Saltar al contenido

Οι καλύτερες συσκευές ανάγνωσης μουσικής, σημειογραφίας και καρτελών για το iPad

1 de junio de 2021

Το iPad είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαβάσετε βιβλία, αλλά τι γίνεται με τη μουσική; Η κομψή σχεδίαση είναι ιδανική για τοποθέτηση σε βάση μουσικής. Επιπλέον, με τις δυνατότητες απόδοσης ορισμένων από αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να γυρίσετε τη σελίδα χωρίς να αφαιρέσετε τα χέρια σας από το όργανο. Αυτές οι συσκευές ανάγνωσης μουσικής υποστηρίζουν την καρτέλα για την κιθάρα, τη σημειογραφία των οργάνων και κάνουν την είσοδο στη δική σας μουσική ένα αεράκι μέσω εξειδικευμένων επεξεργαστών, σάρωσης φύλλων μουσικής ή και των δύο.

forScore

Τι μας αρέσει

 • Υψηλή βαθμολογία.
 • Καλή χρήση σχολιασμών.
 • Κάνει εξαιρετική χρήση της πλήρους οθόνης iPad.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το βασικό σημείο τιμής είναι υψηλό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.
 • Αγορές εντός εφαρμογής για το έργο ορισμένων συνθετών.

Εάν ενδιαφέρεστε κυρίως να εμφανίσετε τη μουσική σας στο iPad σας και να τη διατηρήσετε οργανωμένη, το forScore είναι η τέλεια λύση. Δεν έχει όλα τα κουδούνια και τα σφυρίγματα όπως μερικές από τις άλλες εφαρμογές, αλλά έχει αρκετή λειτουργικότητα για να αναλάβει τη μουσική βιβλιοθήκη σας. Επειδή δεν έχει όλα αυτά τα κουδούνια και σφυρίγματα, μπορεί να είναι ευκολότερο να το μάθετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το forScore για να εμφανίσετε όλους τους τύπους γραπτής μουσικής, από παραδοσιακή μουσική σε πιάνο ή c-instrumen έως χορδές και στίχους. Η εφαρμογή συνοδεύεται από κλασική μουσική και μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον πακέτα μουσικής. Η πραγματική δύναμη είναι η εισαγωγή μουσικής στο forScore, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να σαρώσετε τη συλλογή μουσικής και να την εμφανίσετε στην οθόνη του iPad με οργανωμένο τρόπο. Επειδή η εφαρμογή forScore διαθέτει έναν μετρονόμο που μπορεί να μετακινηθεί αυτόματα στη μουσική σας, η εφαρμογή μπορεί να διευκολύνει την αναπαραγωγή. Αυτό το καθιστά μια από τις καλύτερες εφαρμογές στο App Store για μουσικούς, είτε πρόκειται για παραστάσεις είτε για φιλοδοξίες.

OnSong Pro

Στιγμιότυπο οθόνης εφαρμογής OnSong

Τι μας αρέσει

 • Βελτιστοποιημένο για κιθαρίστες που παίζουν λατρεία.
 • Σχολιασμός και τροποποίηση τραγουδιών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ακριβής βασική τιμή συν αγορές εντός εφαρμογής.
 • Εστίαση στις χορδές. όχι τόσο στην ανάγνωση φύλλων.

Ενώ το OnSong Pro είναι ένα από τα πιο ακριβά προγράμματα ανάγνωσης μουσικής στο iPad, μπορεί να αξίζει κάθε δεκάρα εάν εκτιμάτε την απλοποιημένη μουσική σημειογραφία με μόνο στίχους και χορδές, ειδικά αν θέλετε να δημιουργήσετε τη βιβλιοθήκη μουσικής από το μηδέν. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του OnSong Pro είναι ο συντάκτης και η γλώσσα σήμανσης που μπορεί να κάνει τη σύνταξη ενός τραγουδιού αρκετά εύκολη. Κάθε τραγούδι ξεκινά με ορισμένα μεταδεδομένα, τα οποία είναι γραμμές κειμένου που περιέχουν τον τίτλο του τραγουδιού και πληροφορίες σχετικά με το τραγούδι. Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αφιερωμένο στη μουσική, η οποία διατυπώνεται στην τυπική μορφή εισαγωγής, στίχου, προ-χορωδίας και χορωδιών. Μια δροσερή πτυχή του επεξεργαστή OnSong Pro είναι να απαλλαγούμε από την ανάγκη επανάληψης οτιδήποτε. Το OnSong Pro περιλαμβάνει μια λειτουργία Flow που σας επιτρέπει να τακτοποιείτε ενότητες με τη σειρά χωρίς να επαναλαμβάνετε το κείμενο. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της γλώσσας σήμανσης είναι ο τρόπος με τον οποίο ασχολείται με τις χορδές. Αντί να σημειώνετε τη χορδή πάνω από το στίχο, το γράφετε στους στίχους. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να εμφανίζονται οι χορδές. Το OnSong Pro εμφανίζει ακόμη και επεξεργάσιμα γραφήματα χορδών για να σας βοηθήσει όταν παίζετε το τραγούδι. Το OnSong Pro περιλαμβάνει επίσης εργαλεία απόδοσης, όπως έναν μετρονόμο, υποστήριξη για αναπαραγωγή τραγουδιών, τη δυνατότητα χρήσης ενός πεντάλ για κύλιση στη μουσική, μεταξύ άλλων ωραίων προσθηκών.

