Saltar al contenido

Οι 10 καλύτερες εφαρμογές μάθησης του 2021

23 de abril de 2021

Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να διευρύνετε τις γνώσεις σας και στην ψηφιακή εποχή, οι πληροφορίες δεν ήταν ποτέ πιο προσιτές. Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης για κινητά και ιστούς που θα σας βοηθήσουν να συνεχίσετε την αναζήτηση κατανόησής σας, όπου κι αν σας οδηγήσει.

Το καλύτερο εργαλείο για την εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας εν κινήσει: Duolingo

Τι μας αρέσει

 • Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, γραφής και ακρόασης.
 • Ένα διασκεδαστικό στοιχείο κοινωνικών μέσων κάνει εσάς και τους φίλους σας να προκαλέσουν ο ένας τον άλλον για να μάθουν.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα μαθήματα επικεντρώνονται περισσότερο στην ενστάλαξη φράσεων από τη διδασκαλία εννοιών όπως η γραμματική.
 • Δεν αρκεί να αναπτύξει κανείς την πραγματική ευχέρεια από μόνη της.

Το Duolingo ξεχωρίζει μεταξύ των εφαρμογών εκμάθησης γλωσσών και μεταξύ των εφαρμογών εκπαίδευσης συνολικά. Το Duolingo περιλαμβάνει δεκάδες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων δύο φανταστικών μόνο για διασκέδαση. Κάθε γλώσσα προσφέρει ένα κυρίως γραμμικό μονοπάτι χωρισμένο σε θέματα συνομιλίας. Κάθε θέμα σας παρουσιάζει σύντομες ασκήσεις για να εξοικειωθείτε με το υλικό μέσω προφορικών και γραπτών μορφών. Η εφαρμογή σας ενθαρρύνει να κάνετε τη συνήθεια να ασκείστε με ένα σύστημα ανταμοιβής και ένα κοινωνικό στοιχείο. Θα λαμβάνετε μεταξύ ενός και πέντε πολλών νομισμάτων της εφαρμογής για κάθε ημέρα κατά την οποία πληροίτε το καθορισμένο όριό σας. Μπορείτε να ξοδέψετε ψώνια στο κατάστημα για power-ups και αξεσουάρ διασκέδασης. Ταυτόχρονα, το κοινωνικό δίκτυο εντός της εφαρμογής σας ενθαρρύνει να προσκαλέσετε τους φίλους σας στην εφαρμογή και να συγκρίνετε βαθμολογίες για να δείτε ποιος μελετά το πιο δύσκολο.

Λήψη για:

Καλύτερο για παρακολούθηση σύντομων συζητήσεων για καινοτόμες νέες ιδέες: TED

TED σε Android

Τι μας αρέσει

 • Οι συνομιλίες είναι σύντομες και καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων.
 • Προσφέρει μια ευέλικτη εμπειρία προβολής επιτρέποντας λήψεις ή ακρόαση από μια κλειδωμένη οθόνη.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα θέματα δεν αντιμετωπίζονται σε βάθος.
 • Δεν διαθέτει ένα πλήρες σύστημα συνδρομών για συγκεκριμένες κατηγορίες θεμάτων.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες εκπαιδευτικές εφαρμογές που προσπαθούν να διδάξουν τις βασικές γνώσεις της υπάρχουσας γνώσης, το TED εκθέτει το κοινό του σε ένα φάσμα καινοτόμων ιδεών που επιδιώκουν να επανεκτιμήσουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Κάθε ομιλία TED είναι μια ομιλία από ηγέτες σε εκατοντάδες τομείς. Θα βρείτε τα πάντα, από τη σκληρή επιστήμη έως την τέχνη και τη φιλοσοφία. Κάθε ομιλία, ανεξάρτητα από το αντικείμενο, δίνεται σε προσιτό επίπεδο κατανόησης. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε συνομιλίες στον ιστότοπό τους ή στο κανάλι YouTube, το TED σας ανταμείβει για την εφαρμογή της εφαρμογής σας με μερικές βολικές δυνατότητες, όπως η λήψη βίντεο για προβολή εκτός σύνδεσης και το κλείδωμα της συσκευής σας χωρίς διακοπή της αναπαραγωγής.

