο Wi-Fi και καλύτερη κάμερα μπροστά. Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο iPad και αποφασίζετε μεταξύ του iPad 3 και του iPad 4, το τέταρτης γενιάς iPad αξίζει σίγουρα κάποια επιπλέον χρήματα, αν και οι δύο δείχνουν την ηλικία τους.