Saltar al contenido

Οι 12 καλύτερες εφαρμογές ομαδικών βιντεοκλήσεων το 2021

2 de junio de 2021

Όταν δεν μπορείτε να συναντηθείτε προσωπικά, υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να μας κρατούν όλοι συνδεδεμένους. Οι ομαδικές εφαρμογές βίντεο μπορούν να το κάνουν το καλύτερο, επιτρέποντάς μας τόσο να δούμε όσο και να ακούσουμε έναν αριθμό φίλων, οικογένειας ή συναδέλφων ταυτόχρονα. Υπάρχουν ομαδικές εφαρμογές βίντεο σχεδιασμένες για επιχειρήσεις, casual, gaming και συνεργασία. Ακολουθεί ένας οδηγός για τις καλύτερες εφαρμογές ομαδικών βιντεοκλήσεων.

FaceTime

Τι μας αρέσει

 • Εύχρηστος.
 • Έως 32 συμμετέχοντες.
 • Κάθε χρήστης iPhone και iPad το έχει ήδη.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μόνο για iOS.
 • Χωρίς εργαλεία κοινής χρήσης ή συνεργασίας.

Για πολλούς ανθρώπους, το FaceTime ξεκίνησε την εποχή της σύγχρονης συνομιλίας μέσω βίντεο. Οι περισσότεροι είχαν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία με τη συνομιλία μέσω βίντεο έως ότου η Apple πρόσθεσε το FaceTime στο iOS το 2010 και έγινε γρήγορα μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στις συνηθισμένες κλήσεις ήχου. Το FaceTime διευκολύνει τη ρύθμιση ομαδικών κλήσεων με έως και 32 άτομα και μπορείτε να προσθέσετε άτομα σε μια κλήση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όσο δημοφιλές είναι, το FaceTime είναι εκπληκτικά περιορισμένο. Δεν διαθέτει εργαλεία ανταλλαγής ή συνεργασίας, δεν μπορείτε να καταγράψετε την κλήση (αν και για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν πολλές εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο που δεν επιτρέπουν την εγγραφή) και είναι μόνο για συσκευές Apple, έτσι ώστε οι κάτοχοι Android, καθώς και τα Windows χρήστες, δεν μπορούν να παίξουν μαζί. Αλλά μεταξύ των ιδιοκτητών της Apple, είναι απλό και απρόσκοπτο.

Google Duo

Τρεις προβολές του Google Duo

Τι μας αρέσει

 • Διατίθεται τόσο για iOS όσο και για Android.
 • Μπορεί να συνδεθεί έως και 32 άτομα.
 • Το Knock Knock σάς επιτρέπει να βλέπετε βίντεο του καλούντος πριν απαντήσετε.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Χωρίς εργαλεία κοινής χρήσης ή συνεργασίας.

Η απάντηση της Google στο FaceTime, το Duo ξεκίνησε επίσης ως εφαρμογή συνομιλίας βίντεο one-to-one, η οποία έχει επεκταθεί σε υπηρεσία ομαδικής συνομιλίας. Το Google Duo σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες έως 12 ατόμων και να πραγματοποιείτε συνομιλίες μέσω βίντεο (ή, φυσικά, συνομιλίες φωνής). Αλλά σε αντίθεση με το FaceTime, το Google Duo λειτουργεί τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε συσκευές Google, οπότε είναι μια βολική εφαρμογή για συνομιλίες με άτομα ανεξάρτητα από το είδος του τηλεφώνου που κατέχουν. Η ταυτότητά σας στο Duo είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας, οπότε δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας Google, κάτι που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι πρόκειται για υπηρεσία Google. Έχει το πλεονέκτημα να έρχεται προεγκατεστημένο σε πολλά τηλέφωνα Android και η λειτουργία Knock Knock της εφαρμογής είναι δημοφιλής. Σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση βίντεο του ατόμου που σας καλεί πριν απαντήσετε, χωρίς να εμφανιστείτε. Είναι σαν να κοιτάς μέσα από ένα ψηφιακό ματάκι.

Facebook Messenger

Τρεις προβολές του Facebook Messenger

Τι μας αρέσει

 • Σχεδόν όλοι γνωρίζετε ότι το έχουν ήδη.
 • Υποστηρίζει 50 χρήστες.
 • Άμεσες και προγραμματισμένες συναντήσεις.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν υπάρχουν φιλικές προς τις επιχειρήσεις δυνατότητες κοινής χρήσης.

