Saltar al contenido

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων κατασκευάζονται για να πεθάνουν

2 de mayo de 2021

Σε αυτό το άρθρο

Όλα γεννιούνται ή δημιουργούνται με ημερομηνία λήξης. Τα ζωντανά πράγματα πεθαίνουν, τα μη ζωντανά πράγματα φθείρονται και αυτό το κουτάκι από κρέμα καλαμποκιού που είχατε καθίσει στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σας, καθώς η διοίκηση του Κλίντον δεν διογκώνεται μόνο και μόνο επειδή είναι χαρούμενη που σας βλέπω. Κανένα από αυτά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συγκρατήσετε την παλίρροια της εντροπίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή και, με τον ίδιο τρόπο, η σωστή φροντίδα και συντήρηση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι διαφορετικά.

kalodiozois / Tim Liedtke
Φυσικά, αυτό είναι ένα σπαθί που κόβει και τους δύο τρόπους. Με τον ίδιο τρόπο που ένας αναλογιστής μπορεί να είναι σε θέση να σας πει τον ακριβή αριθμό λεπτών που ένα άλλο τράβηγμα από αυτό το τσιγάρο θα ξυρίσει τη ζωή σας, κάθε φορά που αποφορτίζετε την μπαταρία ενός αυτοκινήτου μειώνετε τη διάρκεια ζωής του με τρόπο που είναι απλώς αδύνατο να αναιρέσετε . Είναι απλώς μια συνάρτηση της επιστήμης του πώς λειτουργούν οι μπαταρίες αυτοκινήτων.

Κύκλοι λειτουργίας και νεκρά κύτταρα

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εκφράζεται συνήθως σε κύκλους λειτουργίας. Αυτός ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται για κάθε είδους μπαταρίες, οπότε δεν έχει συγκεκριμένο ορισμό σε κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα, ορισμένες μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποφορτίζονται πλήρως, ενώ άλλες έχουν σχεδιαστεί για να έχουν πάντα κάποιο επίπεδο φόρτισης. Δεδομένου ότι οι παραδοσιακές μπαταρίες μολύβδου-οξέος εμπίπτουν στη δεύτερη κατηγορία, ένας «κύκλος λειτουργίας» για την μπαταρία του αυτοκινήτου σας αποτελείται από ένα δεδομένο ποσοστό αποστράγγισης, ακολουθούμενο από πλήρη φόρτιση και η ζωή συνεχίζεται. Κανένα από αυτά δεν πρέπει ποτέ να είναι πρόβλημα αν όλα λειτουργούν σωστά κάτω από την κουκούλα σας. Υπό κανονικές συνθήκες, η εκκίνηση του αυτοκινήτου σας θα εξαντλήσει λίγο την μπαταρία, αλλά ο εναλλάκτης θα την φορτίσει πίσω καθώς οδηγείτε. Με τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε ισχύς που χρησιμοποιούν τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου σας κατά την οδήγηση πρέπει να παρέχεται από τον εναλλάκτη, έτσι ώστε η μπαταρία να μην «στροφώνεται» βαθύτερα από ό, τι έχει σχεδιαστεί. Όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά και η μπαταρία αποφορτίζεται περισσότερο από ό, τι έχει σχεδιαστεί, δηλαδή όταν προκύπτουν προβλήματα. Για παράδειγμα, εάν αφήσετε τους προβολείς σας μια νύχτα και επιστρέψετε σε ένα αυτοκίνητο που δεν θα ξεκινήσει, αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας μπαταρίας που έχει αποφορτιστεί υπερβολικά. Σε παρόμοιο πνεύμα, εάν παρατηρήσετε ότι οι προβολείς ή τα φώτα των ταμπλό σας εξασθενίζουν, μια προειδοποιητική λυχνία φόρτισης ανάβει ή ο μετρητής τάσης στην παύλα σας πέφτει κάτω από 14,2 volt, αυτές είναι όλες οι ενδείξεις ότι ο εναλλάκτης δεν φορτίζει με τον τρόπο που υποτίθεται , η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει, πολύ γρήγορα, σε υπερβολικά αποφορτισμένη μπαταρία.

Τι συμβαίνει όταν αποφορτίζεται μια μπαταρία μολύβδου οξέος;

Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ή αποδοτικές σε αυτό που κάνουν και δεν έχουν αλλάξει πολύ τον τελευταίο αιώνα και μισό περίπου από τότε που εφευρέθηκαν. Η βασική τεχνολογία είναι απίστευτα απλή. Οι πλάκες μολύβδου αιωρούνται σε ζεύγη σε ένα λουτρό θειικού οξέος, το οποίο δρα ως ηλεκτρολύτης. Κάθε ζεύγος πλακών έχει ένα επικαλυμμένο με διοξείδιο του μολύβδου και όταν εφαρμόζεται τάση, εμφανίζεται μια χημική αντίδραση. Όταν μια μπαταρία μολύβδου-οξέος αποφορτίζεται, η οποία συμβαίνει κάθε φορά που παρέχει ισχύ για την εκκίνηση ενός κινητήρα, φωτίζει τους προβολείς ή τρέχει το φανταχτερό στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας, οι πλάκες επικαλύπτονται αργά σε θειικό μόλυβδο. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία, και υπό κανονικές συνθήκες, είναι αναστρέψιμη. Για παράδειγμα, εάν ακούτε το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό σας με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας ενώ ο επιβάτης σας πηδά για να τρέξει, οι πλάκες στο εσωτερικό της μπαταρίας σας θα υποστούν μικρή ποσότητα θείωσης. Στη συνέχεια, όταν ξεκινάτε τον κινητήρα σας, η μπαταρία θα επαναφορτιστεί και η θείωση θα αντιστραφεί.