Λήψη για:

Καλύτερο για μια εμπειρία εκμάθησης γλωσσών προγραμματισμού σε βάθος: Codeacademy

Οθόνη μαθήματος στην εφαρμογή ιστού του προγράμματος περιήγησης Codeacademy

Τι μας αρέσει

 • Τα μονοπάτια συνδυάζουν μαθήματα αντί να σας αφήνουν να το καταλάβετε.
 • Κάθε μάθημα έχει μια διαδραστική κονσόλα για τη δοκιμή κώδικα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Πραγματικά ωθούν το επίπεδο επί πληρωμή, χωρίς πρόσβαση σε εφαρμογές για κινητά και περιορισμένο σετ μαθημάτων για το δωρεάν επίπεδο.

Εάν ενδιαφέρεστε για οποιαδήποτε πτυχή των υπολογιστών, το Codeacademy είναι το κατάλληλο μέρος για να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας. Στο Codeacademy, τα στοχευμένα μαθήματα σάς επιτρέπουν να αποκτήσετε δεξιότητες μία ιδέα κάθε φορά. Οι επεξεργαστές κώδικα και οι διαδραστικές κονσόλες είναι ενσωματωμένες στην εφαρμογή, επομένως δεν χρειάζεται ποτέ να την αφήσετε ή να πραγματοποιήσετε λήψη λογισμικού. Τα μαθήματα επιμελούνται με βάση το είδος των έργων που θέλετε να αντιμετωπίσετε και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα σχετικά με τις γλώσσες προγραμματισμού. Επιλέξτε την κατεύθυνση που σας ενδιαφέρει περισσότερο και το Codeacademy παρουσιάζει ομάδες μαθημάτων που μπορείτε να ακολουθήσετε. Είτε σε μια σειρά μαθημάτων είτε σε αυτόνομο μάθημα, κάθε μάθημα περιλαμβάνει μερικά βήματα. Κάθε βήμα έχει μια σύντομη εξήγηση της έννοιας που πρέπει να μάθει και μια άσκηση κωδικοποίησης. Στο τέλος του μαθήματος υπάρχει ένα σύντομο κουίζ για όλα τα βήματα από το μάθημα, και στη συνέχεια συνεχίζεται στο επόμενο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα Codeacademy στην εφαρμογή ιστού του. Ωστόσο, οι εφαρμογές iOS και Android διατίθενται μόνο σε premium συνδρομητές.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή για εκμάθηση γλωσσών μέσω συσκευών μνήμης: Memrise

Οθόνη μαθήματος στην εφαρμογή Memrise για κινητά

Τι μας αρέσει

 • Η ενθάρρυνση της χρήσης μνημονικών συσκευών σάς προσφέρει μια λαβή για δύσκολες γλώσσες.
 • Η δυνατότητα κοινής χρήσης και ενσωμάτωσης συσκευών μνήμης άλλων χρηστών παρέχει μια αίσθηση κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Όπως το Duolingo, δεν υπάρχει μεγάλη έμφαση στη διδασκαλία της γραμματικής. Αντ ‘αυτού, ευνοεί λέξεις και φράσεις.
 • Πιθανότατα δεν θα είστε άπταιστοι από τη χρήση του Memrise μόνο.

Αν νομίζατε ότι τα μιμίδια δεν μπορούσαν να σας διδάξουν τίποτα, ξανασκεφτείτε το. Με το Memrise, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη συλλογική δύναμη των χρηστών της εφαρμογής κάνοντας χρήση μνημονικών συσκευών τύπου meme που έχουν σχεδιαστεί για να κολλάνε μαζί σας. Όταν μαθαίνετε νέες λέξεις ή φράσεις, σας συνιστούμε να γράψετε μια σύντομη συσχέτιση για χρήση ως συσκευή μνήμης. Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα, μπορείτε να επιλέξετε από αυτά που υποβάλλονται από άλλους χρήστες. Σκεπτόμενοι τη μνημονική, θα δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και λεξιλόγιο σε νέες γλώσσες με συσχετισμούς που είναι φυσικοί για εσάς. Εκτός από αυτό, το σχήμα της εφαρμογής αποφέρει σταδιακή αύξηση του λεξιλογίου και των εννοιών.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή εκμάθησης προσωπικού εκπαιδευτικού στυλ: Khan Academy