Είναι πιθανό να έχετε Facebook, επομένως το Facebook Messenger είναι ένας φυσικός τρόπος για συνομιλία με άλλους χρήστες. Όχι μόνο επιτρέπει συνομιλίες one-on-one, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο για συνομιλίες έως 50 συμμετέχοντες ταυτόχρονα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίθουσα ad-hoc ανά πάσα στιγμή ή να την προγραμματίσετε για αργότερα και μπορείτε να προσκαλέσετε συγκεκριμένα άτομα ή να επιτρέψετε σε οποιονδήποτε με έναν σύνδεσμο να συμμετάσχει. Το Messenger είναι πολλαπλής πλατφόρμας με εφαρμογές για Android και iOS, καθώς και Windows και Mac . Υπάρχει ακόμη και μια αυτόνομη συσκευή βιντεοκλήσης που ονομάζεται Facebook Portal.

Ανίπταμαι διαγωνίως

Τρεις προβολές του ζουμ

Τι μας αρέσει

 • Έως 100 συμμετέχοντες.
 • Εξαιρετικά εργαλεία ομαδικής συνεργασίας.
 • Οι συσκέψεις μπορούν να καταγραφούν.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι συναντήσεις περιορίζονται σε 40 λεπτά.

Το 2020, η δημοτικότητα του Zoom εξερράγη, σε μεγάλο βαθμό λόγω της πανδημίας COVID-19 και επειδή είναι ένας δωρεάν τρόπος για να κάνετε συνομιλίες βίντεο υψηλής ποιότητας με έως και 100 άτομα ταυτόχρονα. Η υπηρεσία είναι πολλαπλής πλατφόρμας, λειτουργεί σε υπολογιστή και Mac, προγράμματα περιήγησης ιστού, iPhone και Android. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι οι βιντεοκλήσεις περιορίζονται σε 40 λεπτά, κάτι που μπορεί να μην είναι αρκετό για επαγγελματικές συναντήσεις και η ανάγκη επανασύνδεσης σε μια νέα συνεδρία μπορεί να είναι άβολη. Φυσικά, υπάρχουν πληρωμένες βαθμίδες για χρήστες που χρειάζονται απεριόριστες κλήσεις. Το ζουμ περιλαμβάνει εξαιρετικά εργαλεία κοινής χρήσης και συνεργασίας και μπορείτε ακόμη και να εγγράψετε συσκέψεις και να τα μοιραστείτε με άλλους. Και οι συναντήσεις μπορούν να ξεκινήσουν ad-hoc ή να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

WhatsApp

Τρεις προβολές του WhatsApp

Τι μας αρέσει

 • Όλοι όσοι γνωρίζετε πιθανώς χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή.
 • Υποστηρίζει συνομιλίες βίντεο με έως και 50 άτομα.
 • Εύκολο να βρείτε άτομα από τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Μπορείτε να κάνετε συνομιλία μέσω βίντεο μόνο στην εφαρμογή για κινητά.

Ένα εκπληκτικό γεγονός: Το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτό πιθανότατα ισχύει επειδή ήταν μια πρώιμη εφαρμογή επικοινωνίας μεταξύ πλατφορμών που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν Wi-Fi αντί να στέλνουν μηνύματα κειμένου όταν ταξιδεύουν διεθνώς. Σήμερα, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να στείλετε μήνυμα κειμένου, να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις, ακόμη και βίντεο και πιθανότατα εσείς και οι περισσότεροι από τους φίλους και τους συναδέλφους σας να το έχετε ήδη εγκαταστήσει. Και η εύρεση ατόμων στην υπηρεσία είναι εύκολη επειδή χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας και όχι ένα όνομα χρήστη για συμμετοχή. Η εφαρμογή μπορεί να χειριστεί ομαδικές βιντεοκλήσεις με έως και 50 συμμετέχοντες, αξιοποιώντας τη λειτουργία Facebook Messenger’s Rooms (το WhatsApp ανήκει πλέον στο Facebook). Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε συνομιλία μέσω βίντεο μόνο με χρήστες στην εφαρμογή για κινητά (είτε iOS ή Android), αντί για χρήστες προγράμματος περιήγησης ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Skype

Τρεις προβολές του Skype

Τι μας αρέσει

 • Έως 50 χρήστες ταυτόχρονα.
 • Συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες.
 • Εξαιρετική ποιότητα βίντεο HD.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Δεν είναι εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, πρέπει να πληρώσετε για σταθερά τηλεφωνήματα.

Το Skype υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Οι ηλικιωμένοι χρήστες υπολογιστών μπορεί να θυμούνται πότε η Microsoft αγόρασε την υπηρεσία με 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, συνέχισε να εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα υπάρχει σε κάθε πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων smartphone, Web, επιτραπέζιου υπολογιστή και ακόμη και του Xbox. Όχι μόνο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις με έως και 50 συμμετέχοντες δωρεάν, αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για κλήσεις μόνο με φωνή σε άλλες συσκευές, ακόμη και σταθερά. Είναι μια αρκετά ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας. Είναι εξοπλισμένο για επαγγελματικές κλήσεις, καθώς και για προσωπικές συνομιλίες βίντεο. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε την οθόνη σας, να μοιραστείτε αρχεία και ακόμη και να εμφανίσετε ζωντανά υπότιτλους για να λεζάντε αυτό που μιλά.