Εννοια

Στιγμιότυπο οθόνης εφαρμογής έννοιας

Τι μας αρέσει

 • Ιδανικό για σύνθεση.
 • Χειρίζεται χειρόγραφη σημειογραφία.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Ακριβής βασική τιμή συν αγορές εντός εφαρμογής.
 • Οι κριτικές χρηστών υποδηλώνουν ότι η εφαρμογή δεν είναι σωστή.

Η έννοια εμπίπτει στην κατηγορία της μουσικής σύνθεσης περισσότερο από το να είναι απλά μια βιβλιοθήκη για τη μουσική σας. Αυτό το πανίσχυρο λογισμικό μουσικής σημειογραφίας σάς επιτρέπει να συνθέτετε στο iPad σας, συμπεριλαμβανομένης μιας δειγματοληπτικής βιβλιοθήκης που καλύπτει μια σειρά οργάνων και τη δυνατότητα σήμανσης άρθρων για διάφορα όργανα, όπως σημείωση στροφής ή διαφάνεια στην κιθάρα. Αν και δεν είναι τόσο φιλικό προς τη σκηνή όσο το forScore ή το OnSong, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να πάρουν σοβαρά τη συγγραφή μουσικής. Η έννοια μπορεί να χειριστεί εργασίες όπως η μεταφορά σε διαφορετικό κλειδί, η εισαγωγή αρχείων MIDI, η αναγνώριση χειρογράφου για σύνθεση με γραφίδα και η υποστήριξη για συγχορδίες, καρτέλες και πλήρεις μουσικές συμβολές.

Υπόδειξη

Μπορείτε να συνδέσετε έναν ελεγκτή MIDI στο iPad και με το GarageBand, μπορείτε να μετατρέψετε το iPad σας σε διάφορα όργανα.

Σόνγκστερ

Στιγμιότυπο οθόνης Songsterr

Τι μας αρέσει

 • Καθαρά οργανωμένο και εύκολο στη χρήση.
 • Καλός συνδυασμός εργαλείων για κιθαρίστες.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η εφαρμογή είναι μια προσεκτική σκέψη στον ιστότοπο.
 • Καλές κριτικές με παράπονα σχετικά με δυσλειτουργίες.

Ο Songsterr ανεβάζει το tablature στο επόμενο επίπεδο, ανεβαίνοντας πάνω από ιστότοπους όπως το Ultimate Guitar, χωρίζοντας κάθε όργανο σε ένα τραγούδι στη δική του καρτέλα. Περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα αναπαραγωγής που διευκολύνει την εκμάθηση του παιχνιδιού παίζοντας το εγκαίρως. Αυτό θα σας εμποδίσει να πηδήξετε μπρος-πίσω ανάμεσα στην καρτέλα και να ακούσετε μουσική για να έχετε την αίσθηση σωστή. Η κατανομή του τραγουδιού σε τμήματα μπορεί μερικές φορές να κάνει τη δουλειά του μουσικού λίγο πιο δύσκολη. Συχνά, το tablature συνδυάζει μερικά από αυτά που η κιθάρα ρυθμού με το υποψήφιο μολύβι γλείφει για να σας δώσει μια ερμηνεία ενός τραγουδιού. Αλλά με τα μεμονωμένα κομμάτια που έχουν απομονωθεί στη δική τους καρτέλα, μπορείτε να αναλύσετε το τραγούδι και να αποφασίσετε πώς να το συνδυάσετε. Παρόλο που το Songsterr είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή, ο ιστότοπος Songster παρέχει καλύτερη αξία για όσους δεν ενδιαφέρονται να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή. Μπορείτε να δείτε το tablature και να ακούσετε την αναπαραγωγή χωρίς εγγραφή στον ιστότοπο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Songsterr για να μάθετε τραγούδια, ίσως θελήσετε να μεταβείτε στην εφαρμογή και να πληρώσετε το μηνιαίο τέλος για επιπλέον λειτουργίες, όπως λειτουργία μισής ταχύτητας, λειτουργία βρόχου, λειτουργία εκτός σύνδεσης και δυνατότητα χρήσης εφαρμογών όπως το AmpliTube για πρακτική για κινητά στούντιο ενώ μαθαίνετε το τραγούδι.