Khan Academy σε Android

Τι μας αρέσει

 • Το προσωπικό στυλ του δασκάλου και η εμπιστοσύνη στα συρμένα οπτικά βοηθήματα είναι μια μοναδική συστροφή στις διαδικτυακές διαλέξεις.
 • Μια ισχυρή προσωπική φιλοσοφία από τον ιδρυτή σημαίνει ότι θα είναι πάντα δωρεάν.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Τα θέματα είναι περιορισμένα και προσανατολίζονται στα πεδία των μαθηματικών και των επιστημών.
 • Τα μαθήματα διδάσκονται από τον ίδιο τύπο, οπότε αν δεν σας αρέσει το στυλ του, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά.

Το Khan Academy είναι μια άλλη εφαρμογή που προσφέρει μαθήματα σε μια σειρά θεμάτων. Αυτό το κάνει σε προσωπικό στυλ ένα προς ένα παρά σε ηχογραφημένη διάλεξη. Η εφαρμογή δίνει μεγάλη έμφαση στα διαγράμματα και τα οπτικά βοηθήματα, στηριζόμενη σε έναν ψηφιακό πίνακα σχεδίασης για να φιλοξενήσει άλλα στυλ μάθησης. Ενώ ευνοεί θέματα μαθηματικών και επιστημών, διαθέτει επίσης μαθήματα ανθρωπιστικών σπουδών όπως ιστορία και τέχνη. Είτε πρόκειται για εφαρμογές για κινητά iOS είτε για Android, διαδικτυακά μέσω του YouTube ή για την αποκλειστική εφαρμογή ιστού, η Khan Academy είναι εντελώς δωρεάν, βασική αρχή της φιλοσοφίας του ιδρυτή Salman Khan.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή για λήψη κορυφαίων μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στο Διαδίκτυο: edX

edX σε Android

Τι μας αρέσει

 • Παρακολουθήστε δωρεάν μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ στο διαδίκτυο δωρεάν.
 • Τα τεχνικά μαθήματα όπως ο προγραμματισμός περιλαμβάνουν διαδικτυακά διαδραστικά εργαλεία, όπως κονσόλες κώδικα για εργαστήρια.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η πίστωση των μαθημάτων συχνά δεν είναι δωρεάν και κοστίζει πολύ.
 • Εάν δεν ξεκινήσετε ένα μάθημα ζωντανά, δεν έχετε την ίδια εμπειρία, όπως η πρόσβαση σε λέκτορες ή πίνακες φόρουμ.

Όσον αφορά την παλιά παροιμία που λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε, το edX είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το edX παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε πανεπιστημιακά μαθήματα, που διδάσκονται από καθηγητές, σε μερικά από τα πιο διάσημα σχολεία στις ΗΠΑ μέσω βίντεο. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και η εφαρμογή επεκτείνει την επιλογή πληρωμής για πιστοποίηση, η οποία μπορεί να μετρηθεί ως πίστωση κολλεγίου. Τα διαθέσιμα θέματα εκτελούν το φάσμα, με εκτεταμένες προσφορές σε θεματικούς τομείς επιστήμης και τεχνολογίας. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν διαλέξεις βίντεο που ακολουθούνται από σύντομα κουίζ και, για ορισμένα θέματα όπως ο προγραμματισμός, διαδραστικά διαδικτυακά εργαστήρια.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή ψηφιακής κάρτας σχεδιασμού και κοινής χρήσης: Tinycards