Πάρτυ στο σπίτι

Τρεις απόψεις του Houseparty

Τι μας αρέσει

 • Περιστασιακή εμπειρία ομαδικού βίντεο με πάρτι.
 • Ενσωματωμένα casual παιχνίδια για αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια συνομιλιών βίντεο.
 • Συγχρονίζεται με επαφές από το Facebook και το Snapchat.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Οι συζητήσεις βίντεο μπορεί να είναι λίγο αυθόρμητες.

Μία από τις πιο απλές εφαρμογές ομαδικών βιντεοκλήσεων εκεί έξω, η Houseparty έχει «απλώς παρέα». Δεν προγραμματίζετε ούτε προγραμματίζετε συναντήσεις στο Houseparty. μπορείτε ξαφνικά να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με φίλους σχεδόν χωρίς προειδοποίηση, καθώς η εφαρμογή δεν διαθέτει λειτουργία τύπου «Knock Knock» του Google Duo. Τα δημογραφικά στοιχεία του Houseparty είναι νεότερα και έχουν μερικά ενσωματωμένα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κατά τη διάρκεια των ομαδικών συνομιλιών βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των trivia και των τίτλων που μοιάζουν με Pictionary. Το Houseparty λειτουργεί σε iOS, Android, Mac και Chrome, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να συμμετέχουν και η εφαρμογή αντλεί από τις επαφές σας στο Facebook και το Snapchat για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άτομα που γνωρίζετε, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες έως και οκτώ ταυτόχρονα.

Δέσμη

Τρεις απόψεις του Bunch

Τι μας αρέσει

 • Είναι ένα υπέροχο μέρος για να παίξετε παιχνίδια με φίλους.
 • Υποσχέθηκαν περισσότερα παιχνίδια.
 • Οκτώ άτομα μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Λίγα ακόμη άτομα (12, ίσως) θα ήταν τέλεια.
 • Η εφαρμογή προσπαθεί πολύ σκληρά για να πάρει τις επαφές σας.

Εδώ είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή συνομιλίας μέσω βίντεο που επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά σε παιχνίδια πάρτι για να παίξετε με τους φίλους και την οικογένειά σας (δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί έγινε τόσο δημοφιλές κατά τη διάρκεια του 2020). Το Bunch θέλει να σας συνδέσει με τους φίλους σας, οπότε είναι λίγο υπερθετικό κατά την αρχική ρύθμιση σχετικά με την πρόσβαση στις διάφορες λίστες επαφών σας από το τηλέφωνό σας και τις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων. Αλλά μόλις ξεπεράσετε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε δωμάτια με έως και οκτώ άτομα και να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά παιχνίδια για να παίξετε μαζί. Το Bunch έχει, επί του παρόντος, επτά παιχνίδια για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων ενός παιχνιδιού trivia, ενός κλώνου Flappy Bird, μπιλιάρδου και άλλων.

Ίνσταγκραμ

Τρεις προβολές του Instagram

Τι μας αρέσει

 • Picture-in-picture μέσα στην εφαρμογή Instagram.
 • Οι ανεπιθύμητοι χρήστες αποκλείονται εύκολα.
 • Εύκολη πρόσκληση χρηστών στο Instagram. όχι μια ξεχωριστή εφαρμογή όπως το Facebook Messenger.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Περιορίζεται σε ομάδες των έξι.
 • Μόνο εφαρμογή για κινητά.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο στο Instagram. Είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για διερεύνηση επωνυμιών για κοινωνική προσέγγιση, είτε για παιχνίδι, ελέγξτε το @dogsworkingfromhome, η δυνατότητα συνομιλίας μέσω βίντεο από το Instagram είναι μια ισχυρή δυνατότητα. Οι συζητήσεις μπορούν να είναι σε πλήρη οθόνη ή να καταλαμβάνουν μόνο ένα μικρό παράθυρο μέσα στην εφαρμογή, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε την περιήγηση στο Instagram ενώ συνομιλείτε. Δυστυχώς, το Instagram ξεχωρίζει συνολικά με έξι άτομα, αλλά αυτό είναι μάλλον άφθονο για τις περισσότερες καταστάσεις. Δεν υπάρχει συνομιλία μέσω υπολογιστή ή ιστού, επομένως περιορίζεται μόνο σε εφαρμογές για κινητά.

Διχόνοια

Τρεις απόψεις του Discord

Τι μας αρέσει

 • Έως 25 χρήστες κάθε φορά.
 • Μοιραστείτε εύκολα την οθόνη σας.
 • Συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η συνολική αισθητική μπορεί να είναι απογοητευτική αν δεν είστε παίκτης ή πολύ τεχνικός.