Κιθάρα

Στιγμιότυπο οθόνης GuitarTab

Τι μας αρέσει

 • Απλή εφαρμογή βελτιστοποιημένη για καρτέλες κιθάρας.
 • Δωρεάν εφαρμογή, με μερικές φθηνές αγορές εντός εφαρμογής.
 • Εξαιρετικές κριτικές χρηστών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν παρέχεται επιπλέον υποστήριξη χρήστη.
 • Δεν υπάρχει βοήθεια με βάση τα συμφραζόμενα για κιθαρίστες σε εκπαίδευση.

Η διεπαφή χρήστη για το GuitarTab μπορεί να λείπει, αλλά δημιουργεί εύκολα αυτήν τη λίστα για δύο ισχυρούς λόγους: είναι δωρεάν και έχει έναν τόνο περιεχομένου στην δωρεάν ενότητα. Η βιβλιοθήκη δεν είναι τόσο εκτεταμένη όσο αυτή που υπάρχει στο Songster και δεν θα πάρετε όλα τα κουδούνια και τα σφυρίγματα. Ωστόσο, εάν θέλετε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε αυτό το τραγούδι, το GuitarTab στο iPad είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για εφαρμογές όπως Tabs and Chords ή Tab Pro που σας αναγκάζουν σε μια ακριβή συνδρομητική υπηρεσία. Το GuitarTab προσφέρει επίσης επεκτάσεις εντός εφαρμογής που σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις, να εκτυπώσετε τη μουσική, να μεταφέρετε σε διαφορετικό κλειδί, μεταξύ άλλων τακτοποιημένων λειτουργιών, αλλά οι διαφημίσεις δεν είναι τόσο ενοχλητικές όσο οι περισσότεροι ιστότοποι με προσανατολισμό στην κιθάρα και τα βασικά στοιχεία της εμφάνισης επάνω και παίζοντας καρτέλα δεν θα σας κοστίσει μια δεκάρα.

ΝΟΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στιγμιότυπο οθόνης MusicNotes

Τι μας αρέσει

 • Υπέροχος τρόπος για να οργανώσετε τη μουσική σας.
 • Πολλές θετικές κριτικές.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Αγορές εντός εφαρμογής.
 • Επικεντρώνεται στην παρτιτούρα; λίγα εργαλεία προστιθέμενης αξίας.

Τι γίνεται με την αγορά μουσικής παρτιτούρας; Οι περισσότερες από τις εφαρμογές αυτής της λίστας προορίζονται για τη δημιουργία μουσικής βιβλιοθήκης τραγούδι ανά τραγούδι, για την οργάνωση της βιβλιοθήκης μουσικής και για απόδοση. Τι γίνεται όμως με την αγορά ενός τόνου μουσικής και την εκμάθηση της αναπαραγωγής; Το MusicNotes είναι το iBooks της παρτιτούρας. Αποθηκεύει τη μουσική σας και σας βοηθά να την μάθετε. Μπορείτε να παίξετε τη μουσική και να επιβραδύνετε τους ρυθμούς ανά λεπτό για να διευκολύνετε τη μάθηση. Το MusicNotes υποστηρίζει την παραδοσιακή μουσική παρτιτούρας, το c-όργανο ή τους στίχους / τις χορδές της μουσικής σημειογραφίας και της καρτέλας Η εφαρμογή έρχεται με μισή ντουζίνα τραγούδια ως παραδείγματα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε τη βιβλιοθήκη σας, δημιουργήστε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο MusicNotes. Γιατί πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο για να αγοράσετε την παρτιτούρα; Παρόμοιο με αυτό που κάνει η Amazon με τον αναγνώστη Amazon Kindle, η αγορά από τον ιστότοπο αποφεύγει να πληρώσει την περικοπή 30 τοις εκατό της Apple, πράγμα που σημαίνει τελικά ότι μπορούν να σας πουλήσουν τη μουσική για φθηνότερα κόβοντας τον μεσάζοντα.