Tinycards σε Android

Τι μας αρέσει

 • Οι κάρτες Tinycards ενισχύουν τις κάρτες flash παλιού σχολείου με ψηφιακές πινελιές, όπως απαντήσεις πολλαπλής επιλογής.
 • Οι χρήστες ενθαρρύνονται να φτιάξουν τα δικά τους καταστρώματα και να μοιραστούν τα καταστρώματά τους.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Λόγω της απλής μορφής κάρτας flash, πιθανότατα δεν είναι αρκετό για να σας διδάξει τίποτα από μόνο του.
 • Εκτός από μερικές τράπουλες Duolingo, οι περισσότερες κάρτες flash παραμένουν στους χρήστες, επομένως η ποικιλία και η ακρίβεια διαφέρουν.

Το Tinycards, ένα νέο έργο από την ομάδα πίσω από το Duolingo, δίνει μια ψηφιακή περιστροφή στην κλασική προσέγγιση flashcard, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προσφέροντας ένα μενού καταστημάτων εφαρμογών για κάρτες flash για να διαλέξετε, το Tinycards σάς επιτρέπει να διαλέξετε το τέλειο κατάστρωμα για να ταιριάζει στις σπουδές σας από αυτές που υποβάλλονται από συναδέλφους μαθητές. Τα θέματα κυμαίνονται από γλώσσες έως περιοδικά στοιχεία πίνακα έως οτιδήποτε ενδιάμεσα. Δεδομένου ότι τα καταστρώματα υποβάλλονται από τον χρήστη, μερικά είναι πιο διασκεδαστικά, όπως τα ασήμαντα για τα αγαπημένα σας βιβλία και ταινίες. Οι κάρτες Tinycards διευκολύνουν σκόπιμα τη δημιουργία δικών σας καρτών flash για τις ανάγκες σας. Πέρα από την αναπαραγωγή καθαρής αναλογικής κάρτας flash, η εφαρμογή σάς ερωτά στις κάρτες flash. Τα κουίζ είναι σε μορφή πολλαπλών επιλογών και εισαγωγής πληκτρολογίου, κανένα από τα οποία δεν σας επιτρέπει να ολοκληρώσετε μέχρι να μαντέψετε.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή λογικής λύσης παζλ: Brilliant

Λαμπρό σε Android

Τι μας αρέσει

 • Η εστίαση στη μάθηση μέσω της επίλυσης παζλ είναι ένας νέος τρόπος για να μάθετε και προσφέρει επιλογές σε όσους μαθαίνουν διαφορετικά.
 • Οι επιλογές στυλ μάθησης κατά τη ρύθμιση σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε το ρυθμό και το στυλ σας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν υπάρχει πάντα πολλές οδηγίες πριν από κάθε ερώτηση, έτσι οι μαθητές μπορεί να αισθάνονται υποετοιμασμένοι.
 • Όπως συμβαίνει με πολλές από αυτές τις εφαρμογές, αυτό είναι βαρύ για τα μαθηματικά και τις επιστήμες και ελαφρύ για όλα τα άλλα.

Εάν είστε το είδος του μαθητή που μαθαίνει καλύτερα μέσω της πρώτης πρακτικής, το Brilliant είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Ο Brilliant διδάσκει μια σειρά μαθημάτων επιστήμης και μαθηματικών μέσω πρακτικής επίλυσης προβλημάτων. Η εφαρμογή προτιμά σύντομες περιγραφές εννοιών για μάθηση σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα προς επίλυση, το οποίο ενσωματώνει αυτές τις έννοιες. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές εκμάθησης, το Brilliant δεν περιμένει έως το τέλος της πυκνής ανάγνωσης για να σας δοκιμάσει και αντ ‘αυτού προχωρά σταδιακά για να δημιουργήσει το σύνολο εργαλείων σας. Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η επιλογή να δείτε την απάντηση εάν είστε κολλημένοι. Αυτό το χαρακτηριστικό σας απαλλάσσει από την τυφλή υποψία και σας καθοδηγεί στους παράγοντες που μπορεί να σας έχουν προκαλέσει διστακτικότητα. Το Brilliant σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τη μαθησιακή σας εμπειρία με βάση αυτό που θέλετε να βγείτε από αυτήν. Η εφαρμογή σάς ζητά να επιλέξετε ένα στυλ μελέτης ή σκοπό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είτε πρόκειται για ενίσχυση της καριέρας σας είτε για καθαρή περιέργεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να σας ωθήσει το σωστό ποσό για τους στόχους σας.