Πηγαίνοντας βαθύτερα από ό, τι σχεδιάστηκε

Οι παραδοσιακές μπαταρίες αυτοκινήτου αναφέρονται μερικές φορές ως «μπαταρίες εκκίνησης», επειδή αυτό είναι που έχουν σχεδιαστεί κυρίως. Οι κινητήρες εκκίνησης απαιτούν τεράστια ποσότητα έντασης και πρέπει να παραδοθεί γρήγορα. Έχοντας αυτό κατά νου, οι πλάκες μολύβδου σε κανονικές μπαταρίες αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένες να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές, γεγονός που επιτρέπει τη μεγαλύτερη επιφάνεια. Αυτό, φυσικά, είναι και αυτό που κάνει τις πλάκες τόσο επιρρεπείς σε ζημιές από θείωση. Τα συστήματα φόρτισης αυτοκινήτου κυμαίνονται συνήθως στα 14 βολτ και οι μπαταρίες του αυτοκινήτου συχνά διαβάζουν περίπου 13 βολτ όταν φορτίζονται πλήρως και πρόσφατα. Έχοντας αυτό κατά νου, οι κανονικές μπαταρίες αυτοκινήτων θεωρούνται «πλήρως αποφορτισμένες» στα 10,5 βολτ, που είναι μόνο περίπου 80 τοις εκατό της πλήρους.

Γιατί η αποφόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου είναι τόσο άσχημη;

Ακόμα κι αν το 80 τοις εκατό της χωρητικότητας παραμένει όταν η μπαταρία ενός αυτοκινήτου βυθιστεί σε περίπου 10,5 βολτ, η μπαταρία θεωρείται ότι έχει αποφορτιστεί πλήρως, διότι ο κύκλος βαθύτερου θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά στις πλάκες λόγω υπερβολικής θείωσης. Ενώ η φυσιολογική θείωση είναι αναστρέψιμη, η υπερβολική αποστράγγιση μιας μπαταρίας ή η άφησή της σε κατάσταση εκφόρτισης, θα επιτρέψει στο μαλακό θειικό μόλυβδο να κρυσταλλωθεί. Σε αυτό το σημείο, η φόρτιση της μπαταρίας θα εξακολουθήσει να αναγκάζει μέρος της θείωσης, αλλά οποιοδήποτε κρυσταλλικό θειικό μόλυβδο θα παραμείνει στις πλάκες. Αυτό το θειικό άλας δεν μπορεί, υπό κανονικές συνθήκες, να επιστρέψει σε διάλυμα στον ηλεκτρολύτη, το οποίο μειώνει μόνιμα τη διαθέσιμη έξοδο της μπαταρίας. Το άλλο επιβλαβές αποτέλεσμα του να επιτρέπεται ο σχηματισμός κρυσταλλικού θειικού μολύβδου είναι ότι μειώνει αποτελεσματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με εμπειρικά μετρήσιμο τρόπο. Εάν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί πάρα πολύ από αυτήν την κρυστάλλωση, η μπαταρία δεν θα μπορεί πλέον να παρέχει αρκετή ένταση για την εκκίνηση του κινητήρα και θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Τι πρέπει να κάνετε με μια αποστραγγισμένη μπαταρία

Μόλις εξαντληθεί η μπαταρία του αυτοκινήτου παρακάτω σε κατάσταση πλήρους εκφόρτισης, η ζημιά έχει γίνει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε τον ηλεκτρολύτη και να τον βάλετε σε φορτιστή. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει αποφορτιστεί, θα πρέπει να μπορείτε να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία και να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, αλλά κάθε φορά που αποφορτίζεται κάτω από αυτό το όριο των 10,5 volt, η ζημιά γίνεται. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η εκκίνηση και μετά η οδήγηση ενός οχήματος με πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία δεν είναι καλή για την μπαταρία ή ο εναλλάκτης. Ακόμα κι αν το οδηγήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και διατηρήσετε τον κινητήρα ανανεωμένο, είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορείτε να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία έτσι. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξετε να λειτουργείτε την μπαταρία σε κατάσταση εκκένωσης ή κοντά σε αυτήν, η οποία κινδυνεύει περαιτέρω θείωση. Είναι επίσης δύσκολο σε έναν εναλλάκτη να το κάνει αυτό, καθώς δεν έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν μπαταρίες από κατάσταση πλήρους εκφόρτισης. Οι ρυθμιστές τάσης εναλλάκτη απαιτούν επίσης είσοδο 12 volt για να λειτουργούν σωστά.

Πώς να αποφύγετε την αποστράγγιση μιας μπαταρίας

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αποστράγγιση της μπαταρίας σας σε σημείο βλάβης είναι να κάνετε τακτική φροντίδα και συντήρηση, η οποία συχνά θα σας επιτρέψει να πιάσετε προβλήματα προτού έχουν την ευκαιρία να χιονοστιβάδας. Οι παρασιτικοί αγωγοί πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται αμέσως και να μην επιτρέπεται να παραμένουν. Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι δύσκολο να ξεκινήσει ένα πρωί, αλλά δεν αφήσατε τους προβολείς, μπορεί να υπάρχει κάμψη κάπου στο σύστημα. Η διόρθωσή της πριν τελειώσει η μπαταρία – ή πριν η μπαταρία τελειώσει πολλές φορές – θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.