Η διαφωνία είναι κάτι αντίφατο. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ομαδικής επικοινωνίας και χρησιμοποιείται συνήθως από προγραμματιστές, ομάδες ειδικών ενδιαφερόντων και άλλα είδη κλαμπ, αλλά οι ρίζες του είναι στο gaming υπολογιστών και τα κύρια δημογραφικά του παραμένουν παίκτες. Ο διακομιστής έχει αισθητική gamer και απευθύνεται σε περισσότερους τεχνικούς χρήστες. Εκτός αυτού, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις ομάδες να παραμένουν συνδεδεμένες με συνομιλίες κειμένου, φωνής και βίντεο. Συνήθως περιορίζεται σε 10 άτομα σε μια συνομιλία μέσω βίντεο ταυτόχρονα, το Discord έχει αυξήσει το όριο σε 25 άτομα λόγω γεγονότων το 2020, αλλά αυτό το όριο ενδέχεται τελικά να μειωθεί. Το Discord παραμένει ένα εξαιρετικό εργαλείο, όπως το Slack, για να συνεχίζετε να τρέχετε στο περιθώριο ενώ παίζετε, κωδικοποιείτε ή συνεργάζεστε με άλλο τρόπο σε ένα έργο. Δεν υπάρχει ουσιαστικά πλατφόρμα που δεν υποστηρίζεται, από υπολογιστή και Mac σε Linux, iOS και Android.

Μάρκο Πόλο

Τρεις απόψεις του Μάρκο Πόλο

Τι μας αρέσει

 • Τα ασύγχρονα βιντεοκλίπ που μοιάζουν με φορητό ραδιοτηλέφωνο είναι ιδιοφυΐα.
 • Φωνητικά εφέ και φίλτρα κάμερας.
 • Έως 200 άτομα σε μια ομάδα βίντεο ταυτόχρονα.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το βίντεο HD είναι κλειδωμένο πίσω από το paywall.

Σκεφτείτε το Marco Polo σαν ένα φορητό ραδιοτηλέφωνο συνομιλίας μέσω βίντεο. Ή μια έκδοση βίντεο μέσω email. Επιλέγετε ένα άτομο (ή μια ομάδα) και αρχίζετε να μιλάτε. Το βίντεό σας παραμένει ως κλιπ για να το βλέπουν οι παραλήπτες όταν κάνουν check in, οπότε μπορούν να απαντήσουν. Είναι ένας τρόπος συνομιλίας χωρίς να είναι όλοι διαθέσιμοι ταυτόχρονα. Η εφαρμογή υποστηρίζει πραγματικά τεράστιο ομαδικό βίντεο με έως και 200 ​​άτομα κάθε φορά, με εφέ φίλτρου φωνής και βίντεο, όλα δωρεάν. Υπάρχει συνδρομή Marco Polo Plus. για 5 $ ανά μήνα, έχετε μερικές επιπλέον δυνατότητες, όπως υποστήριξη βίντεο HD και ελέγχους ταχύτητας αναπαραγωγής βίντεο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με τη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας.

Viber

Τρεις όψεις του Viber

Τι μας αρέσει

 • Το τρέχον ηχείο σε ένα ομαδικό βίντεο αναλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη.
 • Καλή υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών.
 • Ενσωματωμένες δυνατότητες κοινότητας.

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το Viber δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και έτσι οι φίλοι σας πιθανότατα δεν θα είναι σε αυτό.

Το Viber είναι μια υπέροχη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που τα κάνει όλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κλήσεις κειμένου, φωνής και βίντεο, και είναι μια υπηρεσία πολλαπλών πλατφορμών που λειτουργεί με Android, iPhone, Windows, Mac και ακόμη και Linux. Όχι μόνο είναι χρήσιμο για τη διατήρηση συνδεδεμένων φίλων και οικογενειών, αλλά η εφαρμογή περιλαμβάνει τη δική της διαδικτυακή κοινότητα πινάκων μηνυμάτων στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε. Φυσικά, η εφαρμογή υποστηρίζει ομαδικές βιντεοκλήσεις. Μπορεί να χειριστεί έως και 20 άτομα ταυτόχρονα και κάνει εξαιρετική χρήση της οθόνης αφήνοντας το τρέχον ηχείο να αναλάβει ολόκληρη την οθόνη, οπότε εσείς εστιάζετε πραγματικά σε όποιον μιλά. Ένα πρόβλημα που πιθανότατα θα έχετε με το Viber είναι, δεδομένης της δημοτικότητας των περισσότερων από τις άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας, που πείθουν αρκετά τους φίλους και την οικογένειά σας να το δοκιμάσουν.