Λήψη για:

Καλύτερος οδηγός εκμάθησης αστρονομίας και αστρονομίας Υβριδική εφαρμογή: NASA

NASA σε Android

Τι μας αρέσει

 • Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μάθετε για το διάστημα απευθείας από τα άτομα που το εξερευνούν.
 • Πολλαπλές μορφές σάς επιτρέπουν να διαβάζετε άρθρα, να παρακολουθείτε βίντεο ή να πηγαίνετε έξω και να κάνετε αστέρι.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η διεπαφή δεν είναι η καθαρότερη, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε.
 • Επικεντρώνεται σε νέες ανακαλύψεις αστρονομίας, οπότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για να ασχοληθείτε με τα βασικά.

Ο χώρος είναι τόσο μεγάλος που οι κορυφαίοι αστρονόμοι μαθαίνουν συνεχώς περισσότερα για αυτό. Λοιπόν, γιατί πρέπει να εγκατασταθείτε στα χθεσινά μαθήματα αστρονομίας; Η εφαρμογή NASA είναι μία από τις λίγες εκπαιδευτικές εφαρμογές που σας διδάσκουν τι συμβαίνει σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τομείς της επιστημονικής μελέτης. Η εφαρμογή NASA παρέχει άρθρα και βίντεο που διδάσκουν τα βασικά της αστρονομίας. Όπου πραγματικά λάμπει σαν λευκός νάνος, εστιάζει στο να σας δώσει μια ματιά στις τελευταίες εξελίξεις από το έργο της NASA. Θα μάθετε για τις τελευταίες αποστολές της NASA και η εφαρμογή σάς καθοδηγεί πού να αναζητήσετε επερχόμενα ουράνια γεγονότα όπως εκλείψεις και πλανητικές παραστάσεις.

Λήψη για:

Καλύτερη εφαρμογή αριθμομηχανής γραφήματος και μαθημάτων πρακτικής μαθηματικών: MATH 42

Μια οθόνη αναθεώρησης και άσκησης στην εφαρμογή MATH 42 για κινητά

Τι μας αρέσει

 • Παρέχει λειτουργίες που μοιάζουν με αριθμομηχανή γραφικών στο smartphone ή τη συσκευή tablet σας.
 • Υπάρχει μια ειδική ενότητα για την εξάσκηση ορισμένων ειδών προβλημάτων.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν είναι μια ειδική αριθμομηχανή γραφημάτων, οπότε μην περιμένετε να λειτουργεί σαν αυτή.
 • Τα προβλήματα εξάσκησης είναι μόνο πολλαπλής επιλογής και δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε τα ίδια εργαλεία που μπορείτε για προσαρμοσμένα προβλήματα.

Το MATH 42 σχεδιάστηκε ως μαθηματικό βοήθημα και έχει μερικά ακόμη κόλπα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η κύρια λειτουργικότητά του σας επιτρέπει να εισαγάγετε μαθηματικά προβλήματα, τα οποία σας βοηθούν να επιλύσετε, δείχνοντας βήματα στην πορεία. Η εφαρμογή παρέχει μια πλήρη σειρά μαθηματικών εργαλείων, όπως μια αριθμομηχανή και εργαλεία γραφήματος για την επίλυση εξισώσεων. Ένα τακτοποιημένο κόλπο είναι ότι το MATH 42 μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις πρακτικής ανά τύπο μαθηματικών ή μαθηματικών αρχών. Αυτά τα προβλήματα οργανώνονται σε κατηγορίες για να σας επιτρέψουν να στοχεύσετε τις περιοχές στις οποίες πρέπει να εργαστείτε.

Λήψη για: